Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Imaju li igračke uopće smisla

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Imaju li igračke uopće smisla

Već sam otvorila temu dosadna popodneva, pa potaknuta time nadovezala bih se na ovu temu. Naime, L ima igračaka preko glave,a UOPĆE se s njima ne igra. Prođe period da mu po 6 mjeseci ne kupim ni jednu stvar jer vidim da nema smisla i da je to samo bacanje novaca. Još nisam otkrila njegov predmet interesa osim povremenih Legića i cjelodnevnog piljenja u Tv.
    Što da radim sa svom tom silom igračaka?! Kupili smo i onaj stol i stolice iz Ikee, ali ni na tome ne voli sjediti. Voljela bih mu kupiti neke velike kocke jer mi se čini da ga slaganje interesira više nego drugo, ali ne znam gdje bih to našla.
    Još se najviše zabavlja s praznom rolom wc papira koja mu služi kao dalekozor i mojim loncima .
    Ovo sve drugo, piši kući propalo.....
    Kako vi stojite s igračkama,kupujete li ih ili i kod vas skupljaju prašinu, i kakve igračke vole vaši klinci?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kupujem i igraju se uglavnom.
    Mlađa ima 27 mj, starija 4.5 godine.
    Igraju se uglavnom istim igračkama.
    Kocke obavezno, imaju dvije kućice i pripadajuće figure. Jedna je za male ljude, druga za male poniće. Ali, idu i popišanci unutra

Moje vole i bebe pa ih hrane, presvlače.
    Bojaju, režu papir, lijepe...

Ne igraju se stalno sa svim igračkama, no nekako periodično da.
    Neke stvari su mi se baš isplatile i ja mislim da su kvalitetne igračke dobra stvar.

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ono što se meni pokazalo kao jako dobro je pospremanje igračaka na neko vrijeme i onda zamjena s onima koje su u sobi u opticaju, u kutije sam ih pospremila prema temama (a vjeruj mi imamo puuuno igračaka) i odnijela ih na tavan, neke sam digla na ormar. Čim imaju manje igračaka u opticaju više se s njima igraju. Onda nakon nekog vremena zamijenim kutije i veselje je tu.
    A ovo što se voli igrati s rolom papira i loncima, pa to je prekrasno, moji vole slagati i plastične posude za hranu, presipavanje tjestenine iz posude u posudu i sl. Uglavnom izmislim takve zadatke i oni uživaju.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ovo i ja radim kao faith...pospremanje igračaka.
    Ali, kad one zaspu. Drugačije ne ide.
    Da vidiš oduševljenja kad izvadim

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja ih redovito razvrstavam, skrivam dio, dio se rabi, čim je nešto potrgano bacam
    najgore je kad je sve nadohvat i u vidokrugu, zanimanje padne

primjera radi evo što je nama nadohvat:
    - kućica za lutke (namještaj svako malo spremim pa dam), ponekad stoji u dnevnoj
    - 2 plitke plastične kutije, u jednoj su Schleisove životinje, u drugoj vile, poniji i slične šarene stvarce
    - drvene Habine kocke - spremljene u košaricu
    - drveni vlakić - spremljen u košaricu
    - razne slikovnice - na polici
    - Dorin kamper
    - 2 lutke, 1 krevetić, 2 kolica - pored njihovih krevetića

u drugoj sobi - stol sa 2 stolice i kuhinjica sa svim potrepštinama

-nekoliko plišanaca je za ukras i ponekad za igranje

a njih se dvije igraju
    i sve to na 2 kata u stanu
    količinski je toliko da sve pospremimo za 5 minuta

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i alen se prije volio igrati sa predmetima iz kuće - recimo dok ja kuham, on izvadi sve suđe iz jedne ladice :/ i onda to prenaša po kuhinji. na kraju je to postala njegova ladica, pa sam mu tamo stavljala suđe s kojim se smije igrati

ali otkad je napunio 3 godine, igračke obožava. u dućanu pažljivo zna odabrati baš ono što se njemu sviđa. mi periodično odemo u austriju i onda mu (stvarno su cijene i više nego povoljne)nakupujemo brdo kvalitetnih igračaka koje mu dajemo po jednu kroz duži period.
    favoriti su mu
    -one perlice što se slažu na podložak pa peglaju (to mu smiruje živce...i meni )
    -male kockice naljepnice za mozaik
    -šablone za crtanje u kadi sa bojicama za crtanje u kadi
    -lego vatrogasci-definitivni favorit
    -drvene kockice
    -drveni vlakić
    -kutija sa alatom, šarafima i dijelovima, sve drveno i gumeno iz ikee, od kojih se mogu složiti helikopter, bager i svašta još....uglavnom je graditelj

-a otkad sam mu kupila pregaču za crtanje, lud je za vodenim bojicama jer može crtati bez straha od proljevanja po sebi. mislim nije da mu slike imaju nekog smisla, al ga veseli

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moram priznati da ja jako rijetko kupujem igračke i ne čini mi se da mu ih fali. Također skrivam i vadim po potrebi. Rođendanske darove, također. Jedino što mu često kupujem su bojice.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam ih dobila puno rabljenih, pa sam poklanjala preko rode. Nekako mi se sve to činilo pretjerano, sve te igračke po podu, pa stižu još i pokoni... mirisalo mi je na razmaženo dijete
    Samo napiši da poklanjaš i stvar će biti riješena.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Imaju li igračke uopće smisla

Citiraj Romy prvotno napisa
    Još nisam otkrila njegov predmet interesa osim povremenih Legića i cjelodnevnog piljenja u Tv.
    A da probaš isključiti tv na neko vrijeme? Možda bi ga to potaknulo da se zainteresira za nešto drugo.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vecinu igracaka, koje se, naravno, ne koriste sam spremila za djecji dom u Nazorovoj. Jer je i meni dosta tolikih igracaka posvuda a igra se samo s kockicama, onim razlicitih oblika koje treba ubacivat kroz pripadajuci otvor, s kockicama za slaganje, tu i tamo s loptama i auticima. Sve ostalo stoji!
    E pa nece vise, za koji dan sve ide klincima koji nemaju.

I da, kupujem mu, jer sam blesava i uvjerim samu sebe da ce se bas s tom igrackom igrati...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas je većina igračaka u upotrebi - naravno, ne sve istovremeno, ali za svaku igračku koju je dobio imao je poprilično dugu fazu igranja.
    Vječna igračka je drvena pruga i vlakići, ali igra se i kockama, životinjama, glazbenim instrumentima...
    Ali primijetila sam jednu drugu stvar: što je stariji, veća je vjerojatnost da će na dar dobiti "promašenu igračku" (tj. igračku za koju unaprijed znam da se njome neće igrati ni 5 minuta), pa sam najsretnija kad mu poklanjaju slikovnice ili odjeću.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tanja_b, kako je ivar prilicno praktican decko, on ti odmalena pravi popis (a uvijek sam se mislila pa kakvi to ljudi prave listu zelja, takvi ljudi ko on )

otad svima lakse, uvijek su se mislili kako zadovoljit njega, kako zadovoljit mene, sad samo krizaju s liste

inace, na temu, ima hrpu igracaka, toliko ih ima da svaki put kad moja mama dolazi u zg mi sakrivamo igracke u skrovista.

dotad, dok nisu u izbjeglistvu, se svaka kuna isplati jer se igra sa svima, i on i njegovi prijatelji

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Radio je i Andrej popise te vrste, ali na njemu su bile nepostojeće stvari
    (figurica morske krave i morskog slona, pa trombon, i sl.)
    Mislim da bi se darovatelji na njegov popis mogli samo dobro nasmijati ili se zbunjeno češkati po glavi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I kod nas su igračke u upotrebi, i sa svim se igra - i Legom, i figuricama životinja, i sa suđem, čak i sa plišancima za koje mnogu kažu da su suvišni; ali što jet -jest, najomiljenije su joj igre u kojima izvuče sve moguće sitne stvari koje ima tipa čavlića za pikanje, raznoraznih sitnih plastičnih puzzla, šarenih gumica, raznih karti, i onda se to sve pretvara u jedan zapetljani čušpajz kojeg ima po cijelom stanu a koji svaki put glumi nešto drugo, hranu, pijesak, kamenje, što god.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moje bebač obožava autiće, s njima se može sam igrati satima i satima.
    Vozi ih, parkira, slaže po bojama, modelima... baš uživa u igri sa njima.

Nakon autića najviše se voli igrati balunima, raznima alatima, kockicama....

Slikovnice, vodene bojice, tempere i plastelin su nam dio svakodnevnice.

TV mu nije baš omiljen, što je meni drago.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

T. se igra sa drvenim "puzlama" (na šperploči su životinje koje se stavljaju u utore), velikim lego kockama, crta sa vodenim bojama, masnim i svim ostalima koje se relativno lako skidaju sa svega, schleich životinjama, i nekim smećem za koje nemam pojma od kud joj.
    Ima dosta igračaka ali mislim da nije to previše. Redovno ih spremam, mičem, dajem, bacam... od svega što sam joj ja kupila, možda se sa dvije stvari nije igrala, ostalo baš pogodim. Vraga pogodim, znam :grin:
    Iritiraju me "gotove igračke" tipa pegle ili usisača.
    rola od wc papira je uvijek zvijezda, kao i kutije od jaja i magneti.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

igračaka ko u priči,jedan dio spremljen pa s vremena na vrijeme mijenjamo
    igraju se s igračkama,ali trenutno su najinteresantniji poklopci i žlice
    ja ih pustim;tako da kod mene na poklopac možete naići i u kupaoni

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja beba ima 9 mjeseci, ali se sa svim svojim igračkama igra....a ima ih hrpu Jedino je ona još mala pa si ne može dobaviti svaku igračku (a stoje spremljene u vrtiću), nego joj ja vadim igračke po slučajnom odabiru. Tako da poželi one igračke s kojima se nije par dana igrala. Najviše voli one didaktičke igračke sa milijun i jednom opcijom, i obožava sve što se može vrtjeti

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moja N (3g4mj) ima zaista mnogo kvalitetnih igračaka i kad poželim napraviti neku selekciju čisto zbog rasterećenja njene sobe, vidim da već gotovo godinu dana ništa nisam maknula i ne mogu mankuti po parolom "prerasla je" jer se ona zaista svaki dan igra sa gotovo svim svojim igračkama. Po skupinama, to bi bile bebe i njihova oprema (roba, kolica, krevetić, bočice..), kuhinja s hranom i svom opremom, cijelo brdo legića, društvene igrice (twister, ribice), plišanci, glazbeni instrumenti, oprema za razne igranje raznih uloga (vila, doktor, kuhar i sl.). O bojicama i knjigama da ne govorim. Jedino među knjigama ipak mogu tu i tamo napraviti neku selekciju, ali i tome će brzo kraj jer smo sada već pročistili biblioteku od svih bebi i sl. slikovnica.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja bi mogla bez svih igračaka, ali bez škara, ljepila, papira,bojica i slikovnica ne bi.
    To su nam najisplativije "igračke" i svaki dan su u upotrebi, ostale kako koji dan, mjesec ...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi imamo hrpu igračaka, 3/4 smo nasljedili, ostalo dobili na poklon. kupili smo svega 2 igračke, ako se dobro sjećam.

dobiva ih periodički, tjedan dana iz jedne kutije, pa spremimo, pa iz druge i tako...

Najviše voli igre koje smo joj mi kupili (drvene kocke i neke oblike za slaganje), i lutke, njih navlači po cijele dane, nosi ih svugdje sa sobom i pritom ponavlja BE-BE ko papagaj

Naravno, igra se i s plastičnim posudama, kuhačama, plastičnim čašama, jastucima, praznim kutijama od jaja, praznim bocama...

da se mene pita ne bi imala ni trećinu igračaka koje ima, jer joj stvarno nisu potrebne

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Gdje kupujete te velike kocke?

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi smo kupnju igračaka sveli na minimum, ....u biti ni ne znam kad smo mu zadnji put nešto kupili...
    igračaka ima, ali to je sve što je dobio, i to mu je previše...jer ga isto ne zanimaju.....
    jedino što ga može zabaviti bar na trenutak je drveni vlakić koji ima vagone u stilu dvije šipke, na koje on nabada kockice s rupicom..
    i gumene Clemy kocke...
    ostalo ništa...

ninatomato avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kod nas igračke dosta u upotrebi, al relativno odnedavno postale zanimljive. do negdje godine i pol nisu joj baš bile zanimljive. sad su super sve životinje (plišanci uglavnom), bojice (svaki dan crta barem sat vremena sve skupa) i svašta drugo.
    sve su joj zanimljivije igračke koje glume prave stvari - alat, pribor za diktora iu slično, isto tako stvari koje nisu igračke - neki čepovi, plastični tanjuri, beštek i čaše, kuhače...
    moja sestra joj je za božić poklonila kutija sa sitnim glupostima - češer, pikula, neke male figurice, kutijice, narukvica i slične drangulije - to joj je jako fora.
    jako zanimljiva "igračka" su joj maramice.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    tanja_b, kako je ivar prilicno praktican decko, on ti odmalena pravi popis (a uvijek sam se mislila pa kakvi to ljudi prave listu zelja, takvi ljudi ko on )

otad svima lakse, uvijek su se mislili kako zadovoljit njega, kako zadovoljit mene, sad samo krizaju s liste
    kod nas isto ovako... samo što ja još uvijek moram neke ljude poticat da se drže popisa...

a igračakja imaju previše, definitivno. sad ja nadobudna radim selekciju (skoro gotova, moram još otić kod mame pregledat) i dio je za smeće, dio za nazorovu, a dio sam sakrila, pa ćemo mijenjat po potrebi.

inače, ja sam popisu dodala novo pravilo. kupuju se samo igračke koje imaju veze s onim što već ima. znači nadogradnje i kompatibilni dodaci.
    do sad je tu bilo svega, ustvari ničega.

trenutno je J najzanimljivija garaža na katove, a T je sav u srednjem vijeku...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi imamo hrpu igracaka, ali stvarno, mislim da spadamo u gornjih 10% po broju igracaka...

Ima nekih koje su totalno promasena investicija, a ima nekih koje su stalno u upotrebi...

Sto je starija, manje grijesimo u odbiru. Najvise volim kada sama izabere.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imamo 18 mjeseci i poceli smo se igrati sa lutkicama. Iako su nam do sada bili interesantni samo autici, vlakici i sl.
    Ali evo zadnjih desetak dana uzme lutku pa je hrani, oblaci, skida, vuce za sobom itd...i mogu reci da je to jedina igracka do sada koja nije dosadila nakon par sati. Sve ostale? Zali Boze para.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A jel vam imaju dečki za igru lutke, a curice autiće npr.?

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Kad sam izvadila moje stare lutke iz kutije dečki su se dva dana igrali samo s njima, onda smo ih opet pospremili i još ih nisu tražili .

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imamo i jedno i drugo, s obzirom na njih dvoje. BC se rado igra s lutkom i njezniji je prema njoj nego prema sestri . a ona navlaci razne aute po kuci, od bagera do onih malih.
    kod nas igracke imaju smisla. ponekad mislim da ih imamo previse, ali kad krenem raditi redukciju shvatim da se igraju sa svim igrackama. jedan dan sam napravila hrpu koja ce ici u vrtic. pa onda je prvo stigla teta cuvalica i ona izvadila dio njihovog obaveznog asortimana. potom dosla teta igralica i ona izvadila dio i na kraju ostale dvije igracke.
    ono sto sam skuzila da zapravo svako od nas ima neku vrstu igracaka s kojom se igra kad se igra s klincima, pa se meni ponekad cini da se s nekim igrackama i ne igraju, a u biti cesto ih koriste s nekim drugim.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Imamo puno i previše igračaka. Ja mislim da je sad za praznike dobila cca 10 poklona od rodbine, sve igračke. Još joj nisam dala sve što sam joj kupila.
    I ja sklanjam igračke pa ih menjam povremeno.
    Sa igračkama tipa: beba, kuhinjica i suđe, torbice, lutkice, muzički instrumenti se igra ali uglavnom na našu inicijativu. Znači moramo da je zainteresujemo i aktivno učestvujemo u igri.
    ALI zato ima svoje police na kojima su knjige, puzzle, olovke, bojice i papiri. I sa tim se igra po ceo dan. Imamo 4-5 vrsta drvennih puzzli, pa obične (neki dan je složila sama puzzle od 16 komada, MM i ja :shock: ), pa drvene kocke, slikovnice sa stranicama koje se slažu kao puzzle.... Tabla za crtanje je u upotrebi svaki dan, kao i bojice i papir.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja ima punu sbobu igračaka ali ne gleda u to..jedino što ju u zadnje vrijeme interesira je Tomica i prijatelji pa ima puno tih vlakića i tračnice pa ajd ali i to polako popušta( a koliko je samo novaca u tome :shock: ) i ajde doktorski set pa liječimo bebe i nju kao to voli..i da nezaobilazna DORA na dvd

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ima hrpetinu igračaka i igra se sa svim. al ono je obično potrebno, kad je neka nova igračka u pitanju, plišanac, popišanac, bilo kaj zapravo, je da mm ili ja prvo simuliramo igru s tom igračkom, nakon toga ona preuzima i brije dok joj ne dosadi. dio je isto spremljen pa vadimo i mijenjamo. dio je kod baka i deda pa i to mijenjamo za ove od doma i tak.

sad je neka faza legića, ako se slaže s njom (odrasli slaže ona se pokraj igra s tim što je složeno) onda legići traju i preko 2 sata u komadu što mi je :shock: jer je turbo hiper nabrijana inače i ništa drugo ne drži pažnju dulje od 5 minuta.

suma-sumari; da, igra se sa svim ali traži naše sudjelovanje. sama - rijeđe i kratko.

isto bi mogla piljit u tv, ali to ograničavamo na max 1/2 sata u komadu. a onda, mm ili ja izgovaramo mantru 'ajmo se igrat'.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    dorian ima 2 lutke, 2 barbike, kolica za lutke i kucicu za lutke.

i igra se s tim, iako su u zadnjih godinu dana glavna fora auti i ostala prevozna sredstva, ovo je vise u pauzi, zajedno sa svim ostalim igrackama

voli igracke, al voli da se neko igra s njim

BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Igračke volimooooo, al najviše plastelin, odnosno nije plastelin nego tzv. pjenica. To smo sad nedavno otkrili i svakodnevno mjesimo i izrađujemo svašta. Zabava za cijelu obitelj! Super je kaj se ne suši, ne ostavlja flekiće i što je najbolje nije otrovno!!!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    ja ih redovito razvrstavam, skrivam dio, dio se rabi, čim je nešto potrgano bacam
    najgore je kad je sve nadohvat i u vidokrugu, zanimanje padne
    X

I kupujem dosta. Zanimanje je poprilicno. Ona me vodi u tome sto zeli. Sama je pokazala kad su kocke u djiru, kad puzzle, kad loptice, kad crckanje... Pa joj to i nudim. Slikovnice su najvaznije, njima se uvijek vjerno vraca.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •