Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: mjehuric pa odvajanje nokta...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno mjehuric pa odvajanje nokta...

dogadja nam se nesto cudno s noktima...

noi na ruci dva prsta, meni na nozi na dva prsta.

pocne kao mjehuric ispod nokta (nije napuhano), samo se vidi da se nokat odvojio od prsta, na maloj kruznoj povrsini (recimo promjera 3-4mm). onda se to nakon par dana malo prosiri i s donje strane (prema korjenu nokta) i sa strane se odvoji od prsta i od nokta :shock: kao da je netko sa ziletom zarezao :shock:

ne boli, ne osjeca se nis, samo taj nokat sad visi ko vrata i moze se odignuti od prsta do onog dijela gdje je ostao "zalijepljen" za prst...

sto je to? gledala sam po netu za gljivice - od silnih (krajnje odvratnih) slika - nigdje niceg slicnog nisam vidjela...

kupila sam etericno ulje cajevca, pa zelim s time dvaput dnevno premazat, ali lako mi je sebi to, na nozi, al bed mi je noi mazat kad mu je na desnoj ruci - sto ako polize te prste nakon sto se ulje cajevca osusi? :/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

najvjerojatnije gljivice. odite što prije kod doktora jer se brzo šire, a teško istrebljuju. oporavak je dug zato što treba čekati da cijeli nokat izraste. pozitivno je to kaj niš ne boli. samo odurno izgleda.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

gljive

dobro suši prste i nokte - pazi da se ne znoje previše

i odi doktoru

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

al oce mi on dat neku kremu (onaj lamisil ili kako se vec zove) koji ja najradije ne bih koristila? - pogotovo ne na rukama sestogodisnjeg djeteta :/

jel ima kakva prirodna pomoc? oce pomoc ulje cajevca ako kapnem/namazem dva put dnevno?

uh, bas nam je to trebalo, nama koji u kuci imamo 120 prstiju i nokata

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    al oce mi on dat neku kremu (onaj lamisil ili kako se vec zove) koji ja najradije ne bih koristila? - pogotovo ne na rukama sestogodisnjeg djeteta :/

jel ima kakva prirodna pomoc? oce pomoc ulje cajevca ako kapnem/namazem dva put dnevno?

uh, bas nam je to trebalo, nama koji u kuci imamo 120 prstiju i nokata
    vjerojatno ćeš dobiti neku kremu, gljive treba pobit.

da li čajevac djeluje? ne znam. možeš probat, ali imaj na umu da on jako isušuje, a ne bi smjela s nekim običnim kremamam mazati - možeš ih s tim samo dodatno hranit.

no, štogod da stavljaš, probaj nabavit pamučne rukavice (koriste se u analitičkim labosima za vaganje - tanke, pamučne koje ne ostavljaju mucice), pa mu stavi kad namažeš. gumene izbjegavaj

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

možda da mu namačeš ruke u otopini sode bikarbone?
    Navodno to pomaže, napisao netko na forumu, a otrovno nije.
    Ali trebalo bi se savjetovati i s doktorom.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni te kreme nisu niš pomogle. gljive su otišle tek kad sam popila neke konjske tablete.
    i raditi na imunitetu :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •