Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Prednost pri zapošljavanju u školi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Prednost pri zapošljavanju u školi

Po kojem redosljedu idu prednosti zapošljavanja(ako uopće pojedine kategorije ostvaruju prednost) za posao nastavnika: tehnološki višak; nastavnici koji rade s nepotpunom satnicom; branitelji; nezaposleni branitelji; samohrani roditelji?
    Je li moguće zaposliti osobu iz neke od navedenih kategorija bez raspisivanja javnog natječaja? Ako natječaj nije raspisan, postoji li mogućnost žalbe na nečije zaposlenje?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dugo vremena je na snazi bio zakon koji je omogucavao skolama da daju na ZZZ oglas ali tako da on bude samo jedan dan na oglasnoj ploci, i bez da se obavijeste moguci kandidati. To su naravno namjestaljke za onoga tko zna za oglas i za radno mjesto. Najcesce se u natjecaju dodatno trazilo nesto nebulozno sto s obzirom na datum objavljivanja i krajnji rok za prijavu nije bilo moguce ostvariti, tipa izvaditi potvdu o nekaznjavanju i slicne takve neke stvari.
    I onda su gotovo svi bili zakonito zaposleni - jer su bili jedini koji su se na oglas javili. To sto su bili i jednini koji su za oglas uopce culi - to je bilo nevazno.
    Nisam sigurna funkcioniraju li skolski oglasi jos uvijek tako. Ako da, onda sve mozes okaciti macku o rep.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Prednost pri zapošljavanju u školi

Datum pristupanja
    Oct 2004

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Koliko ja znam, moguće je zaposliti osobu bez natječaja na, ja mislim, 60 dana, ili tako nešto :/ Valjda ako je neka hitna situacija, npr. kad sam ja naprasno otišla na komplikacije, ili kad smo otvarali novu školu pa nije bilo vremena za regularne natječaje. To je ugovor na određeno.
    Ne znam da li netko ima prednost po kategorijama koje navodiš.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moguce je zaposliti osobu bez natjecaja pod uvjetom da vec radi u jednoj skoli ( s nepunom satnicom)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puno, puno hvala! Evo što piše na stranicama iz gornjih linkova:

Članak 107:
    ...
    (10) Iznimno od odredbe stavka 1. ovog članka, radni odnos može se zasnovati ugovorom o radu i bez natječaja:
    – na određeno vrijeme, kada obavljanje poslova ne trpi odgodu, do zasnivanja radnog odnosa na temelju natječaja ili na drugi propisan način, ali ne dulje od 60 dana,
    – s osobom kojoj je ugovor o radu na neodređeno vrijeme otkazan zbog gospodarskih, tehničkih ili organizacijskih razloga i koja se nalazi u evidenciji ureda državne uprave, odnosno Gradskog ureda,
    – do punog radnog vremena, s radnikom koji u školskoj ustanovi ima zasnovan radni odnos na neodređeno nepuno radno vrijeme,
    – na temelju sporazuma školskih ustanova u kojima su radnici u radnom odnosu na neodređeno vrijeme ako žele zamijeniti mjesto rada zbog udaljenosti mjesta rada od mjesta stanovanja,
    – na temelju rješenja ministra o pravu zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vrijeme iz članka 105. stavka 14. ovog Zakona.
    ...

[/quote]

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u nasoj zupaniji sva zaposlenja u skoli moraju ici preko podrucnog ureda MZOS-a, njima se prijavi onda oni rasporede ako imaju koga da nema punu sat. ili su u nekoj skoli visak tek nakon toga smije ici oglas u novine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •