-
cijepljenje protiv HPV
Evo na što sam se upravo spotakla: cijepljenje_HPV
Strašno. Premda sam pristaša cijepljenja, razumnog, ovo mi je van svake pameti.
-
Zasto? Pa HPV-om je zarazena svaka treca zena. Medu njima i ja.
-
-jer jedna od nuspojava je i smrt?
-neučinkovitost (oko 70%)
-nuspojave
- štiti za samo 4/11 sojeva
-
Zaraza se može spriječiti dobrom spolnom edukacijom. Sad sam iskopala temu na kojoj smo već pisali o tome, pa možda da tamo nastavimo?
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...r=asc&start=50
Ah, trebala sam je potražiti prije otvaranja novog topica.
-
Pa treba negdje testirati nuspojave cjepiva na velikom broju djevojčica.
Žalosno je da smo baš mi testni poligon.
-
Iako ja nisam za to da neki gradovi cijepe, a drugi ne...... jer univerzalno i besplatno cijepljenjeizmeđu ostaloga ima funkciju smanjivanja nejednakosti u zdravlju..... a ovbakvim pristupom se uparavo cijpljenjem uvode nejednakosti....
moram ipak reči da se ne radi o nikakvom eksperimentu.
O HPV cjepivu se stvarno već puno zna.
-
ovdje se normalno cijepi s HPV cjepivom sve djevojčice između 14 i 16 godina. Je da štiti samo od 4 tipa (16, 18, 45 i 31) ali ta 4 tipa su ona koja su odgovorna za uzrokovanje više od 85% raka grlića.
Osobno mislim da je kombinacija cjepiva i prevencije te odgovornog ponašanja dobitna.
-
mene živo zanima kojim cjepivom planiraju cijepiti u Zagrebu....
......to ne piše u članku.
Također, ako su izdvojili 4 000 000 kuna za cijepljenje 3 500 djevojčica, to zanči da je po djevojčici izdvojeno 1 143 kune.
Zar to znači da su dobili tako ogroman popust na cjepivo da je cijena jedne doze samo 381 kn??????
-
u potpunosti potpisujem petru...
i u njemackoj je tako.
ko ima iskustva s tim, ja na zalost da, mislim da nije kategorican...
i glupo mi je pricati da sam educirana, nimalo promiskuitetna, 20 god u monogamnoj vezi...pa eto...
-
S obzirom da postoji slicna tema ovu kljucam, a diskusiju slobodno mozete nastaviti na cjepivo protiv HPV-a, podržavate li?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma