-
Grah i ječam
Imam grah (azuki) i ječam i napravila bih neko fino varivo s tim, molim kakav provjeren recept. Ono, s namakanjem i to...
-
http://www.coolinarika.com/recept/ricet
ja pravim ovako...samo izostavim meso i mijenjam kolicinu grah:jecam vrlo cesto u korist graha.
s tim da ne kuham odvojeno jecam i grah..grah prkuham bacim 1 vodu kuham malo pa dodam jecam.
-
Ja namočim grah i ječam večer prije. Bacim vodu ujutro, stavim novu, posolim i kuham.
Na kockice narežem crveni luk, korijen celera i mrkve (ponekad i korijen peršina - ako mama donese....), posolim i prodinstam. Ubacim kad je grah i ječam napola kuhan.
Meso bilo kakvo (suho, kobasice....) može i ne mora. Ponekad narežem slanine na kockice.... Ali mi je najfinije bez mesa.
-
Hvala Bogu, mojoj mami je gubitak vremena i novaca kuhati grah samo za jedan obrok, pa ona lijepo skuha bar petlitreni lonac graha - ima za cušpajz za dva dana, ima treći dan za salatu ili za zapeći ili za smrznuti, i ima za dati kćeri
.
Obično mi odgrabi u onu litrenu posudicu od sladoleda, a ja to obično zamrznem. I neki od dražih brzinskih obroka koje spremam kad dođem s posla su paštafažol ili grah i ričet. Kad kuham taj brzinski grah i ričet, ričet skuham do stadija kad mislim da mu treba još malo, vodu bacim, malo properem, opet stavim vodu i kad kipi ubacim zaleđeni grah. Dodam veeeliku žlicu ajvara, ako imam kakvu kobasicu skuham ju i nasjeckam u to (ako nemam, fino je i bez nje), dodam nešto začina i to je to.
Fino, jušno i brzo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma