Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: MOBMS Predstavljena nac. Kampanja protiv tjelesnog kaznj.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno MOBMS Predstavljena nac. Kampanja protiv tjelesnog kaznj.

http://www.mobms.hr/page.aspx?PageID=107

Predstavljena nacionalna Kampanja protiv tjelesnog kažnjavanja djece

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor predstavila je nacionalnu Kampanju protiv tjelesnog kažnjavanja djece u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Na današnjem predstavljanju Kampanje predstavljeni su i rezultati natječaja za izradu idejnog likovnog rješenja zaštitnog znaka, slogana, plakata, promidžbenog spota i bedža nacionalne Kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece. Zaštitni znak Kampanje je dječja ruka, a slogan «Trebam ljubav».

U lipnju 2008. u Hrvatskoj je svečano predstavljena Kampanja za ukidanje tjelesnog kažnjavanja djece Vijeća Europe «Podignite ruku protiv tjelesnog kažnjavanja djece» podsjetila je potpredsjednica Vlade Kosor i kazala da je tada upućena i preporuka svim članicama Vijeća Europe za donošenje i provedbu nacionalnih kampanja za ukidanje tjelesnog kažnjavanja djece. Republika Hrvatska je jedna od 18 članica Vijeća Europe koja je i zakonom zabranila tjelesno kažnjavanje djece naglasila je potpredsjednica spomenuvši pritom Ustav RH, Obiteljski zakon, Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji i Kazneni zakon kojima je to regulirano. Također spomenula je i strateške dokumente i publikacije koje je Vlada RH usvojila: Nacionalni plan aktivnosti za prava i interese djece do 2012., Program aktivnosti za sprječavanje nasilja među djecom i mladima, Protokol o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, Nacionalna strategija zaštita od nasilja u obitelji, Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji te Adresar ustanova, organizacija i ostalih institucija koje pružaju pomoć, podršku i zaštitu žrtvama nasilja u obitelji.

Potpredsjednica je iznijela statističke podatke za 2007. i 2008. koji govore da više od 20 posto žrtava nasilja su maloljetne osobe.

Govoreći o planovima nacionalne Kampanje rekla je da će se provesti znanstveno istraživanje na temu : «Obilježja obitelji u Republici Hrvatskoj i stavovi prema odgoju i korištenju represivnih metoda», objavit će se javni poziv za izradu televizijskih i radijskih emisija na temu: «Prevencija i sprječavanje tjelesnog kažnjavanja djece», priprema se publikacija o zabrani tjelesnog kažnjavanja djece, organizirat će se mnogobrojni seminari, okrugli stolovi, a veliku ulogu preuzet će i Obiteljski centri koji će organizirati radionice, predavanja namijenjena roditeljima na lokalnoj i regionalnoj razini. U kampanju će se uključiti i poznate osobe iz kulturnog, političkog i javnog života.

Misao vodilja kroz cijelu Kampanju je da: «Nikakvo nasilje nad djecom ne može se opravdati, svako nasilje nad djecom može se spriječiti», a to je ujedno i preporuka izvješća o Studiji glavnog tajnika UN –a o nasilju nad djecom.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvale vrijedno. Imam doduse jednu primjedbu. Naime "podici ruku" je fraza koja cesto oznacava upravo tjelesno nasilje i naziv kampanje me fakat cacka po mozgu. :/

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Identično.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ZASTITNI ZNAK je bebina rucica, onak jedna fotka na sivoj podlozi
    a SLOGAN je Trebam ljubav

ni meni osobno nije zastitni znak bas jasan, al ajde, ko mi kriv kad nisam sjela i napravila sama i poslala na natjecaj, mozda bi moja ideja prosla pa bi mi sve bilo jasno

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

podignite ruke protiv tjelesnog kažnjavanja...

ovo je i meni strašno grubo. trebalo je ispast fora, kao neka igra riječi ali nije ispalo kako su si oni zamislili.

inače, kampanja je hvale vrijedna

još kad bi se malo bolje provodila

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aaa
    upisem ja sad u google " Kampanja za ukidanje tjelesnog kažnjavanja djece zaštitni znak" jer na stranicam aministrastva NIGDJE nema to za vidjet i poglete sto mi izbaci na nekom DayLine.info
    :http://www.dayline.info/index.php?op...=view&id=16676

NAS zastitni znak 8)

bas mi cudno to, odem dalje klikat po guglovim linkovima
    na vecernjem samo kosoricina slika
    pliva.hr nema nikakvu
    al evo, ima pravobraniteljica - tak se i sika - http://www.dijete.hr/?child=news,1,541

al tam je u desnom cosku jos neki znakic, neko djetesko koje kao da letii ispod piser Trebam ljubav :/

uglavnom, nasla tek na sestom linku, a ono nacionalna, zastitni, kampanja...
    a nigdje nicega, jeste vi sto gdje vidjale???

glavno da je predstavljena

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam viđala reklamu na tv...rijetko ali sam je znala vidjeti.

ostalo, nula bodova. šteta.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to is vidjala onu europsku kampanju
    onaj crtic s rukama, jel tak?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa