Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: smrznuti spinat

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno smrznuti spinat

Zanima me zasto kad pripremam smrznuti spinat, koliko god ga dugo kuhala, uvijek kad se izvadi na tanjur curi puno vode..probala sam staviti i vrhnje za kuhanje i to malo popravi ali ne skroz.
    Inace stavim smrznutu kocku na maslinovo ulje i kuham dok se ne otopi, onda jos kuham 15 tak minuta...ako kuham previse, postane gorak.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja ga spremam sa tankom belom zaprškom i onda nema vode

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Tako je!
    A i ne kuham ga 15 min, možda max 7, 8 nakon što se otopi

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni je vodeni jedino ledov špinat, pa ga izbjegavam u širokom luku.

kupujem neki drugi (ne znam kako se zove ). u najlon vrećici, unutra je špinat u kuglicama, kad se otopi nije vodenast. ono što je meni najvažnije, nije ispasiran nego je u listićima pa s njim možeš što god želiš

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    meni je vodeni jedino ledov špinat, pa ga izbjegavam u širokom luku.

kupujem neki drugi (ne znam kako se zove ). u najlon vrećici, unutra je špinat u kuglicama, kad se otopi nije vodenast. ono što je meni najvažnije, nije ispasiran nego je u listićima pa s njim možeš što god želiš
    Mislim da znam koji je to, i ja ga volim upravo zato jer je grubo rezan, svakako je talijanski i nešto na B

Ali često ga ne nalazim (a, ponavljam, TALIJANSKI je, a ja kakti kupujem hrvatski špinat iz Podravke-naučila sam već na onom kupujmo hrvatsko topicu da je u biti poljski ili tako nešto)

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tako i ja, napravim slično kao bešamel i ispadne fino.
    Ima od Leda i taj sličan u komadićima kao "njokice" komadi koji se isto pripremaju, ali nije krupno rezno mislim, već isto kao i onaj klasični u kocki, ali moguće da nema toliko vode u njemu, a i kraće se kuha jer se lakše otopi. Mene je uvijek živcirala ta velika kocka ( pa ju okreći pa struži pa nikako da dođe u stadij za kuhanje ).
    Probajta, ako već niste jer mi se čini da je to tek nedavno izašlo u tom obliku baš od Leda.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moram priznati da nikad nisam vidjela taj talijanski, iako cudno jer bar u nasim rijeckim marketima ima talijanske robe
    A mozda nisam dobro gledala. U svakom slucaju hvala na odgovorima.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BP prvotno napisa
    Moram priznati da nikad nisam vidjela taj talijanski, iako cudno jer bar u nasim rijeckim marketima ima talijanske robe
    A mozda nisam dobro gledala. U svakom slucaju hvala na odgovorima.
    Kaj to nije bonduelle špinat (i uopće nije rezani, nego je samo poparen pa oblikovane kuglice)?

Inače, ja smrznuti špinat pripremam tak da prvo napravim gusti bešamel (malo brašna na malo ulja, zatim češnjak, a onda mlijeko) i u to dodam smrznuti špinat pa kuham dok se ne otopi i ne prokipi (ako je pregusto, dodam još malo mlijeka). Isto više volim te kuglice špinata od one velike kocke.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi kupujemo neki u lidlu (isto u komadićima) , i super je...

kikica stavi malo omegola, kad se rastopi posipa malo češnjaka u prahu, i na to stavi smrznuti špinat. promiješa, i zalije s malo mlijeka. veće brikete (ove iz lidla) kuha po 10 minuta, manje 5 - a ledove 3 minute.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bo frost ima špinat s vrhnjem zamrznut u komadiće u obliku srca, i baš je fin ali skuuuup.
    Ja kupim na koji naletim, Podravka, Ledo, Clever, nedavno sam u Metrou uzela Aro, pripremim na laganoj zaprški i mlijeku, pred kraj dodam žlicu-dvije punomasnog kiselog vrhnja. Češnjak ne stavljam, klinci ne vole. Kuham još neko vrijeme kad se otopi, a sad koliko - paaa dok mi nestane onaj okus sirovog lišća.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A ja ni ne kupujem smrznuti, već ga sama smzavam.
    Pošto mi je veliko gnjavljenje to pranje listića, čupkanje i ostalo, onda to uradim par puta godišnje. Kupim veću količinu na pijaci i odvojim sat-dva za to sređivanje i onda ga tako sređenog i blanširanog ocedim iseckam (a nešto ostavim i u listićima) i smrznem.
    Ali nikad ne može da se iscedi sva voda.
    Zato napravim zapršku na koju ubacim malo crnog i belog luka, pa smrznute kuglice španata, pa na to nalijem šolju i po mleka. Posolim, sačekam da baci ključ i čim se malo zgusne (za 6-7 minuta) on je gotov

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A ja ni ne kupujem smrznuti, već ga sama smzavam.
    Pošto mi je veliko gnjavljenje to pranje listića, čupkanje i ostalo, onda to uradim par puta godišnje. Kupim veću količinu na pijaci i odvojim sat-dva za to sređivanje i onda ga tako sređenog i blanširanog ocedim iseckam (a nešto ostavim i u listićima) i smrznem.
    Ali nikad ne može da se iscedi sva voda.
    Zato napravim zapršku na koju ubacim malo crnog i belog luka, pa smrznute kuglice španata, pa na to nalijem šolju i po mleka. Posolim, sačekam da baci ključ i čim se malo zgusne (za 6-7 minuta) on je gotov
    A ovo pišem, jer mi kupovni nikad nije fin kao kad ga ja napravim.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nikad nisam voljela taj u kocki.

Cijeli komad mi je previše, a nikako ne možeš to zaleđeno prerezati. Zato kupujem ove špinate u briketima i pripremam ih kao da su svježi.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a moji dečki neće svježi.
    i onda ja ovu ledovu kocku prerežem i imam za dvaput. a radim ga isto na laganoj zaprški. stavim kocku, pospem češnjakom i kad se malo otpusti zalijem mlijekom i huham dok se ne otopi. čim proključa, gotov je.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ovo pišem, jer mi kupovni nikad nije fin kao kad ga ja napravim.
    Ni meni.
    A s maslinovim uljem mi je pregrozan :/
    Pali samo obično biljno/suncokretovo ulje.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Taj Ledotov ima puno vode. Njega sam znala ujutro staviti u sitno cjedilo, do podna se špinat otopio, voda iscijedila. Špinat samo par minuta skuham (tek toliko da je topao za jesti) i dodam malo soli (ništa drugo ne dodajem). Probala sam Podravkin, on je u kockama i nije miksan, već je onako kao kosan.
    Sad ima svježega, skuham (ma to nije ni kuhanje, više blanširanje), smiksam i gotovo.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Mislim da znam koji je to, i ja ga volim upravo zato jer je grubo rezan, svakako je talijanski i nešto na B
    buitoni možda?
    ja sam ga nedavno kupila i još ga nisam potrošila kad stalno kupim friški pa s njim pravim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •