Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Problemi sa nosićem?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Problemi sa nosićem?

Evo mene sa prvim problemom, a nadam se da će ih biti minimalno!!!!

Već nekoliko dana našu Lauru muči začepljeni nos?

Obratila sam se pedijatrici, i ona je navela da je problem u centralnom grijanju, te preporučila da joj stavljamo kapi za nos (fiziološka otopina "Sunce moje malo" od Galenskog laboratorija).

Po danu je sve u redu, kada je sa nama u dnevnom boravku (temperatura sobe 22,23 stupnja), ali kada idemo na spavanje, u spavaću sobu (18 stupnjeva - tako nam je rekla pedijatrica) počinju problemi. Dok dođemo u sobu, ona počinje hroptati, i imamo problema i sa uspavljivanjem koje može potrajati i po dva sata (ako ju donesemo već uspavanu, javljaju se isti problemi i nakon nekoliko minuta se budi, pa ponovno uspavljivanje...). Moram napomenuti da temperaturu u dnevnom postupno smanjujemo prije spavanja, kako joj ne bi bio prevelik temperaturni šok, i već ju obučenu (piđamica i vreća) nosimo na spavanje, te ju u kolijevci još pokrijemo sa dekicom. Kada ju uspijemo uspavati (nakon dva sata nosanja i pjevanja) onda zaspe kao top i spava ujutro do 9, 10 sati. Po noći jednom ili dva puta zaplače (pretpostavljam jer izgubi dah od začepljenog nosića) i onada jako zahropće, ali to sve u snu - ja joj stavim kapi u nos, podojim ju i vratim ju na spavanje kao da se nista nije dogodilo (uopće se ne budi). Ona nakon par minuta ponovno počinje teško disati, i to je ono što nas najviše muči.
    Očito je da ove kapi pomažu samo trenutno (u Laurinom slučaju), a nos joj ne možemo ispuhati (samo joj ga očistimo štapićima za uši, i iznenadimo se količinom izvađenog). Sve smo to rekli pedijatrici, ali ona je, kao što sam već napisala, preporučila kapi i štapiće.

Postoji li nekakav način da joj se ispuše nosić (ali bez one pumpice - čula sam da je jako bolna), s obzirom da Laura ima tek 25 dana, ili nešto drugo što bi joj pomoglo?

Unaprijed puno hvala!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je pumpica ipak najbolje rjesenje. Ne znam da li je za bebu to bolno ili ne, ali iz iskustva mogu reci da se Dzanu nos nikada nebi "otcepio" kapima, vec iskljucivo pumpicom. Ja sam koristila radije kapi caja bijelog sljeza i one su puno bolje od fizoloske.
    Ako nisi za pumpicu, onda prvo probaj sa sljezom, pa ako ne upali onda pumpicu. Ona zaista izvuce dosta, da ne povjerujes.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obilno nakapaj fiziološkom i bebu okreni na trbuh ili drži potrbuške na svom krilu dok silom gravitacije šmrkljići ne izađu.
    Ponovi 2-3 puta. Nos će sigurno biti čist bolje nego s bilo kakvom pumpicom. :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Samo da dopunim mayah, za nosić se koristi korijen bijelog sljeza. 1 žličica se prelije sa 1 dcl hladne vode, pusti da odstoji (neki kažu pola sata, neki 2 sata) i s tim se kapa.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svaki pedijatar ima svoj savjet. Recimo dr. Richter na Cybermedu savjetuje da se djeci obavezno ispumpa nosic ako ga ne mogu sama ispuhati. Tu spada dakle i tvoja Laura.
    Meni je pedijatrica savjetovala da kupim set za infuziju , skinem plasticne dijelove i odrezem crijevo na 40cm od gumenog nastavka. Taj gumeni nastavak stavis bebi u nosic a drugi kraj u usta i povuces. Sve izadje, a guma je tako mekana da nikako ne mozes ozlijediti bebu. Poslije isperes vrelom vodom ili bacis. Set kosta cca 5kn u Hospitaliji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da sve bebice muku muče s nosićem u prvih mjesec dana života. Sve je to dio adaptacije. Što se fiziološke tiče, samo je nalijevaj, i onda okreni na trbuh da izađe samo. Sa štapićima ti baš ne bi preporučila ići preduboko, nego samo pokupiš šmrkljice koje su već skoro vani.

Možda je muči suhi zrak ili kakva alergija? Čudno mi je kako baš u toj sobi hropće?
    Za suhi zrak probaj na radijatore staviti posudice s vodom ili mokri ručnik.

mala_plavva

Početno

mi imamo isti problem. moj malisan ima 18 dana i od prvog dana kao da hrce po noci. inace dise necujno, toliko necujno da idem provjeravati dise li uopce
    ali po noci... uzas, strah me zaspati. a najgore je sto i uz kapanje nosa fizioloskom (savjetovali su mi fiziolosku umjesto sljezovog korjena zato sto otopina sljezovog korjena moze izazvati probleme ako se dobro ne procijedi) iz nosica nista ne izlazi. potpuno je cist!

i sto sad?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako je i kod mene. Lucija inace mirno spava, ali ponekad i hrce i hropce. Onda postane nemirna. Kapam joj fiziolosku, ali to ona posmrce i onda se smije
    Dobilasam od prijateljice iz bolnice one pumpe koje oni koriste u bolnici. Slicno je kao sto je napisala Marta. Cijevcica sa spremnikom. Super je stvar i sva sreca jos nam nije trebalo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Eto, danas kupili set za infuziju i... ideja je super, marta!!! Prije toga nakapali sa sljezovim korijenom i tada dobro posaugali. Sad diše k'o zmaj!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

winnie, ne bih te htjela plasiti, ali sve ovo sto si opisala, bilo je isto i kod nas, pa se na kraju ustanovila alergija na grinje. Ne mora uopce biti to, ali ako ti simptomi potraju jos duze, probaj vidjeti da li imate u sobi neke stare madrace, tepihe, bilo sto sto pogoduje grinjama.

Za prvu pomoc, cure su ti vec sve rekle.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala na savjetima! Nama se stanje u dva dana pogoršalo, pa poboljšalo i sada ide na bolje!
    Bili smo kod pedijatrice i dobili kapi OperilP i Bivacin i sada smo dobro(kuc, kuc)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U uputstvima za otopinu Sunce moje malo piše da je rok trajanja 7 dana od otvaranja. Onda treba svaki tjedan kupovati novu???
    I zanima me da li se to novorođenčetu kapa preventivno ili samo ako ima začepljeni nos?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja nikad nisam kapala iz preventive.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •