Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Koji zakon da gledam?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Koji zakon da gledam?

Nisam primjetila da je već netko postavio ovakvo pitanje:
    Nosim dvojčeke i porodiljni mi je otvoren s 28.12.2008. godine kada je na snazi bio stari zakon po kojem porodiljni za dvojčeke traje 3 godine. Koji se zakon odnosi na mene? Stari do 31.12.2008. ili novi koji je na snazi od 1.1.2009. u kojem piše da porodiljni za dvojčeke traje 30 mjeseci?

Pretpostavljam da ako za mene vrijedi stari zakon da prema starom sustavu dobivam i naknadu? 4250 + 2500 + 1660?

Postoji li to negdje u pisanom obliku? Sve se bojim dobivanja usmenih informacija od HZZO-a.

Unaprijed hvala!
    Iv.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Koji zakon da gledam?

Citiraj iv6300 prvotno napisa
    Pretpostavljam da ako za mene vrijedi stari zakon da prema starom sustavu dobivam i naknadu? 4250 + 2500 + 1660?
    ovih 4250kn se odnosi na čuvanje trudnoće. prvih 6 mjeseci dobivaš svoju punu plaću, drugi 6 dobivaš (mislim) 2660kn, a kasnije ne znam.

ja sam otišla na porodiljni kad je naknada bila max 4250kn prvih 6 mjeseci, a kad se zakon promijenio (1.1.2008.) počeli su mi isplačivati naknadu po novom zakonu...

Znači, naknadu dobivaš po postojećem zakonu (znači, novom).
    koliko će ti trajati porodiljni, ne znam, bilo bi mi logično da je isto tako vezano za novi zakon, tj. zakon koji će biti na snazi kad rodiš... :?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

počela si koristiti rodiljni dopust po starom zakonu. Roditeljski ćeš zatražiti po novom. Dužina ti je ostala ista (6 mj rodiljnog + 30 mjeseci roditeljskog = 36 mjeseci ili 3 godine).

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam isto pročitala novi zakon ali nisam to shvatila kao ti. Tamo piše porodiljni dopust=6 mjeseci i RODITELJSKI DOPUST=6 mjeseci, odnosno 30 mjeseci za blizance i 3. dijete.
    Ja sam to shvatila kao 6 mjeseci porodiljnog + 30 mjeseci roditeljskog = ukupno 36 mjeseci, dakle isto kao i do sada, 3 godine.
    (Za 1. i 2. dijete 6 mjeseci porodiljnog + 6 mjeseci roditeljskog= 12 mjeseci ukupno.)
    Nadam se da sam dobro shvatila.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da, vidim. Moja greška. Ja sam samo tražila gdje se spominju blizanci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •