Evo mene sa prvim problemom, a nadam se da će ih biti minimalno!!!!

Već nekoliko dana našu Lauru muči začepljeni nos?

Obratila sam se pedijatrici, i ona je navela da je problem u centralnom grijanju, te preporučila da joj stavljamo kapi za nos (fiziološka otopina "Sunce moje malo" od Galenskog laboratorija).

Po danu je sve u redu, kada je sa nama u dnevnom boravku (temperatura sobe 22,23 stupnja), ali kada idemo na spavanje, u spavaću sobu (18 stupnjeva - tako nam je rekla pedijatrica) počinju problemi. Dok dođemo u sobu, ona počinje hroptati, i imamo problema i sa uspavljivanjem koje može potrajati i po dva sata (ako ju donesemo već uspavanu, javljaju se isti problemi i nakon nekoliko minuta se budi, pa ponovno uspavljivanje...). Moram napomenuti da temperaturu u dnevnom postupno smanjujemo prije spavanja, kako joj ne bi bio prevelik temperaturni šok, i već ju obučenu (piđamica i vreća) nosimo na spavanje, te ju u kolijevci još pokrijemo sa dekicom. Kada ju uspijemo uspavati (nakon dva sata nosanja i pjevanja) onda zaspe kao top i spava ujutro do 9, 10 sati. Po noći jednom ili dva puta zaplače (pretpostavljam jer izgubi dah od začepljenog nosića) i onada jako zahropće, ali to sve u snu - ja joj stavim kapi u nos, podojim ju i vratim ju na spavanje kao da se nista nije dogodilo (uopće se ne budi). Ona nakon par minuta ponovno počinje teško disati, i to je ono što nas najviše muči.
Očito je da ove kapi pomažu samo trenutno (u Laurinom slučaju), a nos joj ne možemo ispuhati (samo joj ga očistimo štapićima za uši, i iznenadimo se količinom izvađenog). Sve smo to rekli pedijatrici, ali ona je, kao što sam već napisala, preporučila kapi i štapiće.

Postoji li nekakav način da joj se ispuše nosić (ali bez one pumpice - čula sam da je jako bolna), s obzirom da Laura ima tek 25 dana, ili nešto drugo što bi joj pomoglo?

Unaprijed puno hvala!!!