Isti problem je i mene mučio. Znam da sam čitala ko luda svaku deklaraciju i tek onda kupovala. Znalo se desiti da s promjenom ambalaže promjene tj. nadopune deklaraciju pa bi na novoj osvanuo natpis: "sadrži tragove mlijeka " ili jaja ili bilo čega što moj mali nije smio jesti. Znala sam stvarno biti bjesna ko ris. Također moraš paziti da ako na proizvodu piše da sadrži kazein ( mislim da se tako zove) da ni to ne smije jesti( to je nešto na bazi kravljeg proteina-valjda ). Naravno sve ovisi o kojim je razredima alergije riječ. Ne znam koliko ti dijete ima godina i što su ti sve rekli ali te alergije prestaju najčešće do 3 g. života. I mom malom je alergija u početku na mlijeko rasla, bez obzira što ga nije uzimao ( niti išta s mlijekom ) da bi mu s 3 g. krvni nalaz pokazao da nije alergičan ni na mlijeko, ni na jaja ( moj ima astmu tak da sad vuće nespecifične alergije). Ja sam u tom periodu znala sve moguće E-e koje izazivaju bilo AD bilo astmu ( i mogu ti reći da stvarno maaaaaalo stvari ne sadrži ništa štetnog ). Što se tiče mesa stvarno ne znam, znam da ima djece koja ju ne smiju a da li je to zbog hrane kojom se svinja hrani nemam blage veze. Vjerujem da i to ovisi o samo razredu alergije.
I da ne zaboravim, kupuješ li peciva ili kruh u pekarama? Ja sam stvarno vjerovala u koješta što su mi u pekarama govorilii dok me frendica nije prosvjetlila.. Uglavnom, kad bi mali baš pilio kupila bih mu slanac. Kruh u večini slučajeva pečemo sami .