Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: istek ugovora

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno istek ugovora

jednostavno nemam vremena listati prethodne stranice pa Vas molim ko zna nek mi objasni.Uskoro mi istiće ugovor,trudna sa 8 tjedana,pa me zanima (na komplikacijama sam zbog težih,prijašnjih trudnoća)ukoliko mi ne bude produžen ugovor da li ostvarujem prava novčana i radni staž do godine dana djeteta ili samo dok se dijete ne rodi imam radni staž i posjek plaće? Da li je moguće prijaviti se kod drugog poslodavca (da bi ostvarila svoja prava),iako sam kod ovog već otišla na komplikacije
    :?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pravo na max. 4250 kuna imaš dok si na komplikacijama, a kasnije 45 dana prije poroda otvaraš porodiljni i padaš na 1660. ovo je u slučaju da ti ugovor ne produže.

posao možeš promijeniti bez obzira na trudnoću i komplikacije, samo ne bi smjela imati nikakav prekid ako želiš punu plaću.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    pravo na max. 4250 kuna imaš dok si na komplikacijama, a kasnije 45 dana prije poroda otvaraš porodiljni i padaš na 1660. ovo je u slučaju da ti ugovor ne produže.

posao možeš promijeniti bez obzira na trudnoću i komplikacije, samo ne bi smjela imati nikakav prekid ako želiš punu plaću.
    jes i sigurna za to? meni se čini da nije tako, osim ako se zakon nije promijenio. smo jedno predaješ prosjek plaće, i to kad ideš na čuvanje. na temelju tog prosjeka ti izračunaju naknadu za komplikacije i poslije za porodiljni...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sad sam išla kopati i skužila da sam totalno u zabludi.

zara1 je dobro napisala.

ne mogu vjerovati kako je to grozno i nepravedno. odradiš makar 10 godina, istekne ti ugovor u trudnoći i još nemaš pravo na prosjek plače?!

ne znam kako je moguće ali pouzdano znam da je moja prijateljica kojoj je istekao ugovor za vrijeme komplikacija, dobivala punu plaću prvih 6 mjeseci?! možda greškom...nemam pojma

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

možda joj je istekao ugovor dok je bila na porodiljnom?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je istekao ugovor na odredjeno za vrijeme porodiljnog i dobijala sam jednako, nije mi naknada pala na nize????

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lunic prvotno napisa
    Meni je istekao ugovor na odredjeno za vrijeme porodiljnog i dobijala sam jednako, nije mi naknada pala na nize????
    da i? pa to je ok. zašto upitnici?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: istek ugovora

Citiraj mamalela76 prvotno napisa
    jednostavno nemam vremena listati prethodne stranice pa Vas molim ko zna nek mi objasni.Uskoro mi istiće ugovor,trudna sa 8 tjedana,pa me zanima (na komplikacijama sam zbog težih,prijašnjih trudnoća)ukoliko mi ne bude produžen ugovor da li ostvarujem prava novčana i radni staž do godine dana djeteta ili samo dok se dijete ne rodi imam radni staž i posjek plaće? Da li je moguće prijaviti se kod drugog poslodavca (da bi ostvarila svoja prava),iako sam kod ovog već otišla na komplikacije
    :?
    mamalela76,

ako ti ugovor o radu istekne dok si na bolovanju, primat ćeš istu naknadu dokle god ti je bolovanje otvoreno. S tim da odmah po isteku ugovora moraš javiti na HZZO da ti je ugovor istekao kako bi ti promijenili osnovu osiguranja.
    Odmah po isteku bolovanja, javljaš se na Hrvatski zavod za zapošljavanje kao nezaposlena osoba, te temeljem tog, a s datumom rođenja djeteta otvaraš rodiljnu dopust (po novom Zakonu: rodiljnu poštedu od rada) i ostvaruješ nakandu od 1660 kuna.

NIKAKO nesmiješ zaboraviti odmah po isteku ugovora javiti na HZZO da ti promijene osnovu osiguranja, jer će ti inače po isteku 30 dana od dana isteka ugovora, prekinuti bolovanje.

Mačka

Početno

S 30.04.2009. ističe mi ugovor (s tim datumom imam 4 god. neprekidnog radnog staža), još uvijek ne znam da li ću dobiti produženje ugovora, pa se pripremam na sve moguće. Termin poroda određen mi je za početak kolovoza, početkom srpnja smatram da ću moći ići na porodiljni i samim time ostaju mi upitni 5 i 6 mjesec, ako budem nezaposlena. Ono što me zanima je,da li se mogu prijaviti kod nekog drugog poslodavca tih dva mjeseca kako bih bila u radnom odnosu pa onda otvoriti porodiljni i kada bih se zaposlila kod drugog poslodavca, pa otvorila bolovanje ili komplikacije da li sam onda na teret poslodavca ili hzzo-a, te koja primanja mogu onda očekivati? Molim pomoć ako itko zna i sorry ako je netko već odgovorio na situaciju poput moje a ja nisam vidjela....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mačka, odgovor se nalazi u svakom topicu o ugovor na određeno vrijeme. Ako nemaš prekida u radu, te ti se nastavlja novi ugovor o radu na stari (dan za danom, jer i 1 dan je prekid), otvaraš rodiljni dopust kao i bilo koja druga zaposlena osoba.

Mačka

Početno

Hvala....

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cure,hvala

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni zanima ako mi može tko odgovoriti. s obzirom na novi zakonu 2009 da moraš raditi konstantno godinu dana da možeš ostvariti porodiljne naknade, meni u firmi produžuju stalno ugovor jer sam na određeno, sad mi također produžuju samo mi mijenjaju radnu ulogu, da li ja ostvarujem pravo na prosjek svoje plaće prvih 6mj ili padam na 1660kn? trebam roditi poč 10mj., a išla bi na komplikacije 01.08., nekih 20dana prije onih 45dana. Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj amalia prvotno napisa
    meni zanima ako mi može tko odgovoriti. s obzirom na novi zakonu 2009 da moraš raditi konstantno godinu dana da možeš ostvariti porodiljne naknade, meni u firmi produžuju stalno ugovor jer sam na određeno, sad mi također produžuju samo mi mijenjaju radnu ulogu, da li ja ostvarujem pravo na prosjek svoje plaće prvih 6mj ili padam na 1660kn? trebam roditi poč 10mj., a išla bi na komplikacije 01.08., nekih 20dana prije onih 45dana. Hvala
    Pa ako imaš 12 mjeseci neprekidnog staža, biti ćeš u radnom odnosu i kod otvaranja rodiljnog dopusta, ostvarit ćeš naknadu u visini prosjeka plaća.

isto se odnosi i na komplikacije, s tim da je tu naknada limitirana na 4250 kn, a u uvjet staža proširen alternativnim uvjetom 18 mjeseci staža u prekidima u zadnje 2 godine.

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a u uvjet staža proširen alternativnim uvjetom 18 mjeseci staža u prekidima u zadnje 2 godine.

možeš mi molim te ovo malo pojasniti . ŠTA ZNAČI 18MJ U PREKIDIMA U ZADNJE DVIJE GODINE?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj amalia prvotno napisa
    a u uvjet staža proširen alternativnim uvjetom 18 mjeseci staža u prekidima u zadnje 2 godine.

možeš mi molim te ovo malo pojasniti . ŠTA ZNAČI 18MJ U PREKIDIMA U ZADNJE DVIJE GODINE?

Kod izračuna naknade za bolovanje koja se isplaćuje na teret HZZO-a uvjetovano je da će ona biti isplaćena temeljem prosjeka isplaćenih plaća, ako korisnik bolovanja do otvarnja bolovanja ima ostvaren uvjet 12 mjeseci neprekidnog staža odnosno 18 mjeseci staža u prekidima u zadnje 2 godine. Ako ovaj uvjet nije ostvaren, naknada za bolovanje isplaćuje se u visini 25% proračunske osnovice odnosno iznosi 831 kunu (cca).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •