Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: ne dolazak u vrtic i placanje

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno ne dolazak u vrtic i placanje

laura mi nije bila u vrticu skoro mjesec dana ...nismo isli po ispricnicu jer je teta rekla da netreba jer da oni za to vrijeme oko bozica kad su blagdani dijeteu samo stave - kad ga nema i da ce mi biti umanjena cijena...e pa nije umanjena ...ista ko prosli mj.....dali se mogu obratit upravi i ...nezna ...pitat ih zasto je to i ako cca donesem ispricnicu za tih skoro mjesec dana u 12 mjesecu ..sada ..hoce li mi slijedeci mjesec mozda umanjit cuijenu...sta vi mislite....

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto pise u ugovoru?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako je državni vrtić onda je za punu cijenu dovoljno da je išla samo nekoliko dana u tom mjesecu.
    Smanjuju ako djeteta nema baš cijeli mjesec, od prvog do tridesetprvog.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema drzavnih vrtica i ugovora koji vrijede za cijelu erha

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma ja
    nijesam vidjela da je lrs iz rijeke
    u zgb gradskim vrtićima je onako kako sam napisala

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nazovi njihovo racunovodstvo, nacelno nema smanjivanja cijene bez nekog dokaza o npr. bolesti ili god. odmoru roditelja.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    Ako je državni vrtić onda je za punu cijenu dovoljno da je išla samo nekoliko dana u tom mjesecu.
    pa što ne vrijedi ovo i za privatne? čini mi se da su mi tako rekli kad sam se svojedobno raspitivala

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nama K ne ide od 12 mj. u jaslice i dat ćemo ga tak kad zatopli o isto dobivamo račune kao da ide i rekli su da ćemo tako stalno plaćat, a donijeli smo potvrdu od doktorice da preporuča da ne ide.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nikad ne idem po ispričnicu jer je ionako jako mala razlika u cijeni.
    Naime , oni smanje cijenu za hranu koju bi dijete pojelo , ali
    i dalje jednako plaćaju grijanje , čistačice , tete.... bilo moje dijete tamo ili ne.
    To mi je ok.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni su jednom (kada je dijete izbivalo skoro mjesec dana) rekli da nema smanjenja cijene jer nije svih mjesec u tekućem mjesecu, već se rasporedilo na dva.
    OK, ovaj puta je mala bila doma od 15. 12. i jučer ja zovem da pitam do kada još mora biti doma (da me ne zezne zbog 2,3 dana) a da ne platim punu cijenu vrtića za siječanj.
    Pita me od kada ne ide, ja kažem od 15. 12. ona pogleda koji je danas datum, kaže da dijete može već sutra u vrtić, prebaci na 160 kuna i kaže mi da ju još jednom podsjetim oko 31., 1.
    Nisam kužila, ali nisam se ni bunila. Mislila sam da će morati biti doma još do kraja tjedna...

Za 12. mjesec sam normalno platila 400 i s tim sam i računala.
    Napominjem da smo se uredno teti javili da ćemo izbivati najmanje mjesec dana.

Meni nije zanemarivo 160 u odnosu na 400 kuna.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod nas je dovoljan samo jedan dan u mjesecu da djete dođe, a ostale ne i plati punu cjenu.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nama skidaju 5 kuna na dan za svaki dan kada je dijete bilo bolesno/odsutno, osim prvog dana odsustva koji se plaća punom cijenom.
    Obzirom da kod nas državni vrtić košta preko 600 kuna, nije baš neko olakšanje... :/

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi placamo 450 kn dosli-ne dosli. S ispricnicom ili bez... Drzavni vrtic.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    nama K ne ide od 12 mj. u jaslice i dat ćemo ga tak kad zatopli o isto dobivamo račune kao da ide i rekli su da ćemo tako stalno plaćat, a donijeli smo potvrdu od doktorice da preporuča da ne ide.
    evo sad me mm zvao da smo dobili račun za vrtić 80kn :D

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moji idu u Zgb gradski vrtić-Remetinec i ja sam nedavno zvala da provjerim za plaćanje kad izbivaju.
    Rakli mi u računovodstvu da ukoliko ide samo 1 dan plaća cijeli iznos :shock: meni je to ludo i da je to za sve vrtiće na području grada Zagreba.
    Moj manji miš je stalno bolestan i ide 2-3 dana mjesečno u vrtić pa pokupi boleštinu i onda ostatak mjeseca ga oporavljam i tako mi je u 10, 11 i 12 mj. bio svega 6-7 dana i platila za sva 3 mjeseca puni iznos.
    Ali to je više do teta i uprave vrtića.
    Stariji je išao u Siget, pa Savski gaj i ako bi dolazio u vrtić i do 5 dana plaćao bi se umanjeni iznos.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    :shock: svašta, zovi računovodstvo!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

monax, nije do teta...nemaju one veze s tim
    pogledaj si malo ugovor

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kod nas, bio ne bio uvijek je 700 kn, privatni vrtić.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    tako plača i moja sestra za malu. mislim da je velika razlika od vrtića do vrtića i od grada do grada. kako kaže ivarica, nema univerzalnog pravila

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mališe nije bilo skoro cijeli listopad (2 dana je bio) i 3 tj studenog jer je slomio nogu u vrtiću - cijena je bila ista. za oba mjeseca. u zg

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

zvat cu sutra rac...pa cu vam znati reci ....

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo u riječkom vrtiću i stalno smo bubani. Koliko sam ja skužila: za one dane za koje doneseš ispričnicu od doktora oni ti smanje cijenu. Ispričnicu moraš donjeti prije obračuna za mjesec u kojem djeteta nije bilo. Npr. Mia nije išla od 23.12. u vrtić zbog bolesti i ja nisam donjela potvrdu do 5.1. pa su mi za to obračunali punu cijenu. A sada imam potvrdu od 2.1. do 23.1. i to će mi obračunati po manjoj tarifi. Ne znam kako ide kad se najavi odsustvo zbog drugih razloga.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U Zagrebu toleriraju 2 dana (barem je tako bilo lani, ove godine nemam vise djece u vrticu ), a za treci dan u istom mjesecu vec se placa puna cijena. Iskusili tijekom ljeta.

U Rijeci i drugim gradovima za tipske ugovore (drzavni vrtici) nadlezni su osnivaci vrtica tj. lokalna samouprava. U Zagrebu to je Gradski ured za obrazovanje i sport.

Nadam se da sad barem znate koga pitati...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U našem vrtiću je tolerancija četiri dana mjesečno. Dakle za 4 ili manje dana plaća se 160 kn. I nitko ne pita zašto dijete nije dolazilo.

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    Kod nas je dovoljan samo jedan dan u mjesecu da djete dođe, a ostale ne i plati punu cjenu.
    U našem vrtiću isto!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod nas se isto plaća puna cijena.
    Već 3 mjeseca plaćamo 552 kn svaki mjesec a E je više doma nego u vrtiću. Već razmišljam da ga ispišem jer mi ovo nema smisla. Bacanje novaca. Al nemam kamo s njim pa smo osuđeni na ovo.

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nama najčešće spuste cijenu ako je dijete duže doma. Jednom se dogodilo da su naplatili punu cijenu iako je mali pola mjeseca bio doma.Taj put se nisam žalila ali ako se to opet dogodi, neću šutit

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Lora163 prvotno napisa
    Nama spuste cijenu ako je dijete duže doma. Jednom se dogodilo da su naplatili punu cijenu iako je mali pola mjeseca bio doma.Taj put se nisam žalila ali ako se to opet dogodi, neću šutit

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bravo ja
    a gdje mi je "edit"?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kod nas je varijanta da za svaki dan nedolaska plaćamo 10 kn manje, ali svakako nakon izbivanja moramo donijeti liječničku ispričnicu, iz dva razloga:
    1. dokaz da je dijete zdrao pa može u kolektiv
    2. smanjivanje računa za vrtić

Inače, ja plaćam punu cijenu u poluprivatnom vrtiću (690 kn a još 1000 kn grad plaća) i oko božića i n.g. nismo bili ali nisam donijela ispričnicu - nije bio bolestan. Smanjeno nam je samo za tih nekoliko blagdanskih dana (mislim 630 kn je bio rn)

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U našem privatnom vrtiću cijena je umanjena samo za cijenu obroka (30 kn dnevno).

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa
    pogledaj si malo ugovor
    Provjerila, barem naše imaju utjecaja.
    u zagrebačke vrtiće ukoliko ide jedan dan u vrtić, treba platiti punu cijenu.
    A tete svakodnevno vode evidenciju tko dolazi, a tko ne i na kraju mjeseca predaju u računovodstvo koje obračunava...
    Uglavnom tete, ako se dođe u vrtić 2-3-4 dana brišu jer izlaze u susret nama roditeljima.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Citiraj bubička prvotno napisa
    pogledaj si malo ugovor
    Provjerila, barem naše imaju utjecaja.
    u zagrebačke vrtiće ukoliko ide jedan dan u vrtić, treba platiti punu cijenu.
    A tete svakodnevno vode evidenciju tko dolazi, a tko ne i na kraju mjeseca predaju u računovodstvo koje obračunava...
    Uglavnom tete, ako se dođe u vrtić 2-3-4 dana brišu jer izlaze u susret nama roditeljima.
    D je u 11. mjesecu bila svega dva dana u vrtiću (jaslice) i to po sat i pol i platili smo punu cijenu. Tako piše u ugovoru i to mi je o.k.
    Cijena i nije neka (u odnosu na privatni vrtić u kojemu smo prije bili) a ne bi ni htjela da tete dođu u nezgodnu situaciju radi mojih 120 kn.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa

D je u 11. mjesecu bila svega dva dana u vrtiću (jaslice) i to po sat i pol i platili smo punu cijenu. Tako piše u ugovoru i to mi je o.k.
    Cijena i nije neka (u odnosu na privatni vrtić u kojemu smo prije bili) a ne bi ni htjela da tete dođu u nezgodnu situaciju radi mojih 120 kn.
    Ma nije meni žao novaca, 200 kn je smiješna svota, ali mi je glupo da mali u 3 mjeseca u jaslicama provede nekih 5-6 dana a ja plaćam punu cijenu.
    Onda se dovedu neke druge stvari u pitanje, npr. izostao je dan kad su se dijelili pokloni jer je bio bolestan i kad je došao nije ga dobio.
    Mislim meni je to apsolutno nebitno, bitno mi je da mali ima mjesto gradskom vrtiću.
    Al ako nešto mogu neplatiti, sviđa mi se...

Sumnjam da bi tete sebe dovodile u nezgodne situacije, po meni je to nepisano pravilo i ima smisla.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

po meni je to nepisano pravilo
    Očigledno ovisi od vrtića ili od tete jer su nas za ona dva dana po sat i pol uredno pisali.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam se ustvari naljutila na sebe, jer mali kako mali nije išao u vrtić nisam plaćala redovno.
    Onda sam odjednom morala platiti 3 uplatnice 600kn. Moja nemarnost, a kad odjednom treba iskeširati

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam se ustvari naljutila na sebe, jer mali kako mali nije išao u vrtić nisam plaćala redovno.
    Onda sam odjednom morala platiti 3 uplatnice 600kn. Moja nemarnost, a kad odjednom treba iskeširati
    Ja sam bila vrlo savjesna pa sam išla u vrtić samo po uplatnice ako ona nije bila u vrtiću oko 10-tog kad ih obično dostave u grupu.
    Vrtić mi je na dvije minute od stana i usput kad idem s posla pa mi nije bilo teško.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •