Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Pusti cicu, uvali si prstiće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Pusti cicu, uvali si prstiće

Već se par dana nećkam oko tog da otvorim ovdje temu, ali sve mislim da će problem proći, ali ne prolazi.
    Imam bebu staru 4 mjeseca i tjedan dana. Rođena je s 3350/50, sad je na 5700/64. Prvi mjesec je dobila 800g, drugi 600g (bronhiolitis), a u zadnja dva mjeseca 1000g. U principu je dobro popunjena, vesela, zdrava, uglavnom se ne sekiram što su sve vršnjakinje deblje od nje. Ali u zadnjih, recimo, tjedan dana po danu cica otprilike do pola i onda se makne i uvali si prstiće u usta (inače cucla prstiće). Ja ju vratim na cicu, uzme ju, povuče opet neko vrijeme i opet makne i prsti. I to se može ponoviti i do desetak puta, ali nikako da pojede u komadu. Gotovo sam sigurna da joj onaj prvi šus što pojede odjednom nije dovoljno, jer cica nije baš skroz naskroz prazna. Inače, samo je dojena, jede svaka 2-3-4 sata, kako kad, i kad vidim da hoće. Možda ju ja prečesto hranim, ne znam, jer ona nikad ne protestira glasno kad je gladna. Možda da pričekam 5-6 sati da se razdere, ali to mi je bezveze. Po noći cica uredno i bez ovih brljanja, isprazni cicu skroz. Zadnjih mjesec dana ima stolicu jednom tjedno,otprilike. Uglavnom, ima vjetrove i skužila sam da dok je na cici da je i to pati i stenje i smeta ju, pa se jako rasplače, kao sad maloprije i jučer jednom. Ajde, to kužim da ju pati, ali ono puštanje cice bezveze i guranje prstića mi stvarno nije jasno. Bojim se da popije samo ono manje masno mlijeko i ne dođe do masnog, a opet, onda mislim da bi bila gladna, a ona ne traži tak često, znači da ipak nije gladna. Malo sam nesigurna. To mi je druga beba, ali ona prva je stalno visila na cici, tak da nije bilo brige oko tog.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čuj, djeca su različita, to već svi znamo .
    Ako je ona sita i dobro napreduje, mislim da se ne moraš brinuti.
    Možda ona kad pusti cicu zapravo smatra da je dovoljno sisala?
    To što ima prste u ustima ne mora značiti da je gladna.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kao da vam se spremaju zubici..."Problem" s masnijim mlijekom ces rijesiti tako sto ces nuditi jednu-istu cicu tokom vise podoja.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma, i meni se čini da bi mogli biti zubi, jer su prsti stalno u ustima, a ne samo za uspavljivanje i tješenje. A i slini tak, tak. Ma, čak mi i cica bude dosta mekana kad se ona makne, tak da ona ipak izgleda posiše, ali meni se sve to čini nedovoljno (kompliciram, jel?).

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da!

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: Pusti cicu, uvali si prstiće

Citiraj hermina prvotno napisa
    Već se par dana nećkam oko tog da otvorim ovdje temu, ali sve mislim da će problem proći, ali ne prolazi.
    Imam bebu staru 4 mjeseca i tjedan dana. Rođena je s 3350/50, sad je na 5700/64. Prvi mjesec je dobila 800g, drugi 600g (bronhiolitis), a u zadnja dva mjeseca 1000g. U principu je dobro popunjena, vesela, zdrava, uglavnom se ne sekiram što su sve vršnjakinje deblje od nje. Ali u zadnjih, recimo, tjedan dana po danu cica otprilike do pola i onda se makne i uvali si prstiće u usta (inače cucla prstiće). Ja ju vratim na cicu, uzme ju, povuče opet neko vrijeme i opet makne i prsti. I to se može ponoviti i do desetak puta, ali nikako da pojede u komadu. Gotovo sam sigurna da joj onaj prvi šus što pojede odjednom nije dovoljno, jer cica nije baš skroz naskroz prazna. Inače, samo je dojena, jede svaka 2-3-4 sata, kako kad, i kad vidim da hoće. Možda ju ja prečesto hranim, ne znam, jer ona nikad ne protestira glasno kad je gladna. Možda da pričekam 5-6 sati da se razdere, ali to mi je bezveze. Po noći cica uredno i bez ovih brljanja, isprazni cicu skroz. Zadnjih mjesec dana ima stolicu jednom tjedno,otprilike. Uglavnom, ima vjetrove i skužila sam da dok je na cici da je i to pati i stenje i smeta ju, pa se jako rasplače, kao sad maloprije i jučer jednom. Ajde, to kužim da ju pati, ali ono puštanje cice bezveze i guranje prstića mi stvarno nije jasno. Bojim se da popije samo ono manje masno mlijeko i ne dođe do masnog, a opet, onda mislim da bi bila gladna, a ona ne traži tak često, znači da ipak nije gladna. Malo sam nesigurna. To mi je druga beba, ali ona prva je stalno visila na cici, tak da nije bilo brige oko tog.
    Ovo koda si nas prekopirala... sve identično isto osim što mi imamo češće stolicu! Drugo sve sve isto, vjetrovi, prstići... još uglavnom dok cucla prstiće me i gleda i smije mi se i priča ( 3u 1)

Ja mislim da to oni sve više počinju otkrivati svijet pa im je sve zanimljivo!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ovo kao da sam ja opisivala, u detalje. Jedno je sigurno, ne jede ti dovoljno, kao što nije ni moja. Naime, i ona je jela prekratko, zato je prošli mjesec slabije napredovala, a kad manje jede, ima i manje stolica. Moj problem je bio nicanje zubića. Ova kriza je trajala oko 2 tjedna, dok zub nije nikao tako da sam ga i ja konačno primjetila. Ako imalo sumnjaš da ti loše napreduje, odmah odi pedijatru, uzroka može biti bezbroj. Ja je sada znam prevariti i dam joj jesti dok je pospana ( dojim ), onda ona besprijekorno jede. Inače, u 4 i pol mjeseca staža dojenja, meni se nije dogodilo da mi dijete sve pojede do kraja, uvijek ima mlijeka ( čak u vrijeme kad je napredovala po 1300 g po mjesecu i kad je mahnito jela navečer po 100 puta ). Kod nas je situacija mnogo bolja sada, iako sam ja očekivala da će djete jesti više što više raste, a kad ono...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Identicna situacija i kod nas... Brblja, gleda okolo, s cicom u ustima! Sve ga zanima i kaj je najgore, ako ne pojede dovoljno (po mojoj procjeni samo utazi zeđ), ako ga se s necim zainteresira nema sanse da skuzis da je gladan...

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

myrtus, koliko slabije ti je napredovala? Jer i moj mali mi se čini da više ne napreduje ko prije baš zbog toga. Isto se događa sve identično, samo nema veze sa zubićima nego sa probavom.

Prije je dobivao 1250mjesečno a sada će možda toliko dobiti za dva mjeseca... :?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Eto, sam da se pohvalim da se jučer, nakon četiri dana, tak zasr... da prostite, da sam ju morala pod pipu :D . I jutros jednom malo. Tak da joj probava štima. A što se tiče ovog, sad sam sigurna da su zubići, jer sam joj svojim prstom trljala donju čeljust po zubnom mesu i tak me gleda i uživa, baš joj paše.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mojoj je počelo to slinjenje i žvakanje svega još u trećem mjesecu, a prvi zub tek u 7om. Ne znam je li to onda bilo zbog zubi ili ne. Moguće da su zubići rasli pod kožom i smetali?
    Pasalo joj je žvakati dječju četkicu za zube, više nego one klasične grickalice.

Što se tiče nemirnog dojenja po danu, pokušaj dojiti u zamračenoj tihoj prostoriji. I noću mu daj da siše koliko hoće.

Stolica mu se valjda zaštopala na par dana, događa se to često.

myrtus, meni se u 1,5 godina nije nikad dogodilo da dijete posiše do kraja. To samo znači da imaš dovoljno mlijeka. A što je dijete starije, sporije dobiva na težini, to je normalno.

Cure, samo se opustite, ako su bebice vesele i dobro spavaju, piške i kake, sve je u redu. Već ste prošle najkritičnije razdoblje, ako su bebice sisale 3-4 mjeseci, mislim da nema puno šanse da sad nešto pođe po zlu. Događaju se krize od par dana, ali samo treba izdržati i imati vjere u sebe.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma, ja isto mislim da će to proć, samo me živcira što me zeza. Po noći je sad počela dojiti i po 4 puta, posiše kak treba. Nije ni meni beba nikad posisala da je cica prazna, nego je onak vrećasta, ali kad god stisnem uvijek ima još mlijeka za špricnuti. Ma, namjerno je neću nositi svaki podoj u mrak, jer želim da se navikava da ćemo dojiti svuda i u svakoj prilici. Ali, izgleda da se to gospodični ne sviđa, jer se ne može opustiti kad smo negdje i zaspati (osim u kolicima u vožnji), cica ne pali. Tak da malo imam problema s njom kad smo negdje vani, ali šta da radim, mora se priviknut, pa neću zato bit cijele dane doma.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

...pošli mjesec je dobila 400 g, znači od 3-4 mjeseca, a do tad po kilu. Sad jede bolje, cijela noć je njena. Kad je u četvrtom mjesece imala fazu "djete", nije imala stolicu 5 dana. Pedijatrica se uopče nije zamarala sa time, rekla mi je nek sve nastavim kao do sada, kao i da je dobila nove preporuke da se sa dohranom počinje od 4-6 mjeseca, te da mi ona to mora prenest. Ja sam mislila da je to katastrofa što je dobila samo 400 g, a pedijatrica je rekla da je opče stanje dijeteta super. JOš mi je nešto objašnjavala kako se sada stvaraju masne stanice, preduvjet za kasniju pretilost... pa što ih je sada manje, bolje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •