Vidi rezultate ankete: Koliko je dana u tjednu vaše dijete zauzeto vanškolskim aktivnostima?

Glasači
1157. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Niti jedan

0 0%
  • Jedan

0 0%
  • Dva

0 0%
  • Tri

1 0.09%
  • Četiri

0 0%
  • Pet

0 0%
  • 1,156 99.91%
Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Koliko dana vannastavnih aktivnosti tjedno?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Koliko dana vannastavnih aktivnosti tjedno?

Ovu temu sam mislio pokrenuti već 2-3 puta no uvijek me je nekako prošla želja za time, ali ovaj put sam zaista dobio veliki poticaj ...

Prije nekog vremena sam razgovarao sa roditeljima jednog od Vedranovih prijatelja iz razreda (2. razred je u pitanju) i tokom razgovora sam ih pitao koliko često im sin ima vanškolske aktivnosti.
    Tata je rekao da ih nema puno, samo tri dana u tjedno ide na sportski trening,a dva puta tjedno ide na tečaj jezika ... dakle, svih 5 popodneva tokom tjedna je dečko zauzet ...

Što mislite o tome?

Vedran ove sezone ne ide ni na kakvu vanškolsku aktivnost - lani je išao na stolni tenis, ali mu se to nije dalo nastaviti, a nije htio ni na šta drugo (nismo ga nagovarali, ali smo mu pokazali listu i pitali ga da li ga nešto zanima - rekao je da ne).

Razgovarajući sa psihologicom čuli smo mišljenje da nije loše imati neku vannastavnu aktivnost koja bi mu bila neke vrste obaveze ili socijalne aktivnosti, a da nema veze sa školom. I meni bi bilo ok uzeti recimo 1 dan tjedno za nešto ... možda i dva ako bi dijete inzistiralo, no sve više od toga mi se čini too much.

Apropos, ne zanm ima li još itko drugi da mu dijete ne ide ni na kakvu vanškolsku aktivnost, od naših prijatelja i poznanika svi klinci su zauzeti bar 2-3 dana u tjednu, nerijetko i češće.

(moje iskustvo iz osnovne škole: do 4. razreda ništa, 5. i 6. po jednu aktivnost, poslije dvije)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

#1 ide 2x tjedno na ritmiku plus subotom ujutro gimnastiku u školi. To mi se čini optimalno, dobro je imati nešto za razbiti monotoniju, pogotovo zimskih mračnih popodneva

a i nekakva fizička aktivnost osim 2 sata tjelesnog u školi je poželjna

Za tetu sa ritmike
    Na gimnastici uglavnom igraju graničara

lani je išla i na engleski, pa je to bilo 4 dana u tjednu - previše za nas

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dobra tema!

Moji idu na gimnastiku u Sokol i zadovoljni su. Najbolje se to vidjelo prošli tjedan, kad su bili razočarani jer nije bilo treninga. Morali smo im nešto naći da se malo razgibaju, jer su u boravku (dodatni faktor protiv previše vanškolskih aktivnosti).

Više od toga mislim da ne bi bilo primjereno (ne kao TRAJNA aktivnost). Imamo mi i drugih zanimacija tipa učenje glazbe, drugi jezik i slično, ali to radimo mi doma s djecom kad je njih volja...

Ako se dijete preoptereti u ranim godinama, kasnije to može biti pravi bumerang.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eh da, rado bismo ubacili učenje glazbe u nekakvom neobaveznom obliku, 1 puta tjedno, kad bi se moglo naći blizu kuće...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajde da je zauzet svako popodne, ali zauzet je svaki dan :/

Uglavnom trening plesa ima srijedom od 20-22, subotom i nedjeljom popodne.

Ali, veseli ga pa... nek mu bude (mada zbog toga ne možemo planirati ni jedan izlet vikendom - osim kad su turniri u plesu; onda nam je to izlet )

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Lani je D išla tri puta tjedno na atletiku, ove godine je nastavila s atletikom u 9. mj., u 10. mj. počeo je rukomet u školi što joj je baš bila želja. Dakle, to bi bilo pet puta tjedno zajedno. Tada smo joj rekli da mora odlučiti ili atletika ili rukomet. Odabrala je rukomet, ide redovito i to ju veseli (dva puta tjedno trening i ponekad utakmice).
    H ide na ritmiku u vrtiću dva puta tjedno, te dane ju pokupimo u 16,15 i to nam nije nikakvo opterećenje.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dobra tema tatek i odmah ću reći da se slažem s tobom da je pet dana u tjednu puno previše. Djeca trebaju vremena i za igru i za dokolicu. Ne treba i ne smije svo vrijeme biti strukturirano, dapače, mislim da se bolje razvijaju kad imaju i dokolicu, a ne samo obaveze. Djeca vole biti i doma, bezbrižna, razvijati obiteljske odnose, igrati se i uposliti mozak stvarima koje ne spadaju pod obavezno.

Da skratim, oboje moje djece dva dana u tjednu imaju obaveze izvan nastave; radi se o glazbenoj školi. Sljedećih godina toga će biti više, ali ćemo nastojati da se solfeggio spoji uz sat instrumenta tako da imaju opet dva ili tri zauzeta poslijepodneva. M. još u školi, za vrijeme dnevnog boravka ide na likovnu grupu. Povremeno, po želji, ide u školu i na stolni tenis, što se odvija vikendom. Upravo zbog njihovog slobodnog vremena za sada ih nismo upisivali na tečajeve stranih jezika. Oboje uče dva strana jezika u školi, a bude li potrebno, na tečajeve će ići kasnije kad budu veći.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

U našoj je školi problem što i nastavne aktivnosti budu u suprotnoj smjeni. Odnosno dio izborne nastave - informatika i drugi jezik. Tako da je obavezno 4 x tjedno u školi dvokratno.
    Vannastavne aktivnosti su joj dramska - 2x tjedno i ples - 3x tjedno. Sama ih je birala i odlučila ići - moj je jedini uvjet bio da jedno od toga bude fizička aktivnost.
    Osim toga još i vjeronauk u crkvi - 1x tjedno.
    Raspored - horor.
    Jedini dan slobodan od aktivnosti u suprotnoj smjeni je ponedjeljak kad je škola popodne. :/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi razmišljamo o glazbenoj školi iduće godine, ali to ćemo odlučivati tek AKO dečki prođu prijamni u lipnju. Rekli su da žele ići... Ako ne uspiju, snalazit ćemo se kao i do sada.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Glasala sam za 4 puta, ali od toga je jedan logoped, pa ne znam dal se to računa. 3X je do sad išao na nogomet, ali mu se ne sviđa, pa sam ga sada upisala na judo - isto 3X tj. Bolje bi po meni bilo 2X, ali šta možemo.
    Ira je predškolac i pošto u novom kvartu nismo dobili mjesto u vrtiću upisali smo je 2Xtj u malu školu, 2X na balet i 2X na engleski i 2X u kreativnu radionicu. Uh ovako zvuči jako puno, ali pon. nema ništa i onda je jako nesretna. I još joj je malo, stalno me žica da je upišemo na još nešto. Kad krene u školu ići će u muzičku i na neki sport koji sama odabere.
    Mislim da jako ovisi o djetetu.

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Svaki tjedan - 2x taekwondo u školi od 20.00-21.00. Kad je ljepše vrijeme ide s prijateljima pješice, a sada ga vozikamo kako mi, tako drugi roditelji.

Jedan tjedan - 2x muzička (solfeggio + gitara) - vozi deda!! :D

Drugi tjedan - 3x muzička (2x solf. i 1x dupli sat gitara) - vozimo kombinaciju.

U muzičku je htio sam (dakle, bez našeg nagovaranja. nagovaramo ga sada da vježba ), a za taekwondo se isto odlučio sam ove godine. To sam mu dozvolila radi boleštine i jačanja imuniteta. I to mi je ok da si klinci sami izaberu, ali pod uvjetom da je i škola ok, tj.obaveze i ocjene.

I nemam ništ protiv da klinci ne idu nikam do 4. razreda (pogotovo dečki) - ako roditelji imaju dovoljno volje i vremena meni je sasvim prihvatljivo da budu s njima i nešto s njima rade (nekad mi je i žao kaj nemamo više vremena za šetnju.) Iako je mišljenje neke djece i roditelja da nisi "cool" ak ne ideš na nekaj - zato mi je super bila fora iz Pauline P. kad je napisala da joj je najomiljenija vanškolska aktivnost - mama!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po meni je bitna razlika ide li dijete na boravak ili ne.

Moj ne ide na boravak, kada ima ujutro skolu doma je najkasnije u 12 i 20 tako da i svakodnevna popodnevna obaveza od sat vremena ne predstavlja nikakav poseban napor. Ove godine je zauzet četiri dana u tjednu (tri dana judo, 1 dan maketari), prosle godine je bio cak sest (iako smo mi svjesno preskakali neke treninge). Da ide u boravak sigurno ne bi imao tolike vanskolske aktivnosti.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E da, zaboravila sam da M. ide dva puta mjesečno na radionice za bistriće - to ne računam u izvannastavne aktivnosti, ali jest obaveza.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne ide na ništa . Ja sam je ispisala sa zadnje aktivnosti ( rukomet )
    jer joj sve brzo dosadi.
    Uglavnom , od svega su joj najbolje išli
    klasični i latino plesovi , ali nije imala partnera pa je odustala.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    E da, zaboravila sam da M. ide dva puta mjesečno na radionice za bistriće - to ne računam u izvannastavne aktivnosti, ali jest obaveza.
    Pa ni ja to nisam računala ali i to je obaveza dva puta mjesečno.
    D bi nagodinu htjela i u glazbenu školu...ako ne odustane bit će zgusnuto :/

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tri puta tjedno tae-kwon-do, jednom ritmika, jednom rolanje, jednom francuski - zvuči stvarno puno, ali jedino rolanje je subotom prije podne, a drugo sve je za vrijeme produženog boravka ili na to ide odmah poslije boravka, i SVE je u školi, nema razvažanja okolo :D .

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa

Moj ne ide na boravak, kada ima ujutro skolu doma je najkasnije u 12 i 20 tako da i svakodnevna popodnevna obaveza od sat vremena ne predstavlja nikakav poseban napor. Ove godine je zauzet četiri dana u tjednu (tri dana judo, 1 dan maketari), prosle godine je bio cak sest (iako smo mi svjesno preskakali neke treninge). Da ide u boravak sigurno ne bi imao tolike vanskolske aktivnosti.
    Vidiš, skroz mi je ovo logično, a nisam nikad tako gledala na to.
    Jan ima judo tri puta tjedno, ali ide gotovo uvijek samo dvaputa iako bi treneri uvijek radije "da se to ozbiljnije shvati". Međutim, moja je procjena da je njemu ovo sasvim dovoljno, i ovako nam (uz nolin balet, što se srećom preklapa) premalo vremena za "gluvarenje" i stalno nam fali.
    Razmišljala sam o muzičkoj od druge godine, ali ne vidim to u kombinaciji sa sportom, jan je tip koji bi izgorio da je svaki dan u tjednu na nekoj aktivnosti.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivar ima jednu popodnevnu aktivnost
    koliko puta u tjednu - ovisi o njemu
    nas dogovor je da bi bilo ok, fer prema kolegama iz kluba, da dva treninga tjedno odradi, a ostalo ako i koliko hoce

tako da to ispadne od nekad nula (pun mjesec, losa bioemeteoroloska situacija i to) ali i do nekad cak i pet treninga ako ga ulovi dobra volja.

kako se on svakodnevno druzi sa svojom druzbom, nestrukturiranog vremena ima dovoljno

vannastavne skolske aktivnosti su mu: talijanski, izvidjaci i nogomet. vecina tih aktivnosti je gotova do 14 h pa mu tri dana u tjednu boravak traje do tih ura

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Stariji ide dva puta tjedno na nogomet, plus ponekad utakmica subotom. Osim nogometa ima i dva puta tjedno šah u školi, ali to ne brojim jer je za vrijeme produženog boravka.
    Voljela bih da krene i na neke sate glazbe, kao pripremu za glazbenu školu, ali ne znam gdje bih to ubacila, ove 2-3 obaveze tjedno su nam taman.

E sad, imam drugi problem: i mlađi jako želi na nogomet, pa smo se dogovorili sa trenerom da krene sada na proljeće kada napuni pet godina.
    Problem je u starijem, koji nije sa time oduševljen.
    Predlaže nam da ga na nogomet upišemo negdje drugdje, što znači da ćemo si mi kao roditelji poduplati razvoženja u tjednu, što u praksi znači poslijepodnevne aktivnosti svaki dan za nekoga.
    Ne znam da li je vrijedno da žrtvujemo svo obiteljsko slobodno vrijeme zbog njihove individualnosti?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne znam da li je vrijedno da žrtvujemo svo obiteljsko slobodno vrijeme zbog njihove individualnosti?
    Ovo je razlog zbog kojeg smo odbili djeci trening plivanja, iako su bili zainteresirani. Plivati su naučili, a kad budu mogli ići sami (ili kad na Sveticama naprave bazen ) dolazi u obzir. I to SAMO ako ne budu treninzi svakodnevno. Do tada - nema ba teorije!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mlađa 3x tjedno košarka, starija 3x tjedno odbojka + 2x tjedno limena glazba; živimo u manjem mjestu, sve obavljaju same, zahtjevamo svake godine sport, nije bitno koji i ne moraju biti sportašice, ali se moraju baviti fizičkom aktivnošću, pogotovo starija, jer bude u školi do 13,30- 14,00, nakon toga piše i uči 2-3 sata, tako da se jednostavno mora razgibati, zbog svog fizičkog zdravlja, ali i zbog oslobađanja od stresa i stvaranja jedne navike za budućnost, te druženja i uklapanja u "ekipu"; činjenica je da kasnije ta djeca puno manje vremena budu po ulici i pred TV-om, jer steknu drugačije navike, a tu su opet i odlasi na utakmice u susjedne gradove, ne pretjerano daleko, ali opet da se malo maknu sa mjesta

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Nije. Ja u ovom slučaju ne bih udovoljila želji starijega. Osim na dječje i obiteljsko slobodno vrijeme, treba misliti i na svoje slobodno vrijeme. To je razlog zbog kojeg smo M. preselili iz izvrsne, ali udaljene glazbene škole u najbližu. I ništa mu ne fali.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

glasala za nijednu
    skolsko gradivo joj je puno, jedva i to stigne, jos uvijek mijesa oblike nekih slova i brojeva i sporo cita

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

4 x sportski sadrzaji (judo i kosarka). meni je to previse, njemu nije.
    jos bi htio i glazbenu skolu, ali o tome cemo odlucivati iduce godine.

moje i mm-ovo iskustvo iz os.sk. isto kao i tatekovo - do 4. razreda nista,
    kasnije 1-2 aktivnosti

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Nije vrijedno. Niti ja ne bih udovoljila takvoj zelji.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nastarija ima 2 puta tjedno ples i 2 puta tjedno glazbenu školu.
    Najmlađa ima 2 puta tjedno ples.
    Srednji nema ništa i zbog toga smo trenutno jako žalosni (išao na gimnastiku pa mu se nešto zamijerilo i sad više ne želi ništa)

Samo najstarija je školarka.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Naš stariji ima dva puta tjedno trening rukometa, a unazad godinu dana jednom tjedno sat gitare. Osim treninga tu su i utakmice, u sezoni dan ili dva tjedno, ali ne svaki tjedan. Kad nam se učini da je toga previše, ili se sam požali, dogovorimo se s trenerom što može preskočiti.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

...gdje me nadje...
    otkako je poceo "stvarni zivot" prosli tjedan pitam se jel' marinu previse?
    boravak do 16 15 (drugi jezik 2 xu toku boravka)
    pon iz skole solfeggio+gitara, mozda aikido 19-20 15
    uto slobodan : )
    sri gitara iza skole, mozda aikido
    cet solfeggio iza skole
    pet mozda aikido

aikido 2 od 3 puta idemo
    a osjecam da je premalo igranja, i definitivno premalo "trcanja"
    da je vikend prekratak i da nam stalno nedostaje vremena za
    slobodu-nazovimo ga tako...

u svakom slucaju veselimo se proljecu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

glazbena - 5 termina
    njemački - 2 termina
    plivanje - 3 termina
    bilijar - 2 termina
    To je za mene standard (bez bilijara), što znači da ću od njega do kraja školovanja očekivati da izvan škole uči još jedan jezik i da se bavi sportom redovito (rekreativno). Za glazbenu mi je dovoljno da završi osnovnu, a dalje kako hoće.
    Ukinuli smo njemački izborni u oš, a ne će ići niti na informatiku jer je to na ovakav način u oš definitivno dangubljenje. Ne će ići niti u ponuđeni klasični razred, iako je jedan od najboljih đaka u razredu. Ima dovoljno vremena za igru i odmor.Ima takav sistem neke nedostatke, ali dobrobit je višestruka. M ima vrlo širok krug poznanika i prijatelja pa svakodnevne školske frustracije na njega nemaju velik utjecaj. Vidim da ima visok stupanj samopoštovanja i socijalne sigurnosti - u svemu tome on pliva ko riba u vodi i stvarno uživa i u školovanju i u djetinjstvu.
    Treba naglasiti, da imam još jedno dijete, ovo sve bilo bi neizvedivo.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Idu na nogomet 2 puta tjedno i jedan dan za vikend imaju utakmicu.
    Svaki trening traje sat vremena, a utakmica 40 minuta.
    Nije puno, a dobro dođe da se malo razgiba, druži s prijateljima i napravi pauzu od škole.
    A dobro dođe i mami , jer dok ih čekam tamo, kafendišem s drugim roditeljima, družim se i radim pauzu od kućanskih obveza.
    Sve nam je blizu, max.5 min autom.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    ... što znači da ću od njega do kraja školovanja OČEKIVATI da izvan škole uči još jedan jezik i da se bavi sportom redovito (rekreativno).
    Vidiš, ja u ovom pogledu nemam nikakvih očekivanja.
    Ako ne bude želio do kraja škole ići ni na kakvu aktivnost, sve 5, neću ni okom trepnut. Pokušat ću ga nagovoriti na nešto za što ću smatrati da je korisno i/ili zabavno, no neću biti jako ustrajan u tome, pogotovo ako vidim da ima zadovoljavajući socijalni život i dovoljno tjelesne i mentalne aktivnosti.

Ivana2, nemoj misliti da imam nešto protiv tvog očekivanja, različiti smo ljudi (da ne kažem jedinstveni ) i svatko ima svoje nazore i meni je ok tvoj stav ... ovom sam temom želio ispitati i saznati različita mišljenja, no ne i prosuđivati koja su "dobra" ili "loša".

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ispričavam se ako sam rekla nešto uvredljivo, tatek. Nije mi bila namjera. M je dijete koje, što se ono kaže, "grize". On bi još nekoliko stvari, ali to ne dolazi u obzir upravo zbog vremena za igru i razbibrigu. Očekivanja postoje. Naravno da pokušavam djetetu usaditi svoje vrijednosti. Osnovno očekivanje jest da se ono što se započne i završi.
    Neprestano pratim tvoj angažman ovdje na forumu u vezi realizacija izleta i sl. To je ono što recimo kod nas definitivno nedostaje. Nama nedostaje kvalitetna veza s prirodom. Tu smo defektni jer ja to naprosto ne znam isplanirati.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Ispričavam se ako sam rekla nešto uvredljivo, tatek.
    Ne. ne, nije bilo baš ništa uvredljivo, dapače, ja sam mislio da ćeš možda ti shvatiti moj suprotni stav kao omalovažavanje tvoga i uvrijediti se, što mi uopće nije bila namjera - imamo različite stavove i to je tako, no problem.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj B. ima kick boxing 3 x tjedno, ide redovito osim ponedjeljka kada ima školu popodne, tada ne stigne. Jako voli ići, što mi je drago jer je jako razgiban i tamo definitivno ispuca negativnu energiju, ako i kada je ima...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj B. ide u školi na informatiku i u novinarsku grupu, ali to ne računam, jer su u radno vrijeme. 2X tjedno ide na drugi strani jezik i to je jedina obveza izvan škole. Za sport nije pokazao veliki interes, pa ove godine ništa od toga. Ono što bi bio možda pokušao je plivanje ali to mi se čini previše za njega i nas (ne želim se preseliti na bazen, voljela bih da može 2xtjedno malo rekreativno plivati, a ne imati treninge 3xtjedno, druge godine 2xdnevno). Liste čekanja za atletiku su preduge, navodno treba imati vezu - mislim kakav sportski duh - treniraju oni s dvije lijeve jer imaju vezu? Naravno da sam rekla da to nije za nas. Tek je 1. razred, što imam od njega nešto očekivati osim se potruditi da bude zadovoljno, sretno dijete? Ako ga nešto baš bude zanimalo, krenut će druge godine, ako ne, neće i to je to. Kada vidim prvašiće s 5-6 izvanškolskih aktivnosti bude mi ih žao, znam da neki u tome uživaju, ali meni je jednostavno prva asocijacija - roditelj nije zadovoljan svojim životom, nije ostvario vlastite želje. Kada ti ljudi stignu odigrati neku društevu igru s djetetom koje je stalno na nekoj aktivnosti?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

M. trenutno nema niti jednu vanškolsku aktivnost.To je njena želja i ja to poštujem.
    Al zato imamo jaaako puno vremena za obiteljsko gluvarenje doma koje svi četvero obožavamo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

M. je još premali za takve aktivnosti ali evo mog iskustva: ja sam bila primjerak ambicioznog djeteta neambicioznih roditelja (neambicioznih barem u smislu vanškolskih aktivnosti)
    Htjela sam na sve živo (od toga glazba na prvom mjestu - klavir kroz osnovnu i srednju i gitaru paralelno 4 godine, zatim novinarstvo i lutkarstvo u školi i dječji zbor u crkvi).
    Na nijednu od tih aktivnosti roditelji me nisu htjeli razvažat. Ja sam pilila po klaviru doma sama jer me oni nisu htjeli upisat iz razloga što bi me morali vodit. Tek kad sam se u 3. osnovne mogla sama snalazit u prometu, tada su popustili
    Ali kad malo bolje razmislim - nijedno dijete (osim jedne curice koja je trenirala plivanje, nje se stvarno dobro sjećam jer je po tome bila posebna i drugačija od nas ostalih), negdje do 3-4. razreda nije išlo nigdje izvan škole. Koji je razlog tome, ne znam - da li nije bilo toliko ponuđenog ili je većina roditelja bila poput mojih i to nije držala bitnim do neke dobi...
    Što se mene osobno tiče iz današnje perspektive gledano, nije mi žao nijedne minute "izgubljene" na takvim aktivnostima - na sve sam išla iz gušta, jer sam ja to izabrala i htjela, tamo sam imala dobre prijatelje kao i u školi, zabavljali smo se i putovali, i nemam osjećaj da sam se manje igrala od ostalih. Što se tiče "korisnosti", jednom mi je samo otac spočitao zašto ne idem na jezike kad već toliko vremena gubim van škole. Nikad nisam imala ambicija baviti se glazbom profesionalno ali zato za svoj gušt, u društvu, u crkvi, na dječjim predstavama - e, tu sam se nasvirala i zbilja nauživala . Jedina "korist" od svih tih aktivnosti bili su dodatni bodovi sa osvojenom državnog natjecanja iz lutkarstva koji su mi vrijedili za upis u gimnaziju
    Kako će biti sa M. i drugom djecom - ne znam. Ako budu htjeli dobit će potporu ali sama ih neću gurat ako ne žele. I, da nastojat ću da sve to skupa ne bude prerano
    (Možda su moji starci ipak bili dobri psiholozi - čekajući da sazrijem u želji i u svakom drugom pogledu, doveli su me do toga da sam se svime bavila redovito i dugotrajno - ko će znat )

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Glasala za 4 dana, s tim da ide na 2 vanškolske aktivnosti, engleski i karate. Ima i jednu vannastavnu, likovnu grupu, koja je ponedjeljkom nakon nastave, svakih 2 tjedna.
    Na sport je krenuo nešto prije 4. rođendana, dakle ide na sport već četvrtu godinu :shock:
    Prošle godine, dok je bio predškolac je imao iste aktivnosti, ali su bile 2 dana u tjednu, ove godine na žalost nam nije pasao takav raspored.
    Nije u boravku, 4 dana u tjednu je doma u 11.30.
    Nije mu puno, nikad nije umoran, zapravo on bi još, puno je jedino meni razvoziti...
    Ja sam kao dijete imala milion aktivnosti (jer sam ja tako htjela), doduše uglavnom u školi, osim par godina muzičke i jedno kratko vrijeme moderni balet, nikad nisam bila umorna...
    Eh da mi je ta energija danas....

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

stariji trenira 2 sporta i ide na informatiku u suprotnoj skolskoj smjeni. zapravo u anketi za nas nema odgovora jer i subotom ujutro ponekad ide na jedan od treninga, a nedjeljom na planinarenje. to je njegov izbor i ne zeli smanjiti broj vanskolskih aktivnosti.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne znam što bi trebala upisati u anketu...

A - 2X gitara
    B - 1X balet
    C - 0 aktivnosti (on je imao nekih želja, ali ja nisam bila spremna vodati)

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pa eto mi imamo glazbenu školu 3 puta tjedno:
    2 puta solffegio
    2 puta klavir
    Jedan dan ima ovo dvoje skupa.
    Uz to škola plesa.
    Sve to imamo u osnovnoj školi, pa sada u ovo zimsko vrijeme sve to dobro dođe da se preživi ovo zimsko razdoblje. No mi puno prakticiramo izlete u prirodu i ovaj klavir u petak popodne sigurno će biti teret u toplijim i ljepšim danima kada se na vikend može već u petak negdje otići.
    Definitivno su nove generacije roditelja angažiranije oko izvanškolskih aktivnosti svoje djece. Ja isto tako nigdje nisam išla do dobi kada sam to sama izabrala i sama odrađivala. Mi smo svoje vozali na plivanje, ritmiku, da ne spominjem veću količinu dječjih rođendana po igraonicama čega u naše doba nije bilo-sve se to mora odraditi i na kraju krajeva i isfinancirati.
    Nekako mi se samo čini da kud god vodimo dijete svugdje su velika očekivanja kao da će svi biti ili profesionalni sportaši, plesačice ili glazbeni virtuozi. To mi jedino smeta- ma daj pusti dijete da se zabavlja i uživa.
    Sve mi je to nekako preozbiljno- to je i bio razlog da ne idemo više na bazen. Svaki dan trening za prvašića bilo mi je stvarno too much!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    vannastavne skolske aktivnosti su mu: talijanski, izvidjaci i nogomet. vecina tih aktivnosti je gotova do 14 h pa mu tri dana u tjednu boravak traje do tih ura
    mi još nismo školaraci pa nisam popunjavala anketu, ali mi je zapelo za oko ovo
    jel i u drugim školama ima mogućnosti za dodatne aktivnosti u vrijeme boravka ? i moja će ići u boravak i pasalo bi nam kao i do sada u vrtiću da sve aktivnosti obavi dok mi ne dođemo po nju

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerojatno ima
    ovo je popis iz nase skole
    http://www.skole.htnet.hr/os-zagreb-...annast_akt.htm

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    mi još nismo školaraci pa nisam popunjavala anketu, ali mi je zapelo za oko ovo
    jel i u drugim školama ima mogućnosti za dodatne aktivnosti u vrijeme boravka ? i moja će ići u boravak i pasalo bi nam kao i do sada u vrtiću da sve aktivnosti obavi dok mi ne dođemo po nju
    Kod nas (O.Š. Nikola Tesla) ima, uglavnom sportske.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

2xtjedno nogomet
    3xtjedno plivanje ali pošto nemamo bazen "na suho" rade vježbe a
    1-2xmjesečno idu u Split na bazen

čini se puno ali npr nogomet nisu imali 2puta u zadnja 3mj jer je padala kiša
    iako se nešto premišlja i neželi na plivanje više pa se i ja premišljam
    da ga ispišem ili primoram da "odradi" do kraja godine :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vau, pa vi imate i ažurnu web stranicu

naša buduća škola ima samo stranicu s adresom, a prema onome što sam čula nema aktivnosti u sklopu boravka pa sam htjela vidjeti da li je to tako u većini škola ili je to uobičajeno

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa

to je lijepa stavr sa boravcima ovdje. sve aktivnosti na koje moja kcer ide su organizirana u sklopu skole i boravka (a ponudeno je puno toga od jezika, glazbe , sporta, zbora..) i ja kad je pokupim popodne, sve je to vec obavljeno.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Iv 8,5 godina 2 razred
    za vrijeme nastave do 16sati:
    2xinformatika
    2xgimnastika
    nakon skole
    3xtjedno rukomet nakon skole (ide s ekipom iz razreda)
    3xtjedno tenis (vrijeme je ove zime nikakvo pa vec 2 mjeseca imamo pauzu)
    francuski 2xtjedno (bilo bi bolje da je strani jezik u skoli ali nazalost nije pa smo osudjeni na popodnevne aktivnosti)

Glasala sam za 5x, ponekad je i vise, ali ako mu se ne ide nikom nista.

An 5 g. 2x tjedno engleski nakon vrtica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •