I kod nas se nešto slično pojavilo. Već mjesec dana Eva Marija (skoro 6 god) žmirka. Počelo je tu i tamo, čak smo prali kamilicom i bilo se kao malo sredilo. Sad je već nekoliko dana grozno, otprilike svaku sekundu žmirne, ujutro kad je odmorna rjeđe ali navečer je strašno. Pokušavali smo je upozoravati, a ona odgovara: osjećam da moram to raditi, jer su mi oči suhe. Onda smo razgovarali s tetom u vrtiću pa s pedijatricom i obje tvrde da je riječ o tiku, da je to često kod predškolske djece i da je najbolje ignorirati to. Ja ipak ne bih ignorirala nego ću krenuti paralelno psihologinji i oftalmologu. Napominjem da se nikakva značajnija promjena u obitelji nije dogodila (braco ima već preko godinu), jedino su počele veće obaveze u vrtiću i izvan njega (engleski, zbor, košarka), ali ove aktivnosti su na izričito njeno nagovaranje. EM je inače vrlo inteligentno i osjetljivo dijete, ali u zadnje vrijeme kao da je neposlušnija i prkosi. Na sto sam čuda. Pliska, što je s Danijelom u međuvremenu?