Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: cudan zadah iz usta

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno cudan zadah iz usta

moja mala ima 15 meseci i u zadnja 3 tjedna ima ruzan zadah iz usta..
    sta vi mislite od cega je ? redovno joj perem zubice...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja pitala pedijatricu za istu stvar (kad je alen imao 3 godine), kaže da vjerojatno vuče neku bakteriju iz vrtića koja njemu ne stvara probleme, ali ju prenosi drugima
    (zato moramo stalno paziti da ne ljubi bebića koji je jako podložan boleštinama)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ili jede puno luka...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mozes li opisati taj zadah?
    na sta ti "vuce"?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Meni su klinci imali 15-20 dana čudan zadah, i onda ih ulovila gnojna angina.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Enoa prvotno napisa
    Meni su klinci imali 15-20 dana čudan zadah, i onda ih ulovila gnojna angina.
    Potpis pod ovo. Negdje je neka upala.... Kad je moj stariji jos imao mandule, to se cesto ponavljalo. Nakon operacije, dugo duuugo nista, sve dok nisu poceli ispadati zubi (sad). Dok se zub klima, oko njega se zna zavuci hrana i svasta i eto ti uzroka smrada!

Kod mladjega je izvor smrada znao biti nos pun zelenih bala... Ne skodi ispirati morskom vodom (sprej za nos, a usta grgljati rastopinom 1 kavena zlica soli u casi vode).

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ili prehlada ili početak neke ORL bolesti ili nacejavanje sokom od jabuke i kruške u našem slučaju.i to onim prirodnim iz bio i bio,od njega mu je odurno znalo smrditi.ili ako onako ko kiselina smrdi,onda mu se zna podriganec vratiti ako se prežderava ili pojede nekaj kaj mu ne paše.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I mene zanima kakav je čudan zadah, na što daje? T. ponekad ima neugodno slatkasti dah dok spava.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neugodan zadah iz usta obično upućuje na neku bakteriju. U svakom slučaju treba se posavjetovati sa pedijatrom.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Opet ja sa svojim refluxom. Ahmed kao beba nikad nije bio diagnoziran sa zelucanim refluxom. Tek nakon drugog rod. je imao biopsiju crijeva i ima blagi reflux. I ima gadan zadah. Zna pojesti super obilnu veceru, popije mlijeko prije spavanja i 1 sat poslije ima jak zadah. Ono kao kada dugo ne jedes...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Opet ja sa svojim refluxom. Ahmed kao beba nikad nije bio diagnoziran sa zelucanim refluxom. Tek nakon drugog rod. je imao biopsiju crijeva i ima blagi reflux. I ima gadan zadah. Zna pojesti super obilnu veceru, popije mlijeko prije spavanja i 1 sat poslije ima jak zadah. Ono kao kada dugo ne jedes...
    I da zaboravih napisati. Gastoenterolog veli da je zadah simptom refluxa.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I da zaboravih napisati. Gastoenterolog veli da je zadah simptom refluxa.
    da ovo je npr. kod mene.

ali nsu svi zadasi isti.
    mozes osjetiti zadah hrane/praznog zeluca
    zadah truljenja
    smrad
    aceton
    ....

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tu govorite (ne mislim na zadnja 2 posta nego cijelu temu) o cjelodnevnom zadahu ili na ranojutarnjem zadahu?

imaju li vam djeca jutarnji zadah praznog želuca?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je na aceton to vam je ozbiljan znak dijabetesa tj. secerne bolesti

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ako je na aceton to vam je ozbiljan znak dijabetesa tj. secerne bolesti
    ne uvijek
    ako ima temperaturu ili pak ako je dijete dehidriralo, aceton je "normalan".
    vec sam sizila kod pedice, rece, ok je.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nasla nesto

Aceton

* Aceton pripada ketonskim tijelima, posebnim hlapljivim biokemijskim tvarima, koje nastaju pri razgradnji masti i nakupe se u organizmu, posebice ako je unos masti bio prevelik.

* No, treba razlikovati pojavu mirisa na aceton u zdrave djece ili tijekom vrućice odnosno infekcije. U prvom slučaju tj. u zdrave djece miris na trule jabuke. Aceton u izdahnutom zraku je posljedica poremećaja ravnoteže masti i šećera i može se vrlo jednostavno otkloniti bolje usklađenom prehranom.

S druge strane aceton koji se javlja tijekom bolesti je odraz pomanjkanja šećera u organizmu kao izvora energije zbog smanjenog unosa (dijete odbija hranu) i pojačane potrošnje, a za osiguranje minimuma energije organizam troši pričuvu tj. dolazi do razgradnje masti što ima za posljedicu stvaranje veće količine acetona i drugih ketonskih tijela (izlučuju se mokraćom). Uz miris na aceton česti su bolovi u trbuhu i povraćanje.

* Kad je dijete bolesno ne treba ga siliti da pojede obrok, ali mu stalno treba nuditi male količine zaslađenih napitaka (primjerice kompot od jabuke , kruške i sl.), a kad počne pomalo jesti najbolje je ponuditi mu obroke sa vrlo malo masti a puno ugljikohidrata (tj. šećera). Jačina zadaha na aceton obično je odraz visine temperature – što je temperatura viša i duže traje miris na aceton što je i znak manjka vode u organizmu (dehidracija).

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    tu govorite (ne mislim na zadnja 2 posta nego cijelu temu) o cjelodnevnom zadahu ili na ranojutarnjem zadahu?

imaju li vam djeca jutarnji zadah praznog želuca?
    Tin ima ovo samo ponekad, već jako dugo nije. Nije valjda i to za zabrinuti se?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

L. ima ali mislim ne uvijek, ponekad.
    i osjetim zadah kad je npr. pola noci cuclala palac jer ju je nesto mucilo.
    povremeno ima zadah na aceton.
    mjerila sam joj jednom secer imala je 6,1 (ali ne na taste).
    posto joj se aceton osjetio i u mokraci u periodu bolesti, idemo joj ovaj tjedan u lab. provjeriti secer.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I D ima ružam zadah.
    Ujutro obavezno, a zna nekad i tokom dana.
    Njegov je zadah onak kao kaj svatko ima ujutro kad se probudi.
    I moram priznati da to već dulje traje.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moj najčešće po noći i kad je bio bolestan.i nama nisu dijagnosticirali refluks (u biti nismo htjeli ostati u bolnici na pretrazi jer u stolici nije nađena krv što bi upućivalo na jači refluks koji bi se trebao pratiti),ali pošto je imao "kolike" do 6 mjeseci i pošto i dan danas zna bljucnuti ja mislim da je nama od toga.njemu baš smrdi onako po octu iz usta.čak i duda zna smrditi koda se pacala u octu... :/ ali opet nema neke druge simptome tihog refluksa...hmm..baš ću pitati pedijatra idući put...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo, mi smo jutros vadil krv, GUK i bio je 4,5.
    pao mi je kamen sa srca jer je uz aceton u dahu i mokraci imala 6,1 zadnji put kad sam joj ja kontrolrala.
    tako da sam sva :D :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •