Koristim onaj Clean&Clear daily scrub baš za mitesere ( možda ne baš svaki dan ), skidanje šminke sa Afroditinim mlijekom i to je sve.
Mislim nije da sam u pubertetu, već imam 31, ali prištići ne odustaju ni s godinama![]()
Koristim onaj Clean&Clear daily scrub baš za mitesere ( možda ne baš svaki dan ), skidanje šminke sa Afroditinim mlijekom i to je sve.
Mislim nije da sam u pubertetu, već imam 31, ali prištići ne odustaju ni s godinama![]()
Najveca greska je u pranju lica- provjereno i istinito.
Svi koji nisu u pubertetu i ne znaju razloge svojih aknica, komedona itd. sigurna sam da koriste neke od gelova za ciscenje lica.
To je nesto NAJGORE sta su jeftine kozmeticke kuce mogle izbacit na trziste.
Prestanite prat tim i rjesit cete velik dio svojih problema. Naravno osim ako se problem ne krije u nasljedju, disbalansu hormona ili eventulno neredovitom dubinskom ciscenju lica( sta je naravno potrebno otprilike svaka tri mjeseca). I to sta imate komedone( male crne) po t-zoni, to je sasvim normalno dok hormoni rade. To nikada necete vidjet kod starih ljudi. Eto ispricavam se ako sam skrenula s teme i bila preduga.
:shock: Pa s čim onda da perem lice? :/artemida prvotno napisa
Par mojih prijateljica već godinama ne umiva lice uopće, nego ga samo nakon čišćenja (mlijeko, tonik) nasprejaju nekom termalnom vodom i kunu se da im je lice puno bolje.TeddyBearz prvotno napisa
Ja ipak nakon čišćenja isplahnem malo lice čistom vodom, nekako ne mogu bez toga. :/
ja ću pak uletiti da kažem kako lice perem samo i isključivo vodom![]()
ako stavaljam neki veći make-up s puderom jednim i drugima, to kasnije očistim blazinicom s običnim bademovim ili dječjim uljem i opet operem vodom
odavno sam odustala od mlijeka, tonika, gelova, scrubova, washeva i ostalih - imam osjećaj da mi samo jače nadražuju kožu
jest da ponekad dobijem koji prištić pred M ili ako pretjeram s čokoladom (bajadere su mi kobne) ili masnom hranom, ali to je to
nema upaljenih akni, mitesera, rupa, guljenja, lišajeva i sl.
i nisam nikada dubinski čistila lice
Jel ima ovdje netko da koristi termalnu vodu u spreju i da vidi neke rezultate od toga?
najbolji piling - (nekuhana)palenta i jogurt
koristim duže vrijeme kreme iz linije Phyris,tokom zime sa vitaminom c ,preko ljeta hidratantni fluid ,prije toga stavim sensisome gel da kremica dublje prodre
inače imam dehidriranu kožu koja proizvodi previše sebuma ,katastrofa preko ljeta, jer se štopaju pore i nastaju miteseri
ali sa korištenjem linije Phyris znači gel za umivanje,tonik,sensisome i krema , lice je predivno , proizvodi su iznimno kvalitetni i nisu agresivni a cijena je prihvatljiva
ono što je naj važnije kod korištenja preparata za lice, da su svi iz iste linije jer se nadopunjuj i tada se vidi učinak ,
to je savijet koji sam dobila i provijerila i stvarno je istina![]()
TeddyBearz zasto bi i prala lice????
Pa ne radis u rudniku.![]()
Mislim da jedino oni imaju potrebu za nekim zescim pranjem. Pored mlijeka i tonika nema potrebe da peres icim. Mlijeko skida sve podloge, cak do onih filmskih.
Imga, mozda nemas potrebu za dubinskim ciscenjem, tj. zasigurno nemas, al za nekakvim hranjenjem koze sigurno da. Jer to kasnije vidis ako ne sad.
A masna koza je jedino dobra utoliko sta ces kasnije dobit bore![]()
Ja sam koristila za G kad mu izbije alergija i super je, ali za sebe još nisam, iskreno nemam pojma zaštodunja&vita:-))) prvotno napisa
![]()
Probat ću svakako.
artemida hvala pokušaću sa savjetima, jedino što stvarno nisam redovita sa čišćenjem lica, ovaj ritam kojim živimo jednostavno nema šanse, jedva stignem kod frizera svakih 4-6 mjeseci![]()
Jel ima neki savjet da ne otvaram novu temu kako bi doma napravili neki "kao" kozmetički tretman?
Ako je offtopik otvorit ću novu pa molim odgovorne da me obavjeste.
Lambi di kupuješ te proizvode i cca koliko dođu?
Jel stvarno pomažu kod mitesera?
Pa masnoća, bljak. :/artemida prvotno napisa
Mlijeko i tonik ne koristim, samo gel za čišćenje.artemida prvotno napisa
Jos se vise lice masti uporabom gela. Povrsinski susi, unutra ostaje masno i prvih pola sata ti je zasigurno prekrasno lice a onda pocme izbijat masnoca. Bitno je nac balans, a ne povrsinski susit.
xImga prvotno napisa
oduvijek, i ten mi je vise manje savrsen. kreme koristim jako rijetko, uglavnom samo zimi (melem, neke djecje).
ali ja se nisam nikad previse ni sminkala niti ista, pogotovo nisam koristila puder i sl. samo sjenilo i maskara.
Ma, ja ti u stvari ne vidim od čega bi je trebalo dubinski očistiti. Niti ja ne radim u rudniku.artemida prvotno napisa
![]()
A za bore je najbolje imati masti, to se slažem.
Što sam okruglija, to se manje vide.![]()
Super, onda znas odgovor-jedi![]()
Kavin tretman kod kuce- piling, malo izmasiras, stavis maskicu, nakon 20-ak minuta isperes, stavis kremicu za kraj i to je to. Netrebas nista kupovat, ono sta imas kuci. A za dobar piling tijela kod kuce, morska sol i ulje dobro istrljat i eto ga.
Je se ne udaljavam od Clinique-a otkad sam ga slučajno otkrila, počevši od gela za čišćenje, preko tonika do DDMLosiona. Skupo do bola, ali stvarno dugo traje i od svih kremica koje sam ikada probala ovo je zaista dramatična razlika.
Čak imam osjećaj da mi pomaže u uklanjanju mitesera, jer ih imam puno manje.
mlijeko i tonic???
uopće ne kužim zašto bi to trebalo koristiti???
imam savršen ten, priroda me s te strane stvarno podarila. prišteva nemam, koža ni masna ni suha bla bla...
Lice perem vodom, ako stavim kremu (a to nije baš često) onda lice operem sapunom (onim prirodnim) i super mi je. Ponekad koristim ružinu vodicu, za osvježenje. ili našpricam termalnom vodom.
mislim da ako koristite kreme onda morate tu kremu s lica i oprati. po noći nemojte stavljati kremu nego dajte koži priliku da diše (to je jako bitno)
što se više mažete to ćete se više mazati jer će vam koža bez kreme biti suha, nategnuta, masna...ili kakva već.
zdravlje kože dolazi iznutra
Pa ako ne kuzis, zasto onda kategoricki tvrdis, ne ne, meni to ne treba. Ili cemu to koristi??? Ili ni vama ljudi to ne treba??? Kazes sa svog stajalista.
Znaci ako postoje ljudi sa crnim gustim dlakama i depiliraju te dlake da bi izgledale pristojno, a ti imas npr. plave ili ih gotovo nemas, treba osudjivat te ljude ili...??? Mozda i za njih imas neki "strucni" savjet??? Mnoge cure sa foruma imaju problema sa kozom, kosom itd a zive itekako zdravo. Hrane se zdravo,idu na fitnes, ne puse, ne piju...Pa opet imaju probleme.Toliko o tome da zdravlje koze dolazi iznutra. LJepota koju "nosis u sebi" dolazi iznutra. Zato su mnoge ljepotice nesimpaticne ili obrnuto. Drage cure oprostite sta sam bila ovako gruba, ali ovakve izjave jednostavno nemogu presutit.![]()
![]()
![]()
Slazem se da ne treba nesto kategoricki tvrditi (ok, mozda treba ponekad), ali je cinjenica da su mnoge zene navucene na kojekakve preparate (volim rijec preparat) i da se vrte u zacaranom krugu jer se koza navikne na kojesta. A netko, jelte, i profitira od svega toga.
a pitanje je bilo koju kremu koristite...
hvala bogu da uvijek postoje najpametniji
da li ovo znači da zimi jednom tjedno izlaziš iz kuće? ili nivea nije krema? :? prosvijetli fintu bjondupuntica prvotno napisa
Magriz ako je to vrijedilo za moju pamet onda veliko hvala :/
koje? i gdje sam se tebi uopće obratila?artemida prvotno napisa
Pa pitanje je bilo koju kremu, ali nije ovo jedina tema koja se malo prosirila, zar ne???
Mislim da nije mislila na tebe već na sve koji vole o svemu polemizirati, pa tako i o kremi za lice...artemida prvotno napisa
Čini se nemoguće, ali...
Oprostite sta sam krivo shvatila![]()
Lutonjica prvotno napisa
Kod mene identična situacija, samo što još nisam kupila tu a-derminu kremu iako mi se dopala, sada još i više. :D
Za sad koristim weleda baby sa nevenom (calendulom). Nije loša...
Meni Kobila suzi smućka neka ulja i stvarno mi je koža super.
Prije sam imala problema sa crvenilom i perutanjem kože iako je masna, sada se sve fino reguliralo.
Inače se umivam samo s vodom, šminku skidam dječjim maramicama za guzu.![]()
savršene su mi Guinot hydrazone i Biomedis hidratantna (ova malo smrdi jer nema ničeg dodatnog u sebi al je super, na miris se navikne)
lice umivam vodom, nekad ako sam imala puder uzmem malo Mihinog gela za kupanje..
probala sam micelarnu otopinu i meni ništa posebno napravila nije..
povremeno napravim piling i stavim masku (neku hranjivu ili hidratantnu)
Mikka, ti si svoje otpametovala, sto se opet javljas?![]()
ja s njima čistim masnoću s nape i pećnicumaxovamama prvotno napisa
![]()
Odmakle ste od teme.Al, mogu onda i ja....ja njima cistim wc dasku, izmedju ostalog.
oprosti što sam rekla sa svog stajališta. i što sam rekla da mislim da mlijeko i tonic nisu neophodni kako ti tvrdiš. ako pročitaš što sam zapravo napisala vidjet ćeš da sam rekla kako ja to radim, nisam rekla da mi je koža super zbog toga, nego da imam sreće što mi je koža oduvijek takva. i rekla sam da mislim da treba preparate isprati s lica i dati koži priliku da diše. to sam rekla.artemida prvotno napisa
da se nadovežem na ono što si ti rekla:
izgleda da je korijen svih problema s kožom pranje lica (provjereno i istinito 8) ) i da izbacivanjem gel za pranje lica i uvođenjem tonika i mlijeka možemo riješiti sve probleme s tenom. osim ako problem nije 'iznutra' (nasljeđe disbalans hormona...).artemida prvotno napisa
svoj prethodni post sam napisala kao odgovor tebi baš zato što mislim da ne postoji univerzalni recept za lijepu i zdravu kožu, za razliku od tebe
Možda mi je onda od maramica koža puno čišća, a ne od eteričnih ulja???magriz prvotno napisa
![]()
Nemam se namjeru svadjat s tobom, jer na koncu ovdje smo za izmjenu informacija i sve sta sam rekla po pitanju kozmetike, stojim iza toga. Na kraju, to kazem sa strucnog stajalista a ne nekakvu informaciju s neta i sl.
Imamo siroku ponudu kozmetike danas pa nek svak bira sebi sta misli da mu odgovara. Ja bi u gelu noge prala![]()
Nikel hidratantna krema s kamilicom ili čajevcem od Priroda liječi mi se pokazala, za moje lice slično tvom, najbolja.Kavin prvotno napisa
:Divy prvotno napisa
Ja stavim kiselu pavlaku/vrhnje, jer je masnije (imam jako suvu kožu) i gušće je.
Za lice koristim dr. Hauschku. Ružinu kremu (za ljeto light varijantu) i na dijelove koji su mi suhi dodam malo dunjine kreme. Navečer je očistim mlijekom i našpricam tonikom.
Super cure! :Dvanesax prvotno napisa
Vanesax-probaj dodati bademovo ili koje drugo ulje (ne razumijem se puno pa sam ostala na bademovom)! Fino kože bude mekana, premda meni nije jako suha![]()
Od kad sam počela sa takvim home made preparatima, ne pada mi na pamet više kupovati peelinge...nema potrebe.
Moji sastojci za peeling su palenta, krupna morska sol, med, mlijeko, bademovo ulje... kombiniram po želji i potrebi. A gris za lice, plus neki od ovih drugih sastojaka!
[quote="enchi"]palenta i jogurt (ok, ili vrhnjevanesax prvotno napisa
) su zakon i za cijelo tijelo (pogotovo pete), ali kada bude poslije kao da se večeralo u njoj
![]()
Hvala ti na preporuci, sad sam bila na njihovoj stranici pa vidim da ima i s aloe verom za problematičnu kožu, ali to je vjerovatno za onu s aknama.Pticica prvotno napisa
Daj reci koju bi bilo bolje da uzmem(čajevac, kamilica...) ili da pitam u ljekarni, vidim da imaju u Vlaškoj. Jel ima i u drugim privatnim ljekarnama za kupiti ili baš miram ići kod njih?
Daj reci jel tebi pomogla da ti se smanje prištići?Fakat me izluđuju![]()
I daj pliz ako može koliko dođe da se znam pripremiti![]()
imaš ih kupiti u Milleru,cijene su oko 150 knKavin prvotno napisa
meni je stvarno pomoglo,lice mi se preko ljeta masti ali nije mi rošavo![]()
lijepo je imati kožu koja zahtjeva samo vodu i nivea kremu,ali ja nisam ta sretnica ,ujedno zbog masne kože ne vidim nikakvu prednost barem za sada osim muke oko održavanja nakon šminkanja...![]()
Hvala Lambi, često idem u miller u cc pa ću baciti oko svakako, jel ti dugo traju s obzirom na cijenu?
Dala bi svaku kunu, ako mi pomogne![]()
Mene je spasila LOrealova Derma Genese. Nije baš jeftina ali potraju zajedno dnevna i noćna i po 2 mjeseca. Imala sam godinama svake zime problem sa perutanjem kože po licu, isprobala sve moguće kreme, obilazila dermatologe,.. Od kad koristim ove kremice, pojavilo se jednom nešto malo pa prošlo. I lice mi je super!![]()
Ovako i ja.josie prvotno napisa
Iako, čini mi se da je vrijeme za nešto konkretnije. :/
ja za lice još nikada nisam ništa konkretno koristilaponekad becutan i takve dječje i uvijek je bilo ok ..što više petljam to gore,a ovako je ten ok iako sada se bližim 30 znam da treba nešto konkretnije poduzeti..lice(šminku) čistim mlijekom Garnier Essentials od grožđa i imam probice Vichy Aqualia ali teta u ljekarni je imala samo RICH ali to je kao za suhu kožu a ja sad nekako i nemam baš suhu :/ ma ni sama neznam tip kože jer nekada je bila jako suha a sada mi se i kosa i koža dosta maste ma...
![]()
koja od VICHY kremica je prikladna znači za 30 godina pomalo masnu kožu?