Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: atopijski dermatitis-neurodermitis

lidac2004

Početno atopijski dermatitis-neurodermitis

vidim da ima dosta djece sa tim problemima pa me zanima u cemu je razlika izmedju jednog i drugog?
    kako se njeguje djecja koza kod jednog ili drugog?

malena mi,izgleda ima neurodermitis....
    kazem "izgleda" jer je dermatolog napisao da klinicka slika upuceje na neurodermitis i rekao da ju nece jos slati na pretrage jer je jos mala.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja nemam pojma koja je razlika ali mi neka moja logika govori da je atopijski možda povezan s nekom alergijom, a neurodermitis na psihičkoj bazi. Ali isto tako mi je onda čudno da tako maloj djeci već pripisuju neurodermitis :/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

To je isto.

lidac2004

Početno

da,izgleda da je
    kopala sam po medicini.hr i nasla o tome....

nije mi jasno zasto onda jedni doktori govore da dijete ima neurodermitis a drugi da ima a. dermititis?

eto,mene su zbunili....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo upravo danas mi je frendica dobila od pedijatrice preporuku za malog "pregomin" od (kršitelj koda) je - mislim, jel neko ima iskustva s tim?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pregomin se daje samo ako mama ne doji i ako je ustanovljena alergija na protein kravljeg mlijeka koja se manifestira kao dermatitis.
    Tako je barem meni receno.
    Fala Bogu, nije nam trebao :D
    A ja vec 6 mjeseci ne konzumiram proizvode od kravljeg mlijeka.
    Alergoloski testovi se kod beba mogu raditi tek nakon sto navrse godinu dana. Tako su mi rekli u Poliklinici Sabol.

Sto se tice razlike - nema ih. I mene su zbunila ta dva izraza kada je L. dijagnosticiran deramtitis.
    Mislim da je prije postojao samo izraz neurodermitis, a kasnije se pojavio i izraz atopijski dermatitits, jer je bezveze ekceme na kozi povezivati automatski s neuro-stanjem

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Atopijski i neurodermitis je jedno te isto odnosno pravi naziv je atopijski dermatitis odnosno atopična koža. Ko što sam već par puta pisala meni je dermatlologica rekla da je atopijski dermitis bolest kože kod koje koži fali neki enzim te koža pojačano gubi vlagu. Laički nam je rekla dermatologica da je njegova koža lošije kvalitete. Naziv Neurodermitis se koristi zbog toga što se smatra da stres, nerviranje pojačava reakciju te se zbog toga koristi i taj naziv. Ali po meni pravi naziv za to koji se upotrebljava kod djece je atopijski dermitis.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo na Pregominu već 10 mjeseci. Ima odvratan okus i miris, ali s vremenom se navikneš. Isto ko i beba, moja Rina hoće samo čokolino s pregominom, ili neku drugu kombinaciju s pregominom, mada kad pomislim, slatko + slano, zlo mi je. Uglavnom, ona je imala alergijsku reakciju i dali su pregomin bez testova na alergiju. I ok nam je.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moj Mihael također ima atopiju ali kod njega je seboroični dermititis. Razlika je valjda gdje se promjene na kozi javljaju. Njemu su na pregibima ruku i nogu te na prsima a izgledaju kao lisajevi i na tim mjestima je koza izrazito suha. Ja Mihaela dojim (ima pet mjeseci) i jedino sto sam primjetila je da kad je nervozan crvenilo je izrazenije. Isprobala sam sve moguce kremice za njegu koze i jos mi se najbolje pokazala obicna niveina baby krema. Najbitnije je kozu cesto mazati da se odrzava vlaznost a u kupku mu dodam Mustelinu Stalatopiu koja mi se pokazala najboljom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moja Lea ima također istu stvar, mazala sam je sa svim i svačim i sad trenutni je mažem kremom od travara Petrovića iz VG, poboljšava se, a obično joj se pojvljuje najviše isod vrata i ispod koljena. Ja ga također imam i čula sam da je dobila preko dojenja - da ne povjeruješ!Također čekamo neke kremice iz Njemačke pa ću vidjeti kako će dijelovati. uskoro ćemo na more (za dva dana) pa vjerujem da će joj biti bolje. Štose tieč samog naziva ove kožne disfunkcionalnosti to je jedan te ista stvar - neurodermitis i atopijski dermitis, ali kao što je jedna od vas navela ne povezuje se nikako sa neuro stanjem djeteta.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moja Lea ima takodjer istu stvar, mazala sam je sa svim i svacim i sad trenutni je mazem kremom od travara Petrovica iz VG, poboljsava se, a običcno joj se pojavljuje najvise isod vrata i ispod koljena. Ja ga takodjer imam i cula sam da je dobila preko dojenja - da ne povjerujes!Također cekamo neke kremice iz Njemacke pa ću vidjeti kako ce dijelovati. uskoro cemo na more (za dva dana) pa vjerujem da ce joj biti bolje. Sto se tice samog naziva ove kozne disfunkcionalnosti to je jedn te ista stvar - neurodermitis i atopijski dermitis, ali kao sto je jedna od vas navela ne povezuje se nikako sa neuro stanjem djeteta.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a mi izgleda imamo nekakav netipični atopijski. naime, kako sam i na ovom forumu pročitala ljeto, more i sunce bi trebali pomagati, a mom Vidu od mora i sunca fleke na nogicama podivljaju! od ispod koljena pa sve do guze nogice su prekrivene žarko crvenim flekama, malo ispupčenim i vrućim! nakon par dana mackanja i trackanja svim i svačim (još nisam našla ništa pozudano) kapituliram i uzmem malo kortikosteroida pa mu se to smiri, oljušti i prođe (na tjedan do dva-tri, ako smo sretni). i tako svako malo. pokušala sam eksperimentirati s hranom (više ga ne dojim, sad mu je 11 mj) ali ne mogu pronaći uzročno-posljedične veze ni sa čim (mlijeko, meso...). trenutno izbjegavamo paradajz i mrkvu , ne pitajte kako smo došli do te formule. vec par tjedana skupljam hrabrost uvesti jogurt (sad je na adaptiranom). i presretna sam što je ljeto hirovito i svako malo zahladi! paradoksalno, živimo na Krku i Vid o b o ž a v a more, a škodi mu... :?

lidac2004

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    a mi izgleda imamo nekakav netipični atopijski. naime, kako sam i na ovom forumu pročitala ljeto, more i sunce bi trebali pomagati, a mom Vidu od mora i sunca fleke na nogicama podivljaju! od ispod koljena pa sve do guze nogice su prekrivene žarko crvenim flekama, malo ispupčenim i vrućim! nakon par dana mackanja i trackanja svim i svačim (još nisam našla ništa pozudano) kapituliram i uzmem malo kortikosteroida pa mu se to smiri, oljušti i prođe (na tjedan do dva-tri, ako smo sretni). i tako svako malo. pokušala sam eksperimentirati s hranom (više ga ne dojim, sad mu je 11 mj) ali ne mogu pronaći uzročno-posljedične veze ni sa čim (mlijeko, meso...). trenutno izbjegavamo paradajz i mrkvu , ne pitajte kako smo došli do te formule. vec par tjedana skupljam hrabrost uvesti jogurt (sad je na adaptiranom). i presretna sam što je ljeto hirovito i svako malo zahladi! paradoksalno, živimo na Krku i Vid o b o ž a v a more, a škodi mu... :?

joj,nemoj me plasiti,nama se jedva malo smirilo stanje....ima jos jako crvene fleke na pregibu stopala a drugdje se lagano povlaci (da kucnem u drvo)....

valjda ne bude i ona tako reagirala u moru....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Aleta točno je da kažu da sunce i toplo vrijeme pomažu kod atopijskog dermatitisa, no nekoj djeci ne odgovara slana morska voda pa ih je potrebno tuširat odmah nakon izlaska iz mora. Također je moguće da je Vid alergičan na sunce ili mu smeta neki od sastojaka kreme za sunčanje (neznam kakvu koristite dal baš prilagođenu za alergije ili neku drugu dječju).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma neće beba jasmina imati posljedice od mora. to su ti lidac bebe rođene u 11 mj., a te bebe se obožavajju kupati i njih more može samo liječiti ništa drugo

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma ne bojte se, mame, kažem vam ja da smo mi jedini koji tako reagiramo (nama bi možda koristila alpska klima )Rokomama, i ja sam pomišljala na alergiju od sunca, ali pogoršalo mu se, recimo i danas kad je cijeli dan bio u dugim hlačicama. jedino možda toplina + znoj? jedan dan je na plaži stvarno jadan plakao jer ga je peklo, pa smo ga brzo zalijevali slatkom vodom i prestao je. inače smo na plaži jedini čudaci koji dolaze ujutro u 7 i odlaze već u 8, da bi se vratili navečer u 7 i opet otišli oko 8, tako da mi dijete sunca ni vidlo nije. osim što sumnjam u sveki da ga pusti da puza po terasi prek dana koja bas i nije sva u hladovini. pokusat cu i s tom zabranom, pa cu pratiti rezultate.

lidac2004

Početno

Citiraj puros prvotno napisa
    ma neće beba jasmina imati posljedice od mora. to su ti lidac bebe rođene u 11 mj., a te bebe se obožavajju kupati i njih more može samo liječiti ništa drugo
    puros,

Početno

mi isto imamo atopiski dermatitis..blaži oblik..pojaqvio se u Filipovom 3 mj.. A sa sljedećim aktivnostima skroz smo ga se riješili (Filip je sada 5,5 mj):
    1. kratko kupanje (5 min) samo dva puta tjedno i to u uljnoj kupki. Poslije toga ga se ne briše ručnikom..nego samo lagano potapka, tako da što više tog ulja ostane na površini kože
    2. ostalim danima samo kratko tuširanje bez ikakvih sapuna isl.
    3. svaki dan ujutro i nakon kupanja iziritirana područja mažemo sa neutralnom masnom kremom bez konzervansa. Poslije kupanja u ulju se ne maže.
    4. Sunce, more i sol ne koristi atopijskom dermatitisu čak se i pogorša..već mediternaska suha klima. Kao što je već netko rekao obavezno isprati djete sa slatkom vodom i što manje sunca. Vlažna klima, znoj pogoršavaju stanje.
    5. Kako ne znamo pouzdani uzrok u stanu nema kućnih ljubimaca, duhanskog dima, pernate posteljine, tepiha i sl. tekstilnih grinjoljubaca. Pojačana higijena stana zbog prašine obavezna.
    5. Imamo u pričuvi kremu koja učinkovito uklanja simptome: crvenilo i svrbež ali bez kortikosteroida..neka nova na tržištu puno bolja za kožu, a jednako učinkovita.
    Nama je ove savjete nadijelio privatni dermatolog, dosta nam je objasnio oko tretmana kože. Uglavnom se sve svodi da se koža ustrajno i pravilno njeguje..te da se izbjegavaju poznati pojačivači. I još nešto.. u što se ranijoj fazi počne sa pravilnom njegom prije se riješite. Jer ako dermatitis uzme maha teže ga je iskorijeniti..baš kao da dublje pusti korjenje.

Ako nekoga zanimaju točni nazvi kupke i krema i doktora mogu javiti na pp jer nisam sigurna da smijem tako što ovdje pisati.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja bih isto laički rekla da more dermatitisu ne škodi, ali rodica koja ima bebicu sa neurodermatitisom joj strogo zabranjuje po preporuci liječnika. kaže da joj se od mora pogorša stanje!!
    a mi milsimo more lijek

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pretpostavljam da nam je lidac na moru sa svojom jasminom. ma sigurna sam da će reći da je sve bilo ok.

lidac2004

Početno

Citiraj puros prvotno napisa
    pretpostavljam da nam je lidac na moru sa svojom jasminom. ma sigurna sam da će reći da je sve bilo ok.

nisam,a s obzirom na vrijeme i temperaturu mora,ni necemo ici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lidac nek ti ne bude krivo. bolje da ne ideš. mi živimo na moru i okupali smo se bembo i ja ne više od 15 puta u cijelo ovo ljeto. užas živi!!!!nikad gore ljeto od ovog.još mi se pišmiš i prehladio od ovog glupog vremena.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo i mi smo, čini se, malo obuzdali atopijski d. Sve je super kad Vid nosi duge hlačice, tj. ne čoha se izravno noktićima iza koljena. Uz to nije prevruće, nismo na suncu, tuširamo se brzinski i mažemo oooobilno kremom za guzu iz ljekarne po cijelim nogicama, preventivno.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nama je dr rekla da F ima malo atopijskog dermatitisa...e sad..to je bilo par flekica na ledjima i na laktovima koje su se sirile.
    Dala nam je samo da mazemo AVENE kremom za bebe za izuzetno suhu kozu i to je nestalo za par dana.
    Da li je to stvarno bio a.d. ili nije nemam pojma ali nam je pomoglo.
    Ako nekom treba tacan naziv kreme da proba, pisite pa cu vidjet kuci koja je tacno i javiti.

Nadam se da ce svim malim princevima i princezama ubrzo biti bolje
    od nas

majamarija

Početno neurodermitis

atopijski dermatitis ili neurodermitis je jedna te ista bolest samo drugog naziva(ima vise naziva za tu bolest) atopiski znaci nasljedni dermatitis.
    Razlikuje se po starosti djeteta i po promjenama na kozi,

na vise pitanja se obratite
    pozdrav maja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo na kraju išli kod privatnog dermatologa i dr. nam je dala prvo terapiju od tri dana gdje sam joj vratić mazala sa Hydro - Wolf kremom, a ispod koljena sa Geokortonom - samo tri dana, ne duže!Počelo se povlačiti no recidiv se dogodio u roku od dva dana tako da nam nije bili druge nego kupiti na slijepo kremu od 318 kn, ali zaista djeluje, nema više niti jedne jedine točkice!Krema se zove Elidel i preporučam je svim mamama čija sunašca imaju isti problem kao i moja Leki (a i ja uostalom imam taj glupi neurodermitis)!Ima je za kupiti u svakoj boljoj ljekarni jedini nedostatk joj je cijena, ali zaista vrijedi svake kune. probajte, nadam se da će vam pomoći!!!! :D :D :D

Lea, 16.11.2004.

mariva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja se ispričavam ako je negdje potaknuta ova tema ali mene zanima sljedeće, čula sam ako dijete ima neurodermitis da se može dobiti produženje porodiljnog.......
    ako netko bilo šta zna o ovome neka me slobodno obavijesti. hvala

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam to spomenula...ostavila sam ti pp...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mom P. je nakon točno godinu dana nestao AD. Sve je počelo prošle zime (imao je 6 mj.)...kada je počelo c. grijanje i dohrana. Pokušavala sam testirati razne namirnice, ali na samom početku je jeo jabuku, rižu ili mrkvicu. Izbacila sam mliječne proizvode i ništa. Dr. pedijatar-alergolog mi je, a nakon neg. testova na 10-ak alergena rekla da je kod nasu pitanju tzv. "atopična" tj. vrrrlo suha koža, koju moramo dosta njegovati i da će vjerovatno vrijeme pomoći. Tako sam se oboružala kvalitetnim losionima i uljima za kupanje, kupanje 1x tjedno (zima),ljeti malo češće. I mislim da nam je dosta pomoglo što smo izbacili klasični deterdžent za veš i počeli koristiti Biowashball kuglice. Potpuno ekološki proizvod, a najvažnije je da je preporučljiv za kožu sa problemima. Uzela ih preko interneta, prvo sam naručila iz Italije, a vidim da ih sada kod nas prodaje neka tvrtka preko svoje stranice. Toplo preporučam

Datum pristupanja
    Mar 2008

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I šta to funkcionira? I za prljavu robu?( ne samo nošenu,nego i flekavu i kojekakvu dječju + pelene)? 8)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da, i još djeluje antibakterijski...na stranici od ekoprodisa ti je objašnjen kemijski postupak koji se dešava kada se pere sa kuglicama. Meni je, osim činjneice što je blag za kožu, bitna i financijska pozadina . Npr. pranje sa praškom ti je cca 4kn, a sa kuglicama je 50 lp., a i ne moram stalno tegliti prašak doma...mi peremo robu 3 puta tjedno

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj mummy lidija prvotno napisa
    Mi smo na kraju išli kod privatnog dermatologa i dr. nam je dala prvo terapiju od tri dana gdje sam joj vratić mazala sa Hydro - Wolf kremom, a ispod koljena sa Geokortonom - samo tri dana, ne duže!Počelo se povlačiti no recidiv se dogodio u roku od dva dana tako da nam nije bili druge nego kupiti na slijepo kremu od 318 kn, ali zaista djeluje, nema više niti jedne jedine točkice!Krema se zove Elidel i preporučam je svim mamama čija sunašca imaju isti problem kao i moja Leki (a i ja uostalom imam taj glupi neurodermitis)!Ima je za kupiti u svakoj boljoj ljekarni jedini nedostatk joj je cijena, ali zaista vrijedi svake kune. probajte, nadam se da će vam pomoći!!!! :D :D :D

Lea, 16.11.2004.

ja upisal elidel u google i izbacilo mi ovo:
    http://www.almp.hr/?ln=hr&w=farmakov...aci&id=89&p=11
    sorry, ne znam staviti link

budem naučila

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da malo osvjezim topic ovime:

http://www.amoic.hr/RRR-933-NEURODER...JAZA-/138.aspx

I postavim jedno pitanje:
    Ima li netko iskustva s kremom: Dr. Theiss Noćurkov intenzivni pomaz s 21% ulja noćurka.

Thanks!

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

imam 17 godina i cijeli se zivot mucim s atopijskim dermatitisom,atopijski dermatitis je isto sto i neurodermitis samo je naziv kasnije promijenjen u medicini.naziva se neurodermitis jer za osobe koje ga imaju stres je vrlo bitni aspekt razvijanja te bolesti.najvise alergija se veze uz grinje,prasinu ili pak hranu.ako imate malo dijete koje ima neurodermitis odvedite ga na testiranje u najranijoj dobi jer mu to u konacnici samo pomaze a ne suprotno.jedeci hranu na koju smo alergicni dijete moze konstatno biti crveno i imati ludacki svrbez koje ne prolazi sve dok se doticna hrana ne prestane konzumirati.more definitivno pomaze ali sunce bas i ne,valja zastiti dijete visokim faktorom i ne ga izlagati jakom suncu.sto se tice materijala stetiti mogu sintetika mozda plastika tipa satovi i sl zavisi od osobe do osobe.kortikosteroidi kao sto su beloderm elocom i sl se ne preporucaju maloj djeci a ako je rijec o starijoj djeci ne preporuca se njihovo konzumiranje dulje od tjedan dana.vazno je naci kreme koje pasu vasem djetetu jer svako drugacije reagira na istu kremu.ja sam isprobala gomilu krema ulja i kupki.preporucam aderma-exomega(kosta 12o kn), mast od gospine trave i cold kremu(radi se po receptu u skoro svakoj ljekarni,masna je,nije stetna,kosta do 50kn ovisno o kolicini i omjeru u recceptu).treba koristiti neko mlijeko za tijelo koje je hidratizirajuce al ne vodenasto,zatim neku masniju kremu za lice i pregibe koji su osobito suhi,te neku kremu samo za ruke koja je u prakticnom pakiranju kako bi se mogla vise puta dnevno nanositi(ako dijete ide u skolu).sama bolest moze dosta oslabiti imunitet pa takoder ima nekkih stvari koje to potpomazu tipa tablete ulje nocurka,b i d vitamin i sl.ono cega se sa sigurnoscu sjecam da mi je pomoglo su vjerovali ili ne bila prepelicja jaja.pocela sam ih pit sa nekih 12 godina prvo po ljeti zatim tokom cijele godine i mogu reci da su mi zaista pomogla.to su mala jaja koja sam stavljala u bijelu kavu,promjesa se i popije,uopce nije tako odvratnog okusa,a stvarno pomaze,nadam se da ce ovo nekima biti bar od neke pomoci uzivajte

Fenn avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Drage moje,

moja malecka ima dermitis po ručicama (kod šake i zgloba), svakakve kremice smo mazali i ono što nam je pomoglo je ova krema, ja sam je dobila na poklon za sebe, a kako više nisam znala kako pomoći maloj, rekla sam, ajde da i nju probam jer je cijela prirodna.

ULOLA - Bademovo ulje, med i cedar
    http://www.ulola.hr/portfolio-items/...ulj-med-cedar/

Dakle, rezultati su divni:

pred spavanje:
    1. namažem kremicu
    2. stavim gazu preko
    3. kapnem 5-6 kapi fiziološke otopine
    4. sve obujmim gaza-zavojem
    5. zalijepim onim bijelim medicinskim flasterom

Ujutro joj skinem te povoje i ručice budu divne, koža ne bude isušena i nema više crvenila.

Do navečer njoj se pokoji dio zacrveni i ja ponovim večernje povoje.

Još jedna važna stvar: mi smo je u početku ljubazno molili da se ne grebe, no ona si nije mogla pomoći i onda smo joj strogo zabranili da se grebe (ima 4 g.) - svaki će roditelj najbolje znati koja tehnika naredbe funkcionira, i kako se prestala grebati, to mazanje ima efekta (da se grebe ne bi joj ništa pomoglo jer ta izgrebana koža je najveći problem).

Dakle, ova krema mi je bila bolja od svih onih medicinskih koje više ne koristim.

I kupam je u lavoru sa zobenim pahuljicama jer one omekšavaju kožu.

Eto, nadam se da sam pomogla nekoj očajnoj mami :D

Pusa!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja sam svojem malom za sad riješila problem s šakicama i pregibima , tj. s prstićima. Vječito je na pojedinim prstima nosio neki flaster
    jer se svrbao. Najduže je bio bez flastera 2 dana i to nakon terapije s kortićima i onda sve ispočetka.
    A, sad već 2 tjedna nema niti jednog flastera i čiste šake i prste.
    Prije spavanja mu namočim dvije pamučne bijele čarape i stavim na šake i zamotam s prozirnom folijom i tako spava do jutra. Znači to mora biti
    vlažno i hermetički zatvoreno ( prije toga mu niti ništa ni ne namažem) i tako spava do jutra, Čim se probudi mu to skinem i ruke su onak jako vlažne i na to mua namažem pantexol mast. I mora biti mast jer ona zaustavi tu vlagu na koži korz cijeli dan. I tako sad svaki dan radim išake su mu super. Ne mogu se načuditi. Jedino ne znam koliko će to dugo tak trajati. Ali, zato su mu nogice sad lošije. Baš si mislim da i tu počnem stavljati tak obloge i foliju, pa ćemo vidjeti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

stela a ima li promjene u svezi klope

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    stela a ima li promjene u svezi klope
    nema promjene u vezi hrane, sve jede isto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •