Ovo sam radila sad u subotu za 2 ročkas i svi su tražili repete!
Savršeno!! (recept iz Tene, malo modificiran)

Sastojci

Biskvit
3 jaja
7 dag šećera
7 dag brašna
2 žlice kakaa
malo mlijeka

Tamna krema
7,5 dag šećera
2,5 dcl vode
3 žumanca
2 jaja
20 dag čokolade za kuhanje, tamne
2,5 dcl tučenog slatkog vrhnja
1 vrećica želatine u prahu

Svijetla krema
7,5 dag šećera
2,5 dcl vode
3 žumanca
2 cijela jaja
20 dag bijele čokolade (može i mliječna)
2,5 dcl tučenog slatkog vrhnja
1 vrećica želatine u prahu

Bjelanca dobro izmiksati, dodati šećer, te opet izmiksati u čvrst snijeg.
Dodati jedan po jedan žumanjak, te polagano miksati.
Lagano umješati brašno i kakao.
Peći u kalupu za torte koji smo prethodno namazali i pobrašnili ili obložili s pek papirom.
Peći na 190 st. oko 10-15 min

Tamna krema

Šećer i vodu prokuhati (šećerni sirup)
Žumanca i jaja same pjenasto umutiti, pa u njih izliti vreli sirup od vode i šećera, da se izbjegne efekt “sirovih jaja”.
Na pari ili u mikrovalnoj otopiti čokoladu, te je dodati u smjesu jaja i sirupa, sve lagano promješati.
Kad se malo ohladi dodati tučeno vrhnje i rastopljenu želatinu.
Sve lagano, ali dobro ujednačiti…bit će onako ni gusto ni rijetko.
Sipati u kalup, staviti u hladnjak da se stisne, tada raditi svijetlu kremu.

Svijetla krema
- isto kao i tamna samo s bijelom čoksom