Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Streptococcus pyogenes i kako ga se riješiti....

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Streptococcus pyogenes i kako ga se riješiti....

Moj veliki dečko ga je dobio po (ako se ne varam, jer sam već skoro prestala brojati...) 6. put u zadnjih 9 mjeseci.
    Svaki put ga se riješimo 10-dnevnom penicilinskom terapijom, ali ga svaki put iz vrtića dovuče ponovo.
    U vrtiću se povremeno prijavi još koji slučaj, ali se u pravilu ne prijavljuju (jer pediijatri ne šalju na briseve) pa epidemilog ne izlazi na teren (izašao je samo jednom lani u 6. mjesecu, kad sam digla frku pa su našli kliconošu u grupi).
    Patrikovi simptomi su inače samo grlobolja, bez temperature i/ili ičeg drugog pa ako još netko ima takve simptome ni ne čudi da mu se ne radi bris.

Naš pedijatar kaže da smo nemoćni i da je rješenje posjet otorincu pa vađenje mandula (Patrikov AST je u granicama normale).

Ja se osjećam beskrajno jadno jer se P. tijekom i nakon terapije penicilinom u 12. mjesecu žalio na bolove u trbuhu, a jednom se i ispovraćao usput pa zaključujem da mu tako često konzumiranje penicilina nije baš blagotvorno za probavu... (unatoč ProLifeu, i probioticima, i jogurtima svih vrsta....)

Naravno, sad smo i opet dobili penicilin, a ja sam već luda jer ne znam što da radim....
    Čula sam za citrofit, navodno pomaže i kod streptokoka, ali bih rado čula još nečije iskustvo ili mišljenje....
    U vrtiću mi ne mogu pomoći, a ja razmišljam o zahtijevanju roditeljskog sastanka na kojem bih iznijela svoj problem i frustracije s potencijalno neodgovornim pedijatrima/roditeljima.

Ima li netko savjet? Bilo što?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

1.Da li je streptokok svaki put potvrđen brisom?
    2.Da li on uvijek ozdravi nakon prve injekcije penicilina, ili 24 h nakon uvođenja antibiotika?
    3.Da li mu se napravi kontrolni bris nakon završetka terapije?
    4.Da li su svi ukućani radili briseve?

Ako su odgovori:
    1.da,
    2.da,
    3.da i bude negativan,
    4.da i bili su negativni
    tada se može problem pokušati riješiti tonzilektomijom (no nije isključeno da će i dalje imati streptokokne faringitise), ili može svakih 3 tjedna dobiti injekciju extencillina koja bi ga trebala štititi od tako čestih infekcija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odgovori su upravo takvi.
    Vađenje mandula mi se u ovom trenutku i u ovoj situaciji ne čini kao dobro rješenje.
    Za ekstencilin nisam sigiurna, naš pedijatar to spominje kao eventualno rješenje, ali ne gori od želje da mu ga da...

Ja sam pak nakon 2 poluprospavane noći odlučila da ću se uhvatiti te borbe s vjetrenjačama - ne želim i neću dopustiti da svoje šestogodišnje dijete svaki mjesec trujem antibioticima samo zato što se u vrtiću slijepo drže totalno debilnih i nelogičnih pravila.
    Osim toga, i iznad vrtića postoji netko, zar ne?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hm...prenosnik streptokoke može biti i odrasla osoba koja ima bakteriju a da joj ne smeta i da toga uopće nije svjesna...i nemislim da je za djete dobro da svaki put dobije antibiotik...u pravilu kliconoštvo se neliječi koliko sam ja informirana a antibiotik samo dodatno ruši imunitet tako da neznam... :/ a koliko tek djece ima pojedinu bakteriju a da nema nikakvih simtoma bolesti....a to se nepije radi preventive.
    neznam....samo sam htjela reč svoje mišljenje :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •