-
Ja-ma, i na vaginalnim i na carskim porodima dešavaju se i ružene stvari, iako većina protekne bez komplikacija. Samo što se ružne stvari prepričavaju dalje a one normalne se zaborave.
Meni je dijete, koje nije imalo nikakvih problema prije carskog, završilo 3 dana u intenzivnoj jer ga doktor nije mogao naći kad me razrezao. Jer je posteljica bila naprijed i bilo je puno krvi, i maternica je bila ogromna jer sam imala višak plodne vode i bila bez trudova. A dr. koji mi je pratio trudnoću i radio uzv par dana prije (drugi doktor) nije napisao u uzv knjižicu da je posteljica naprijed. Da sam to znala inzistirala bi da se čekaju trudovi malo duže - jer kad te pitaju hoćete carski sad ili ujutro (to je bio drugi carski, ja zatvorena, bez trudova, bez plodne vode) misliš si kog vraga ću čekat - da padnu otkucaji? A možda bi i doktor koji me to pitao i napravio carski predložio čekanje da je to znao.
A što se tiče porezane bebe, ležala žena krevet do mene i ja vidjela bebu s crvenom crtom preko obraza - nije nitko eksplicitno rekao da je to, ali šuškalo se.
Tako da je za dijete koje se može roditi vaginalno bolje da se rodi vaginalno. Jest da nas je evolucija sredila sa uspravnim hodom pa ne možemo roditi onako uz put, ali ovakvi smo ipak već kojih 100 000 godina.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma