Citiraj abonjeko prvotno napisa
Citiraj Ivana2 prvotno napisa
Na kraju čovjeku ostaje slobodan izbor.
Na kraju nam ostaje sve osim slobodnog izbora....sve oko nas je nametnut izbor...recimo, (primjer) Inter sport uspijeva i prodaja mu je ogromna unatoč kritičnoj kvaliteti jer jedino nas on u našoj zemlji toliko obmanjuje reklamama da za manje, puno kvalitetnije, obrtnike niti ne znamo...Za sve što (ne)znamo odgovorne su reklame.... ...puno priče, a jako malo konkretnih djela!

Ne osjecam da mi itko namece izbor. Namecu, odnosno pruzaju mi informacije (reklame), koje je u danasnje vrijeme tesko izbjeci. Niti jedna od njih me nije uspjela natjerati da nesto kupim - eventualno me zainteresira da nesto bolje proucim. Ili mi je reklama toliko odbojna da predmet reklamiranja pocnem ignorirati.

Ne kupujem zbog reklame, vec zbog onoga sto proizvod jest, odnosno cinjenice treba li mi, ili ne. Ili kupim bezveze, ali, opet, ne zbog reklame nego zato sto mi se doticna stvar, barem na trenutak, svidjela. (Za ovu je temu svejedno bude li mi poslije zao, ili ne!)

Malo dijete bas i ne moze razmisljati na ovakav nacin, ali vjerujem da se i to moze rijesiti.