Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Dosadna popodneva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Dosadna popodneva

Imam jedan problem, a nemam ni mašte ni rješenja kako da se time pozabavim...
    Kad se L vrati iz vrtića (oko16), najčešće dane provodimo tako da gleda crtiće. Odobravam, ali u manjoj mjeri. Naime, on bi piljio po 8h u komadu u tv i posebno voli crtić "Nemo" kojeg je odgledao sigurno 70 puta. To ne dam, moože gledati maksimalno sat vremena. Nakon toga ne znam više što bih s njim jer mu ništa nije dovoljno interesantno, ni lego (već ih ima brdo), ni slikovnice, ni željeznica, kocke, ništa. Pa najčešće popustim nad moljakanjem i urlanjem kako je gladan tv-a. A znam da nije dobro .
    Naime, još sam i trudna, u prvom tromjesečju i glavni mi je simptom umor i jaka pospanost, pa nisam od neke volje za skakanjem.
    Probala sam i kolaž papir i ljepljenje i slikanje ali sreća je trajala pola sata, pa opet crtići....
    Što vi cure, radite popodne kad ste same doma s klincem (ja najčešće jesam), i zasada je samo jedan,pa nemamo neko društvo oko sebe...

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malo prošećemo, bez obzira na vrijeme. Najbolje je kad su lokvice po cesti, onda bi mogao biti satima. Kad smo u kući I. obožava raditi sve što ja radim, pospremati veš, vješati veš, dodavati štogod, a kuhanje je najveći hit. Mene ubija to što ne smijem sjeti jer kad god sjedim traži cicu. Malo mi je to zato što onda ne može večerati.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi zovemo goste! Imam sestričinu od 4 godine, i dve tri prijateljice sa klincima pa ih zovemo naizmenično.
    Obavezno izađemo u šetnju, makar do prodavnice.
    Igramo žmurke u stanu.
    Pa onda opet zovemo goste.
    Crtamo po zidu.
    Dam joj da preslaže ormane.
    Pa gura veš u mašinu.
    Pravimo kućicu od jastuka.
    Nekad samo legnem i pustim da skače po meni i nadam se da će MM što pre doći sa posla.
    Nekad zovem baku u pomoć. Ili moju tetu koja obožava da se ludira sa Nađom.
    A nekad joj odvrnem TV i pustim je da gleda.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi tako kao vissnja. A od kad je pao onaj prvi snježak imamo rutinu - sanjkanje - doma - kupanje - palačinke(svi sudjelujemo) - TV pod dekicom. Baš sam srtna da j konačno pao snijeg pa ćemo se sanjkati po njemu, a ne po blatu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Dosadna popodneva

Citiraj Romy prvotno napisa
    Imam jedan problem, a nemam ni mašte ni rješenja kako da se time pozabavim...
    Kad se L vrati iz vrtića (oko16), najčešće dane provodimo tako da gleda crtiće. Odobravam, ali u manjoj mjeri. Naime, on bi piljio po 8h u komadu u tv i posebno voli crtić "Nemo" kojeg je odgledao sigurno 70 puta. To ne dam, moože gledati maksimalno sat vremena. Nakon toga ne znam više što bih s njim jer mu ništa nije dovoljno interesantno, ni lego (već ih ima brdo), ni slikovnice, ni željeznica, kocke, ništa. Pa najčešće popustim nad moljakanjem i urlanjem kako je gladan tv-a. A znam da nije dobro .
    Naime, još sam i trudna, u prvom tromjesečju i glavni mi je simptom umor i jaka pospanost, pa nisam od neke volje za skakanjem.
    Probala sam i kolaž papir i ljepljenje i slikanje ali sreća je trajala pola sata, pa opet crtići....
    Što vi cure, radite popodne kad ste same doma s klincem (ja najčešće jesam), i zasada je samo jedan,pa nemamo neko društvo oko sebe...
    Poznata mi je ta situacija, ta popodneva kad si sam s klincem, kad ti se spava (svejedno iz kojeg razloga)...
    U svakom slučaju, trudim se ograničiti tv bez obzira na protestiranja. Iako, kod nas nije problematičan televizor, nego kompjutor, ali dođe ti na isto, ekran je ekran. Što se tiče igračaka, ako mu lego i željeznicu sklonite nekamo da mu nisu nadohvat ruke, za kratko vrijeme mogli bi mu postati vrlo interesantni.
    To što vam likovne aktivnosti traju pola sata, nema veze. Ipak je različito od crtića. U toj dobi i nije za očekivati da satima crtaju ili lijepe. Andrej, koji je stariji, tek je ovih dana počeo više crtati i "slikati", i zaista je to zavolio, ali nikad se time ne bavi dulje od pola sata. Ali ako tako uspiješ skrpati više različitih aktivnosti, televizija će na kraju ispasti iz igre. Samo trebaš biti odlučna u tome da smanjite (ili privremeno izbacite) crtiće iz igre.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kod mene kao i kod tanje.
    Moje cure su 4.5 godine i mlađa 27 mj.
    Nijedna ne može bojati ili crtati duže od pola sata.
    Mlađa i kraće

Kod nas: red bojanja, red vlakića, red oblačenja i češljanja barbika , red čajanke (s dolijevanjem vode)...pa malo crtić, večera i spavanac.

Sad sam se sjetila da bih mogla kupiti plastelin...to je starija jako voljela u toj dobi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I moji bi do bsvjesti mogli gledati crtiće.
    Sad se trenutno zabavljamo sa lego kockama. Mlađe naređuje a starije gradi po željama.
    Prošli tjedan smo uzeli stare kutije od cipela i obljepili smo ih salvetnom tehnikom. Super su nam ispale , čak ljepše nego ukrasne iz dućana.
    Ak pospremam, npr. perem pod dam i nijma krpe nek čiste. Da samo znate kak mogu zglancati parket.
    Vole samnom raditi kolače, palačineke....(samo je kuhinja onda za generalku).
    Naravno puno smo vani, gumene čizmice lokvice i eto zanimacije.
    Danas ćemo sa sanjkama van.
    Sutra graditi snjegovića
    Preksutra pojma nemam.
    I imamo jedan dan u tjednu tvz. kino. Izaberu si crtić koji će pogledati, ispečem im kokice, a ja za to vrijeme peglam.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam skužila nedavno da sam se više igrala dok je bio samT nego sad.
    ali ide na bolje. ja sam znala dat da pogleda crtani (neki smiskeni) , ali da mi onda ispriče šta je gledao. pa nacrta neku scenu. ( dok je bio mali to su bile samo šare, ali bar se maknuo od tva).
    s nekih 4 godine glavna fora su mu bile vodene boje ili tempere i miješanje boja (naučio kako nastaje zelena, ljubičasta i narančasta svu djecu u vrtiću).
    tad sam još imala volje i vremena za nakit, pa je nizao samnom perle in razvrstavao ih po boajma.
    s pet godina smo smišljali priče, igrali igre riječima i društvene igre svih formi.
    sad se zbog škole fokusiramo na čitanje i rješavanje nekih smislenih zadataka kroz igru.
    u njegovim rukakma su oduvijek škare i običan bijeli papir nepresušan izvor ideja, ali s tim se zabavlja sam(uz nadzor).

J je problem. njega zanimaju samo auti. ni tv. ni crtanje. ni muzika. ni knjige. auti. isključivo auti. i kaj sad?! a meni auta preko glave od 9 do 5
    e da, i svaki dan smo išli van. sad ni to jer kasno dođemo doma, pa je već mrak. čekamo proljeće

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja nemam problem dosade jer se one igraju kao lude zajedno (razlika 18 mjeseci), ponekad su svadljive pa ih moram nekako zaokupiti
    kad zagusti pečemo medenjake ili putar štangice, korisno i edukativno

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a što se tiče kompjutera, Lari je dovoljno da se igra na ugašenom kompu, važno je da sjedi i tipka

inače igra samo Pepu Pig na njigovom webu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    ja nemam problem dosade jer se one igraju kao lude zajedno (razlika 18 mjeseci), ponekad su svadljive pa ih moram nekako zaokupiti
    Jel da im je super?
    Ja sam se nedavno čak žalila da se samnom nitko neće igrati

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Jel da im je super?
    Blago vama, između mojih će biti razlika 3 god i nešto sitno, a bojim se da neće imati interesnih točaka, pa će mi biti 2 puta gore.... :?

Ne znam, jednostavno sam više očajna s tim crtićima...jučer sam iskopčala dvd iz struje, rekla da se pokvario, pregrijao jer je previše radio i nakon vapaja "Ajme meni, ajme meni" (doslovno tako!!!!), uzeo je onaj mali stolni usisavač za mrvice i usisavao po dnevnom dok se i taj nije pregrijao i riknuo .

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne znam, jednostavno sam više očajna s tim crtićima...jučer sam iskopčala dvd iz struje, rekla da se pokvario, pregrijao jer je previše radio i nakon vapaja "Ajme meni, ajme meni" (doslovno tako!!!!), uzeo je onaj mali stolni usisavač za mrvice i usisavao po dnevnom dok se i taj nije pregrijao i riknuo .

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi isto znamo imati dosadna popodneva, kad odbrojavam minute kad će doći tata, jer je tata pravi za igru...
    vrijeme kratimo također nekim kućanskim poslovima i igranjem s kockicama, pa čitanjem, pa opet kućanskim poslovima....
    izlascima van kad nam je vrijeme prihvatljivo...
    ali znam mu nekad pustiti i crtić jer jednostavno sam i ja nekad mrtva i spasi me tih 15tak min malo mira...
    obožava "u vrtu pod zvijezdama" crtić i to može gledati stalno nanovo...

znači...ipak je najbolje imati djecu, jedno za drugim, da se imaju s kim igrati i onda nikad dosade
    razmotrit ću to...

ninatomato avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

tonka isto voli crtiće, ali trudim se da ih gleda što manje. sad sam na porodiljnom, ona doma sa mnom jer je prehlađena, pa isto imamo cijeli dan za ispuniti s nečim.
    ne idemo baš van, jer mi je teško nosit ju, a voli se nosit.

hoće se malo i sama zaigrat, a kad se zajedno zabavljamo onda je to: crtanje, ljepljenje naljepnica (danas smo ih ofarbali sa flomićima, ja sam izrezala na sitnije komade, a ona lijepila na papir - ko mozaik), ljepljenje selotejpom po licu, onda radimo ručak zajedno - hoće trgat kelj, salatu, mješat, ma bilo što joj dam, fora joj je kad napravimo kućicu (npr. od stalka za kadicu prekrivenog dekom) pa onda "kuha čaj" za životinje koje joj dolaze, čitamo, pjevamo, glupiramo se, svašta joj je zanimljivo.

a kad ja hoću nešto sama napravit ili malo se odmorit onda pustim crtić.
    popodne kad dođe tata, onda se i on s njom poigra - sad već točno kuži da je tata trenutno za ove življe igre, jer mama ima bracu u trbuhu pa nemre baš svašta.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gleda crtić (navukao se na POkemone i Ninje na MIni TV ). Sad kad je snijeg obavezno smo vani na sanjkanju u kvartu.

Ponedjeljkom i srijedom često idemo u knjižnicu jer je u pon. likovna radionica, a srijedom maštaonica.

K nama dolazi njegova frendica na igranje ili mi idemo k njoj.

Nekad si puštamo pjesme na youtube pa pjevamo ili plešemo breakdance (ovo je stvarno smiješno, pogotovo ak ja plešem)

Igramo monopoly uživo ili na kompu.

On se igra na kompu (piše u wordu ili igra Sunčicu).

Često imam osjećaj da baš ništ korisno nismo radili i da nam je puno dana prošlo utaman :/

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

citamo knjigice, onda imamo malo kazaliste i radimo najzanimljiviju scenu iz knjige. zadnjih dana to je uglavnom iz knjige "Petra na selu", hranimo kokosi

slusamo pjesmice pa plesemo

svaki dan idemo u trgovinu, pa se tamo malo prosetamo i istrcimo, pa jedemo kiflu na klupici, kuhamo rucak svaka u svojoj kuhinji.
    gradimo dvorce od kockica, pa napravimo tornjeve pa ih loptama rusimo.
    najzanimljivije joj je zadnje vrijeme kad pusemo na prozor da dah ostane pa na njemu crtamo. jest da svaki drugi dan perem balkonska vrata, al sta se moze

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Blago vama, između mojih će biti razlika 3 god i nešto sitno, a bojim se da neće imati interesnih točaka, pa će mi biti 2 puta gore
    između mojih je razlika skoro 4 godine - pa se jako lijepo igraju zajedno. stvarno se iznenadim koliko se dobro mogu igrati.

inače, on topic, česta izmjena aktivnosti i gosti gosti gosti gosti....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Jel da im je super?
    Blago vama, između mojih će biti razlika 3 god i nešto sitno, a bojim se da neće imati interesnih točaka, pa će mi biti 2 puta gore.... :?

izmedju mojih je nesto vise od 3 godine razlike i upravo komentiramo mm i ja, dok u miru ispijamo kavicu, kako se njih dvoje lijepo zajedno igraju u njihovoj sobi (sto naravno ne znaci da je uvijek idila).

a na ovo s dvd-em sam odvalila, ajme meni

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

klinci, pogotovo do 5. god, a i stariji vole "kućanske" poslove - i cure i dečki,
    • prelijevanje, pretakanje, pranje suđa - a pogotovo kad nakon toga kremom mažu ruke
      usisavanje,
      rezanje hrane (mekanu im dajte i ne jako oštar nož), cvijeća za vazu, slaganje odjeće,
      šivanje - mali mogu s vunicom (bez igle) kroz već izbušene rupe u kartonu ili kroz rijetku tkaninu
      šarafljenje vijaka na matice,
      rezanje, ljepljenje papira
      otključavanje i zaključavanje brave ili lokota - dajte im više različitih, jer kad imaju jedan brzo završe,
      pogađanje okusa i mirisa,
      pjevanje pjesama,
      odlazak u knjižnicu - dječji odjel
      izrada albumića od izrezanih slika iz časopisa na bilo koju temu (izrezivanje, ljepljenje na papir, pisanje naziva pored slike ako znaju i na kraju klamanje, uvezivanje...) - o povrću, voću, životinjama, cvijeću, hrani i piću, igračkama........razne teme koje ih zanimaju su sve ok
      izrada lutaka na štapu od kartona ili spužve
      čitanje enciklopedija ili traženje nekog odgovoras na pitanje u dječjoj enciklopediji - to može biti i nešto iz šetnje - što ste vidjeli i sl. (sad trkeljam bezveze)
      izrada vozila ili kuća od kartonskih kutijica od lijekova, kaadonta i sl. ili od voća ili povrća
      mjerenje vremena za nešto što trebate napraviti - putem pješčanog sata ili sl
      mjerenje raznih stvari ravnalom ili metrom
      pogađanje u šetnji - na što vam sliči oblak koji vidite
      traženje iznenađenja po kući - igra "toplo - hladno"
      smišljanje vlastite priče - mama zapisuje - dijete poslije može crtati ilustracije......

to su neke od stvari koje mi trenutno padaju na pamet
    bitno je da ne mislite da je dijete premalo za nešto jer sve što sam nabrojala mogu raditi i djeca od 2 god. (nešto, naravno, u pojednostavljenoj verziji) samo treba biti (bar u početku) pod nadzorom mame ili tate

evo i par linkova
    http://www.first-school.ws/INDEX.HTM stisnite na First crafts s lijeve strane ekrana - ima svašta zanimljivo

http://www.vilibald.com/

http://www.mycraftbook.com/

http://www.oriland.com/index.asp origami

nadam se da sam pomogla

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cinderella, stvarno super linkovi :D ! Hvala!

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    cinderella, stvarno super linkovi :D ! Hvala!
    nema na čemu

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sjetila sam se nečega što sam s T radila relativno davno...

za nekakav izlet smo bili kupili one dublje plastične tanjure, bijele i ostala ih je hrpa, pa smo s temperama crtali slike u njima. to mogu djeca od nekih 3 godine, uz nadzor. uz malo mašte može biti i poklon za djedove i bake...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo današnje popodne proveli slušajući CD-ove :D
    Idealno za neispavanu mamu... sjedili smo na kauču, slušali CD, razgovarali... a razdivljao se po stanu tek kad je MM došao s posla

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Mi smo današnje popodne proveli slušajući CD-ove :D
    :
    ja to neću doživjet nikad.
    najbolje što dobijem je da su na jednom mjestu pol sata dok igraju ps, ai to je popraćeno s milijardu pitanja....

odmarat ću kad umrem

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Mi zovemo goste! Imam sestričinu od 4 godine, i dve tri prijateljice sa klincima pa ih zovemo naizmenično.
    Obavezno izađemo u šetnju, makar do prodavnice.
    Igramo žmurke u stanu.
    Pa onda opet zovemo goste.
    Crtamo po zidu.
    Dam joj da preslaže ormane.
    Pa gura veš u mašinu.
    Pravimo kućicu od jastuka.
    Nekad samo legnem i pustim da skače po meni i nadam se da će MM što pre doći sa posla.
    Nekad zovem baku u pomoć. Ili moju tetu koja obožava da se ludira sa Nađom.
    A nekad joj odvrnem TV i pustim je da gleda.
    de je molim te meni posalji da mi opere ves i poslaze ormare

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Često imam osjećaj da baš ništ korisno nismo radili i da nam je puno dana prošlo utaman :/
    I kod mene je isto ovako.Voli gledati crtiće ali baš da ih stalno gleda nemre. Malo igra Hlapića na kompu. U zadnje vrjeme se voli igrati memory.
    I baš sam razmišljala da kupim još neku takvu društvenu igricu, ali ne znam koja je super za uzrast od 3 godine.

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    On se igra na kompu (piše u wordu ili igra Sunčicu).
    :/
    Kakva je to igra Sunčica?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mi smo jucer popodne obule gumene cizme i trazile lokvice po ulici za skakanje i prskanje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    Kakva je to igra Sunčica?
    To su edukacijski cd-i koji vrijede od treće-četvrte godine pa do drugog razreda osnovne škole... To je hrvatski proizvod (napravila ih je tvrtka 32 BITA d.o.o. - svaka im čast!)

Evo, prvu generaciju SUnčice na cd-u moj stariji sin ima od 2004 i rabi je i dan danas.

Ima ih više:

Sunčica među slovima
    Sunčica među brojevima
    Sunčica u prirodi
    Sunčica u svemiru
    Sunčica u prometu
    (te sve imamo)
    Sunčica među notama (tu nemamo jer imamo sva tri Bulajina glazbana cd-a: Orašar, Čarobna frula i Četiri godišnja doba, bilo mi je bedasto pretrpavati djecu time... ovo im je dovoljno, a potaklo je našu djecu na učenje glazbe. Trenutno nekako više sviraju sami, a manje igraju glazbene igre.)

Komplet Sunčica je jedna od najisplativijih igračaka koju smo ikad kupili.
    Za svaku su pohvalu. Za manju djecu unutra su bojanke i kojekakve igrice (memory, slagalice, spajalice) a za veću gradivo. Može se podešavati razina težine zadataka. Ima zgodnu glazbenu pozadinu. Ma sve pet...

Jedina mana - dvije novije (Sunčica u prirodi i Sunčica u svemiru) su znale zafrkavati na našoj Visti - kao i brojne druge LEGALNE igrice s licencom. Grrrrr.... Offt: Nije to do igrica nego do operativnog sustava. Blažene starije verzije Windowsa.

Od ostalih igara za računalo za ovu dobnu skupinu preporučujem Hlapića (Poštujte naše znakove; postoji i drugi cd - Hlapićeve sportske igre, ali to nemam pa ne znam detalje).

Za šestogodišnjake može se koristiti i Virtualna škola matematike (također isplativ cd - vrijedi do trećeg razreda osnovne škole), izdanje Mozaik knjige.

Ne stavljam linkove da ne ispadne kako ih reklamiram, ali zaključila sam da kupovanje tih edukativnih cd-a nipošto nije bačen novac.

DALJE:

Od prvog dana za računalom djetetu treba OGRANIČITI VRIJEME (najprije na 15 minuta, kasnije 20 itd... Mi ni danas svojim školarcima ne dozvoljavamo dulje od 30 min za računalom, iznimno 45 ako im dođe društvo ili dok se ne "završi nivo" ) jer to zna izmaknuti kontroli, a onda je teško vratiti se na početak.

Ako bude trebalo napisati što i kako s malom djecom na računalu, vičite. Imam nešto materijala.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Gdje si nabavila Sunčicu i po kojoj cjeni?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ima toga u svakoj većoj knjižari, čak sam je našla i u našoj maloj kvartovskoj... čak i na kioscima ih viđam u zadnje vrijeme.

Mi smo naše kupili u Mladosti u Ilici, ako se dobro sjećam.

Cijena - red veličine 125 kn i dugo se nije mijenjala (ne znam kako je sada, mi smo svoje daaavno kupili).

Ima toga i online za naručiti...

Ima toga i po knjižnicama koje imaju AV odjele - recimo u našoj (S.S. Kranjčević, Zg), pa možeš posuditi ili kod njih pogledati prije nego se ubaciš u investiciju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo Sunčice... sad sam našla ovaj link. Nadam se da ne kršim nikakva prava ili dobre običaje. (Ako ipak da ... samo uklonite!)

http://ekiosk.tisak.hr/dvd_i_i_cd_i/...a_u_prirodi_cd

A pogledajte još nešto - ima tu i nekakav Garfield - dosta je jeftiniji, ali nisam to nikada vidjela.

Ako netko ima iskustva, nek prijavi, cijena je jaaaako primamljiva, samo ne znam što se za nju dobije.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sve Sunčice svako malo možete kupiti na www.aukcije.hr (mislim da ih isti tip uvijek prodaje (cijena 55kn). Možda su rabljene, to ne znam.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a što se tiče kompjutera, Lari je dovoljno da se igra na ugašenom kompu, važno je da sjedi i tipka

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Sve Sunčice svako malo možete kupiti na www.aukcije.hr (mislim da ih isti tip uvijek prodaje (cijena 55kn). Možda su rabljene, to ne znam.
    A na kojem odjeljku aukcija se prodaju Sunčice.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uguglas knjige i casopisi pa knjige za djecu pa edukativna izdanja

evo npr. ovo http://www.aukcije.hr/browse.php?id=12[/url]

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •