Citiraj paid prvotno napisa Vidi poruku
Dajte molim vas iskustva operacije sva tri krajnika kod manje djece.Moj N. je tek napunio tri godine i ima samo 15 kg.

U užasnoj smo panici i da se ne radi o sluhu,,nikada se ne bi na ovo odlučila. Njemu su krajnici zatvorili E.tubu i kažu da moramo što hitnije operirati. Možda će i cjevčice dobiti. s tim da idemo prvo kod kardiologa jer ima i šum na srcu...doktorima je to sve nešto rutinski a ja ne znam kako ću ovo preživjeti. za mjesec dana nam je termin operacije. Nalazi pretpostavljam trebaju biti što friškiji.

Treba li vaditi dijete iz jaslica prije(to ne znam kako ćemo izvesti)i treba li starijega bracu također izvaditi iz vrtića?.Moj N. nije boležljiv, nije imao nikada upalu grla...

Biti ću s njim za vrijeme cijelog boravka u bolnici.
Ne brini... sve će biti u redu. Ne bih se ponovno javljala na ovu temu jer sam već prije pisala, ali mislim da ti ovo moram reći: DJETETU TREBAŠ PRISEBNA I NASMIJEŠENA, inače ćeš ga zastrašiti. A to je zaista rutinska stvar. Dobro je da nema upalu, to znači da će se prije oporaviti.

Ovako - kardiolog je redovan dio te priče, SVAKO dijete ide na ekg prije operacije (zbog totalne anestezije, ne zbog šuma na srcu) i to je bezbolno i brzo gotovo. Kardiolog očita, dođeš mu sa starim nalazima ili ideš tamo gdje je već dijete ranije bilo. Moj L. je bio kod kardiologa na Rebru (imao je nepune 3 godine), E. isto, ali on je bio stariji kad je bio na operaciji tri mandule - već je išao u školu.

Iz vrtića dijete izvadiš samo toliko koliko ti treba da obaviš pretrage i koliko tebi treba za logistiku (treba obaviti i laboratorij - sve će ti reći), jer za ekg se moraš naručiti, ali ide to brzo... Ja ne bih narušavala obiteljsku rutinu NI MRVICU više nego je nužno. Nek braco ide u vrtić, čemu da još i o njemu brineš ako može biti tamo? Tome treba pristupiti kao nečemu što se mora obaviti radi zdravlja.

Vidjet ćeš, kamen će ti pasti sa srca kad sve bude gotovo, a bit će to brzo.

I nadam se da će se javiti Mia and me sa svojim friškim iskustvom da te još malo primiri i utješi. Sretno!