-
Klinefelter i Prag na račun države
EEEe cure moje...
Neka mi netko pomogne u ovom ako može...
Suprug Klinefelter, ja nikad problema. Pokušavamo dobiti zeleno svijetlo od hzzo za Prag. Već sam kontaktirala Mirnu u Pragu, obavila svog ginekologa (prolaktin malo povišen, ali ne bio uz sve...) i sad "zapela" u Zgb na Vuku.
Ja vam drage moje imam problem sa iglama, boli i doktorima uopće. Taj moj strah i neugoda ima čak i nekakav famozni naziv, ja ga od milja zovem iglofobija. Ne padam u nesvjest, ne bježim, ali migoljim, tlak odleti na 600, problijedim i hiperventiliram - i to je samo kad trebam vaditi krv. Sreća pa mi je svekrva liječnik i ona mi vadi krv (anesteziolog koji vodi ambulantu za bol - boca blokade žmirećki!) inače ne znam što bih. Sad mi žele "liječiti" prolaktin a nikom nije jasno da su rezultati totalno nevaljani zbog mojeg iglostresa...
No natrag na Vuk. Traže me da obavim test prohodnosti jajnika. Test se radi kada se traže mehaničke prepreke trudnoći - tako bar "Vukovci" pišu po netu. Ja test NE želim napraviti osim ako je to APSOLUTNO neophodno, a i tada tražim objašnjenje, tj. razlog zahvata - i ne priznajem odgovor da je to procedura niti da je test isključenja radi povećanja šanse za uspjehom iz prve.
Zanima me da li je tko išao u Prag na teret države, što su tražili u hzzo od medicinske dokumentacije ili testova, koliko se čeka odobrenje, ima li šanse da odbiju, tko je glavni tj. bez čijeg se "potpisa" ne može dalje prema hzzo, je li Prag lijep u proljeće...
Želim znati koje testove obavezno moram proći jer mi se ne da biti zamorac. Naravno da želim djecu i sve to, ali ne želim od ovog traumatično iskustvo... Nepoldnost je u mojim i suprugovim mislima zadnjih 5 godina - traume ne prestaju. Za fobičara i ovo je strašan napor...
Zahvaljujem drage moje na informacijama unaprijed... Ludim od stresa i brige pa vas molim - ne znam šta vas molim... Utjehu valjda. 
p.s. što je to AID?
Snoopa - nikad još na ničemu (ni ivf, ni još ništa...)
-
Pozz Snoopa,samo cu ti kratko odgovoriti.Zbog muzeve dijagnoze treba vam donirano sjeme,a s obz da jos nisi nikad bila u postupcima
krece se sa inseminacijama-da bi se moglo uopce krenuti potrebno je provjeriti prohodnost jajovoda.Ako zelis da Prag ide na teret HZZO,nuzna je
ta pretraga(traze je),a sad koliko je APOLUTNO neophodna(za inseminacije je,za IVF ne)..........AID je inseminacija doniranim sjemenom.
-
JUPI! Mojoj sreći nema kraja... U slučaju da se ne kuži sarkazam, molim prvu rečenicu pročitati ponovo...
Draga Sela, hvala na odgovoru, mislila sam da je tako nekako. Androlog je napisao u svom nalazu da "bračni par želi AID" što (ako je AID insemenacija) uopće nije točno, niti nas se pitalo što zapravo hoćemo. Ja ne želim AID, nego sigurniji (ishodom) IVF.
Bit će tuče s birokracijom. Nisam tip koji se prepušta lako onome što se kaže... Zvučim tvrdoglavo i agresivno. Sorry, nije mi to namjera.
Hvala još jedanput.
Snoopa
-
Snoopa, sve ti je Sela objasnila, al pridruži nam se na temi Potpmognuta u Češkoj, tamo su cure pisale koliko i kakva odobrenja su čekali i dočekali, ako ti se ne da iščitavati postavi pitanje pa će ti neko, ko je to prošao, odgovorit.
Inače, moj prijedlog je (a naravno da ga ne moraš uvažiti) je da neke privatne podatke o sebi (tj. o obitelji) ne pišeš, ili zamoliš moderatoricu da ih izbriše- po vlastitim željama.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma