hermina prvotno napisa
Već se par dana nećkam oko tog da otvorim ovdje temu, ali sve mislim da će problem proći, ali ne prolazi.
Imam bebu staru 4 mjeseca i tjedan dana. Rođena je s 3350/50, sad je na 5700/64. Prvi mjesec je dobila 800g, drugi 600g (bronhiolitis), a u zadnja dva mjeseca 1000g. U principu je dobro popunjena, vesela, zdrava, uglavnom se ne sekiram što su sve vršnjakinje deblje od nje. Ali u zadnjih, recimo, tjedan dana po danu cica otprilike do pola i onda se makne i uvali si prstiće u usta (inače cucla prstiće). Ja ju vratim na cicu, uzme ju, povuče opet neko vrijeme i opet makne i prsti. I to se može ponoviti i do desetak puta, ali nikako da pojede u komadu. Gotovo sam sigurna da joj onaj prvi šus što pojede odjednom nije dovoljno, jer cica nije baš skroz naskroz prazna. Inače, samo je dojena, jede svaka 2-3-4 sata, kako kad, i kad vidim da hoće. Možda ju ja prečesto hranim, ne znam, jer ona nikad ne protestira glasno kad je gladna. Možda da pričekam 5-6 sati da se razdere, ali to mi je bezveze. Po noći cica uredno i bez ovih brljanja, isprazni cicu skroz. Zadnjih mjesec dana ima stolicu jednom tjedno,otprilike. Uglavnom, ima vjetrove i skužila sam da dok je na cici da je i to pati i stenje i smeta ju, pa se jako rasplače, kao sad maloprije i jučer jednom. Ajde, to kužim da ju pati, ali ono puštanje cice bezveze i guranje prstića mi stvarno nije jasno. Bojim se da popije samo ono manje masno mlijeko i ne dođe do masnog, a opet, onda mislim da bi bila gladna, a ona ne traži tak često, znači da ipak nije gladna. Malo sam nesigurna. To mi je druga beba, ali ona prva je stalno visila na cici, tak da nije bilo brige oko tog.