Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Je li spreman za römer kid plus?

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Je li spreman za römer kid plus?

Evo kakva je situacija kod nas:

Ivan se trenutno vozi u romerici king a seka je još u MC cabriofix. Računam da će ona za jedno cca 2 mj trebati veću sjedalicu pa se dvoumim da li da njoj kupim istu kao bracinu ili da ona dobije njegovu a on kid plus?
    Da napomenem, on je sada prošao 2god i 3mj , visok je 96 cm a ima 16,7kg.

Uopće nisam pametna šta da radim? Nekako mi baš ne ulijevaju povjerenje sjedalice u kojima se veže samo pojasom a s druge strane u ovjoj mi djeluje već dosta stisnut :/ pa će kroz neko vrijeme svejedno trebati veću.

Help!

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zar baš nitko nema ništa za reći :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pravilo ti je da se dijete vozi u sjedalici niže kategorije dok ju ne preraste bilo po visini, bilo po težini, i tek tada treba ići u veću sjedalicu, e sad koliko će proći dok tvoj maleni dostigne visinu ili težinu ne znam, moja je cura sitna pa smo u veću sjedalicu prešli tek sa 5,5 godina

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ti bi za njega uzela sjedalicu u kojoj bi se on vezao pojasom od auta?

ako da, mislim da se klinci do 5 godina moraju vezati pojasevima od sjedalice (znaci preko oba ramena, preko butina i kroz noge) jer tako maloj djeci pojasevi od auta mogu nanijeti vise stete nego koristi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ako da, mislim da se klinci do 5 godina moraju vezati pojasevima od sjedalice (znaci preko oba ramena, preko butina i kroz noge) jer tako maloj djeci pojasevi od auta mogu nanijeti vise stete nego koristi.
    razlog za prelazak u veću sjedalicu su težina ili visina, godine se ne gledaju

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Našu smo E. prebacili u kid fix sa 3 godine, zbog visine, a imala je 17kg. Po visini nije mogla stati ni u kombinovane II+III razreda da se veže integrisanim pojasevima, već smo je smjestili u buster sa naslonom. Pojasevi su legli po njoj savršeno. A da sačekaš još taj period koji će ti kčer sjediti u staroj, pa kad baš odlučite mjenjati vidiš sve relevantne parametre (dječakovu visinu u odnosu na otvore za pojaseve i težinu)?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara je u roemer kidfix presla s 4,5 godine, 107 cm i 17 kila, do onda je bila u roemer kingu
    ja bih u tvom slucaju jos cekala, do 18 kila
    a 2,5 godine mi je puno puno premalo za vezanje samo pojasom od auta

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa
    Tako je.
    Moje dijete još nema 5 godina, ali ima 20 kila i 113 cm.

Već se neko vrijeme veže pojasom auta, u sjedalici s naslonom.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ari tebi bi idealna situacija bila da ti mlađe dijete preraste 'jaje' u trenutku dok je starije dijete spremno za otić u booster i vezat se samo pojasom automobila.

ja ću probat objasniti kako izvest da dijete što duže bude u 'jajetu' i onda prijeđe u grupu I i kako da dijete što spremnije bude za booster.

znači, curica treba što duže izdržati u 0+ sjedalici, odnosno jajetu.
    dijete je preraslo 0+ sjedalicu kada:
    - dosegne 13kg - to je najpreciznija mjera odnosno orijentir
    - tjeme glavice bude 2cm od ruba sjedalice - za mjerenje toga ne koristiti svoja dva prsta jel to nema veze sa 2cm. 2 prsta mogu biti 3 ili čak više cm. mali trik je taj da se sjedalica kod montiranja može postaviti malo više okomito, odnosno da dijete malo više sjedi. na taj način djetetova guza dođe malo niže u pregib autsojedalice i tako se dobije koji cm. tih 1-2-3 cm do prerastanja može potrajati i po pol godine jel djeca oko godine dana nešto uspore rast i kad rastu u visinu raste cijelo tijelo proporcijalno pa se ti cm rasporede.

za mlađe dijete je bolje da što duže bude u autosjedalici grupe 0+ odnosno jajetu. svakako je dobro pričekati što duže da prijeđe godinu dana. no opet ukoliko preraste AS po fizičkim parametrima onda treba priječi u veću.

minimalni uvijeti za prelazak u booster odnosno AS 9-36kg su:
    - 15kg - ali to je stvarno min od minimalnog. razlog tome je što je tih 15kg neka minimalna kilaža koja je potrebna da zakoči pojas automobila ali da bi se to dogodilo sile trebaju biti jače, odnosno sudar treba biti jači. bolje je pričekati da dijete bude 18kg ili što bliže tome.

- druga stvar koje je bitna ipak jesu i godine. radi se o tome da dijete koje ima 3 godine opet ima nešto više razvijenu knstituciju tijela i lakše može podnijeti sile u slučaju vezanja u tri točke.
    drugi faktaor, jako bitan, je i psihički razvoj djeteta. naime, jako je teško 2,5godišnje dijetetu objasniti da u boosteru mora sjediti savršeno mirno i ako se nešt pomakne da si popravi pojas.

(moja P je dijete autosjedaličarke i prešla je u booster sa 4,3 god i svejedno nemože odoljeti pomaknuti se ako joj nešto padne na pod, dodati nešto B, zatvoriti prozor (prije ga je mogla samo otvoriti)... dobra stvar je što će to napraviti stvarno rijetko i čut moje grintanje ali zna i opet pravilno namjestiti leđa u boosteru i popraviti pojas.
    teško mi je zamisliti 2,5 godišnje dijete u takvoj ulozi :/

i opet je dobro da dijete što duže ostane u autosjedalici grupe I. znači pratiti da ima max do 18kg. visinom smije biti u as grupe I dok mu sredina ušiju ne prelazi rub as ili dok mu visina remenčića ne počinje izlaziti ispod ramena. dobro je što više pričekati da prijeđe 3 godine. ali fizički parametri su prioritet.

na tvom mjestu bi pratila slijedeće:
    mlađe dijete što duže u 'jajetu'. kad mlađe preraste vidjela bi koliko je razvijeno starije. ako je prešlo 3g razmišljala bi o boosteru. ako bi procjenila da još nije 'zrelo' za booster razmišljala bi o kupovini kombinirane autosjedalice 9-36kg gdje se dijete veže pojasom as do 18kg, a onda se pojasevi skidaju i as se pretvara u booster. o toj vrsti as ima već nekoliko topica i ima nekoliko stvari na koje treba paziti.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj larmama prvotno napisa
    Tako je.
    Moje dijete još nema 5 godina, ali ima 20 kila i 113 cm.

Već se neko vrijeme veže pojasom auta, u sjedalici s naslonom.
    lijepo je sve šefica objasnila a ja bi samo dodao da ste sve u pravu. naime naš HR zakon kaže da dijete mora biti u sjedalici (znači ne boosteru) do 5 godina života i teoretski je kažnjivo voziti dijete mlađe od 5 godina u boosteru. stvarnost je normalno malo drugačija pa djeca često prerastu sjedalicu prije petog rođendana.

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala svima a posebno Inesici na detaljnom elaboratu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

daddy, pa i buster s naslonom je autosjedalica

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo da se ubacim s jednim sličnim problemom: imamo Tobicu Maxi Cosi, i sa svoje 3 godine i 15 kg prerastao je remenčiće. Visok je cca98 cm i ja više ne mogu podignuti onaj dio naslona s kojim se podižu i remenčići. Znam da smo na granici s kilažom al zbilja ne znam koju sjedalicu iz grupe I da kupim. Mislila sam uzet Roemer Kidfix, i mene je frka njegovog pomicanja u boosteru ali ovi remeni su polako ispod ramena i već se teško zatežu jer imaju i ona pojačanja.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Inesice, Ancice, daddycool - hajde ako nije teško preporukom obuhvatite još onaj slučaj kada dijete prije 3. rođendana dođe do tih 18 kila. Što napraviti u tom slučaju:
    - držati dijete do 3. rođendana u Grupi 1
    - staviti ga/ju u booster
    - držati ga/ju na dijeti (šala, ali mi je palo na pamet)
    Imam takav slučaj sa starijim, sada ima 17,8 kg. Bez robe, s robicom po zimi garant prijeđe tih 18 kg. Nisam pametna šta napraviti, iako sam u SUAS-u

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa
    Inesice, Ancice, daddycool - hajde ako nije teško preporukom obuhvatite još onaj slučaj kada dijete prije 3. rođendana dođe do tih 18 kila. Što napraviti u tom slučaju:
    - držati dijete do 3. rođendana u Grupi 1
    - staviti ga/ju u booster
    - držati ga/ju na dijeti (šala, ali mi je palo na pamet)
    Imam takav slučaj sa starijim, sada ima 17,8 kg. Bez robe, s robicom po zimi garant prijeđe tih 18 kg. Nisam pametna šta napraviti, iako sam u SUAS-u
    18kg je granica.
    znači vrijeme je za prelazak u booster :/

i zapravo se nema tu što posebno napraviti jel su fizički parametri primarni pokazatelji.

nemožeš fizičku spremu autosjedalice lagat. ona je napravljena da izdrži 18kg i to je to.

ukoliko je dijete previše živahno vezano samo pojasom i zapravo nije još spremno prihvatiti tu 'vrstu discipline' jedino što mi pada na pamet, osim konstantnog spominjanja i pričanja, da se neko vrijeme zajedno sa njim sjedi odozada.
    obavezno vezan, normalno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E, hvala Inesice - tako sam nekako i ja razmišljala. Ono što me muči je - što je sa fizičkom spremom tako malog djeteta ? Znaš li možda da li je anatomija dovoljno zrela da podnese zatezanja pojaseva auta u slučaju sudara/naglog kočenja/itd ?

Najradije ga ne bi ni stavljala u auto do neke 3-4 godine, ali to je, na žalost, nemoguće Čeka nas dosta putovanja.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa
    E, hvala Inesice - tako sam nekako i ja razmišljala. Ono što me muči je - što je sa fizičkom spremom tako malog djeteta ? Znaš li možda da li je anatomija dovoljno zrela da podnese zatezanja pojaseva auta u slučaju sudara/naglog kočenja/itd ?
    mislim da je s naše strane teško donjeti takvu procjenu jer se djeca ne razvijaju istom brzinom. mene osobno zabrinjava to što je tvoj dečko u biti jedva prešao 2,5 godine ali bojim se da što se tiče sjedalica nemaš baš veliki izbor. s obzirom da si napisala da ima 17,8 kg ja bi pričekao koliko god mogu u grupi I. tko zna, možda izgura zimu a u proljeće ionako počinje jača potrošnja.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

koliko je dijete fizicki stvarno spremno ili jako to se moze samo nagadjat.

u ovakvim situacijama radi se o kompromisima i biranju koje bi zlo bilo manje.
    prvo zadatak je da sto god da drzi dijete da mora zadrzat dijete. ako ga zdrzi onda ce posljedice svakako biti manje.

kad vec vazes na decimale. probaj vagat par dana u isto doba i tako donijet odluku kolko stvarno ima kila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •