Kako je nama defektologica objasnila žmirkanje znači da je dijete nešto vidjelo što mu se nije dopalo. Rekla je da je česti slučaj kada dijete spava s roditeljima u krevetu da se usred noći probudi i vidi roditelje dok vode ljubav te krivo to protumači i pojavi se tik. To može biti i neka scena na tv-u ili vani. Ja sam za to da se to provijeri kod stručne osobe i ne slažem se da treba ignorirati. Tikovi većinom prođu sami, ali ako ima tik onda ju nešto smeta, a dobro je to saznati i rašćistiti.
Kod Daniela je bila isto tako krivo protumaćena reakcija nonića. Nije si očekivao da nono može viknuti i biti grublji. To se desilo jednom i on se uplašio do te mjere da je njemu taj događaj bio ogroman.
Počelo je kad sam ja počela raditi i vikendima, jednostavno smo mu nedostajali, pa je uz to bio često na čuvanju kod nonića i to ga je smetalo. Sad se tik skroz smanjio, ali drago mi je da smo porazgovarali sa defektologicom.
Odi na razgovor, svašta možeš saznati o tvom dijetetu a da ti nije ni palo na pamet.