Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: hrana bez mlijeka i jaja

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno hrana bez mlijeka i jaja

moj sinčić ima ad i alergičan je na mlijeko i jaja i još uvijek nisam baš na čistom gdje bi toga moglo biti npr.u skrivenim tragovima? npr.. dali su tjestenine gdje piše da nema jaja, ili samo piše sastav brašno, sol i voda stvarno 100% bez jaja? nedavno sam otkrila da u svinjsku mast stavljaju kravlje mlijeko, što do sada nisam znala..da li ima još kakvih namirnica kojih bih se trebala paziti, a da to dodavaju, a možda čak i ne piše?

imam još jedno pitanje..npr..on između ostaloga jede i svinjetinu..moja mama hrani svinje, svinje jedu i umjetno, ali jedu i napoj iliti ostatke naše hrane u kojoj ima i mlijeka i jaja..da li bi mu na taj način mogla zasmetati ta svinjetina u smislu da bi ti proteini mlijeka i jaja se mogli nataložiti u tom mesu?
    poečla sma već gluposti spitavati, ali njemu je npr.alergija na bjelanjak porasla, a da ga stvarno nije nikad jeo..derm. bude opet sigurno rekla da mu u nečemu davamo..a, ja znam da ne..pa sad povezujem razne stvari..šta vi mislite o tome?

unaprijed hvala..

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: hrana bez mlijeka i jaja

Isti problem je i mene mučio. Znam da sam čitala ko luda svaku deklaraciju i tek onda kupovala. Znalo se desiti da s promjenom ambalaže promjene tj. nadopune deklaraciju pa bi na novoj osvanuo natpis: "sadrži tragove mlijeka " ili jaja ili bilo čega što moj mali nije smio jesti. Znala sam stvarno biti bjesna ko ris. Također moraš paziti da ako na proizvodu piše da sadrži kazein ( mislim da se tako zove) da ni to ne smije jesti( to je nešto na bazi kravljeg proteina-valjda ). Naravno sve ovisi o kojim je razredima alergije riječ. Ne znam koliko ti dijete ima godina i što su ti sve rekli ali te alergije prestaju najčešće do 3 g. života. I mom malom je alergija u početku na mlijeko rasla, bez obzira što ga nije uzimao ( niti išta s mlijekom ) da bi mu s 3 g. krvni nalaz pokazao da nije alergičan ni na mlijeko, ni na jaja ( moj ima astmu tak da sad vuće nespecifične alergije). Ja sam u tom periodu znala sve moguće E-e koje izazivaju bilo AD bilo astmu ( i mogu ti reći da stvarno maaaaaalo stvari ne sadrži ništa štetnog ). Što se tiče mesa stvarno ne znam, znam da ima djece koja ju ne smiju a da li je to zbog hrane kojom se svinja hrani nemam blage veze. Vjerujem da i to ovisi o samo razredu alergije.
    I da ne zaboravim, kupuješ li peciva ili kruh u pekarama? Ja sam stvarno vjerovala u koješta što su mi u pekarama govorilii dok me frendica nije prosvjetlila.. Uglavnom, kad bi mali baš pilio kupila bih mu slanac. Kruh u večini slučajeva pečemo sami .

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala tajchi na odgovorima..

da, kupujemo kruh u pekarni, onaj crni..znam ga ispeći i sama, ali neće ga baš jesti, najfiniji mu je onaj u pekarni.. 8)
    peciva mu nisam nikad davala iz pekarne, na znam šta sadrže, da li možda s jajem premazuju ili..sigurno imaju puno aditiva..tajchi, što ti je to frendica rekla za kruh iz pekarne? šta uopće oni sadrže ? mlijeko i jaja ne, ali ima li još nešto što bi mu moglo smetati?

ima razred 5, alergiju mlijeko i jaje..nije za igrati se..sumnjam da mu bude prošlo do 3.godine, sad ima 2 god..prije 6mj. imao je ige 160, sad ima 700...dosta mu je poraslo..stvarno ne znam kak je to moguće..u zadnje vrijeme dosta alergijski kašlje, kašalj prođe s fenistilom..ali, mislim da je na početku nekakve "astme"..

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kruh ne sadrži ni jaja ni mlijeko, ali se priprema na podlozi na kojoj su se radila peciva i u koja idu ti sastoji, a podloga se ne čisti jer tko bi to stigao . I da, sadrži aditive i ponekad i sjemenke koje po receptu ne pripadaju tom kruhu ali što se može . S druge strane neka peciva za koja su se u pekarama kleli da ne sadrže jaja su premazana sa žumanjkom tak da sam eto poslušala nju i klincu kupovala samo slanac i perec ( mada mi je odvratno kak tu sol stavljaju na slanac ).

Tvoj sin ima stvarno visoki i razred i Ige. Mom se u kratkom razdoblju zduplao ali ne toliko ( baš me zanima kakav će biti za 2 mj. ), zadnji put je bio nešto ispod 500. Gdje i kojem specijalisti idete? Jeste li bili kod pulmologa? Koliko je star?
    Zeznuto je ovako kada nemate dijagnozu tj. kada ne znate što je u pitanju. Mi smo imali sreću da je dijagnoza i astme i AD rano postavljena tako da sam neke stvari u startu znala.
    Znam da si već pisala o tom problemu ali nisam pohvatala sve pa me zanima da li ste radili i alergološki na druge alergene ( prašinu itd. ). Znam da te strah i da je lako meni pisati ali kao što sam već rekla nije riješenje malom davati sirup a ne otkriti zašto kašlje tj. što mu pokreće taj kašalj. Ako se ne varam negdje si spomenula gljivice ( ili sam te zamjenila ), meni je uzmimo i najmanja količina smetala. Znalo se desiti da na par minuta uđem u vikendicu od frenda i da se poslije još danima davim u kašlju. Kad imaš vremena napiši malo više o samo početku ili pošalji pp čisto da izmjenimo iskustva- mene još uvijek muči zašto moje dijete, kada je do toga došlo,kako :?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja cu samo reci da je kazein protein iz kravljeg mlijeka.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    ja cu samo reci da je kazein protein iz kravljeg mlijeka.

tnx

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo mene..
    da, kazein je protein kravljeg mlijeka..to znam..jako pazimo kaj jedemo..većinom jede domaće, ali od kupovnoga taj crni kruh (nikad nikakva peciva niti išta slično), tjestenina paradiso oni su bez jaja, mlinci bez jaja bet aditiva i konzervansa, palentu kupujem nadam se da tu nema nečega toga..ne dajem mu čak niti štapiće niti išta takvoga..zna si pojesti one rižine kekse iliti stiropore..do nedugo je i povremeno jeo i one rižine pahuljice. one kuglice..ali, više mu baš ne dajem, jer nisam sigurna baš šta je sve unutra..ima sastojak, ali kak oni uspiju napraviti takve kuglice, da li se to prži ili? ono u šta ja sad sumnjam je to meso na koje nije alergičan, ali mislim da ako ta životinja jela npr.jaja i mlijeko, da bi mu od tuda mogla alergija rasti..tako da sad prelazim na zečetinu i takve stvari..vjerujem da je onda kupovna svinjetina bolja, od domaće, jer kupovna je od umjetne hrane, a domaćim svinjama davaju napoje..
    e, da..pije još sokove, ali ove hipove..najviše voli krušku i marelicu..ja mu znam napraviti i domaći sok od jabuke..i njega voli..

e, sad prelazim na drugu stvar..
    ja u srebrnjak više kročila ne budem..bili smo prošli put kod gunekice, prvi puta kod nje, stalno nam mjenjaju te doktore..čekali smo 2h, bili naručeni, da bi na kraju kad smo došli na red, rpvo nas našpotala pošto smo tamo došli (jer kao to je plućna bolnica, a ne za dermatitis), onda rekla da je prekasno za ikakvo testiranje ( čekali 2 h), i kad smo konačno ustanovili te 4 namirnice na koje bi ga testirali preko krvi..poslala mi je gunkeica nalaz, totalno nepotpun..nema mlijeka i jaja kaj smo testirali, ono najvažnije..zvala, jedva nekog dobila pošto je ona otišla..rekli mi da mi nisu testirali mlijeko i jaja, nemaju pojma zašto..pitam se sad uopće da li je taj ukupni ige i bjelanja, i prašina uopće naše, ili od nekog drugoga..možda su i zamjenili..mislim strašno..nakon 2 mj, čekanja, da dođemo na red i sve ti skupa, i putovanja do zg-a, i mučenja djeteta s tim vađenjem mi smo na 0 i ništa ne znamo..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tako da sam strašno ljuta na sve te iz srebrnjaka i više tamo ne idem..da li znate ima li gdje privat gdje bi možda mogla testirati te namirnice, jer više ne mogu tako dugo čekati?
    tajchi, budem ti ovaj tjedan poslala pp dok budem imala više vremena, da ti sve ispričam kako je i itd..
    da razmjenimo iskustva..
    pozdrav..

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

baš mi je žao da su vas tako izvozali bez veze! i pogotovo mi je žao što ništa niste riješili

probaj pitati njih, mislim da rade pretrage koje vam trebaju.

a ovo s izborom namirnica bez jaja i mlijeka je stvarno koma, ne zato što ih nema, nego zato što na deklaracijama ne mora pisati cijeli sastav, pa ti znaj čega ima a čega nema

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mora pisati na deklaraciji kruha, ja sam tražila bas jutros jer sam htjela probati neki kruh (mislim da se zove švedski) u mom dućanu u zgradi i pitam jel ima mlijeka unutra, prodavačica je izvadila listu gdje je imala popis za sve krušne stvari i baš u tom lijepom, tamnom kruhiću sa sjemenkama ima obranog mijeka u prahu, pa sam kupila kalnički kruh koji i inače jedemo. Ali ozbiljno razmišljam da počnem peć kruh. JAko je teško nać neš bez mlijeka.
    Imate li savjet tj. neki dobar link o aditivima tj. o tim E-ićima

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo sva testiranja obavili u Klaićevoj.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pozdrav svima, ja sam mama iz splita. moja kći ima 6 godina i alergična je na mlijeko i jaja. sad nam je to sasvim normalno, no u početku smo u trgovini bili kao u knjižnici čitajući sastav svih proizvoda. ono što je nama mnogo pomoglo je okretanje nekim elementima makrobiotike. znam da vam to zvuči pomalo radikalno, no mi već 6 godina pravimo svoj tofu, jedeme jako puno žitarica i diplomirali smo na zdravim kolačima. naša cura je sve normalno prihvatila, zdravlje joj je super je nije do sada bila ozbiljno bolesna, nije popila ni jedan antibiotik u životu, a njeni prijatelji obožavaju kod nas jesti neobične stvari. samo izbjegavamo reći da je nešto zdravo i to je to.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kako se točno zove pretraga kojom se utvrđuje postoji li alergija i na što? Da znam tražiti pedijatricu ...
    Navodno je moguće utvrditi eventualno postojanje alergije (na čak 300 alergena) temeljem nalaza krvi, bez dodatnih 'pikanja'. Kako se to zove? To rade na Srebrnjaku? U Klaićevoj?
    Citiraj MBee prvotno napisa
    Mi smo sva testiranja obavili u Klaićevoj.
    Zadovoljni?
    Gdje bi se eventulano takve pretrage mogle obaviti i za odrasle?
    Hvala vam unaprijed svima

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pozdrav!
    Moj mali je 5 mj. i nije nam dokazana alergija no doktor tvrdi da je(mlijeko i jaja). Da li se to uopce moze kod tako malih beba ustanoviti? Luda sam vise jer je imao proljeve vise od 2 mjeseca, a zbog moje lose prehrane, nespavanja kolicina mlijeka mi se smanjuje premda se svakodnevno izdajam. Premalo dobiva na tezini i nece nista osim cice, ali niti cicu bas ne prazni do kraja, pa eto opet novi problem. Cak si razmisljam da bi mu probala dati malo nekog ad koje sadrzi kravlje mlijeko da vidim da li ce biti kakva reakcija! Ja vec 2 mj ne jedem proizvode koji sadrze KM no cula sam za nekoliko slucajeva da su isto tako bebe bile "alergicne" no na kraju mame bas na ovaj nacin probale i na kraju nista i uvele opet KM u svoju prehranu.
    Nisam znala da ima u kruhu mlijeka i jaja! Uf.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa
    Kako se točno zove pretraga kojom se utvrđuje postoji li alergija i na što? Da znam tražiti pedijatricu ...
    Navodno je moguće utvrditi eventualno postojanje alergije (na čak 300 alergena) temeljem nalaza krvi, bez dodatnih 'pikanja'. Kako se to zove? To rade na Srebrnjaku? U Klaićevoj?
    Zadovoljni?
    Gdje bi se eventulano takve pretrage mogle obaviti i za odrasle?
    Hvala vam unaprijed svima

ne znam da li ta pretraga ima neko posebno ime, ne znam ni da li vas pedijatrica sama može uputiti na to? Mi smo bili i u Vinogradskoj i u Klaićevoj, radili smo alergološka testiranja i iz krvi i prick-testove. Iz krvi rade kada je dijete malo ili ako testiraju na kravlje mlijeko ( zbog kravljeg ludila ) a djecu od 3 g. mogu s prick-testom ( valjda sam dobro napisala , uglavnom to je ono bockanje kože ). Ta su pikanja točnija nego krvni test jer se alergen unosi direkt pod kožu ( ograđujem se od eventualno krivih info. jer su meni takve dane od strane stručnjaka ). Inače, ovisno o smetnjama pedijatrica bi te trebala poslati pulmologu, gastroenterologu, alergologu, dermatologu - svi su oni u mogućnosti obaviti testiranje na alergene, naravno za svoje područje. Da ne tražim tvoju priču ( ako si ju napisala ) na što ti točno sumnjaš tj. na što bi dala dijete ispitati.
    Ta pikanja nisu toliko strašna a ipak dobiješ neke informacije. Pikanja su djeci nezgodna jer ih zbog male površine kože pikaju sve do ramena ( e tu već pretpostavljam da boli ), naravno ovisi i o teti koja to radi tak da smo mi s nekima zadovoljni a s nekima ne.
    Što se pak tiče testiranja odraslih to i mene zanima, posebno vađenje Ige-a.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj majiva prvotno napisa
    Pozdrav!
    Moj mali je 5 mj. i nije nam dokazana alergija no doktor tvrdi da je(mlijeko i jaja). Da li se to uopce moze kod tako malih beba ustanoviti? Luda sam vise jer je imao proljeve vise od 2 mjeseca, a zbog moje lose prehrane, nespavanja kolicina mlijeka mi se smanjuje premda se svakodnevno izdajam. Premalo dobiva na tezini i nece nista osim cice, ali niti cicu bas ne prazni do kraja, pa eto opet novi problem. Cak si razmisljam da bi mu probala dati malo nekog ad koje sadrzi kravlje mlijeko da vidim da li ce biti kakva reakcija! Ja vec 2 mj ne jedem proizvode koji sadrze KM no cula sam za nekoliko slucajeva da su isto tako bebe bile "alergicne" no na kraju mame bas na ovaj nacin probale i na kraju nista i uvele opet KM u svoju prehranu.
    Nisam znala da ima u kruhu mlijeka i jaja! Uf.
    zahtjevaj od doktora da te pošalje na daljnje kontrole i to npr. gastroenterologu zbog proljeva ( ne zato što mislim da je dijete alergično ili da mu nešto je, nego zato što doktor nema pravo kod tako male djece nešto nagađat ). Kažeš da premalo dobiva na kilaži to je on rekao ili si ti zaključila? Jer ako je on rekao a nije ništa poduzeo onda si ti ta koja to treba zahtjevati. Da li su proljevi stali?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala, Tajchi.
    Nekako nisam za ta pikanja, htjela bih ju poštedjeti. Tim više što neke konkretne sumnje nemam, nisam uspjela povezati pojavu osipa s bilo kojom hranom, ali istina nismo ni radili neke selekcijske dijete. Na kraju ću ipak morati probati bez mlijeka, jaja, citrusa i kikirikija, to su kao najčešći alergeni, kako nam je danas dr. rekla.
    Kontaktirala sam i onaj privatni labos (netko je linkao) - pretraga na najčešćih 10 alergena je 600 kn, dodatni alergeni po 200 kn svaki.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam već postala o ovome na temi Atopijski Dermatitis pa stela pogledaji ak te zanima javi...mi smo isto tako izbacili najčešće alergene ali je ispalo da je maks alergičan na brdo toga,ali recimo nije na jagode,citruse itd...a smeta mu meso,šečer,jaja,brašno,klor,grinje,mrkva,špina t itd...tamo gdje mi testiramo i liječimo maksa oni mogu testirati i hranu....ponavljam sve to bez pikanja i stresa za dijete i za tebe)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Monasona, mogla si ubaciti i koji recept za kolace.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj DianaMaximus prvotno napisa
    tamo gdje mi testiramo i liječimo maksa oni mogu testirati i hranu....ponavljam sve to bez pikanja i stresa za dijete i za tebe)
    gdje? može na pp? tnx

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

taj privatni labos je stvarno preskupi..i ja sam ga bila zvala 200 kn po alergenu.odite u alergovitu ( tamo radi i dr.Richter), mi smo tamo vadili krv, 50 kn po alergenu..a, skoro smo otišli u vou kliniku gdje je po 200 kn..usput smo bili i na pregledu kod dok. Richtera..mali mi ima već i dišne probleme, kao alergijsku astmu..već smo i nabavili babyhaler i tako..ima jako jaku alergiju na mlijeko..najveći mogući razred..na prašinu nije..već preventivno prije singular mini..ide točno tim redoslijedom kak je to i opisano..ad s 3 mj, alergije, i sad polako astma..sad smo ga tamo testirali preko krvi na soju ( jer ako nije bude pio pregomin), oslića, grašak..to me zanimalo..uglavnom, zanima me i ta biorezonanca, ali budemo sad malo pričekali kak se budu stvari razvijale..još uvijek se nekak nadam one 3 god, kad to sve oslabi..te neke alergije na hranu djeca prerasteju..a, na mlijeko on bude izgleda zauvijek alergičan..
    pozdrav..

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Monasona, mogla si ubaciti i koji recept za kolace.
    dajte recepte na sunce, ja radim dva tri i vec sam zeljna neceg novog

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo na GFCF (gluten free casein free) ali smijemo jaja

pokusaj kopati za proizvode za vegane, jer oni ne jedu nista zivotinjskog porijekla pa na to dodas meso i med

umjesto kravljeg mlijeka i preradjevina mozes koristiti proizvode od soje, imas mlijeko, tofu sireve i razlicite marinirane tofu smjese

TOFUTTI www.trianobrands.co.uk ima savrsene proizvode. "creamy smooth" alternative to cream cheese ti je isti abc sir, mozes sa tim cak raditi tortu od sira, mijenja onaj mladi sir iz kombinacije "sir i vrhnje"

tofutti jos ima stvarno ukusne sireve, u bloku i listicima, mozarella je super, mozes pec i pizzu i sve sa tim, okus super, topi se super

ja to dovlacim sa sobom iz NL, proizvod je u originalu britanski i ne znam di ga ima u hr

provamel ima najukusnije soja mlijeko, razlicite deserte i koliko sam cula toga zna biti u hr

jos mozes koristiti rizino mlijeko, kokos mlijeko, stvarno je ukusno

za meso, pokusaj nagovoriti mamu da pokusaju odhranit svinje bez tih koncentrata i antibiotika, cak da ih nekako pustaju van jer je sunce i prirodna hrana kojima su se svinje u originalu hranile garancija tebi da ti dijete jede zdravije meso

moj mali definitivno reagira na antibiotike, i na konzervanse i aditive a to ej vrlo tesko odrediti testovima na alergije

ako ne zelis kuhati na svinjskoj masti mozes kuhati na kokosovoj masti, mo koristimo to i nema razlike u okusu u odnosu kad koristis suncokretovo ulje, jedino malo mirisi na kokos

mi sami pecemo kruh, imam stakleni kalup iz lidla i otkako tako jede super napreduje.

klinci ti se vrlo lako naviknu na disciplinu kod prehrane, pogotovo kad im objasnis da ce im nakon toga biti bolje, da ih nece bolit trbuh

intenzitet alergijske reakcije moze varirati, u trenutcima kad jeimunitet lose reakcija moze biti super jaka, sjeti se samo onog klinca koj je prije par godina pojeo cokoladu sa ljesnjacima i umro u skoli od kockice cokolade (imao je alergiju na orasaste plodove)

tjesteninu mozes radit sama, ima je takodjer u ducanuma zdrave hrane

nemoj navalit po bijeloj tjestenini i rizi jer ces vrlo vjerovatno dobiti zatvro kao rezultat

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MONASONA prvotno napisa
    a njeni prijatelji obožavaju kod nas jesti neobične stvari. samo izbjegavamo reći da je nešto zdravo i to je to.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

imam opet neka pitanja, ako tko zna..
    da li u čokolinu ima mlijeka? po sastavu nema, ali nisam ja sigurna? i da li je onaj kakao u prahu koji se u trgovinama kupuje isto bez mlijeka? jer voljela bih mu probati dati kakao, ali strah me da nema mlijeka ( jer on ne smije nikako mlijeko)..u sastavu piše samo da je to napravljeno od 17% kakaovog maslaca. po takvom ja zaključujem da je to od kakaovca samo..a, kaj se s onim pudinzima kaj se kuhaju, ima li tamo kakvo mlijeko u prahu ili jaja ( ne smije niti jaja)
    vjerojatno vi koji ste alergični na mlijeko i jaje znate već to?
    puno hvala..

p.s. inače smio bi sojino mlijeko piti nije alergičan, ali mi ga nikako neće..nije naučeni.pa bih htjela nekako u kašastu hranu mu staviti da ne skuži..u grizu je odmah skužil, i nije htio..

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

u čistom kakau nema ništa osim kakaovca,tj.kakao smjese...to je sigurno...(mi smo alergičnio na mlijeko,kakao već dugo koristimo)...pudinzi nemaju niš od toga..inače je sastav:škrob,aroma,kakao prah...
    ali pazi,na nekim pudinzima piše da ima ili da su moguči tragovi mlijeka(recimo franckov puding)...imaš dr.oetker u dm(bio puding) nema ništa od toga,ni podravkini isto...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a s čime dajete kakao djeci kad ne smiju mlijeko ? Moj je isto alergičan na mliječne proizvode i jaje pa mi je svaki savjet dobrodošao jer sam danas saznala za to

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Npr. rižino mlijeko, zobeno, sojino...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kikiii prvotno napisa
    a s čime dajete kakao djeci kad ne smiju mlijeko ? Moj je isto alergičan na mliječne proizvode i jaje pa mi je svaki savjet dobrodošao jer sam danas saznala za to

ako si testove radila u bolnici oni će ti sami reći koje mlijeko možeš koristiti. Malo dijete može koristiti alfare ili pregomin ( ne znam točno ime ovog drugog mlijeka ) koje ide preko recepta. Inače, česte su alergije i na sojino mlijeko pa nije loše se konzultirati s alergologom, pulmologom, dermatologom, gastroenterologom....tko god da vas je poslao na testiranje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •