Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Prava posvojene djece i posvojitelja

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Prava posvojene djece i posvojitelja

Imam jedno pitanje ako se netko kuži u ovu tematiku; jedna meni bliska osoba koja je posvojena dobila je sudski poziv na kojem piše ime i prezime njegovog biološkog roditelja (iako to nitko pa čak ni on nebi smio znati bar ne na ovakav način) ali što je najgore nije samo on i njegova obitelj imala uvid u to već i svi koji su bili u tom istom prekršaju (radilo se o nekoj masovnoj tuči gdje su svi bili privedeni u policijsku postaju).
    I sad me zanima da li se imaju pravo žaliti zbog povrede prava na privatnost ili nešto slično, ako da kome?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mali Mimi,

iskreno mislim da je u slučaju tvoje prijateljice napravljen propust. Ne bi bilo loše da se informira u općini kod matičara koji je zadužen za maticu rođenih. U slučaju da ima pravo, tužila bih ih na njenom mjestu.

U svakom slučaju ovdje ti je link na Naputak za provedbu Zakona o državnim maticama i upisu posvojenja u maticu rođenih, NN 26/2008 od 29.02.2008.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Izgleda da nije greška u matičnom uredu jer su dosad dobivali izvadak iz matice rođenih ispravno, onda je ili greška policije, možda su imali krive podatke u kompjuteru samo ne znam odakle im, ili je greška suda

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa
    Izgleda da nije greška u matičnom uredu jer su dosad dobivali izvadak iz matice rođenih ispravno, onda je ili greška policije, možda su imali krive podatke u kompjuteru samo ne znam odakle im, ili je greška suda
    Mali Mimi, nema riječi o greški, radi se o propustu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •