Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 126 od 126

Tema: raspored supresije i stimulacije

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo jednog padobranca.. Prvi puta se susrećem s kombinacijom suspresije i stimulacija pa vas molim da mi pomognete riješti dvojbe.

Piše mi na povjesti bolesti "Od 21. dc Suprefact sprej (pretostavljam da se spreja do 3 dc. a možda i dalje). Pripremiti Na tatraborat vaginalete i Hiramicyin caps oba partnera."
    zanima me od koda se koriste vaginelete ? Od 21 dc (zajedno sa Suprefac sprejem) ili od 3dc?
    i od kojeg dana se koriste Hiramicyin kapsule? Isto od kojeg dana ciklusa?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Siskice koliko se sjecam Suprefakt ide sve do stoperice.Vaginalete kupujes u ljekarni na VV i koristis ih...e sad nisam sigurna da li od 1.dc ili od 3.dc, isto tako i Hiramicin oba partnera 5 dana po jednu (trebs dakle 2 kutije).Pusa i sretno ljube.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

od 1 dana ciklusa vaginalete,suprefackt i hiramicin oba partnera

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jo1974 prvotno napisa Vidi poruku
    od 1 dana ciklusa vaginalete,suprefackt i hiramicin oba partnera
    Hvala Jo.Evo Siskice znaci Suprefakt u tvom slucaju od 21.dc, a hiramicin i vaginalete od 1.dc

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kada ste dobili mengu sa decapeptylom,idem na kontrolu kada bi trebala dobiti pa mi nije jasno?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nije neuobičajeno da M kasni pod supresijom, tebi kasni?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Meni je dr rekao da bi mogla prokrvariti, ali i da ne moram. Kao to oni kada počneš s Dec. niti ne računaju menstruacijom.
    Može biti malo, nimalo ili obilno (kak je meni bilo, 3 dan pikanja Decapeptylom).

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ma ne kasni nego ,možda ispadnem glupa,ali kakao napravi ultrazvuk ako krvarim.Sorry ali prvi put to prolazim pa...I reko je da dojdem na pregled za 7 dana,a nebude bed ako dojdem 8 dan,zbog prijevoza mi je.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

A kakvu ti je terapiju dao? Sve nabroji do sada. I mislim da bi ti bio bed jer bi možda, ali neznam dok mi ne napišeš terapiju, taj 8 dan krenula već sa Gonalima. A sad ovisi u koliko se pikaš.

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pa pikam se od 21 dana ciklusa znači od prošlog čet.,samo je reko vidimo se za sedam dana

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ej BOZZ baš tak je i mojoj frendici rekao.....i tak je napravila, došla za 7 dana, nije još mengu dobila.....a kad ju je dobila drugi dan ciklusa je počela s Gonalima......ak dobiješ u međuvremenu daj ih nazovi da nebi bilo prošla baba s kolačima.....ja sam npr dobila već 23 dc, a isto sam se 21 počela pikati ( ali ja imam kratke cikluse)......neće ti on raditi uzv kad krvariš već ti on mora zapisati terapiju koju ti daje, tj koliko Gonala......

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

E onda ti neznam, stvarno sam ti htjela pomoći, ali nisam imala takav protokol, pa neznam kada bi trebala dobiti. Ali koliko puta sam ja bila na uzv dok sam imala M, a kaj pa oni su naviknuti na to. Zato ja nisam dr, jer nemrem vidjeti krv. A dali možeš doći 8 dan, stvarno niti to ti nebi znala reći, sorry, neznam kada se počinješ u tom sluččaju pikati Gonalima.

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ovako piše u protokolu 2-4 dan po 3 amp ,5-7 dan 2 ampule kaj to znači neznam možda ti znaš,a kakav si ti imala protokol?

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

o pa ti imaš i protokol već......ma super......to znači da buš se tak pikala.....( ak budeš sama, ja ti preporučam, najbolje si daš sam, stvarno je jednostavno) Ja sam ti imala tak isto.......ali to ti je otprilike tak.....sve oni vide na folikulometriji pa po tome isto prilagode, sve ovisi kak buš reagirala.....

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

piše 14 ampula decapeptyl od 21.dana kaj to znači da imam poslije gonale i decap. istodobno malo sam pogubljena ,a nisam mogla nači nigdje od curka striktan odg.

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

da, da.....pikaš se i decap i gonalima....samo nastaviš

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

bok šnikić, ma da odlučila sam se sama pikat tako sam pčela sa decapeptilom i nije to ništa, a baš pokušavam ovih dana proučiti kako se miješa gonal,čuj ali kad sam vidjela onu iglu malo me panika uhvatila.Pitam se kako da ju piknem pod kutom od 40 stup.a valjda neide cijela?

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

čekaj tri ampule, to znači tri inekcije odjedanput?

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ma jok......ovak:

Ona 3 praha mješaš s jednom vodicom......one velike igle su ti za mućkanje, pikaš se malima ( daj mi reci kak si dobila Gonale, mislim imaš već vodu u šprici ili kak.....da ti znam dobro objasniti)....pikneš se samo jedanput Gonalom i dec ( znači imala buš 2 pikice, ali nije frka)

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

da vodica je u šprici,dvije igle i prah,a zanči iz novih kutijica uzmem samo prah.I molim te još mi reci obavezno moram doči 7 dan ,mislim snači ću se za prijevoz,ali ako nemoram doči 7 onda bi drugi dan sa mm,mislim neznam kako je to zbog gonala da nebi bilo kasno.

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

joj curke kaj bi ja bez vas,hvala dragom Bogu na internetu jer mi olakšava život.Vinolina napravila sam onako kako si mi rekla i odmah drugi dan su me zvali za ljekove.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj BOZZ prvotno napisa Vidi poruku
    pa pikam se od 21 dana ciklusa znači od prošlog čet.,samo je reko vidimo se za sedam dana
    ovako piše u protokolu 2-4 dan po 3 amp ,5-7 dan 2 ampule kaj to znači neznam možda ti znaš,a kakav si ti imala protokol?
    da vodica je u šprici,dvije igle i prah,a zanči iz novih kutijica uzmem samo prah.I molim te još mi reci obavezno moram doči 7 dan ,mislim snači ću se za prijevoz,ali ako nemoram doči 7 onda bi drugi dan sa mm,mislim neznam kako je to zbog gonala da nebi bilo kasno.
    Da li trebas nuzno ici 7. dan kod doktora ili mozes eventualno otici i 8. dan kada ti vise odgovara ovisi, kao prvo, o tome koliko imas lijekova i, kao drugo, kada ces dobiti menstruaciju. Prema ovome sto pises cini mi se da si odjednom dobila sve lijekove (i Decapeptyl i Gonal) odjednom, te da zbog lijekova nije nuzno da ides kod doktora 7. dan. (Ako bi ti dali na primjer samo 7 Decapeptyla i nista vise, onda bi morala svakako ici 7. dan kod doktora da dobijes lijekove za 8. dan i dalje). Druga stvar koja je vazna je menstruacija. Ako M slucajno dobijes vec 6. dan onda bi svakako trebala ici kod doktora 7. dan, jer 7. dan bi ti u tom slucaju zapravo bio 2. dan ciklusa, kada se obicno radi UZ i odredjuje stimulacija. Medjutim, ako M ne dobijes jos ni 7. dan, ja mislim da sasvim komotno mozes kod doktora otici i 8. dan, ako ti tako vise odgovara.

Nadam se da ces iz napisanog moci shvatiti sto sam htjela reci... U glavnom, ako 7. dan neces potrositi sve lijekove koje imas i ako ti do tada ne dodje M, ja bih rekla da slobodno mozes otici kod doktora i 8. dan.
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 14.04.2010. at 14:17

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

bok danas sam dobila napokon mengu i sutra počinjem sa ovako:2 gonala f,1 decapeptil i 1 menopur,e sad pitanje, ja si sve tri inekcije dajem od jedanput mislim u isto vrijeme .Sva sam zbunjena jer mi je ubacio te menopure koje mi je sestra dala čak i on nije znao da ga ja nisam pitala a što sa njima.

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja imam sličan problem, od sutra počinjem sa Decapeptylom i ne znam kada da si ga dajem. najbolje bi mi pasalo ujutro oko 6.30 prije posla. E sada Gonale/Menopure ću si davat oko 17 h. Da li eje to dobro Deca ujutro, stimulacija poslijepodne?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Cure, svejedno je kada si dajete, glavno je da je sve u isto vrijeme. Ako Dec ide ujutro onda SVAKI dan ujutro, a Gonal isto u isto vrijeme, bez obzira na supresiju. Ja sam si davala jednom na dan SVE, navečer u 20.00.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj kako to meni izgleda komplicirano.......to mix.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •