Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: Koliko vremena tate provode sa djecom?

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Koliko vremena tate provode sa djecom?

Puno poznanica se žale da im NJM jako malo ili nikako nisu sa djecom. Uglavnom ista priča: Dođe s posla , umoran je, gladan, jede, još je umorniji, telefonira, upali tv, nakon 2 sata kaže da nema ništa, pa malo na internet, onda ima posla, kladionice....
    Koliko su sa djecom? Pa stalno, djeca su kraj njih, ali nisu zajedno.
    Meni je to jako tužno. MM jako puno radi, pa ne može biti više sa dečkima, ali me zanima kakva je kod vas situacija?
    Da se razumijemo, mislim na kvalitetno provedeno vrijeme. I kako tate provode to vrijeme?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Od pola šest navečer do cca pola deset, kvalitetno, znači igra, odlazak van, kupanje, uspavljivanje - to je radnim danom. Vikendom isto kao i ja, jako sam zadovoljna njihovim odnosom.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Našeg tate nema 25 dana i onda je 10 doma. Tih 10 dana ne vodimo L. na čuvenje jer on ne želi. Sa njom je sam do 15.00 dok ja ne dođem i rade svašta, idu svakamo. Spavaju, jedu, šetaju. Dođu do mene na posao. Ja sam presretna zbog toga, ali kako nema društvo onda se uvali sa kolicima mojim frendicama koje šetaju sa kolicima, pa kao neka tetkica sa njima raspravlja o kašuicama, robici, dojenju...
    Općenito je njemu sve MI, MI SMO OVO, MI SMO ONO...
    Najbolji je kad priča o porodu pa počne u društvu "mi smo rađali, joj kako nas je bolilo, pa kako smo rodili, koliko smo bili trudni, koliko smo kila dobili..."
    Meni simpa. Uglavnom koristi svaki trenutak i odlično mu ide.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MM je na porodijskom

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Wow, super.
    Rijetko, slatko i za svaku pohvalu. Trebalo bi biti normalno i često.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Doveze ih iz vrtića, ručamo zajedno a onda se ili vrati na posao ili zaknjava na trosedu. U šetnju ih nije sam izveo nikad mada ih jeste par puta pripazio na ulici i par puta poveo na neku montažu računara kod poznatih ljudi. Pelenu im nije presvukao nijednom (jeste jednom ali je stavio naopačke pa se ne važi), nije ih nahranio, mrzi ga da ustane i naspe im vode...Sebičan, lenj, sa glupim prioritetima i prepun kritika na moj trud oko njih ali zato cveta kad naši budu najbolji na nekom rođošu, kad ih pohvali teta u vrtiću za rad, kad naiđu gosti na vrata a oni u glas procvrkuću:''Dobro veče, izvolite ''

Ali zato ja cvetam kad mi obojica na pitanje čiji su oni odgovaraju sa ''TVOJI ''

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Ali zato ja cvetam kad mi obojica na pitanje čiji su oni odgovaraju sa ''TVOJI ''
    clumsy mom nije ti lako
    a šta će biti kad dečki budu stariji i to počnu kužiti? i na kraju imamo scenarij: dijete od 14-15-16 god. sjedi za stolom s ocem i ne poznaju se, nemaju si šta reći
    možda oni čekaju da djeca odrastu, pa će onda oni sve raditi zajedno , ali šipak, onda je već kasno

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sta tata radi s njima?

pa, sve. hrani ih, oblaci, presvlaci, kupa (cesce ljeti i cesce vani ili ako se hoce tusirat s njim), presvlaci pelenu, uspavljuje po potrebi, igra se s njima, ljuti se na njih, lezi s njima na kaucu pa zajedno gledaju dokumentarce, raznosi ih uspavane po sobama i krevetima vodi ih sa sobom u kupovinu (al ne svih istovremeno )...

svasta radi s njima... jedino sto mu ponekad zamjeram je sto mu bude kratak fitilj (kratak od onog sto je odradio prije nego se posvetio njima, ne sto su mu ga oni skratili)... al to je njihov odnos...

a koliko je to sati ili minuta - stajaznam, koliko koji dan ima... uglavnom - mm nema neko vrijeme da "mora" biti sam i baviti se necim svojim (ruckom, teveom, kompom) dok su oni budni.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

a koliko je to sati ili minuta - stajaznam, koliko koji dan ima... uglavnom - mm nema neko vrijeme da "mora" biti sam i baviti se necim svojim (ruckom, teveom, kompom) dok su oni budni.
    isto ovako: svaki trenutak koji je kod kuće, s djecom je.

bilo kakva aktivnost u vidu čitanja ili bilo čega... tek kad djeca zaspe.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

Kod nas nije ovako.
    Mislim, nisam ni ja takva. I ja znam nešto napraviti za sebe dok su one budne. Vozim bicikl (ok, one se pentraju kraj mene), vrtim hulahop , sjednem po 15-ak minuta za komp i tako...

Ali, dosta je s njima. I pravi večeru, i blači haljine (njima ), gleda dokumentarce i objašnjava im, reže kolaž, pravi kuće za barbike, zavjese za kuće i tako
    Dosta toga one vole da ja radim s njima, ali u opet u puno toga je i tata uključen.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

mm dolazi doma tek oko 17,30 - 18 sati, nekad i kasnije, ali čim se presvuče , sredi, ruča, onda je njihov. uglavnom vrijeme do kupanja provodimo na podu u dječjoj sobi jer sad imamo puzalicu. kupa ih, presvlači, oblači, jednako kao i ja
    svugdje idemo svi zajedno (od ribarnice do trgovine kravatama)

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mm je gotov sa poslom oko 18 h, i koliko provodi vremena sa L. ovisi od dana do dana, ali večinom sudjeluje i u hranjenju, kupanju, igranju, samo ga ponekad treba podsjetiti.
    jedino u ćemu ne sudjeluje je uspavljivanje, tu je još uvijek zakon cica

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj bundevica prvotno napisa
    i na kraju imamo scenarij: dijete od 14-15-16 god. sjedi za stolom s ocem i ne poznaju se, nemaju si šta reći
    Ovaj scenarij mene jako brine. MM-ov odnos s našim Lukom je jako sličan ovome što je opisala clumsy... Takav je bio i moj odnos s mojim tatom, a sad imamo upravo ovo što si ti napisala (iako ja imam malo više od 14 godina )

Već sad primjećujem da MM-a u nekim trenucima odbija. Na primjer, kad se udari ili kad ga nešto boli, uvijek po utjehu dolazi meni, tata ne daj bože da mu se približi, izudarat će ga rukama i nogama. Kad je gladan, uvijek traži jesti od mame, ako ga tata pokuša nahraniti, dobije histerični napad (sin, ne tata ) To je najgore, jer kad se MM u nekim rijetkim trenucima kad ne radi pokuša uključiti u našu rutinu, biva odbijen - pa se nakon nekog vremena više ni ne trudi

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod nas je isto ovako, s time da cak i ako smo oboje doma, obicno se moramo igrati svi 3. Uglavnom nema sanse da netko od nas gleda TV ili nesto cita uz H, cak i ako se onaj drugi igra s njom. Zahtjeva paznju svih koji su trenutno doma.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Kad je doma (ponekad radi do navecer), onda je ovako.
    I vikendom.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    ako smo oboje doma, obicno se moramo igrati svi 3. Uglavnom nema sanse da netko od nas gleda TV ili nesto cita uz H, cak i ako se onaj drugi igra s njom. Zahtjeva paznju svih koji su trenutno doma.
    kod nas je isto ovako, iako sam ja s karlom po cijele dane kad mm dođe s posla svi se skupa moramo igrati.

Ili su u pitanju autići, ili čitamo slikovnice, ili samo skačemo po krevetu.

A vikendom kad je mm obično doma i ne radi onda ja mogu i nešto napravit po stanu jer se dečki od jutra zaigraju i mislim da mm provodi dosta vremena s karlom i to mi je drago

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čekajte...hoćete reći da ste s djecom ama baš svaku sekundu dok su budni? 1 na 1. Ili 2 na 1 ili kako već...

Ne čitate knjigu nekad pored njih dok si pogledaju kraći crtić ili nešto?
    Ne pogledate nešto na internetu dok se dijete igra pored vas?

Pričate s mužem?
    Ne vrtite hulahop?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S. uglavnom radi po citave dane i kuci je tek oko sest, pola sedam navecer. Scena obicno izgleda tako da mi sjedimo i veceramo, djeca cuju suskanje kljuca pred vratima i sve tri se zalete prema njemu uz cerekanje i vristanje. Onda nam se on pridruzi, malo popricamo svi skupa, zavrsimo jelo, djeca se spreme za spavanje. Ponekad on, ponekad ja im procitamo nesto, eventualno se odigra neka igrica pred spavanje i to je to. Znaci, preko tjedna se vidjaju jako malo.
    Za vikende smo svi skupa, iako ne uvijek sto posto posveceni djeci. Nekad on ili ja sjednemo citati nesto, skuhati rucak, eventualno se nadje neki poslic za zavrsiti od kuce i sl. Cesto se desi i da se djeca sama zaigraju pa mi sjednemo popiti kavu i malo popricati. Kad izlazimo vani, izlazimo svi zajedno, bilo da je rijec o kojekakvim aktivnostima ili odlasku u ducan. Znaci, prosjecno dobro provedeno vrijeme jedne sasvim prosjecne familije.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zorana, možda je fakat drugačije kad imaš više od jednog djeteta :/
    Ja radim, kad dođem s posla, uglavnom sam s njima, ali njih dvije se u zadnje vrijeme jako puno igraju skupa. Ono, ne trebaju nas

A i vikendom...mala spava, velika legne kraj mene i pogleda si crtić, ja pored nje ili čitam ili malo prosurfam.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa

Kod nas je isto ovako, s time da cak i ako smo oboje doma, obicno se moramo igrati svi 3. Uglavnom nema sanse da netko od nas gleda TV ili nesto cita uz H, cak i ako se onaj drugi igra s njom. Zahtjeva paznju svih koji su trenutno doma.
    tako i kod nas,kod nas je uvijek neka akcija,i ako tata treba napravit nesto po kuci tu je mala asistentica koja je uvijek za petama,ja zadovoljna

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ja, recimo, nisam nigdje rekla da sam svo njihovo budno vrijeme 100 posto usmjerena samo i iskljucivo na njih. niti sam takvo sto rekla za oca im...

kazem da nemamo, ni caca im ni ja, neko samo svoje vrijeme dok su oni budni.

jer to sto ja preko dana upalim komp i surfam i istovremeno kuham rucak, spustam ami sa stola, brisem leu guzicu, dogovaram se s noom koliko crtica smije pogledat ili mu pomazem slozit lego kockice, pomazem idi nesto sto ona radi, pa oblacim leu gace nakon onog brisanja guzice, pa presvucem ami koja se bas sad usrala, pa dodajem noi salicu da popije mlijeka, pa svezem idi pletenicu, pa raspakiram leu igracku, pa dodam ami blablatructruc..........

mislim, nemojte me krivo razumijeti - ja jesam sebe radi otisla na net da se, kao, malo opustim ili nadjem neku info koja mi treba... ali to nikako nisam obavila sama...

i komp s internetom je samo metafora, pogledam ja i nesto na teveu, procitam koju novinu ili katalog pa cak i rucam, al uz sto i jedno prekidanje i pitanje i stocuda...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Koliko vremena tate provode sa djecom?

Kod nas se vrijeme ne dijeli na ono s tatom ili mamom jer nam se radno vrijeme više manje podudara. Ja sam u maloj prednosti jer idem na posao s autom. 8) Ostalo vrijeme ovisno o potrebama, željama i mogućnostima provodimo utroje ili udvoje, ili svako za sebe .
    MM i ja imamo svako svoju sportsku aktivnost dva puta tjedno, a doma ako nam L. dozvoli. A što je veća više ima takvih trenutaka.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Čekajte...hoćete reći da ste s djecom ama baš svaku sekundu dok su budni? 1 na 1. Ili 2 na 1 ili kako već...

Ne čitate knjigu nekad pored njih dok si pogledaju kraći crtić ili nešto?
    Ne pogledate nešto na internetu dok se dijete igra pored vas?

Pričate s mužem?
    Ne vrtite hulahop?
    Pa uglavnom je tako...predah je stvarno samo neki kratki crtić..A tada obicno joj pokusavam uvaliti neko voce dok gleda TV...
    Internet - dobijem max 5 min mira, pa mi se i ne isplati paliti komp.

S mužem više razgovaram dok smo na poslu, telefonom, nego doma

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ok, i nas prekidaju
    Ali, njih su dvije i u zadnje vrijeme se igraju skupa. Same.
    Možemo nešto kratko popričati. Neki duži razgovori navečer. Ako ne zaspem s njih dvije

A MM i ja imamo tu sreću da radimo praktički u istoj ulici pa se i napričamo do posla i natrag
    A vozimo se po 45 minuta...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    nismo. jednu šihtu 1 na 1 preuzme kujica
    zxuja se evo zadnjih sat i pol sama igrala u sobi. (zatvori vrata i ne da nikome da uđe, a ja se baš i ne trgam nešto da ulazim)
    onda se nas dvije znamo igrati 1 na 1 školice (mi češće idemo u posjete ili na kavice, forumaške)
    a i mm joj upravo sad pomaže da nešto izreže (on češće s njom ide u park i na vanvrtićke aktivnosti)

a ulijećemo na komp kad god nam se ukaže prilika (stalno su ionako upaljeni) ili odspavamo ili spremamo kuću (kako to divno zvuči kad se piše u množini) ili pravimo ručak.

pričamo uglavnom navečer kad ona zaspi (i kad meni laufaju moje serije )

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ahhh,o tome bi se dalo pricati......kako je bilo sa starijim djetetom,sa curkom je super...i godine cine svoje....nekako se uozbiljio i valjda kceri dobro utjecu na tatice....s prvim smo bili obadvoje jako mladi i puno toga nam se nije niti dalo ...ali zato sada nadoknadujemo i ispravljamo greske....

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pa meni nije ni fora niš drugo ne radit dok su klinci prisutni / budni. Baš mi je okej multitasking (ko što nabroja litala, samo ja imam manje guza za brisat ) .

MM je s klincima kad je doma. Sad pokušavam to nekako utrpat u rečenicu dvije, ali zapravo, ja sam se na početku majčinstva, kad je Patrik imao tjedan / dva, sabrala i odlučila ga pustiti među nas. S vremenom nema razlike u presvlačenju, prematanju, kupanju ili hranjenju, jednako smo roditelji i on i ja. S 10 mjeseci on i Patrik su ostajali zajedno doma po cca 5 - 6 sati, čuvali smo ga na smjene tj radili smo u smjenama. Super su se tada skužili, onak muški.

S malim je još lakše jer smo opušteniji oboje.

Meni je važno da imaju svoje vrijeme, zajedničko.

Iako, šta, da nije htio, što bih ja tu mogla? Ništa..

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E da, ne vrtim hulahop. Tuka, stragala sam ga

A pričamo u hodu, uz igru, ponekad, kad manji spava a veliki se zaigra.. Navečer se radije opuštamo.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MM je 26 dana u mjesecu na terenu tako da je jako malo s malcem. Al kad dode doma ja ne postojim, malac ne zeli da ga ja kupam, uspavljujem, tocim mu vode...sve hoce od tate.
    Trebalo je malo vremena i poticanja da se MM oslobodi tog nekog straha od djeteta, nije se usudio ic s njim sam u setnju ili u ducan. Ali sad, kud jedan tud drugi, idu u igraonu, setnju, po stanu se vjecno igraju lovice.
    Presvlaci ga, osim ako je pokakan tj. ako sam ja doma a on je pokakan, hrani ga al ne zna mu spremit jelo... Ma njih dvojica super funkcioniraju! :D

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

MM užasno puno radi, ali svaki slobodan trunutak posveti meni i našoj mišici. I nije mu teško ako treba s njom probdjet noć, a nakon toga ujutro se spremit i ići na posao. I nije mu teško skuhat ručak. I nije mu teško meni skoknut po čokoladu kad me uhvati kriza u 10 navečer.
    A on i malena imaju prekrasan odnos. Danas popodne sam ja radila kolač, a oni su se za to vrijeme mazili, on joj je pjevao, prekrasno nešto. Ja se svaki put rastopim kad ih tako vidim zajedno. I onda iznova shvatim koliko ga jako volim i zašto ga volim.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

više nego ja

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

MM je dosta sa našim bebačem.

Od kad mi se seka udala i odselila u drugi grad jedan dan u tjednu odem kod nje na cili dan, a tad V. ostaje sa MM i obojica guštaju (kad zatopli ići će i V. sa mnom jer kod seke ima veliko polje di može trčati bez straha od auta, ali za sad je stvarno prehladno da trči po kući di se grije samo db a druge prostorije su brrrrr).

A najlipše od svega mi je kad vidim koji odnos imaju nema šanse da će MM proći pored V. a da ga ne pomazi ili ne poljubi

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MM često nastoji eskivirati druženje sa malenom jer "ti imaš cicu"
    Ali što je veća sam ustrajnija u tome da se oni moraju družiti što god on mislio o tome. Sada je već puno bolje, dogovorim mu izlazak sa njezinom prijateljicom i njezinim ocem, više-manje svaki vikend jedno jutro ili popodne oni provedu sami vani. Inače MM ne živi sa nama nego je kod nas preko vikenda i ponekad preko tjedna, zato se trudim da ih uvijek "spojim" kada postoji prilika.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sad je na godišnjem pa stvarno dosta vremena provodi kvalitetno s njom, ali i kad radi, dođe s posla, jede malo odmori i s njom se zabavlja. Ja sam zadovoljna. Ne kažem da cijelo vrijeme provedeno zajedno bude kvalitetno ali uglavnom je, ako se ona malo sama zabavi on gleda tv ali brzo ga ona opet uplete u igru...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sad bi se najradije rasplakala
    Da odgovorim na pitanje?
    Jako malo
    Radi 5 dana u tjednu, do 16 sati i odmah je doma.
    Ručamo (on i Luka u isto vrijeme jer ja hranim L) onda je s njim dok se ja najedem i pospremim kuhinju.
    I tad ode u "svoju" sobu na komp i tako do cca 2-3 u noći ili eventualno ostane s nama cca pola sata, sat najviše.
    Povremeno (između kompa) dođe pa se poigra s njim (i onda im je super - vriska i smijeh) i ode natrag.
    Vikendom ista priča - cca sat dnevno.

Oko malca ja "radim" ama baš SVE.
    Od oblačenja, presvlačenja, hranjenja, kupanja, uspavljivanja.
    Eventualno ga nosa kad je bolestan jer meni znaju ruke odpadati.

Moji izlasci iz kuće su velikom većinom sa Lukom, a ako ostane s MM-om onda me zivka bar 2 puta za koliko ću doći.
    "Hoće" ga pričuvati al to sve pod mus. Rađe bi da ne mora.

I tako, sve u svemu jako jako malo (za moj pojam :/).

I onda se čudi kaj sam ljuta.
    Jer ON radi, a ja sam doma s malcem pa je to kao moj "posao" ()
    Da ne spominjem da od kućanskih poslova jedino je kaj usisa i to ne uvijek.

Al možda ja očekujem previše?

Sad sam se izjadala, možda da kopipejstam na "jadikovke"

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Puno radi, ali vreme koje su zajedno je stvarno kvalitetno. Istina, Nađa i ne dozvoljava drugačije, nju ne možeš prevariti pa pored nje gledati TV. Uglavnom nam je popodne takvo da ja raduckam po kući, odmaram, sedim za kompom, a njih dvoje se druže, ja povremeno ulećem. Ili svi zajedno idemo negde.
    Na žalost MM i vikendima radi, tako da imamo samo popodneva :/

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

MM je imao izgovor dok je bila beba da ne zna šta bi s njom... Pa nisam previše navaljivala, makar sam bila ljuta.
    Al sad kako je malo veća, stvarno se igra sve više s njom.
    Zajedno slažu kockice, odu do dućana, pelenu joj često mijenja...
    I ona ga obožava! Već neko vrijeme mi govori za sve što joj radim ''tata će!!'' (bilo to mijenjanje pelene, igranje, hranjenje... nošenje) Ovo zadnje mi je najbolje, s obzirom da sam trudna..
    Ma stvari definitivno id na bolje!!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Premalo, cini mi se, kada to uporedim sa vremenom kad su bile male. Tada je svako vece ucestvovao u kupanju, setao ih, citao im...
    Istina, one su sad vece, same idu napolje iza zgrade sa drugaricama, cak i Nadja zeli sama da se kupa, Ivana uglavnom cita sestri, puno su upucene jedna na drugu i igraju se zajedno...
    Ali, vecinu preostalog vremena provode uglavnom sa mnom. JA znam da klizem, meni nikad nije mrsko da odem u setnju, na sankanje, da se igram, smejem i blesavim. On je tu malo krut i ta krutost ga je prosto udaljila od dece. Naravno da ja stalno kritikujem i zahtevam da, osim sto ih vozi na treninge, daje im da jedu ili ih cuva (ponekad i danima ako sam ja sluzbeno odsutna) bude ukljucen sto vise i u taj fakultativni deo oko njih. Sva sreca pa je on zaista prijemciv na konstruktivnu kritiku, pa se stvari periodicno popravljaju. Mada, on je po prirodi zatvoren i to se, svesna sam, tesko menja.
    Ipak, taj status roditelja-zvezde koji ja imam, taj osecaj da sam za njih dve 'glavna" uopste mi ne laska. Volela bih da su i sa ocem bliskije.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj bundevica prvotno napisa

clumsy mom nije ti lako
    a šta će biti kad dečki budu stariji i to počnu kužiti? i na kraju imamo scenarij: dijete od 14-15-16 god. sjedi za stolom s ocem i ne poznaju se, nemaju si šta reći
    možda oni čekaju da djeca odrastu, pa će onda oni sve raditi zajedno , ali šipak, onda je već kasno
    Ovo se i ja često pitam a isto pitanje upućujem i mm-u. Ipak, on ima neke svoje šeme u glavi a po tim šemama ja stvarno ispadam žrtva sopstvene dece - zamisli, čim oni zatraže vodu ja ustanem pa im dam

Meni je jako žao što ni sa jedne strane ne mogu dopreti do njega i objasniti mu da imamo dečake kojima treba muški uzor, da mi jedan sinak sporadično želi biti balerina, da se ne znaju rvati i braniti, da nikako da izrastu iz faze maca i meda, da ne znaju modele automobila ili delove alata, da se izbezume kad nam jednom u 2 meseca dođu neki zajednički drugari na vikend sa studija...Naravno, pola od ovih stvari su fakat nebitne ali pokazuju koliko jedna dečak provodi vremena u tatinom društvu - za razliku od toga moji ti malci već 2 godine znaju recept za slane mafine i kako se razvrstava veš za mašinu . Ja i da hoću (a neću) ne mogu igrati fudbal na ulici ili nabijati loptu u zid celog popodneva :/

Donekle ga i razumem - i sam je odrastao bez velikog uplitanja svog oca i pored stava rođene majke da deci predškolskog uzrasta moraš jedino ispuniti osnovne potrebe (učiteljica je i zna raditi samo sa školarcima) - najraniti, obući, obrisati guzu i poslati u sobu da si samo nađe zabavu :/

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nakon posla smo oboje doma s malisom i dijelimo i igru i obaveze. Ja cu s malisom npr. slagati puzzle, citati, pjevati, plesati cemo svi, pa ce tata s njim baciti na 'kosarku', sudare auticima, za to vrijeme ja pocirnem na net, stavim prati masinu, rasprostrem robu. Onda prekinu igru, pa ja spremim veceru, nahranim malisu, pa ga MM okupa i obuce, pa ga ja uspavam, a sutra sve okrenemo. Zadovoljna sam kako provodimo vrijeme zajedno.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Radi od 7-19,dođe doma pomazi se s njima,ja im složim večeru,on je s njima dok jedu,ja perem suđe.Kad se navečeraju premota S,da A njezin lijek, opere joj zube i stavi ih na spavanje.uz sve to razgovara s njima.Kad dođe ranije s posla više je s njima mada si pogleda kariku il nekaj.Vikendom je to više,subotom radi do 14h pa je i više s njima,a nedjeljom je samo njihov,od doruka,igre,motanja,ručka,kupanja i svega ostalog.Preko praznka je bio 2tj doma i ja sam komotno mogla otići nekud jer im uopće nisam bila potrebna, klinci su se zakeljili za tatu.
    Sve u svemu preko tjedna je to jako malo,al je zato počeo i manje radit da može biti više sa djecom.
    Ja sam zdovoljna s njihovim provedenim vremenom jer je u globalu kvalitetno provedeno vrijeme.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MM radi sve što i ja (jedino ne doji ). Kupa ih, presvlači, hrani, uspavljuje, nosa, igra se s njima (iako ne onoliko koliko bih ja voljela).

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja isto kad kad razmislim,zaigra se i ona sama kad smo svi zajedno doma,i uspijem ja i na net,i oprat sude i ostale kuc.poslove i mm sta on zeli u datom trenutku,nije da moramo biti ful u njoj kad smo doma ali voli da se zajedno igramo i da sudjelujemo u svemu zajedno,u biti mi je bitno da kvalitetno provodimo vrijeme sto i radimo...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A ja samo mogu potpisat clumsy mom u oba njena posta
    Erik govori u ženskom rodu, sve mu je na la igra se sa peglama, loncima, usisavačem a ako se igra sa automobilim ato se onda igra samnom.
    Kad mu nešto treba zove mene, tatu gura i odguruje od sebe, ne želi se s njim igrati jer ovaj i kad se nekad krene igrat s njim onda ga stalno zadirkuje i provodi neke svoje ideje umjesto da se on uključi u njegovu igru.
    A i s njim se njegovi roditelji nikad nisu igrali i nema nikakav odnos s njima, pogotovo s tatom a što je najgora stvar isto se takoon sada ponaša prema svojem djetetu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja bih samo htjela primjeteiti da je bitna razlika u tome imate li jedno ili više djece.

MM i ja jednako dijelimo "poslove" oko djece, ali moje curice su ipak nekako privrženije meni.
    Problem nastaje kada u isto vrijeme obje žele moju pažnju. Onda nastaje rat jer koliko god se trudila udovoljiti njihovim potrebama, nemam 4 ruke i ne mogu biti na dvije strane istovremeno.
    U tim slučajevim uključivanje MM u igru ne pali jer one žele mene u isto vrijeme.
    Ponekad zna biti i obrnuta situacija... Na koji način rješavate takve svađe između djece?

Sjećam se vremena kada je Pia bila sama. Ako i nisam imala vremena da se 100% posvetim njoj, ona je sudjelovala u mojim poslovima i sve je išlo glatko.
    Sada kada su njih dvije, to je gotovo nemoguća misija. Svađa traje i traje. Stalno nadmetanja, tužakanja i sl.
    Razlika između njih je nepune 2 godine.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ako te zanima moj odgovor kad se na taj način nadmeću oko mene, obično na sav glas viknem DOSTA!!!, da vidiš kako skuliraju

onda jedan po jedan ili zajedno rješavamo šta se ima za riješiti. znaju oni da ja nemam dvije glave, i to "nadmetanje" mi spada u loše ponašanje, odnosno nije izraz traženja pažnje nego prije nervoze.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

[quote="laumi"]MM radi sve što i ja. Kupa ih, presvlači, hrani, uspavljuje, nosa, igra se s njima[quote]
    X
    sa Nikom se zapravo igra i cesce nego ja, jer ja za to vrijeme (nakon posla) ili kuha, ili perem sudje, stavljam susit robu... ili citam knjigu kraj njih

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Twins here

Stereo mamanje non-stop

Kako ga sprečiti? Ugrađivanjem još jednog para ušiju i još jednog para ruku

Svađe? O, koliko voliš - tešim se podatkom da je to potrebno za izgrađivanje zdravih bratskih odnosa

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

[quote="bucka"][quote="laumi"]MM radi sve što i ja. Kupa ih, presvlači, hrani, uspavljuje, nosa, igra se s njima
    X
    sa Nikom se zapravo igra i cesce nego ja, jer ja za to vrijeme (nakon posla) ili kuha, ili perem sudje, stavljam susit robu... ili citam knjigu kraj njih
    tako i mi

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mm je stvarno super tata i jako puno vremena i paznje posvecuje dorianu. od rodenja je tako.

u principu kad je doma, to je njegova sihta, i dorian uopce mene ne sljivi tada, samo povremeno dode po cicu

i kad smo svi zajedno, tata je u centru paznje, znam po tome sto tad vecinom govori rumusnjski, znaci njemu se obraca, ne meni....a onda ja tati moram prevodit sto mu je dijete reklo na njegovom mterinjem jeziku

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •