Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: UPALA UHA

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno UPALA UHA

ovako:
    joško stvarno nije ove zime nešto bolestan. "počastio nas je tek s jednim proljevom i jednom trodnevnom virozom.
    a onda, na staru godinu smo primjetili da mu iz uha curi obilan sekret. i otišli na orl u vinogradsku. rekli su nam da je to upala uha, napravili su mu toaletu i dali atb, kapi za uho, operil sprej za nos (jer je sve kao od nosa) i bornu vodu za ispiranje. nakon tri dana dr koja je mijenjala našu pedicu nije vidjela ništa na uhu, tjedan dana kasnije njegova dokica je vidjela crvenilo, a isti dan u vinogradskoj opet ništa, samo malo nabubren bubnjić.
    pa naša ni to drugi dan. un ponedjeljak smo išli vidjet dal može u vrtić i kao može, ali nas je poslala ne nekakav TPG na orl.
    i danas tamo peta dr opet vidi sekret. imamo kontrolu za dva tjedna kod njih. sad nam je dala efendrin za kapat kroz nos na uho i nekakve granule za topit u vodi.

on je inače čitavo vrijeme super volje, ne žali se na bol, nema temperaturu, jedino je dva dana imao taj iscjedak iz uha.

s upalom uha stvarno nemam nikakvih iskustava, pa me zanima dal je sve ovo stvarno potrebno i kakve su moguće posljedice ako se ne pridržavamo baš svega.
    najviše me muči što je to njemu beskrajna tlaka i čim vidi da otvaram ladicu u kojoj stoje ti lijekovi viče ne,ne.

sad sam našla neke info o bornoj vodi, pa me to dodatno zbediralo.

Pomagajte.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo prošli dosta upala uha s izlijevanjem sekreta, a bez temperature. Zapravo, kad je bio beba, da nije bilo tog sekreta ne bi ni znali da plače baš radi uha.
    Naša terapija je bila antibiotik oralno i eventualno antibiotske kapi u uho, fiziološka u nos pod obavezno i briga da dišni putovi budu prohodni (pumpica, kapi za nos - nemoj ih se bojati koristiti, naravno ne pretjerivati, jer je manja šteta od isušene sluznice nego od upale uha). Nikakva borna voda za ispiranje nam nikad nije prepisivana, zapravo jedino što su mu stavljali u uho (osim kapi) je bio 3% hidrogen, ako je iscjetka bilo malo, da se ustanovi je li riječ o gnoju ili normalnom ušnom sekretu, jer hidrogen u kontaktu s gnojem pjeni.
    Po meni, i po onome što nam je otorinac preporučio, brigu o nosu treba provoditi stalno. Čim primijetiš da mališa šmrcka, odmah kreni s fiziološkom, a ako su mu dišni putovi začepljeni odmah odštopavaj. Ponavljam, ne boj se fiziološke, koristi je obilno (nama je otorinac rekao 'ne špricnut, nego nalit'), ne boj se ni kapi za nos. Čak ako ti je zrak u stanu suh slobodno mu tu i tamo špricni fiziološku, štetiti ne može. Djeca to ne vole, ali kad se mora... A granule, je li to možda Fluimukan, on služi za razrjeđivanje sekreta, pa ga dijete lakše može izbaciti.

Sekret u srednjem uhu može ostati kao posljedica preboljenih upala, a to ima i svojih posljedica na sluh. Ono TPG mi zvuči kao timpanogram, to je pretraga baš da se ustanovi kako dijete čuje. Radi pogoršanog sluha i mandula koje su bile u katastrofalnom stanju moj mali je morao s nepunih tri godine izvaditi mandule i tijekom operacije mu je obavljeno i zarezivanje bubnjića kako bi taj sekret izašao. Na slijedećoj kontroli sluha su rezultati bili u granicama normale, a od tada do sad nije imao više niti jednu upalu :D . Higijenu nosa cijelo vrijeme provodimo rigorozno, a nakon treće godine uveli smo i špricanje otopine propolisa u nos i grlo.

Moji su klinci oboje bili na operaciji mandula, i to istovremeno. Od tada, a ima tome više od dvije i pol godine, samo je T. jednom pio antibiotik, a M. niti jednom :D . Vjerojatno je to zahvaljujući operaciji, ali po meni je također dobitna kombinacija fiziološka+operil p+propolis.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala draga.
    rekla sam već da s upalama uha nemam iskustva, zato nisam ni napisala detaljno. da, granule su flumikan, dr je napisala da ih pije 1*2dl na dan.
    e sad, čula sam da super pomažu, ali da je okus upitan. dal se smije nešto dodat u tu otopinu jer inače ne znam kako ćemo ga natjerat da to popije.
    pumpica i fiziološka su nam u optjecaju i preventivno jer mu nos stalno curi.on ih mrzi, ali mu ne dajemo izbora.
    te kapi s propolisom - imaju one neku dobnu granicu od koje se smiju davat, idu na recept ili su u sliobodnoj prodaji i mogu li se davati i preventivno?

TPG je timpanogram i taj nalaz je uredan.
    jedna od silnih dr koje su ga gledale je rekla da je bubnjić malo nateknut, dal je to znak da u njemu može biti tog gnoja?

znam da puno pitam, ali stvarno bi htjela znat...

i da, šta mislite, dal da nakon toliko različitih viđenja stvari tražim još jedne pretrage i mišljenje ili da čekam kontrolu za dva tjedna i držim se svega što je ova zadnja dr rekla?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fluimukan ti je slatkast i okusa naranče, nije da je fuj ali meni je skroz umjetan okus. Moj T. se ne buni kad ga treba piti, ali on je doduše dovoljno velik da mu se može objasniti da se nešto treba raditi jer će mu od toga biti bolje. Možda će ti pomoći ako budeš napitak pripremala pred njim, usuj granule u vodu a onda daj njemu da promiješa, i nemoj mu govoriti da je to lijek nego sokić . Ako baš vidiš da mu se ne sviđa, mislim da smiješ dodati nešto u to da malo zakamuflira okus.
    Na kapima (to je zapravo sprej, zapravo imamo jedan za nos i drugi za grlo) s propolisom koje mi koristimo piše da se daju djeci od navršene tri godine. Ne ide na recept, ima više proizvođača, mi koristimo sprej za nos od ESI-ja i za grlo od Specchiasol-a.
    Ovo u Vinogradskoj ste bili kod orl specijalista, ne? Nisam znala da tamo uopće imaju dječji orl, pa ti ne mogu niti reći ništa o njima. Dobar glas bije Klaićevu, a nekad su i na Šalati imali dobru orl ambulantu, ali mislim da su ih prebacili na Rebro.
    Što se tiče toga tko što vidi, valjda je specijalista bolje obučen da neke stvari vidi, tako da bih ja vjerovala njemu. Mislim da nekakva crvenila i natečenosti mogu biti i posljedice iritacije, npr. od jakog kašlja, i povuku se same od sebe. Ne znam, ja dijete zasad ne bih vukla dalje po doktorima, pogotovo ako se trenutno osjeća dobro i ako ionako imate zakazan pregled kod specijaliste.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tnx

u vinogradskoj obična orl ima dječju ambulantu, ništa posebno, nas je tamo poslala pedica jer nam je najbliža.
    probat ćemo foru sa sokićem, piti mora.
    ma meni ga je najviše žao što se sad povlači po doktorima, a idući mjesec nas čekaju pripreme za op. testisa...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    rekla sam već da s upalama uha nemam iskustva
    Evo ovako i ja..i pitam se kako ta upala pocinje i mora li biti bolna s temperaturom?
    Buba se zali vec dva dana da joj se oba uha ponekad zacepe tj da ne cuje..onda nesto malo proprcka pa opet cuje..mislili smo da je samo pritisak..no..hm.. :/
    Kaze da je nista ne boli..no sad vidim iza jednog uha malo je crveno..nikakvog sekreta nema.
    Inace nam je zrak u stanu grozno suh.
    Ali oba uha u isto vrijeme..dode mi da

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne sjećam se više koliko je T. upala uha imao a da se izlio gnoj a nije bilo temperature, barem jedno 5-6. Ali bolno je bilo uvijek, i to najviše boli prije nego gnoj izađe, jer kad se izlije onda valjda malo popusti pritisak u srednjem uhu.
    To su bile upale SREDNJEG uha, imao je i upale VANJSKOG dijela uha, tj. crvenilo ušnog kanala od ušne školjke do bubnjića, to također može biti bolno, a to smo rješavali antibiotskim kapima, bez oralnog uzimanja antibiotika.

retha, a kako joj je nosić, je li joj također zaštopan ili teže diše? Moguće je da je to povezano.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    retha, a kako joj je nosić, je li joj također zaštopan ili teže diše? Moguće je da je to povezano.
    Nosic..smrce ona tu i tamo..zima je pa zato tome ne pridodajem vecu paznju.
    Inace je bio nosic zacepljen prije oko 10tak dana..ali to smo koristili humer i ispuhivali i nije to bilo nis veliko.
    Totalno sam zbunjena.
    Ona kaze da je ne boli..ponasa se normalno inace..osim sto tu i tamo znjara ta uha..jerbo kaze da se zacepe..
    Dakle..negdje je nekvi pritisak..nemre to valjda sam tak. :/
    Danas necemo na hitnu da jos tam nes pokupi..a suta cemo kod pedijatrice il vec di nas posalje. Mene jedino strah da joj odmah ne uvale nekvi antibiotik.
    Se to mora bas antibiotikom lijecit? I koliko to dugo moze trajati?

Uglavnom..zbunjujeme sve to s tim usima. :?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pa šta se ne liječe upale antibioticima?

mi smo počeli piti taj flumikan, u apoteci mi je teta rekla da ga se može rastopiti i u hladnom čaju, pa podvaljujem tak, on čaj obožava, a ni ne zna šta pije.

i nešto me malo frustrira. obilno smo čistili nos. i sad je toliko čist, da ponovo šmrca.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    pa šta se ne liječe upale antibioticima?
    Pa upala da. Al mene bilo frka da joj ne uvali antibiotik ono reda radi..neka ga je.

Dala nam je samo neke kapi pomocu kojih bi to sto se u uhu nakupilo lakse izaslo van...jos kad bi Buba suradivala u stavljanju kapi u uho..eh.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ni J ne surađuje, ali ako ne ide milom, ide silom, za njegovo dobro. legnem ga, mm mu drži glavu, ja kapam, on urla.
    preživili smo.
    u utorak ide na kontrolu u vinogradsku i ja se iskreno nadam da će napokon sve bit ok, jer ja to urlanje dvaput dnevno ne mogu više slušat.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajme..mi nikako to ne mozemo na silu..nego sve neka uvjeravanja..pregovori..i na kraju nakon kupanja kad joj dam neku kremu da se macka ona mi dozvoli da joj radim sta hocu pa utrpat te kapi.
    Kapi su nam pomogle za sada..jerbo izlaze one nakupine iz uha.
    Sad ne znam do kad bi to jos trebala kapati i mogu li kapi stetiti :/

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pa šta vas nije naručila na neku kontrolu? meni je jedna frendica farmaceutkinja rekla da se može kapat dokle god ima sekreta, ali da doktor mora kontrolirati stanje.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Podižem temu. imali smo tri dana visoku temp. sve do jučer. jedno uho malo upaljeno, al smo vadili krv i krvna slika je ok. danas smo dobili osip, tak da je dokica rekla da se radilo o trodnevnoj groznici. osip je po prsima sve do prepona, malo po leđima i malo po čelu i glavi. dosta je jak, la vidim poslikama da je to normalno. no njega uho i dalje boli, nemirno spava, neće ležati i slabo jede, malo počne pa počne plakat i neće više. pošto je doktorica rekla da nije bakterijski, upala bi trebala sama proći. al mene muči kako mu ublažiti bol, jel postoji neki način, jer vidim da ga stvarno buba. jel imao tko iskustva s upalom uha a da nije koristio antibiotike? imamo 5 mj.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

nama je orl - ac rekao da za bol slobvodno damo djetetu malo nečega sa paracetamolom.
    pa sam ja kupila lupocet sirup i davala mu po pola žličice kad sam zaključila da mu treba, uglavnom je to bilo navečer, prije spavanja

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sad vidim da ima 5 mjeseci. pitaj pedicu dal mu onda smiješ stavit , recimo četvrt ćepića u guzu

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pitam ovdje, jer mi na drugom mjestu gdje sam postavila pitanje nije nitko odgovorio:

Imamo upalu oba uha, na jednoj strani je probio sekret iz srednjeg, pije antibiotik, kapamo, nos i uši, a zanima me jel se smije inhalirati i jel to uopće ima ikakve veze...mislim nemre štetiti?

Inhaliram ga inače kad kašlje i to, a ovim putem sam mu sada htjela pomoći da mu se olakša i možda otpusti sekret iz nosa, pa da ga lakše izvučemo kasnije s aspiratorom. Pošto je nos i taj sekret po mojim saznanjima glavni krivac za upale uha i sl.

Logika mi nalaže da ne može štetiti, ali eto da pitam?

mariva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

vidim da ima svakakvih iskustava s aupalom uha, naše iskustvo je staro godinu dana a bilo je ovako

od sisveta do božića popio je 3 antibiotika jer je ped, uvijek govorila da je grlo, on meni prva beba, zimsko doba i mislim ped. zna sta radi.
    temp je uvijek bila oko 38.5 njima ne zabrinjavajuća. zaboravila sam napisati da bio star 17 mjeseci i to je tako trajalo 1 tjedan u vrtić 2bolovanje pa tako opet i opet i opet.... sve dok 04.02 nedjelja nije zakurio ponovno a taman sam sama sebi rekla kako je sve dobro da je u vrtiću izdrzao cak 2 tjedna. na hitnoj ništa ped. nije vidjela, "vjerojatno grlo" i opet antibiotik na slijepo pa da se sutra javimo svojoj dok ped. naravno u čekaonici kilometarske gužve i kad smo doški na red nakon doslovno 4 sata čekanja , gleda grlo nevidi ništa ali neka popije antibiotik koji je dobio jučer pa ćemo vidjeti, sutra idemo izvaditi krv nalazi malo povišeni ali ništa strašno, ali meni neda vrag mira jer sam sumljala na e sherihi colli koji je zaradio u rodilištu pa odlučim nalaze mokrače i brisa grla i nosa odniti u klaićevu. Mislim kad sam već tamo idem ja na hitnu da ga i oni pregledaju negdje oko 12.00 sati , jedva su nas primili jer smo mogli ići kod naše dok ped. dok ljubazna zove se Pleša, cijelog ga pregledala i pošalje ga još kod ORL sumnja na uho. s tim da naša dok. ped, u niti jednom trenutku nije pregledala uši . Otorinac ko iz vedra neba kad ga je pregledao kaže: mama hitno operacija. Ja u šoku mislim nisam ga dobro razumila i on ponovi. tu sam se slomila od suza. ponovno gore kod dok Pleša i ona hitno uvede venoznu terapiju kroz 5 dana antiobiotika i da vidimo hoće li proći. temp najviša do 38.5-39. i nakon 3 dana temp se počela snižavati kao i CRP POĆETNI 17 A 3 dan 10 i mislimo hvala Bogu sve gotovo, Kad ono po noći temp 41.5 hitno u vinogradsku jer Klaićeva nema bolničkog ORL nego samo ambulantu radnimm danom do 16 00 sati. i u vinogradskoj ga pregleda dežurni dokt. i ustanovi da je upala srednjeg uha i on nema šta drugo reći nego da ga dok iz Klaićeve i dalje venozno lječi. Da ne zaboravim da mu je kanila bila u rčicama sva 4 dana, ali da ipak ujutro oko 7 dođemo još jednom prije nego odemo u Klaićevu na terapiju a tada je bilo 4 sata ujutro. i tako smo se pojavili u 7 sati kao na kontrolu samo da ga još i prof. pregleda, kad ono opet šok s tim da mu je to jutro-noć počeo izlazizi sekret iz ljvog uha više kao sasušena krv i on uopće nije htio razgovatai samo je rekao operacija ODMAH jer su bubnjići otečeni, izbočeni i upaljeni. nedaj bože da taj gnoj se raspršti unutra. tako da su mu ugradili cjevčice u obadva uha i evo već jeprošla god. dana od tada pa 05. 03 idemo ponovno na oper, sad te cijevčice vaditi
    zaboravila sam napisati kada je MM došao kod naše ped. po uputnicu za bol.liječenje odn oper koja je već prošla ona je porekla da se radi o upali uha, zaTO STO SE VJEROJATNO I NA NEKI NAČIN OSJEĆALA KRIVOM STA GA NIKA NIJE GLEDALA

mariva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

zato sad i s drugim koji ima 4 mjeseca koristimo toliko fiziološle da već u ljekarni di kupujemo zajedno sa iglom i špricom počinju sumnjati šta radim fiziološka u litrama + operil

čistite noseve znam kako je to grozno jer mi to kad radimo, susjedi pitaju jeli sve u redu, toliko se dere daje strašno

a bolje i to nego još jednom ono proći

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mariva,
    i mi dosta koristimo fiziološke, on urla tak da je bivši susjed mislio da ga tučemo...

od ove upale i ja stalno vrebam ko kobac nad njim da mu se ne bi nos napunio...
    evo, i sad je doma, ali zato jer je zakurio, a nos je skoro pa skroz čist...

jedva čekam proljeće

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Pitam ovdje, jer mi na drugom mjestu gdje sam postavila pitanje nije nitko odgovorio:

Imamo upalu oba uha, na jednoj strani je probio sekret iz srednjeg, pije antibiotik, kapamo, nos i uši, a zanima me jel se smije inhalirati i jel to uopće ima ikakve veze...mislim nemre štetiti?

Inhaliram ga inače kad kašlje i to, a ovim putem sam mu sada htjela pomoći da mu se olakša i možda otpusti sekret iz nosa, pa da ga lakše izvučemo kasnije s aspiratorom. Pošto je nos i taj sekret po mojim saznanjima glavni krivac za upale uha i sl.

Logika mi nalaže da ne može štetiti, ali eto da pitam?
    Nsam prije vidjela, sorry, inhalirala bi ga čime - fiziološkom i malo operila/efedrina, eteričnih ulja...? Po meni, sve što mu može otvoriti dišne putove je dobrodošlo, jedino za eterična ulja bih se raspitala koja se smiju davati djeci. Negdje na forumu sam čitala da se pisalo kako se npr. eukaliptus i menta mogu stavljati u aromalampe ili nakapati na vaticu i staviti blizu dječjeg krevetića. Ali ti to još provjeri.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tnx Audrey, inhalirali smo se fiziološkom i tu itamo sam mu kapnula malo bisolvon kapi jer je imao gustu sluz pa mislim da nije štetilo.

Eukaliptus eterično znam kapnuti u onu posudicu na radijatoru, ali u ovaj inhalator koji ja imam mislim da se nesmiju stavljati et. ulja ili sl. koliko sam pročitala u uputama.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mariva
    sad sam tek pročitala :shock:

pa G i je izbio gnoj iz srednjeg uha na desnu stranu( ako je to isto ), ali dr nije rekao ništa slično ( za operaciju-strašno-mislim da bi...uh ) ili je možda neka razlika u dijagnozi?
    G je tu noć sa sri-čet vrištao od bola, pa već dok smo došli do dr je bol popustila, jer tako nam je dr objasnio, da ga je bolilo jer mu je taj sekret-gnoj vršio pritisak i kad je probio iz srednjeg uha da je osjetio olakšanje, a tako je i bilo.
    Lijevo uho mu je isto bilo crveno, dobio je kapi i antibiotik.

mariva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

zaboravila sam napisati da njega uopće nije bolilo niti je to pokazivao na bilo koji način, zato nam ništa i nije bilo jasno, kad je dr. rekao da smo došli 5 do 12 kako se kaže

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mariva, ajme koja koma. Ne kuzim kak ga nis nije bolilo? :/

Mi za inhaliranje koristimo eukaliptus..u onoj posudi na radijatoru i prije spavanja u obicnu zdjelu ulujem vrle vode i par kapi etericnog,
    sad kad je ta sezona curenja nosova.

mariva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    mariva, ajme koja koma. Ne kuzim kak ga nis nije bolilo? :/

Mi za inhaliranje koristimo eukaliptus.

retha sta se tiče eukaliptusa, meni je jako dobar balzam pa mu mažem leđa i prsa 2x dneno a on je navodno prejak za inhalilanje, tako da se nisam usudila s njim nego stavim 5-10 kapi bisolvona, dosta na litre fiziološke i tu i tamo operil i za sada sve ok.

05.03 idemo vaditi cjevčice, opća anestezija.
    držite nam fige da sve prođe u redu, koja koma neznam kako ću to prebroditi jer vjerojatno neću moći biti s njim poslije oper. pošto imamo malog bracu.
    imam osjećaj da mi je gore ta priprema nego kad smo prošle god ostali pod "mus"

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mariva~~~~~~~~~~~~~~~da sve 05.03. prođe dobro

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mi smo tu! :/
    vrlo ceste upale uha!
    orl kaze da ima vodu u srednjem uhu koja je vec uzrokovala lagano ostecenje sluha!
    probacemo lijeciti, a ako nece ici, morat cemo na zarezivanje bubnjica!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i evo nas opet tu. jučer smo skužili da opet ima sekret iz istog uha, pa ne budimo ljeni, pravac vinogradska. opet su mu isprali uho, dobili smo kalvocin 3/4 doze tri puta dnevno i obilno kapat nos, koji je, btw, čist i ništa se ne može izviuć, on normalno diše.
    kontrola je za dva dana kod naše pedice.
    ovaj put je olakotna okolnost da mu je fora ona tubica koja dođe uz sirup, pa popije bez pogovora.

pitala sam ga jučer i za bornu vodu , jer sam čitala da se ona više ne koristi, tj, koristi se samo u veterini, ali mi je rekao da se ne preporuča, ali da malom neće ništa biti od tih dvadesetak kapi i da samo s tim ispiremo jer je najbolje rješenje.

kaj sad, valja-ne valja acidi borici? :?

mariva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mariva~~~~~~~~~~~~~~~da sve 05.03. prođe dobro

Kavin hvala na dobrim željama

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nemamo iskustva s bornom vodom, tako da stvarno neznam na to odgovor.

Kako uopće to ispiranje izgleda, kak to radiš? ( meni se neda ni pomišljati da mi nekaj ljevaju u uho )
    To mu pomaže da izađe sekret ili?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni su otorinci više puta rekli da ne ispirem uši, da sekret izlazi sam koliko brzo/sporo treba :/

moja mama je meni ukapavala hidrogen ili acidi borici. može se koristiti iobična voda, ali mora biti lagani mlaz jer od samog kapanja neće izaći skoro ništa. a mlaz se mora koristiti pod budnim okom otorinca da se ne ošteti bubnjić...

najbolje je čistiti tuljcem, barem meni najviše paše, nekako mi godi ta toplina Za djecu...ne znam, nisam još nikad čistila...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nemamo iskustva s bornom vodom, tako da stvarno neznam na to odgovor.

Kako uopće to ispiranje izgleda, kak to radiš? ( meni se neda ni pomišljati da mi nekaj ljevaju u uho )
    To mu pomaže da izađe sekret ili?
    na orl imaju onub svoju veliku špricu u kojun navuku tu otopinu, pa s njom šprica u uho, a uspod držiš bubrežastu u koju se to skuplja.
    doma samo kapamo dvije do tri kapi u uho sa kapaljkom na ležeći.

i meni su za starijeg govorili da ništa ne ispirem, samo da se taj sekret može obrisat kad i ako slučajno iscuri, samo sa uške. ali kod njega nije ništa curilo. sad inzistiraju na ispiranju.

mariva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nama su otorinci prof. stogo zabranio bilo kakvo ispiranje, i prije nego smo stavili cjevčice

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo nas opet na ovoj temi -
    sinoć neprospavana noć, ujutro kod dr. crveno uho iz lijevog sekret, dobili antibiotik, temp ujutro 37.8, kasnije 37.4 ( ispod pazuha )...on dobre volje, danas se ne žali na bol, sve ok osim kaj je toplički što valjda ukazuje da je u pitanju upala. Sad navečer mi se činilo da čak i nije topal, ali nisam ga htjela nonstop maltretirati sa mjerenjem temperature.

Pitanje:
    Jel potrebno odmah ići s antibiotikom ( mi ga pijemo i popit ćemo ga do kraja ), ali me zanima jel svaku upalu uha potrebno tretirati antibiotikom?

Išli smo odmah ujutro kod dr jer je vikend, ali me zanima kako vi i vaši pedijatri, jel uvijek prepišu antibiotik?

Znam da je dvosjekli mač to sa uhom, čekati pa da se nedaj bože nekaj komplicira ili odmah dati antibiotik!?

Mariva, kako je prošlo 5.3.?
    Kako je kikač?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pitanje:
    Jel potrebno odmah ići s antibiotikom ( mi ga pijemo i popit ćemo ga do kraja ), ali me zanima jel svaku upalu uha potrebno tretirati antibiotikom?

Išli smo odmah ujutro kod dr jer je vikend, ali me zanima kako vi i vaši pedijatri, jel uvijek prepišu antibiotik?

Znam da je dvosjekli mač to sa uhom, čekati pa da se nedaj bože nekaj komplicira ili odmah dati antibiotik!?
    evo naseg iskustva!
    nika je u zadnjih 1,5 god imala barem 5 upala uha i svaki put je dobila antibiotik!
    nasa greska je sto nismo cesce inzistirali na orl pregledu! :/
    orl je poludio kad je skuzio da je ona za svaku upalu uha pila antibiotik, jer je upala uha cesto virusna i antibiotik uopce ne treba, nego samo lupocet i ispiranje nosa fizioloskom, a u slucajevima kad antibiotik trebapotrebno je prije toga napraviti krvnu sliku i bris i odredditi antibiotik obzirom na vrstu bakterije!
    mi smo sa nasom pedicom, u principu, zadovoljni, ali izgleda da je dijete popilo puno vise antibiotika no sto je trebalo! :/

sadasnje stanje je takvo da ona ima vec duze vrijeme vodu u srednjem uhu, timpanogram joj je vec par puta dosta los i ako ne uspijemo to sredit laksim putem, morat ce na operaciju ili mandula ili uha!!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

m. ima 13 mjeseci a imala je 5 (mislim) upala uha.

svaki put su nam pripisali antibiotik. prošli put mi je pukao film i tražila sam drugo (i treće i četvrto) mišljenje. na kraju je omjer bio 2:2 za:protiv antibiotika. nisam dala. prošlo je za par dana :D

e sad, to zapravo nije bila upala uha (vjerojatno, niti jednom). to je bio početak upale, za koji se antibiotik prepisuje preventivno (da ne bi došlo do upale) A ista prevencija se može postići dobrim čišćenjem ušiju (valjda 100 put dnevno, ako je potrebno). mi smo čiščenje kombinirali s homeopatijom i bio je čist pogodak :D

ako je upala uznapredovala onda je antibiotik često potreban, ali isto tako ne uvijek. ako i je potreban, često se može dati lokalno (znači antibiotske kapi) i tako izbjeći uništavanje crijevne flore, i naknadnu konzumaciju probiotika...(i ostale nuspojave koje znaju izazvati antibiotici).

eto, to je naše iskustvo

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

na koji način ste čistili uši? :?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    na koji način ste čistili uši? :?
    nikako

meni je per puta otorinac očistio onom ogromnom špricom, ali M. nikad...valjda nije bilo potrebno, ne znam. :/

znam da su nam rekli da se u kućnoj radinosti ne čiste uši, da to treba (ako treba) napraviti otorinac jer može doči do oštećenja bubnjića :/

ja ponekad (za sebe) koristim onaj tuljac s voskom, to mi baš godi...koliko je dobro...ne znam

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala cure, znači najbolje bi bilo tražiti krv i bris nosa da se vidi stanje stavri, jedino je bed kaj se za nalaz brisa zna čekati i po par dana.
    Ja do sada nisam znala kako se postaviti, ali pomogle ste mi za ubuduće.

G ima zadnja dva puta izljev sekreta, to mi se ne čini baš dobro, jel znate kaj o tome?

Bucka, jel to kao što tvoja mala ima vodu u uhu ili?
    I ako mi možeš reći kaj je to timpanogram i u kojim slučajevima je potrebna pretraga ( to predpostavljam radi orl-ac ).

Za sada nam je ovo treća upala uha ( dva puta su oba upaljena i sekret izbile iz srednjeg ), tj. druga u nazad mjesec dana, a treća je bila prije 7-8 mjeseci, jel potrebno već sad tražiti pregled orl ili?

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo nas ponovno, ja stvarno ne razumijem...prošli čet popili zadnju dozu zinnata, a u sub-ned temp 37.8 i boli uho-urla plače, do dvanaest u ned kao da ništa nije bilo ( u 8h ujutro sam mu dala panadol jer ga je jako bolilo, poslije više ništa ).
    U pon kod dr., nema temp, ona ništa ne vidi, samo više smole u desnom uhu na koje on pokazuje.
    Šalje nas na bris-još čekamo nalaz.
    I kod otorinca-bili kod dr.Marna-pol.kl.Sabol-nisam htjela čekati četvrtak kad ima ambulantu u klaićevoj i otišli i obavili privatno.
    Čačkao mu je po ušima, pregledao, malo čistio-neki tanki tanki štapić i vatica i rekao da je upala sanirana i da kapamo još pet dana 3x2-3kapi hidrogen za uho 3%.

Danas ujutro mali opet plače da ga buba-buba, temp rubna 37 ispod pazuha, traži da mu kapam da ga buba-nije raspoložen baš, ima apetita, ali kao da je na pol.

Uopće više ne znam kaj da radim, nikad sama nisam imala upalu uha i ne znam kako to ide, kaj to može tako na bliceve se javljati. stvarno mi nije jasno

Može li mi netko objasniti to za hidrogen čemu kapanje toga služi, da se uho očisti ili kaj?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja neznam da li ce ovo funkcionirati kod vas jer neznam sto je uzrok, da li obicna prehlada ili nesto drugo. Kod nas funkcionira savrseno. Moj mali je poceo imati upale uha nakon 3 god starosti, i to ih ima dosta cesto. Skoro pa svaka prehlada povuce i upalu uha.

Tu na forumu sam davnih dana procitala savrsen savjet, koji nam je pomogao milion puta do sada i spasio stvar

Uzmes luk. Nasjeckas ga kao za dinstanje (sto sitnije). Stavis ga u tanju pamucnu carapu. Carapu stisnes rukama da se navlazi od luka, zatim je prislonis djetetu na bolno uho. Stavis djetetu kapu na glavu ili povezes da stoji na uhu. Dakle nista nikud ne sipas, kapast itd. Samo je prislonjeno na uho. Drzis dok bol totalno ne prestane. Mijenjas po potrebi. Bitno je samo da bude luk koji je jak mirisom - znaci onaj od kojeg suze idu kad ga sjeckas. Ako nema taj miris, nema ni tu jacinu koju treba.

Cijelo vrijeme jaaaako ispirati nos fizioloskom, operil takodjer. Nos MORA biti prohodan.

Otkad smo ovo poceli koristiti, uspjesnost nam je 100%, nadam se da ce i vama pomoci

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala na savjetu anchi76, probati ću, ne može škoditi.
    Sad kaže da ga više ne boli uho, ali ima temperaturu sad 38.1, dr sam zvala i rekla je da čekamo nalaze od brisa sutra.
    Strah me svega, zadnji put kad se potezalo pitanje temperature koja malo je malo nije završili smo na zaraznoj pet dana sa upalom pluća - toga me strah - bila je skoro pa identična situacija, već sam pisala o tome.
    Nije kašljao, ali kad je počeo za dva dana ju sve ošlo nizbrdo i završili s gore navedenim.
    Znam da se najgore fokusirati na nekaj takvog, ali strah je negdje uvijek prisutan...budemo vidjeli šta će biti.

Inhaliramo se, čistimo nos...ne znam jel da snižavam temperaturu ili ne

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kavin, draga
    Ako nemate povijest febrilnih konvulzija, temperaturu je do cca 38,5 °C najbolje ne dirati.
    Čak i višu ako djetetu ne smeta.
    Jer temp. je tu sa dobrim razlogom, treba i organizmu dati šansu da se sam bori.

Što se tiče uhobolje - za nju je karakteristično da ne boli konstantno, nego dolazi na mahove.

I ~~~~~~~~~~~~~~~~ da mali miš što prije ozdravi.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Što se tiče uhobolje - za nju je karakteristično da ne boli konstantno, nego dolazi na mahove.
    Ovakve stvari ti ja ne znam, i hvala ti što si mi to rekla.
    Izgleda da je spojena neka viroza sa još nečim, čudno mi je u svemu da otorinac kaže da nema upale, a G mi govori da ga boli-recimo danas ujutro, jel može štrecnuti uho i ovako nakon upale od te smole možda, ako je netko sklon?

Sad si je odspavao, tempicu nismo skidali s ničim, ali još mi je malko toplički, sad jede-ima apetit, pa ćemo mjeriti.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja E ima trenutno upalu uha bez sekreta iz uha (samo sekret iz nosa + 'mokri' kasalj), uz temperaturu - bila je i do 39,6 C, uspjela sam je skinuti sa jednim Lupocetom u normalu, sad opet raste kako ide vecer...

Ona se UOPCE ne zali na nikakvu bol, ni uha (a ni grla - i grlo je upaljeno), samo se zali na temperaturu.

Danas smo bili kod pedice, dobila je Cefalexin antibiotik + Lupocet, + fiziolosku otopinu za ciscenje sekreta iz nosica.

Hjedoh reci: upala uha NE MORA ici sa bolovima. Da nas pedica nije pogledala, ne bi ni znali da ju ima - ja sam ju vodila radi tog kaslja (koji se ponavlja od kraja veljace) i visoke temperature.

I usput saljemo svim bubanima vibrice za ozdravljenje!

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    Hjedoh reci: upala uha NE MORA ici sa bolovima.
    Da, kod nas je kontra situacija, on kaže da ga boli i naraste mu temperatura, a orl kaže da nema upale već samo smole.

Jel zna neko zakaj mi kad mu nakapam hidrogen ( taj 3% za uho-baš piše na njemu - po preporuci dr.Marna ) u jednom uhu odšumi i zapjeni se a u drugom ništa?
    Znam da sam negdje na forumu čitala o tome, ali sad se ne snalazim sa ovim pretražnikom pa nemrem to naći :/

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hidrogen šumi/pjeni se, tamo gdje ima na čemu/sa čime

Znači da ako se ne pjeni, nema ništa

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Onda bi značilo da mu u to lijevo ni ne trebam kapati ili :/
    A desno šumi i na to mi pokazuje da buba ( kad pokazuje ),a i orl je rekao da u tom ima više smole.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

E sad, koje kapati a koje ne - u to nebi ulazila.
    Napravi kako ti je orl rekao.

Po zdravoj logici, ne treba u to što je čisto, a sad ti odluči.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •