Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: osobno naručivanje za spec. pretrage u bolnicama?

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno osobno naručivanje za spec. pretrage u bolnicama?

Zovem ja danas u kb dubrava da se naručim kod dermatologa na kontrolu, ne može više telefonom kao prije nego osobno. Onda nazovem šalatu gdje se uopće nije trebalo naručivati, ista priča, reforma zdravstva od 01.01 i treba se doći osobno!!! Pa kaj taj Milinović ima neke savjetnike ili sam smišlja te bedastoće? Samo kućanice i penzići to mogu valjda, ja nisam iz Zg i valjda trebam uzeti dan g.o. ili bolovanja da bi se samo naručila? Znate li vrijedi li to za sve spec. pretrage i vrijedi li i kod naručivanja djece?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: osobno naručivanje za spec. pretrage u bolnicama?

Citiraj vida prvotno napisa
    Pa kaj taj Milinović ima neke savjetnike ili sam smišlja te bedastoće?
    Mislim da mu nisu potrebni, dovoljan je on kapacitet za tako nešto :/

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

u splitu isto tako. osobno i jos moras donit uputnicu a termin dobijes za nekih 4-5 mj!!!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

tako vam je i u zaboku, imamo novu bolnicu i nova pravila koja nikom ne olakšavaju!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

to valjda ministar vodi računa da ne trošimo previše. Ovako će se smanjiti odlasci doktorima pa prosječan Hrvat neće trošiti toliko na participacije

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nema više telefonskog naručivanja, postoji opcija naručivanja faxom u centralnu službu ( na net stranicama bolnica objavljeni su brojevi ) s time da je obavezno faksirati i uputnicu, a nakon toga od njih dobijete pismenu potvrdu o primljenoj narudžbi i kada ste naručeni...fax ne slati s pošte npr. jer vam faxom i odgovaraju....može se naručivati i mailom s time da morate skenirati uputnice i poslati u prilogu i onda opet čekate da vam potvrde termin....vjerujem da je u većini bolnica tako...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ek sam sad pažljivo pročitala kaj si napisala...moraš se doći osobno naručiti :shock: :shock: ...ako su ista pravila za sve onda bi trebali dozvoliti opciju faxa, maila ili nečeg...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ek=tek

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, probaj sa faksom. Nazovi bolnicu i pitaj možeš li. Moja mama je otišla tamo jer joj nitko nije rekao i tamo je čula od sestara da se može i tako.

Jer kao da ne bude da osoba koja ide svakih 6 mjeseci na kontrolu zauzme mjesto nekome kome je hitno. Mama mora operirati nos i naručena je sada 21og - opet nekakav pregled (dakle dobila je termin unutar mjesec dana od zadnjeg pregleda). O operaciji su razgovarali tek u proljeće.
    Tako da mislim da nije to naručivanje razlog za gužvu, gužva je bila ionako i ovako. Izmišljaju toplu vodu

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U obje gore navedene bolnice su mi rekli da se mora osobno doći naručiti, ja se krenula raspravljati sa sestrom, koja naravno nije ništa kriva ali me na kraju otkantala u smislu imate zdr. problema=doći ćete, ali mislim da neću nego idem privatno jer dok poplaćam sve njihove participacije, recepte i nadoplate za lijekove, a o vremenu da ni ne govorim, ma skrenula sam s teme,uglavnom ljuta sam jer mi je to sve u banani

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ooo vida kako te samo razumim, a ja sam danas zbog istog šita skroz poludila.
    mama mi ima upalu pluća i zove na tel da se naruči na pregled na plućno (st bolnica). ne može telefonom, treba doć osobno. ma koji k. će doć osobno, ne može od fibre i malaksalosti stat na nogama. ja molim na poslu da me puste da zakasnim s marende i odem u bolnicu. i čekam red na plućnom među svim onim bolesnicima što kašlju, kišu.....da bi je naručila.
    popizdila sam skroz.
    naravno, trudnice nemaju prednost u bolnici nego čekaj sa svim ostalim pacijentima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa to je stvarno koma, imam onda sreće što sam dijete naručila na Šalatu nedavno na pregled telefonski.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Pa to je stvarno koma, imam onda sreće što sam dijete naručila na Šalatu nedavno na pregled telefonski.
    možda kad naručuješ dite ipak ne triba osobno doć :?
    ovo sa osobnim dolaženjem je prestrašno.

ja sam danas čekala 40 minuta u redu da bi obavila narudžbu na šalteru u točno pola minute: kad radi ta i ta doktorica, ja bi u taj i taj dan, dala mamino ime i br. tel i to je to.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a što kad naručujem dijete? da ga pošaljem da iz vrtića ode osobno naručiti se? :/

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam se prošli tj naručivala na Rebro, i tamo mi je sestra samo zahtijevala osbne podatke...i to je to...

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a zamislite kako je tek lijepo nama s otoka
    prvo moraš na trajekt u 06.00 pa si oko 08.00 u Splitu pa se naručiš
    trajekt za doma imaš u 14:30 i doma si oko 16:30
    i di si bio šta si radio

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je fascinantno kako ovakvim propisima samo pojačavaju netrpeljivost javnosti prema doktorima, sestrama kompliciraju posao, a pacijente ko j...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa ne mogu vjerovat da ne daju narudžbu nikako nego osobno...ma ne kužim zašto :shock:
    i ako se ide k tome da je kod svih jednako ( a očito se po Milinovićevom ide -barem što se tiče naručivanja ) onda mi nije jasno kako ne dozvoljavaju narudžbe nikako nego osobno...to je nedopustivo
    a razlika za dočekat neke pretrage je ogromna od bolnice do bolnice...evo za primjer za vađenje krvi za određene pretrage u jednoj sam se mogla naručiti tek 25.02., a u drugoj su mi rekli da se uopće ne trebam naručivati nego doći ujutro...aha, a u trećoj 18.02. ideeeeš, već 3
    dana se dopisujem sa svima, hvala Bogu, pa barem to mogu, što će netko tko nema ni tu mogućnost....

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Oho, ovo je novo pravilo gosp. Milinovića.

Izgleda da mi je netko dobro savjetovao: najbolje se napraviti blesav, otići sa uputnicom dr. u bolnicu rano ujutro i predati med.sestri.
    Kod mene upalilo. Il da im zatrpamo hitnu pa da onda vide kako je to raditi, ili možda to oni očekuju od nas.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    a zamislite kako je tek lijepo nama s otoka
    prvo moraš na trajekt u 06.00 pa si oko 08.00 u Splitu pa se naručiš
    trajekt za doma imaš u 14:30 i doma si oko 16:30
    i di si bio šta si radio
    Stvarno .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jel plaća Milinović dan bolovanja za osobni odlazak u bolnicu i naručivanje?

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E sad mi nije jasno,ja sam mamu naručila kod Dijaebetologa u Novu bolnicu u Dubravi telefonom,i to prošli tjedan i već ju predbilježila za slijedeći.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

znači istina je, danas sam gledala stranice kb dubrava jer se moram naručiti za pregled i skužim da ne mogu zvati na telefon već moram ili osobno doć,ili poslat faxom ili mailom uputnice i podatke. :/ :/ :? pa to je totalno debilno, pa ja sam majku mu iz Splita, šta sad ja moram imat fax i skener doma da bi se zapisala na pregled u Zg ili možda uzeti bolovanje ili dan g.o.

e i da će to još biti neki datum u skorijoj budućnosti još, još, ali ne dobit ću termin na sv. nikad.

Nego meni treba točno određeni dr, kako to izvesti sad na ovi način??
    Šta mislite? :?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

:shock: Majkomila, pa koja glupost! Pa NIKOME se time ne olakšava.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jedina logika iza toga mi se čini da žele odteretiti bolnice, to jest da onaj kome je takav način naručivanja prekompliciran, neka plati kod privatnika.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Taj mi je Milinović svaki dan sve miliji
    A jel se mogu slat dimni signali ako nemaš fax
    Kao sad svi ljudi u HR imaju fax i skener doma pa i kompjuter, moš mislit... A ak je bura pa trajekt danima ne vozi, vi otočani plivajte jer vam inače nije stalo do pregleda i doktora

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •