Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Da li su vam bebe ikada imale gripu?

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Da li su vam bebe ikada imale gripu?

Znam da ima puno tema vezano uz gripu, cijepljenja, što kada mama ima gripu a doji i tome sl.

Ali mene konkretno zanima da li je neko imao slučaj da je beba u razdoblju do 6 mj starosti dobila gripu? I ako je, kako je to prebolila?
    Da li je prvo dobila mama pa beba? Jer koliko znam ako mama prvo dobije gripu onda bebi daje antitijela. A ako je prvo beba pokupila virus

Najviše me zanima kada je u pitanju dojena beba kada nema čajeva sirupića i tome sl. da pomognu izlječenju.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni se dogodilo da smo svi u kući imali gripu a najmanji je, tad je imao oko 5,6 mjeseci, dobrio neku jako blagu verziju. Mi smo ležali 5 dana po ogromnom temperaturom a on je jedan dan imao do 38, mislim da i manje od toga. Znači ja sam mu dojenjem prenijela antitijela i sve je prošlo super. Ovo zadnje ne kužim? Beba, dojena ili ne, može uzimati sirupe za temp. i bolove.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Isidor je imao povisenu temperaturu sa 3 meseca i dala sam mu paracetamol 2 puta. Nije bio pravi grip, ali neka viroza verovatno jeste.
    Posle temperature nos mu je cureo 2 dana.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ovo zadnje ne kužim? Beba, dojena ili ne, može uzimati sirupe za temp. i bolove.
    Ma malo jesam nespretno napisala. Mislila sam općenito kako se kod male bebe tretira gripa.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kao i kod svakog drugog, tj. nikako

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jedno dijete sa 6 mjeseci, a drugo sa 8 mjeseci...

Ne mogu reci sa sigurnoscu da je bila gripa, buduci da za to treba napraviti pregled krvi, ali uglavnom radilo se o infekciji sa visokom temperaturom u trajanju od 5-6 dana, i nizom temperaturom jos koji dan, bez nekakvih ociglednih drugih simptoma (sa bebama je malo tesko razgovarati da ih pitas boli li ih cijelo tijelo, he he).

Ja nisam bila bolesna tom prilikom, tako da ne mogu pricati o antitijelima s moje strane, ali proslo je jako dobro, ja sam nastavila dojiti kao i obicno, u par navrata mozda su dobili paracetamola, povremeno kupanje, i uglavnom zivot u narucju...

Interesantno je bilo sto se prenosenja zaraze tice...
    Prvo je dobio gripu najvece dijete, 7 godina, pa kako je on prizdravio, nas 2-godisnjak je odradio istu zarazu, pa kad je ona ozdravila, slabiji od blizanaca je dobio istu zarazu, i drugi blizanac nije nikad ni bio bolestan (oni su bili 6 mjeseci tada)... Muz i ja se nismo razboljeli, ali me iznenadilo da jedno dijete je ipak proslo bez bolesti...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, M.sa 6 mjeseci. Bilo je gadno, jako visoka temperatura i nakon 5 dana ipak na antibiotik jer se neka bakterija nadovezala i naptavila upalu uha, pa je sa leukocitima 42 završio na zaraznoj 5 dana.
    No prošlo je. Važno je odreagirati kak spada, potražiti pomoć liječnika kad zagusti, pa i pod cijenu bolnice.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

F nije imala gripu ali je u prosincu imala jako gadnu virozu, 4 dana je kurila oko 40. Nista - kombinacija paracetamola i ibubrufena i stalno nacicavanje. Da nije na dojci nemam pojma kako bi joj omogucila dovoljno tekucine

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •