Nema ga idućih dana, ali možeš nazvati za narudžbu
Nema ga idućih dana, ali možeš nazvati za narudžbu
Kako izgleda pregled kod anesteziologa prije operacije mandula na sv duhu ?
mislim da i ko kod svih
pregleda ti papire, izmjeri tlak malo popriča o sistemu anestezije ( tak je bar meni bilo prije carskog kad sam išla gore kod anesteziologa)
svuda ti je to više-manje isto.
on pregleda nalaze, eventualno vagne dijete, izmjeri tlak svakako.
i kaže ti ukratko rizike anestezije, što možeš očekivati...
bio netko na SD u zadnje vrijeme na op.mandula? što bi bilo dobro ponijeti za dijete.... piđamu, sve za hiigjenu, što još? voda, sokić? dobe sve tamo ili?
počela me lovit panika... još 3 tjedna :/
Inače bila ja s klincem na kontroli kod doktora, i dok smo čekali na timpo bili tamo 2 klinke koje su operirale sve tjedan dana ranije, veli mama od mlađe 4,5 god, da je sve bilo ok, samo da sad priča ko beba kroz nos, još ne jede kruto jel da ju boli.
Mi imamo lontrolu opet za 6 tjedna veli doktor dok ide bolje je bez operacije
mi moramo napraviti na dan prijema u bolnicu kontrolni timpanogram da idući dan doktor vidi hoće li mu staviti i cjevčice.... moram li se naručit na tu pretragu? Jelena vi idete često na timpano kakav je sistem?
Nas su neki dan zvali. J je naručena za operaciju 24.03. u Klaićevoj, sva tri krajnika. Mjesec dana prije imamo kontrolu.
Pitala sam odmah mogu li ostati s djetetom u bolnici, pa su mi rekli da je tada slobodan apartman koji mogu rezervirati.
Ne znam kako ste vi ostali preživjeli te operacija ali ja imam ogroman strah od anestezije...ne znam kako ću uopće to preživjeti.
Nije ni J. nikada primila anesteziju, a ima i neke alergije pa mi to i povecava strah. Ma ja bas imam uzasan strah od anestezije. Kad mi je prije par godina mama bila na operaciji jedva sam prezivjela cekajuci da cujem da se probudila, a kamoli sad.
J. isto slabije cuje zbog krajnika, stalno joj je nos pun, zadah iz grla ( evo u 10mj je pila antb i sad ga opet pije) tako da znam da nam druge nema ali me svejedno jako strah.
Uzalud govoriti da to nije ništa strašno... Evo praktičnog prijedloga - pitaj svog obiteljskog liječnika da ti ponudi neko blago sredstvo za smirenje - pomoći ćeš i sebi i djetetu. Sretno! Ja sam odahnula kad se moj E. riješio mandula, iako su alergije ostale puno puuuno je lakše.
Moj Filip isto ide na vađenje mandula. 30.04. u Merkur (Zajčeva). Isto bih da je to iza nas, ali što sad... Svaka operacija ima svoje rizike, ali gdje bih stigla kad bih oko svega gubila živce od straha. Nemojte se bojati, sve će biti ok, ne prizivati negativne ishode razmišljajući o tome na taj način.![]()
zna li netko može li anesteziolog odbiti operaciju ako je dijete izrazito mršavo? Moj L ima 3 god i 13.3 kg... već dva tjedna ne jede ništa osim čokolina i malo juhice... rebra mu strše, užas kako je mršav. on ni ne može jesti pored tih mandula. baš me strah kako će podnijeti operaciju![]()
Posljednje uređivanje od iva1602 : 13.02.2015. at 15:17
ma on je živahno dijete... ne vidim da mu išta fali osim možda malo željeza i kilograma... :/
čitala sam da većina takve djece koji imaju probl.sa krajnicima i jesu mršavi i nikakvi jer ne mogu gutat hranu... i da se nakon op.preporode ...
Probaj se smiriti da to ne prenosis na njega.
i on ce tada biti puno mirniji.
razradi sve korake u glavi, informiraj se na odjelu, pripremi i njega ( slikovnice, igre sa medom i sl.).
to su zaista rutinski zahvati, koji se puno i cesto rade. Odlazak i boravak u bolnici bude najtezi dio price. Ali srecom brzo prode.![]()
moja je operirala samo treću u dobi manjeod 3 godine,jedino ružnokaj je bilo je bilo buđenje iz anestezije, teško si je mogal smiriti, polse sat - dva je već bila normalna, išlismo pišati,jedino joj je bio problem kaj ništ nije smjela jest do nekih 3-4 sata, taman došo doktor da možemo doma, ona kod jednog klinca vidlabananu, smazala je u roku odmah, do doma pojela još pola kile mandarine, malo kunjala kadsmo došli doma,tu noćspavala na meni, ali bila relativno mirna,
nadam se da će vam sve bit ok, i da će oporavak bit dobar.
usput kaže se da se nakon operacije mandula i srca bolje jede i da se slažu kile. ja sam operirala s 17, samo jer sam to htjela, i jer mi je bilo dosta linfodermitisa, posle se to pročistilo i bilo sasvim ok.
Upomoc,u srijedu smo naruceni za vadenje treceg krajnika,danas bili kod anesteziologa,dosli doma kad kcer zakurila 38,7.Dala Sam joj lupocet u 16 sati,u 22 he imala 37,2?Kaj DA radim,dal DA otkazujem ili DA ipak pricekam,pa ako ce rasti do srijede DA IH ujutro zovem DA nebumo dosli.?
Nazovi ih sutra i pitaj.
Nece ti 100% dati dijete na operaciju. A nit ti to ne zelis, vjeruj mi. Dobit cete prvi slobodni termin, dijete mora biti zdravo!
Ali svakako ovo kaj sirius pise, nazovi ih. A koja je bolnica u pitanju?
Inace nas za manje od mjesec dana ceka i treca ugradnja cjevcica, ovog puta fiksnih.
U Merkur idemo.Doma je od polovice 12,I pazim ju cijelo vrijeme I sad mi zakuri,pihh.
Prof. Baudoin, Vinogradska. Sreća je što je narkoza minimalna i nakon par sati će nas pustiti kući.
Odgodili su op.javit ce Nam za novi termin.Tem.I dalje 38,6,mandule su joj opet povecane.
Ja si baš mislim kako svog Filipa neću voditi u vrtić neko vrijeme prije operacije da ga zaštitim, ali eto... Vibram da je brzo prođe.
btw. on stalno od kada je imao streptokok ima povećane mandule. I jedva čekam da se toga riješimo. I iščekivanja i straha njegovog pomalo i mog zbog anestezije...
Nama ce vadit samo trecu.o've dvije su rekli DA nece dirat,a evo danas ju vrat boli kak su povecane.
[QUOTE=filip;2737283]Nama ce vadit samo trecu.o've dvije su rekli DA nece dirat,a evo danas ju vrat boli kak su povecane.[/QUOT
To je i nama otorinac rekao na prve dvije kontrole ali na sljedecoj kad je vidio kolike su i ove dvije , ipak je odlucio sve izvaditi jer kaze da nema smisla dijete sva puta stavljat u anesteziju ako je bolje da sve ide van. Sretno svima. Za sad smo zdravi vec dva tj ne ide u vrtic samo nek tako i ostane jos deset dana.
AJME MENI! ja ću poludit, moje dijete već par dana nikako da se popiški u vrećicu a analiza urina nam je potrebna za anesteziologa!!!! više ne znam šta da radim on psihički posdvsjesno odbija piškenje a na wc još ne ide, ima pelenu(((
Iva, ne znam koliko ti je dijete, odnosno da li je prohodalo. Ja sam mojima mnogo lakse "hvatala" uzorak urina od kad su prohodali. Zalijepim vrecicu i preko im obucem samo neku širu trenerku ili donji dio pidžame, tako da kesica nesmetano pada niz nogu a da je nogavica ne stišće. Pa onda hodam sa djetetom pola sata-sat. Bitno je ne stavljati pelenu, ona stegne kesicu i priljubi je uz tijelo, uvijek bi sa pelenom sav urin završio mimo kesice.
Što se anestezije tiče, moja je dva puta bila u opštoj. Oba puta me bilo strah, ali je sve prošlo u najboljem redu. Vagaju ih i prilagođavaju dozu kilaži. Upozorena sam da nakon buđenja i operacije djeca plaču, oko dvadesetak minuta je to kod nas trajalo, onda obično zaspu, pa kad se probude budu prilično OK. I oba puta su me upozorili kad su mi je donijeli u sobu da joj ne dam da baš odmah zaspe, i da je pokušam držati budnu bar nekih desetak minuta. Jest muka, ali proći će.
Možda sam negdje pisala, pa se možda ponavljam. Iz ne znam kojih razloga u Vinogradskoj više ne daju roditeljima da dočekaju djecu nakon operacije (dakle buđenje iz narkoze). Nego ih mogu vidjeti tek u 16h, kad su redovne posjete. Prestrašno. :'(
Stvarno su često puta bešćutni.
Kad je moja Sara bila na defluxu mirno se probudila iz anastezije, ali kad sam vidjela jednog malca dok mi je Filip bio u bolnici... Baš mu je teško bilo. Srećom, bila je mama uz njega, ali morala je tražiti pomoć sestre koliko se bacao i plakao. Nadam se da će me pustiti da budem uz njega nakon operacije mandula.
To je onda već sve gotov svršen čin. Vjerojatno će biti sve u redu, to od srca želim. Ja imam samo OSOBNO iskustvo a ne sa svojom djecom. Ja sam naime isto na preporuku dotkotra operirana ali na 6 rođendan. Valjda im je moja starost tada nešto značila. Samo znam da je moja mama poslije govorila da joj je žao što tada nije znala za jedan lijek jer poslije kojeg se više nikada ne ponavljaju upale krajnika, a koje vjerojatno imaju vezu i sa upalama uha. Naime na stroj za meso samelje se domaći limun sa korom i to dva puta. U omjeru 2/3 meda i 1/3 tako samljevenog limuna se pomiješa i jede u što većoj količini ali KAD JE UPALA NAJJAČA. Tada je to i najteže jesti jer jako boli i grize, ali kad jedanput izgrize, više se ne ponavljaju upale. Naravno da je to teško objasniti malom djetetu, ali ako su veća djeca u pitanju možda i poslušaju. Znam da ovo trenutno neće pomoći Vama, ali možda nekom drugom bude. U svakom slučaju to obadvoje je prehrambena namirnica pa nema nikakvih rizika ni od čega, čak ni od količine, ne može se ni pretjerati.
Ja imam samo jedno OSOBNO iskustvo a ne sa svojom djecom. Ja sam naime isto na preporuku dotkotra operirana ali na 6 rođendan. Valjda im je moja starost tada nešto značila. Samo znam da je moja mama poslije govorila da joj je žao što tada nije znala za jedan lijek jer poslije kojeg se više nikada ne ponavljaju upale krajnika, a koje vjerojatno imaju vezu i sa upalama uha. Naime na stroj za meso samelje se domaći limun sa korom i to dva puta. U omjeru 2/3 meda i 1/3 tako samljevenog limuna se pomiješa i jede u što većoj količini ali KAD JE UPALA NAJJAČA. Tada je to i najteže jesti jer jako boli i grize, ali kad jedanput izgrize, više se ne ponavljaju upale. Naravno da je to teško objasniti malom djetetu, ali ako su veća djeca u pitanju možda i poslušaju. Znam da ovo trenutno neće pomoći Vama, ali možda nekom drugom bude. U svakom slučaju to obadvoje je prehrambena namirnica pa nema nikakvih rizika ni od čega, čak ni od količine, ne može se ni pretjerati.
Jest da je limun zdrav, ali nikakav limun neće smanjiti kronično povećane krajnike koji ometaju normalno disanje, spavanje, utječu na sluh i govor. U jednom trenutku tako veliki krajnici više ničemu ne služe, osim što su mehanička smetnja.
A moje vlastito iskustvo sa žvakanjem limuna - nije utjecalo na rješavanje kroničnih bakterijskih upala![]()
Što se mojeg djeteta tiče, meni je drago da se krajnika riješio relativno rano, pa je od svoje 4,5 godine super-zdravo dijete bez gotovo ikakvih zdravstvenih problema. Svim roditeljima koje to čeka - da, stresno je, i grozna je ta praksa u Vinogradskoj (i mi smo bili tamo, i neugodno me iznenadila činjenica da ne mogu biti uz njega kad se budi, i bio je traumatiziran od bolnice još dugo vremena, i sve to). Ali dugoročno poboljšanje nakon operacije je neprocjenjivo.
cure, opća anestezija se može raditi intravenskom tehnikom i inhalacijskom
buđenje nije podjednako kod obe tehnike anestezije
postoje i posljedice što se tiče promjena u ponašanju, ovisno o tehnici anestezije koja se koristi
no, ne vidim da se raspitujete o anesteziologu koji vam je ključna osoba prilikom adenotonzilektomije
možda je vrijeme da počnete
jer nisu niti svi anestezilozi isti, kao niti operateri
Posljednje uređivanje od princess puffy : 23.02.2015. at 16:38
Moja je dobila inhalacijsku, teško joj je buđenje palo
Kakva su buđwnja kod venske ?
mi smo danas bili kod anestez. odobrio nam je operaciju... rekao je da će mu dati sirup za smirenje, a onda maskicu znači inhalacijsku anesteziju
ja sam u svom životu dobila i venske i inhalacijsku... buđenje mi je bilo baš jednako... koliko se sjećam.
Mojoj je buđenje nakon oper.3.kraj. (8.g.) bilo katastrofalno, bolan plač, nesnalaženje u prostoru, čupanje tampona, ludovanje po krevetu, pa tako jedno sat i pol...užas.
Imala je inhalacijsku anesteziju. Sad nakon tri godine ide na ponovnu operaciju 3.kraj. (Sv.Duh), Princess Puffy, zar se uopće može tražiti venska anestezija? Je li to lakša varijanta?
Ja sam imala vensku anesteziju kod kiretaze. Ne znam da li je to uopce ista ili usporedivo, i bila mi je super.
Nakon sat vremena sam potpuno bistra izasla iz bolnice.
I moj je prvo dobio sirup ( i kod prve oper.bio je urnebesno smiješan nakon toga), a zatim inhalacijsku.
Buđenje je bilo super, ali bilo je djece koja su se budila kao čokoladina curica.