Obavezno VICHY termalna voda navecer.
Ujutro se umijem sa VICHY gelom za dubinsko ciscenje i namazem vichy kremom aqualia thermal.
I super.
Mada,jedna od boljih krema mi je LANCOME BIENFAIT MULTI-VITAL,ali skupaaa...
Obavezno VICHY termalna voda navecer.
Ujutro se umijem sa VICHY gelom za dubinsko ciscenje i namazem vichy kremom aqualia thermal.
I super.
Mada,jedna od boljih krema mi je LANCOME BIENFAIT MULTI-VITAL,ali skupaaa...
To mi je genijalna kremica, pogotovo za proljeće/ljeto, jer ima SPF 30.Christy prvotno napisa
![]()
Bas tako,i ja nju koristim najvise za ljetno vrijeme.
Moja ima SPF 15.
Hvala Bogu, ni u pubertetu ni sad nisam imala problema sa aknama, prištićima... i sl. Koristim kremu Nivea soft.![]()
Lambi danas sam u prolazu bila u Milleru na trgu pa sam bacila pogled na te kremice, nisam baš skužila kaj bi mi trebalo jer ima dosta različitih linija ( kutije drugih boja ). Sory ako gnjavim, koju liniju trebam tj. koje boje je pakiranje ?
ja sam oduvijek bila nezadovoljna svojim tenom s time da sam mu upravo posvećivala i najviše pažnje. pazila bih na prehranu i pila puno vode a uz to sam odlazila na redovite tretmane kod kozmetičarke (1x mj.) i koristila uglavnom o.k. kozmetiku. nema što nisam probala. nisam mijenjala često, ali kroz godine se skupilo toga...a niti jedna mi krema nije baš onako sjela. još se možda i najboljom pokazala decleor krema i dr. njihovi proizvodi... jedno sam vrijeme koristila i haushku. meni osobno-ništa posebno! čak mi se činilo da ima dosta alkohola u tim tonicima i sprejevima za lice :?
za nekakvu "klasika" , sasvim solidnu njegu, mislim da su dobre kreme tipa avene, uriage...eventualno eucerin.
vichy, da ne velim garnier i loreal su preagresivne i totalno parfumirane kreme.
da ne duljim, otkako sam izbacila SVE moguće kreme (tonike, vodice i kojekakva sredstva za uklanjanje šminke) moja se koža doslovno preporodila! dakle, lice perem isključivo vodom, make up skidam jojobinim uljem (eventualno bademovim, istim kojim mažem guzu svoje male popišanke) sve primavera ili naručim iz aromatere. piling radim od palente i meda (omjer 1:1) i nakon toga namažem lice jojobinim uljem...samo žalim što nisam puno prije izbacila sve te kreme. poštedila bih si mnogo živaca i novca. godinama sam se samo vrtila u krug...
zapravo mi ten uopće nije tako "problematičan" koliko su za njega problematične sve te silne kreme i kremice. pa eto, ako na forumu ima još koja duša sa pubertetksom facom u tridesetima- give it a try! go natural!![]()
ja sam blize 40toj
ne koristim nista (doduse, moglo bi se reci da se ni ne sminkam, a kad se sminkam to su samo trepavice i usne)
pa mi je lice sukladno godinama ili koju godinu manje mi daju kad gledaju samo u njega
prestala sam se sminkati prije 12-13 godina pa otada nemam vise nikakvih problema sa tenom (no, moram priznati i dotada sam imala prilicno zahvala ten)
vjerujem, a i vidim po mom licu, da sminka katastrofalno djeluje na zdravlje koze
piling napravim 2 puta godisnje - kemijski i u salonu nakon tretmana miniliftinga lica, i tada stvarno dva-tri mjeseca imam neki visi stupanj blistavosti (ali imala bih ga vjerojatno i bez toga da smanjim pusenje i povecam spavanje)
ono sto sam htjela prenjeti, a ne mogu se kunuti u to jer mi nije struka, ali mi zdrav razum govori jest da su mehanicki pilinzi (ovi koje spominjete sa palentom, medom, vrhnjem i sl) zapravo jako opasni jer mogu napraviti micro ozljede koze u koje se onda nakupe bakterije i zapravo rade upalne procese (pogotovo su onda takvi opasni za zene koje i inace imaju aknama sklonu, problematicnu kozu jer autogeneriraju infekcije)
nemojte to shvatiti preozbiljno, prenosim navodno necije strucno znanje
anledo,
istina, ali što ćeš!![]()
to sam naučila i od hauschke. oni stalno ističu: Stop Scrubbing—your skin is not the bathroom floor što će reć da se ti pilinzi (u mom slučaju od palente) trebaju nanositi nježno. dakle, ne utrljavati, zdušno masirati i sl. već je dovoljno lagano utapkavati jagodicama prstiju...
Alverde iz dma.
moraš probati ,meni je kombinacija naj bolja do sadaKavin prvotno napisa
prije sam koristila i vichy,eucerin...ne mogu reći da su kreme loše ali nije mi koža bila lijepa kao sada
pure clinser,blagi gel za umivanje bez alkohola za masnu kožu
sensisomi,podloga za kremu
aqua sensation fluid,krema najbolja za ljeto
vitamin c,uzmem za zimu jer je malo jača
astrigent tonik ,za toplije dane
hidro tonik za zimske dane
jojoba piling
to je kombinacija koju ja koristim
inače imaju veliku paletu proizvoda
ako te još kaj interesira samo pitaj
kako, ako se ne sminkas?anledo prvotno napisa
no dobro, na zdravlje moje koze sminka (koju stavljam skoro svaki dan osim vikendom, i tako godinama) ne djeluje katastrofalno. djeluje onako kako i treba - dekorira ga![]()
naravno, sminku redovno skidam. kremu koristim Revelation od Estee Lauder. e da, i ja sam blizu 40.
ni ja se ne sminkam (osim u specijalnim prilikama) ali jos nikad nisam stavila puder na lice.
posto imam keltski ten (ko nicole kidman) a hvala bogu nemam akne, onda navecer operem lice sa HYGIEIA sapun barsunasti ten ili sa cinkom, i tim lice cistim vec 10 godina!
potom stavim kremu za lice koju sam uzela u avonu hydrofirming i meni je ok, upravo sam potrosila kremu pa cu pogledati neku od ovih krema sto su cure rekle da im je dobra, da malo promijenim.
Isprobala sam razne kreme, a u zadnje vrime mi jedino linja Babor odgovara.
Malo cu skrenuti sa teme, ali moram reci da verujem da puder u uslovima u kojima mi zivimo samo doprinosi zastiti koze - smog i zagadjenje svih vrsta teze ulaze u pore. Ako je sminka kvalitetna, i uvece se temeljno skine sa lica, ne bi trebalo biti problema.
Samoj sebi sam najbolji primer za ovakvu tvrdnju jer se svakodnevno sminkam vec vise od 15 godina, uskoro cu 40, a lice mi je bar deset godina mladje. Osim toga, ubedjena sam da je redovna nega vaznija od cene kreme kojom se mazemo. I redovno ciscenje, naravno.
potpisujem!Vishnja prvotno napisa
istog sam mišljenja!
ja od preparativne kozmetike koristim YSL pjenicu za lice i Vichy proizvode - mlijeko, tonik i aqualia thermal kremu za lice! ljeti koristim Elisabeth Arden - hidratantni fluid za lice - skupo ali mi je predobro!
vezano za šminkanje - prije tjedan dana smo se vratili sa skijanja i svaki dan sam stavljala puder na lice - kad smo se vratili kući svima je lice bilo u komi osim meni, nikakvi tragovi vjetra, sunca i hladnoće!![]()
sminkala sam se ranije, pa vidim rapidno usporavanje procesa starenja otkako sam prestalaDanka_ prvotno napisa
i vidim koliko starija lica imaju moje prijateljice koje se redovno sminkaju kad skinu fasadex
stvarno me ne smeta sto se drugi sminkaju, pa mislim da nikoga moje ne sminkanje iz uvjerenja da mi je to zdravije ne bi trebalo smetati ikoga
dekoracija mi, srecom, nije potrebna 8)
Ne verujem da ikome i smeta..."anledo prvotno napisa
![]()
Mislim da izgled koze lica prevashodno, ipak zavisi od genetike.
Dobrom negom mozemo postici dosta, ali ne verujem i cuda...
zanimljivo, ja jedva vidim ikakve tragove starenja na svom licu. promijenio mi se izraz lica s godinama (to je nekako otislo "nabolje"), koza je naravno nesto opustenija i vidi se pokoja bora. ali stvarno nema bitne razlike u odnosu na to kako sam izgledala prije 10-ak godina. mozda je prehrana, mozda su geni...anledo prvotno napisa
pa ako stavljaju fasadex, onda me ne cudi da ne izgledaju dobro. sa sminkom ili bez nje.anledo prvotno napisa
ajd super, blago tebi. mi rugobe nemamo izbora, naravno.anledo prvotno napisa
![]()
salim se, zasto mislis da meni smeta to sto ti vjerujes da sminka lose utjece na kozu? samo me zanimalo otkud ti takvo uvjerenje, jer moje iskustvo je sasvim drugacije.
Samo da prijavim da mi je koža vidljivo ljepša i mekša od kad sam poslušala savjete cura sa foruma i izbacila gel za pranje lica i uvela L Occitane ulje za pranje lica i uz to njihovu kremu na bazi masline i povremeno Avene termalnu vodu u spreju. Nevjerojatna promjena...
Drago mi je da si zadovoljna bez gela- :D :D :D :D :D :D - nakon nekog vremena, bit ces jos zadovoljnija.
ja sam uvijek imala super ten. ma i u pubertetu. jedino sto mi je lice uvijek bilo suho, pa sam se svako jutro morala namazati kremom. u srednjoj skoli me je profesoprica napala kako sam stavila kilo pudera na lice i da to u mojim godinama nije oka nista nisam imala na licu
samo obicnu NIVEA kremu
![]()
eee, vec jedno dvije godine ten mi nije okstari se
i ja evo izbezumljena sta da stavim na lice kad nemam pojma sta treba, ni sta sve ima. Odem u DM ili Bipu pa gledam onu silu od preparata i nemam pojma sta da kupim.
![]()
ono sto koristim jesu Niveine maske za lice (vitaminske, regeneracija, pore i sl.)
od krema koristim DOVEznaci, nista posebno . kupovala sam jos nekakve, ali mi obicna DOVE najbolja
![]()
sta preporucujete za suhu kozu, koja je u zadnje vrijeme sklona pristicima (ni u pubertetu ih nisam imala, a sad imam :/ )
Ja sam isti slučaj kao i ti. Prije nikad nisam imala nekih velikih problema sa tenom, ali u trudnoći i pogotovo nakon poroda- koma, koža suha, prištava. Ali evo, konačno sam otkrila kombinaciju koja mi je super, pogledaj par postova iznadsnorki prvotno napisa
![]()
bas cu pogledat ovo ulje. mozda bas i treba preci na njega, jer je masnije od gela.
a i bore su mi se pocele pojavljivati to u 33 godini zivota
![]()
Ja sam sad prvi put u životu kupila to ulje, naneseš ga na suhu kožu, malo navlažiš, napravi se lagana pjenica i ispereš- a miriši savršeno, badem i jabuka. Idealno za suhu kožu, naročito zimi. Usto sužava pore.
A za pojavu prvih bora imaš kremu od iz iste linije, to im je najprodavanija krema- mislim da to dosta govori.
Ja ne koristim tu, nego onu od masline koja je za beživotnu, blijedu put i zaista sam se preporodila.
Uglavnom, moje najveće preporuke za L Occitane kozmetiku. Ja sam se zaljubila u nju, od gelova za tuširanje, krema za ruke, tijelo, ma sve...
Nije baš jeftina, ali vrijedi.
koja je to točno?dunja&vita:-))) prvotno napisa
![]()
badem i jabuka...mislim da je na franc. Amande Pomme.melange prvotno napisa
jee, pronašla sam na stranici, hvaladunja&vita:-))) prvotno napisa
![]()
Nadam se da će ti odgovarat. Mislim da je nekih 300tinjak kuna.melange prvotno napisa
Odnedavno koristim Garnier Skin Naturals Lift A - i preporodila sam se.
Idealna je za zimu, koza je mekana, glatka, krema ne masti lice - ma, toplo preporucujem!
Ja koristim Clinique 3u1 dvojku i kremu Phytomer za jako suhu kožu. Za oko očiju Payot.
Nakon poroda mi je koža bila tako suha da sam dobivala ranice po licu. Preporučili mi i ovu vodicu da špricam i bila mi totalna katastrofa...
Devojke, ne znam da li mi je promaklo da je neko spomenuo Ismene olive, ali ,evo, ja koristim serum za oko ociju vec oko mesec dana i jako mi prija. Zapravo, krenula sam u apoteku da sebe pocastim Roc antirid kremom (stvarno je odlicna), ali me je cena zgranula, a kada sam uocila Ismene kolekciju, procitala da je bez mirisa, vestackih dodataka i konzervansa, a sa preko 50 prirodnih sastojaka od kojih je primarno maslinovo ulje, odlucila sam da je kupim. Kako budem trosila i ostale komponente nege lica, dokupljivacu i dnevnu i nocnu kremu. Koliko vidim, imaju i liniju proizvoda za negu tela, kose, a mislim i deciju kolekciju...
Da, obično nahvale stvari kojih kod nas uopće nema, a nije baš svaka jeftina krema dobra (ja probala sa jeftinjak Baleom za oko očiju i požalilamelange prvotno napisa
).
Evo i nešto o Nivei:
Link
Dok sam ja recimo pronašla većinom loša mišljenja o toj kremi online od žena koje su je koristile, i na našim i na stranim siteovima. :/
Čija je to marka?Vishnja prvotno napisa
![]()
I nešto o običnoj plavoj Nivei u usporedbi sa bezobrazno skupom La Mer:
Link
:shock:
što je bilo? imala si neku reakciju?TeddyBearz prvotno napisa
Ja sam davala pare i pare na kreme za lice i za dr. Haushca (kako se već piše), Vichy, Avene itd.. i uvijek bi dobila lišajeve po licu osim plave nivee, tako da koristim nju....
I da, od Alverede mi je dobra isto, nije mi dala lišajeve, a nije ni skupa.
Idem pročitati linkove za Nivea kremu...
Da, stavila sam je par puta i baš svaki put su mi se oči zacrvenile i počele suziti. :/ Pa sam mislila, ok, ja imam osjetljive oči, pa možda zato i onda sam da provjerim namazala MM-amelange prvotno napisa
![]()
i on je imao istu reakciju, a nema osjetljive oči. Nakon toga nisam više ništa od Balee htjela pipnuti. :/
ja sam od one rosalove dobila osip, sitne točkice.
zasad ne koristim nikakvu posebnu kremu za oko očiju.. nekako mi je to doslovno "mazanje očiju"![]()
koristim razl ulja... šminkam se svake prestupne
zato jer mi to tako paše.... nemam neko svoju kremoreligiju![]()
maria71 prvotno napisa
![]()
btw, MM po cijele dane pjeva disco boy :/ više mu neću dati da čita potpise, taman smo se maknuli od buđavog lepca![]()
Ne pise na bocici, a ambalazu sam bacila. Evo linka za Srbiju, a vidim da je ima i u Grckoj i drugim zemljama...TeddyBearz prvotno napisa
www.ismene.rs/
Thanks!Vishnja prvotno napisa
Nisam nikad primijetila tu kozmetiku kod nas (naravno, lako mi je mogla i promaknuti
).
ivy prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
nosim si taj cd na maturalac hihihihihi
...može točan naziv kremice molim teLutonjica prvotno napisa
![]()
Cadea vera snsitiv-kupujem u mulleru već godinu dana i odlična je a cijena sitnica![]()