Molim savjet rodinih savjetnica za dojenje ili iskusnih mama. Mislila sam zvat sos telefon, al s obzirom da nije hitno, otvaram novu temu. Čak sam se i konačno logirala, nakon više od godinu dana sustavnog praćenja ovog foruma.
Jucer, na redovnom pregledu sa 6. mjeseci kod pedijatrice, u dogovoru oko dohrane, pedijatrica mi je preporučila da kroz dva-tri tjedna uvedem večenju mliječnu kašicu na adptiranome mlijeku. To me prilično iznenadilo jer gospodičnu uspješno dojim od izlaska iz bolnice (u bolnici su bile drame, al to je sad nebitno) i uredno dobija na težini. Rekla sam joj da joj spremam rižine pahuljice na vodi, da bi mi ona rekla kako dijete ništa nema od tih rižinih pahuljica na vodi, i da trebaju bit na adaptiranom, inzistirajući na tom "mliječnom obroku", ma šta o značilo. Btw, pedijatrica poznata kao prodojeća.
Meni zvuči skroz nelogično da joj sad počinjem mlijeko (i to neku kemiju) davati na žličicu, pored pune sise. Još bi mi se mogla smanjiti proizvodnja i skratit dojeći staž. Logično mi je davati hranu na žličicu, a mlijeko uzima dojenjem. Ili to nije dovoljno? I s obzirom da želim što duže dojiti, to mi se čini ko sabotaža.
Dakle, što s tom mliječnom kašicom?