Citiraj mali karlo prvotno napisa
Karlo je trenutno jedino unuče i mojima i njegovima, ali imam primej na sebi, ja sam često kao mala spavala kod jedne bake i kad sam išla u srednju kod druge, mislim da sam uvijek s njima imala posebniji i bolje odnos nego drugi moji rođaci. Meni nije problem saslušat ih kad ih nešto boli, kad su tužne, nije mi problem doć im i očistit cijelu kuću dok su ih ovi ostali svi lagano otkantavali. Ni dan danas mi ništa nije teško napravit za njih...

a kako mi vraćaju...jedna ima više novaca i uvijek meni i karlu da 600kn kad dođemo k njima, i kaže mi "nemoj ostalima govorit koliko sam ti dala jer njima dam po 100kn" i stvarno je tako, vidila i ja.
Ova druga nema baš novaca ali nam da koliko može, oko 100-200kn ali ona nas često zovne da vidi kako smo, kaže nam da nas voli i da moli za nas da budemo zdravi....
Vidiš ja sam mojoj noni bila ova unuka od 100 kn, i kako ti kažeš otkantala sam je. Da, ali davno jer ona nikad nije imala vremena mene saslušati. Uvijek je netko ili nešto bilo važnije i prvo. Ja sam od moje none dobila u životu jednu lutku sa 6 god. i tortu za 10. rođ. I o tome je do smrti pričala, kako je ona meni dala lutku.
Wau, ludilo. A moju sestričnu (razlika između nas je 1 MJESEC), koja je živjela sa njom bila joj je sve. Šetnje kupovine, robica, kolači, bakanalije... Kod nas bi nona došla u goste samo kad je ostala bez penzije 10 dana prije druge pa da nekako preživi i da je doma ništa ne pitaju.
Tada nije poželjela nikada prošetati samnom, potrošiti malo vremena, ne novca. Moja mama (njena kćer) cijeli život pati radi toga. Ja mojoj noni nikada ništa nisam bila dužna i zato joj nisam posvećivala vrijeme i pažnju, ali sam je poštivala, jer moja mama to zaslužuje, i jer volim moju mamu.
I nemoj se ljutiti, ali i ova strana od 100 kn ima svoju priču, sigurna sam u to.
Nažalost djedovi i bake ponekad si ne mogu pomoći pa rade gluposti, i kad dođu stari onda su u depresiji kako ih pola djece i unuka ne pazi i ne gleda.
Moje vlastito iskustvo, i strah me je da će biti i iskustvo moje kćeri. A boli.