-
Draga, daj djetetu hranu sobne temperature...
Neće ti on sada puno jesti - boli ga to... Daj mu kupi guste sokove (moj L je živio 2 dana na sokovima od breskve i kruške). Lupocet - odličan način za izbjeći bol, ali trebat će ti nekoliko DANA!
Daj djetetu jesti koliko može - nemoj ga siliti. Dobar izbor je monte, pudinzi, riža na mlijeku, dukatino, griz na mlijeku (sve jako rijetko da može gutati). Daj mu jogurte razne (tekuće, imaš Meggleove s čokoladom, moji ih i sada veliki obožavaju). Ne hranimo se time, ali u ovoj situaciji to je ok. Vjerujem da ste dobili i uputu o prehrani (na MErkuru je daju - ne sjećam se više ali bilo je unutra ideja tipa frape od banane, krem juhe i slično). Sama znaš što dijete voli. Moj je pio puno čaja s puno meda...
Nastoj da dijete ne plače jer plač, govor i slično otežavaju situaciju.
Otekline JESU od operacije. Sigurno su vas naručili na kontrolu za 7 dana (ili manje).
Timpanogram kontrolni radit će vam za mjesec dana, kad sve otekline splasnu i kad se stvar smiri.
I budi sretna, sve je dobro prošlo. Moj L je prespavao 2 noći na Merkuru nakon operacije, bez nas. Preživio je, a i mi. Bilo nam je teško, ali smo djetetu objasnili potrebu i shvatio je. Imao je tada 3 godine. Veći šok odvajanja imao mu je tada mlađi brat, kojem je to bilo prvi put da prespava doma bez brata.
Nikad NIKAD nismo požalili odluku o operaciji, bilo je vrijedno truda (i moje dijete je imalo smetnje sluha, vrlo ozbiljne ali rješive). Nakon operacije nikad se nisu vratile upale grla, s vremenom se riješio i problem začepljenosti uha (iako smo dugo još radi ispiranja ušiju hodočastili na Merkur, zbog suženih zvukovoda).
Prave dobrobiti operacije vidjet ćeš tek dosta kasnije, ali treba STRPLJIVO pričekati oporavak. Zabavi dijete aktivnostima koje ne uključuju potrebu da govori. Ja ne volim crtiće, ali u tom periodu bome ih se nagledao....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma