Čula sam oprečna mišljenja pa me zanima što se dogodi s naknadom ako direktno s porodiljnog ideš na čuvanje trudnoće?
Čula sam oprečna mišljenja pa me zanima što se dogodi s naknadom ako direktno s porodiljnog ideš na čuvanje trudnoće?
Mislim da je mamma san neki dan odgovarala na ovakvo pitanje, a odgovor je bio da za komplikacije primaš 831 kn mjesečno, a za rodiljni 1660 kn.
točno. (ovo za rodiljni je pod pretpostavkom nastavnog dopusta na bolovanje)piplica prvotno napisa
samo ću reći da ako je tako, a situacija je ista, u ovoj trudnoći se neću puno zdebljat jer neću imat šta jest. plakat ću sad malo, pa ću se opet vratit na forum, bok...
Kod nas ista situacija....ili
ma prestrašno.... 831 pa 1600...., a krediti čekaju.....
Moram izraziti zgražanje i užas pred ovakvom odlukom :shock:
Natalitetna politika grozomorna.
Želiš roditi djece, ili ti je dijete na putu, moraš ležati, a oni te kazne ko zadnjeg kretena užasnim udarom na novčanik, i to nakon perioda u kojem si ionako ispaštala na 2500 kn.
Pa zar je neka velika korist od žene koja se na radno mjesto vrati pa tri mjeseca, u odnosu na onu koja to nije u stanju?!
Ne razumijem...
U prijevodu - ako ćeš još djece, izbjegavaj ih dok ne prođe famozna tri mjeseca na poslu nakon porodiljnog da te ne zakače kompikacije?
Ma, idem. Iznervirala sam se.
ifigenija, oni nadju načina da spriječe malverzacije, pa stradaju i "nevini", na primjer s onih 5g prebivališta u ZGB, mi imamo 4g, oboje plaćamo prirez i ino i ništa![]()
Ja sam nagrabusila s bolovanjima za dijete tijekom prve godine staža. Izgubila sam preko 2000kn![]()
krumpiric prvotno napisa
Žao mi je zbog bolovanja.
Što se tiče sprečavanja malverzacija - baš su našli gdje će sprečavat malverzacije! Gdje je nejač, tu udri. Pa neće valjda tamo gdje se milijarde i dijamanti vrte. Nego na trudnice. Ne može trudnica na čuvanju pijukom na vlast, pa zgazi...
Ma...
a eto, onda imas situaciju kad s porodiljnog (kojeg si zelio i planirao) moras otic radit (sto nisi bas planirao) pa ta tri mjeseca imas u kuci i oko nje opsadno stanje - te dijete u cjelodnevni vrtic, te dijete u cjelodnevni boravak u skoli, te dijete kod bake na cuvanje (falabogu da je bila na raspolaganju), te oca koji trci okolo i odlazi s posla ranije (na opce "odusevljenje" korisnika) i skuplja celjad po okolnim selima (jedno dijete na 15ak km od kuce, drugo na 6km od kuce, trece dijete u maticnom selu), pa majku koja s trbuhom klepece po gradu jer je parkirala bogu iza tregera jer blize nema mjesta, pa juri i ona doma da vidi tu svoju celjad i pokusa izorganizirat bar veceru ako nista drugo....
vrlo kul 8)
al eto - prodje i to. i dobro je (budes bas fino zahvalan) sto si uopce mogao to tako izorganizirati i izvesti (meni je sef morao "izmislit" i posla i radno vrijeme jer u nase uobicajeno - nije bilo fizickog mjesta za mene jos jednu jer je bio vec od ranijeg porodiljnog zaposlen covjek na mom radnom mjestu i ja za ta tri mjeseca jednostavno nisam imala - gdje raditi...)
pa ti budi i izvana motivirannema te vanjske sile danas u hrvatskoj koja ce ti nit mrvu pomoc u motivaciji, kamoli da bude nekakav "organizacijsko-financijski" faktor u odlucivanju o brojcanom stanju obitelji
ako ta odluka ne krene iz srca obitelji - nema nis od toga...
![]()
evo pročitala sam sve topice vezano za ovu temu jer sam neplanirano ostala trudna za vrijeme porodiljnog pa me zanima s obzirom da se mjenjao zakon da li još uvijek vrijedi ovo da ako tri mjeseca iza porodiljnog radiš se račaš na puni prosjek za porodiljni?
i konačno da li se tribaju vidjeti tri ili dvije isplate na obrazcu er-1?
znam da je tema prožvakana ali eto imam desetak dana da odlučim šta da radim i molim šefa da me primi koji mjesec nazad
e da još sam zaboravil s obirom da mi porodiljni završava 19.02 da li je dovoljno da s vidi isplata za taj dio 2.mjeseca i za 3. ili mora biti plaća za cijeli mjesec
zanima me teoretski: može li se za tri isplate plaće raditi u svakom mjesecu po jedan dan? eto, 3 isplate pa dok ne rodin ne moramo jesti meso al kad rodim , hoće li bit puna plaća?
Dovoljno je da se vidi dio za 2. mj.i cijeli 3. mj. na ER obrascu da bi ostvarila pravo na punu naknadu.... provjerila sam na hzzo (nisu baš bili sigurni) i kod savjetnice za državne naknade (naknade svih vrsta i oblika).... ona tvrdi da je to dovoljno (i kod mene je takav slučaj).... Tu, naravno, može biti i godišnjeg.... i to se računa kao rad.... sretnomarijana28 prvotno napisa