ajme teja, šta si ti sve napisala... I, ne kužim, tebi je dijete upisano u Sopotu pa pričaš iz svog iskustva ili?

dakle, prvo, super da ste dobili mjesto, ja sam također bila sretna iako je to jedan od 4 vrtića u koji smo predali papire i jeeeedva upali. Mi vrtića u kvartu nemamo, drugi kvartovi nas ne fermaju ni pola posto, a dijete nisam upisivala iz hira i obijesti već iz potrebe. Ionako sam se navukla na teški minus time što smo je 9 mjeseci držali doma i plaćali čuvalicu jer s godinu dana nije bilo šanse da upadne nikako. Tako da, jesam sretna sam da imamo mjesto, ali to ne znači da nemam potrebu komentirati, žaliti se, njurgati, ako hoćeš, a još manje ispisivati dijete iz vrtića
drugo, da, krasno je da grad sufinancira priličan iznosekonomske cijene vrtića pa nama roditeljima ostaje plaćati samo 200 odn. 400kn, ali sve sam ja (ili netko drugi tko živi i radi tj. plaća prirez u ZG) kroz prirez u ovih 10+ radnih godina uplatila u gradsku blagajnu, a bogme i MM
treće, ne znam za tebe, ali ja se nisam baš najedala pašteta, hrenovki, pudinga i ostalih prerađevina u djetinjstvu, ali sve i da jesam, poanta je da se danas zna i može bolje i ne razumijem zašto je to teško prihvatiti. Eto, danas mame (uglavnom) znaju da je majčino mlijeko najbolja hrana za bebe, generacije moje mame su veličale adaptirano - što se mene tiče, živio zdrav razum, znanost i nova(stara) otkrića.
četvrto, ne zanima ni mene kako izgleda zdrav. djelatnica, mene zanima što i kako radi. A kada ista, a budimo tu realni, vjerovatno uz potporu ostatka stručnog tima (ravnateljice ponajprije) ne provodi primjerice pravilnik o ishrani donešen prije par godina i koji su u dobroj mjeri većina vrtića prihvatili - o čemu onda pričamo? A ima toga još...
peto, ne znam tko je i u kojem kontekstu spominjao izgled teta, to zaista nije bitno.

i ne, nije sve crno u DV sopot, ali bogami, sivi su oblaci tamo. Ali dok nemam izbora boljeg, ne preostaje mi ništa drugo nego nekim svojim sitnim, malim stvarima pokušavati (ugl. preko teta) nešto promijeniti, nadati se boljim danima i gradnji kvartovskog vrtića. a do tada preživljavati