Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Potvrda o zaposlenju - problem s poslodavcem

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Potvrda o zaposlenju - problem s poslodavcem

Naime radi se o tome da mi treba potvrda od poslodavca da sam u radnom odnosu u svrhu ostvarivanja prava na dopust za njegu djeteta s poteskocama u razvoju.

Prvostupanjska komisija nam je odobrila i jedino jos sto trebam je ta potvrda, ali moj poslodavac radi problem oko pisanja te potvrde :/
    (firma je u stanju mirovanja i on zeli dati do znanja da je to tako, kao da je socijalnu to briga )

Ono sto mene zanima da li je poslodavac duzan dati takvu potvrdu radniku kada ju radnik zatrazi i da li je to regulirano kojim zakonom?
    Ako je mozete li mi dati link ili izvadak tog zakona?

Hvala na bilo kakvom odgovoru

p.s. jako nam je hitno jer smo u "cajtnotu"

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pa jel ti imaš ugovor na neodređeno, puno radno vrijeme?
    ako imaš onda imaš i ugovor. odnesi Centru (ili sad to prima hzzo?) i neka oni kontaktiraju tvog poslodavca. pa naravno da ti treba dati tu potvrdu....šta koga briga što je sa firmom, njima je bitno da vide da si ti zaposlena na puno radno vrijeme. sorry, nemam pojma kojim je to člancima uređeno, ali taj tvoj poslodavac nije baš najnormalniji....

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Re: Potvrda o zaposlenju - problem s poslodavcem

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    (firma je u stanju mirovanja i on zeli dati do znanja da je to tako, kao da je socijalnu to briga )
    da i......ti se još uvijek vodiš kao zaposlenik te firme.......

Daj probaj nazvati inspektora rada na svojoj općini.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala na odgovorima

Potvrdu sam ipak dobila iako je dopisao na nju da firma nije u sustavu PDV-a vec godinu dana, big deal

Imam jos jedno pitanje pa ako znate...

S danasnjim danom zakljucili su mi porodiljni na kojem sam bila nakon smrti mog malog zlata
    Po novom zakonu nakon djetetove smrti ima se pravo samo na 90 dana dopusta i to je to.

Po tome ispada da bih ja u ponedjeljak trebala biti na poslu :/
    S obzirom da je firma van sustava PDV-a, poslovanje im je 0/0, dakle ni ulaza ni izlaza ne mogu uzeti ni godisnji ni bolovanje (mogu ali to povlaci komplikacije vezane uz isplatu)

Imam li ja pravo uzeti neplaceni godisnji prije "povratka na posao" i ako da koliko imam pravo? Koliko dana mi poslodavac moze dati neplacenoga?

Znaci to je povratak s porodiljnog (nakon 3 godine), sljedeci tjedan bi rjesenje o dopustu trebalo biti napisano i pravomocno (poslodavac se odrice prava na zalbu).
    Imam li pravo na par dana neplacenog? :?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Marsupilami, možeš predložiti poslodavcu da ti odobri mirovanje radnog odnosa. Tu ti je sve neplaćeno, ali koliko vidim iz situacije u firmi, ništa bolje možda ne bi ni dobila povratkom u firmu.
    U biti znam da je potrebno nedolazak na posao najaviti (odnosno zamoliti) najmanje mjesec dana prije isteka rodiljnog (ili roditeljskog) dopusta, ali vjerujem da bi ti i kašnjenje poslodavac tolerirao.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

@n@ ta opcija povlaci previse komlikacija jer onda treba raditi odjave, a to mi ni ne bi odgovaralo jer ja MORAM biti zaposlena da bih dobila pravo na dopust za njegu, a ne znam kako je to kod mirovanja radnog odnosa?

Treba mi jednostavnija solucija a to bi bio neplaceni godisnji dopust, mene zanima da li na njega imam pravo s obzirom da se "vracam" nakon porodiljnog?

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Marsupilami probaj vidjeti sa soc. jel ti može ubrzati rješenje.

.....prema zakonu ne možeš dobiti otkaz 15 dana od dana prestanka korištenja porodiljnog dopusta (članak 77. Zakona o radu). Tvoja obveza je da se u ponedeljak javiš na posao, a poslodavčev je problem kako će ti isplatiti plaću.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Socijalna vec radi na tome da ubrza pisanje rjesenja, a na posao se ne mogu vratiti i da imam najvecu zelju na svijetu jer moje radno mjesto vise ne postoji, firma je vec dvije godine nelikvidna i ured su - zatvorili :/

Svejedno, hvala na pomoci

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajoj, draga... Sretno.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

....šta da ti kažem drži se (znam kako je boriti se sa vjetrenjačama.......i ja imam neke probleme oko početka korištenja SVR-a)

Svakako javi kako se sve završilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •