Moj veliki dečko ga je dobio po (ako se ne varam, jer sam već skoro prestala brojati...) 6. put u zadnjih 9 mjeseci.
Svaki put ga se riješimo 10-dnevnom penicilinskom terapijom, ali ga svaki put iz vrtića dovuče ponovo.
U vrtiću se povremeno prijavi još koji slučaj, ali se u pravilu ne prijavljuju (jer pediijatri ne šalju na briseve) pa epidemilog ne izlazi na teren (izašao je samo jednom lani u 6. mjesecu, kad sam digla frku pa su našli kliconošu u grupi).
Patrikovi simptomi su inače samo grlobolja, bez temperature i/ili ičeg drugog pa ako još netko ima takve simptome ni ne čudi da mu se ne radi bris.

Naš pedijatar kaže da smo nemoćni i da je rješenje posjet otorincu pa vađenje mandula (Patrikov AST je u granicama normale).

Ja se osjećam beskrajno jadno jer se P. tijekom i nakon terapije penicilinom u 12. mjesecu žalio na bolove u trbuhu, a jednom se i ispovraćao usput pa zaključujem da mu tako često konzumiranje penicilina nije baš blagotvorno za probavu... (unatoč ProLifeu, i probioticima, i jogurtima svih vrsta....)

Naravno, sad smo i opet dobili penicilin, a ja sam već luda jer ne znam što da radim....
Čula sam za citrofit, navodno pomaže i kod streptokoka, ali bih rado čula još nečije iskustvo ili mišljenje....
U vrtiću mi ne mogu pomoći, a ja razmišljam o zahtijevanju roditeljskog sastanka na kojem bih iznijela svoj problem i frustracije s potencijalno neodgovornim pedijatrima/roditeljima.

Ima li netko savjet? Bilo što?