-
Evo friška iskustva sa Sv. Duha. 
Prvo, pohvale doktorima i sestrama, naša iskustva su redom pozitivna.
Uz dijete se može biti cijelo vrijeme, do ulaska u operacijski trakt i nakon što dijete izvezu iz njega. Sestre dopuštaju neprekidni boravak jednom roditelju, iako se i drugi može pridružiti na koju minutu. Soba je doista premala za neprekidni boravak više od jednog roditelja uz svaki krevet.
Ukoliko nakon operacije zatrebate izaći na zrak, sestra će sjediti uz dijete umjesto vas ili ga barem često obilaziti.
Spavati možete na stolcu uz krevet, ili na bolničkom krevetu sa svojim djetetom. Ne znam koliko inače bude djece u sobi, kad smo mi bili bila su u sobi dva kinderbeta prazna a na tri bolnička ležaja su noćila djeca koja su operirala sva tri krajnika. Pacijenti koji operiraju samo treći krajnik u pravilu idu istoga dana doma.
Ne morate nositi sokove, eventualno uzmite vodu ako želite kupovnu, jer će sestre redovno donositi bokale sa svježim čajem za djecu (piti ne smiju prva dva sata nakon zahvata).
U sobi je TV, tri ili četiri DVD-a s dugometražnim crtićima, ako želite možete uzeti od doma koji, iako vam vjerojatno neće trebati.
U bolnicu vas formalno primaju dan prije operacije. Toga dana ne morate doći u bolnicu sa stvarima, pa čak niti s djetetom.
Dijete od 22 sata te večeri ne smije jesti niti piti. Primitak je na dan operacije između 7 i 7,30 sati.
Pola sata prije operacije dijete dobije sirup koji ga "omami" (povedite ga piškiti brzo nakon što popije sirup jer bi moglo imati problema s održavanjem ravnoteže nakon nekog vremena).
Dobit ćete interne uputnice za kontrole, prva je tjedan, a druga dva tjedna nakon operacije.
Ne pada mi više ništa ovog trena na pamet, ako mogu još kako pomoći, pitajte. Uglavnom, svi na odjelu su izuzetno ljubazi i bilo je to relativno "ugodno" iskustvo, što se tiče toga koliko oni djeci i roditeljima mogu izaći u susret s obzirom na operaciju i bolničke uvjete.
Posljednje uređivanje od Shanti : 25.07.2014. at 23:50
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma