jel ima netko ideju gdje bi se najbliže moglo otići na snijeg, sanjkanje i slična zimska veselja? nekako mi nije Božić bez snijega, a kak je krenulo tu će tako i ostat osim ako se ne dogodi kakvo čudo![]()
jel ima netko ideju gdje bi se najbliže moglo otići na snijeg, sanjkanje i slična zimska veselja? nekako mi nije Božić bez snijega, a kak je krenulo tu će tako i ostat osim ako se ne dogodi kakvo čudo![]()
Evo mi jutros pogledali u pravcu Sljemena i vidjeli da se bijeli! Živimo na 6. katu i pogled nam puca na cijelo Sljeme!
Na Plitvice.
Ili Bjelolasicu.
Ili Platak.
Sanjkanje, skijanje, grudanje, snjegović, kuhano vino.
Ovo zvuči božanstveno.Matilda prvotno napisa
A na kojem od tih mjesta me ne bi protjerali zbog psa? A da nije jednodnevni izlet, nego s noćenjem?
da da to i mene zanimaSvimbalo prvotno napisa
![]()
i gdje se na sljemenu može dobro sanjkati, a da nije opasno za trogodišnjaka, a da se može prići blizu s autom jer imamo i bebu?
Hunjka!ivy prvotno napisa
Skroz se može prići autom, u blizini je planinarski dom (s jako dobrom kuhinjom), a livada je blago nagnuta, taman za manju djecu (a ima i jače nagnutih dijelova za starije).
Andrej se upravo tamo, s 2 i pol godine, oslobodio straha od snijega.
Mi smo danas trebali ići, samo smo se, na žalost, zbog upale uha odlučili za malo mirnije aktivnosti...
Na Plitvicama imaš divnih privatnih apartmana (zimmer freiSvimbalo prvotno napisa
odmah preko puta skijališta, samo prijeđeš ulicu i mislim da ne bi imali ništa protiv peseka.
Viš viš, a baš mi je MM govorio kako bi htio da odemo na Plitvice...
Hvala Matilda![]()
bili mi na hunjki (hvala tanja), tj vodio MM starijeg jer mlađi kašlje pa sam ga ostala bedinat.
prezadovoljni su, snijega ima taman, a i ljudi, nije prevelika gužva - i to vikendom!
A kako se dolazi autom do Hunjke? i Ima li tamo neki ugostiteljski objekt gdje se može nešto pojesti?
ideš gore po glavnoj cesti i naiđeš, a što se klope tiče, kažu da ima, al MM je našao samo neki nobl restoran
možda netko tko bolje pozna Sljeme...
[quote="ivy"]ideš gore po glavnoj cesti i naiđeš,
:?
Nadam se da je ovo šala!!! A po kojoj glavnoj cesti ??![]()
![]()
Pitala sam MM i on kaže da nije znao pa je surfao.. Odi na google i napiši "karte Medvednice". Tražili smo Hunjku i našli da je stara Hunjka izgorjela da ima nova Hunjka i da se zove hotel Janica. Info kako se dođe nije našao ali je našao Hotel Snježna Kraljica pa je mislio da je to valjda to. Došli smo tamo i ima super mala livada za sanjkanje i snijeg pa nam je svejedno jel to Hunjka ili nije.Na parkingu se ne smije parkirat nego uz cestu što je ok. Najmanja gužva je prije 10:00-11:00.
Do Snježne Kraljice se dođe tako da iz Gračana uz Bliznec kreneš na Sljeme (serpentine).. i kad dođeš na vrh, na raskršču kreneš za Stubicu, prođeš restoran Grofica i vidiš putokaz na glavnoj cesti da je lijevo Snježna Kraljica. Voziš se malo i parkiraš sa strane.
Eto baš su nam gosti tu koji znaju i kako do Hunjke. Hunjka je još dalje prema Stubici, prođe se Puntijarka i dođeš do table "Dobrodošli u Zagorje" i tamo je Hunjka. Snježna Kraljica je bila Dom izviđača. Hunjka - Dom obrtnika. Sad me baš zanima kako je u stvari tamo.![]()
Hvala, Ivy!
Mene zanima može li se do Hunjke preko Markuševca? Fakat sam nepoznavatelj Sljemena :? :?
ma i ja sam![]()
valda će se javiti neko stručniji
Ne, do HUnjke se može ili po glavnoj cesti (iz Bačuna koji nije daleko od MArkuševca) ili iz Zagorja, Stubičke Toplice.
Na Hunjki se nalazi bivši obrtnički dom u koji nerado zalazim radi sterilne atmosfere, no i "lugarnica", gdje je atmosfera planinarska, klopa odlična, kao i štimung.
Stara lugarnica je izgorjela pred cca 30 godina, a ova nova je sagrađena prije 15-tak godina i otvorena je svakim danom osim ponedjeljka.
Kad se ide autom, popne se po glevnoj (i jedinoj cesti) iz ZG, blizu vrha, kod Činovničke livade se skrene desno (ne lijevo prema vrhu), nakon napuštenog željezničarskog doma i gostionice se vozi još cca 5 minuta, prođe se i dom Puntijarka (gdje je odlična klopa, ali nema pogodnog sanjkališta u blizini), i nakon još 5 minuta dođe do Hunjke.
Tamo ima cca 15 cm snijega, snijeg počinje tek dosta visoko, neka vas ne obeshrabri pogleda na padine bez snijega dok krećete iz ZG.
mi se uvijek sanjkamio na Činovničkoj - jedino kaj zna biti gužve i tada je sigurno Hunjka bolja. Snijega tamo ima dovolnjo - bilo ga je dovoljno na štefanje, a nakon toga je još palo.
Ja iz svojih skijaških dana najviše volim Medved (Zlatni - blizu vrha) i onda obično tamo jedemo. Na Badnjak su imali neočekivano dobar bakalar.
zanima me gdje je zgodno otići sa trogodišnjim djetetom na zimovanje nekoliko dana znači nisu važne ski staze jer ne skijamo nego zabava za dijecu na snijegu i dobar hotel s bazenima i to?hvala![]()
jel netko zna gdje se osim na Sljemenu može sanjkati, a da je u blizini Zagreba![]()
Ovo kao da ja pitam, već par dana tražim i ništa nisam uspjela naći.donna prvotno napisa
Mene zanima sanjkanje!
Imamo 3 saonica a dijete mi nije pošteno sjelo sanjke :/
Luksuzan hotel, bazeni i snijeg ... to u Hrvatskoj zaista nije lako naći (ukoliko uopće postoji), no za one malko avanturističkije savjetujemo odlazak u Gorski Kotar, dakle na svega malo više od 1 sat vožnje od Zagreba.
Mi smo se upravo vratili sa 2-dnevnog uživanja na snijegu u okolici Mrkoplja, točnije bili smo u planinarskom domu u Tuku pored Mrkoplja. Snijega ima više nego dovoljno, cca 35 cm, sve je kao u zimskoj bajci, bijelo, snijeg je pravi pršić ... što i nije čudo, obzirom da su tamo temperature ovih dana bile i oko -20 stupnjeva. Tuk se nalazi na sporednoj cesti koja je ovih dana prohodna samo do sela i na samo 500 m od doma prestaju tragovi guma - za današnje šetnje do Matić Poljane cestom je vodila samo ugažena pješačka staza, a uz nju mnoštvo tragova divljih životinja. A za sanjkanje, najbliža staza je na svega 50 m od doma, u pokrajnjoj ulici po kojoj dnevno prođe tek nekoliko auta.
Klinci (naši i od prijateljske nam obitelji s kojom smo bili na izletu) su se iskakali i nasanjkali do mile volje, smještaj (50 kn sa planinarskom iskaznicom) je isto ok i ovo nam je bio dobrodošao ispraćaj zimskih ferija (barem za mene, obzirom da sam već sutra opet u uredu :/ )
I mi smo se jučer sanjkali kod Mrkoplja, ali na skijalištu Čelimbaša, ima i stazu tj. dio za sanjkanje i jako je dobro, a skijaši kažu da je i skijaška staza sasvim OK. Inače smo bili u Fužinama dva dana, mjesto je krasno i zanimljivo (jezero je napola zamrznuto!), tu je i špilja Vrelo u kojoj se sada možete zgrijati, ali u samim Fužinama nema baš nekog jako dobrog sanjkanja. No, od tamo je sve u Gorskom Kotaru blizu!
I mi bi negdje u hotel, po mogućnosti Austrija, ali problem je što možemo samo 4 dana, a svi uglavnom imaju aranžmane po 7 dana. A Rina bi tako rado skijala. Ima netko kakav prijedlog?
Na Plitvicama je prekrasno.
Preeeekrasno. :D
Bijeli snijeg, plavo nebo i sunce.
Djeca su mi rumena ko jabuke, a popodne Jan spava ko top.
ajd ak nije tajna, kak se kreću cijeneMatilda prvotno napisa
Nas je odusevilo sanjkaliste na Japeticu (kod doma, koji je, na zalost, zatvoren), a na Medvednici livada Mijatovac (sjeverno od Puntijarke)
Jel to ona kod nadstrešnice, malo ispod doma "Risova jazbina"?Kanga prvotno napisa
Taj spust je zaista lijep kad ima dovoljno snijega!
cesta je cista do japetica? koliko snijega je bilo?Kanga prvotno napisa
tatek, je to je kod nadstresnice (sad su na nju stavili tablu "Livada Mijatovac")
mi smo parkirali kod Velikih vrta i popeli se do doma pjesice (trebalo nam je oko 40 min, bilo je 5ero djece, 4, 5 i 7 g. starosti i svi su to prohodali unatoc snijegu i strmini). cesta je do tamo cista, ali preporuca se zimska oprema (mi bili sa zimskim gumama) jer mjestimicno ima leda. u subotu je bilo dosta snijega. utabane su dvije staze za sanjkanje –jedna tocno ispred doma, ta je dugacka i blaga, druga tamo gdje je sljetaliste za paraglajdere, ali ta je samo za one s malo vise "avanturistickog" duha (naravno, ja sam je "morala" isprobati i voznju zavrsila negdje na polovici s jednim saltom, srecom u snjeg, na opce veselje...)ivarica prvotno napisa
pardon - kod Velikih vrataKanga prvotno napisa
inace, jedan je djip cestom dosao skroz do doma, ali mislim da to ne bi islo s obicnim autom
Išli bismo u subotu na Hunjku. Znači treba doći ujutro, kasnije bude gužve? Ili je to netko spominjao za Činovničku? Od klope valjda budemo nešto našli, samo neka ima nepaprenog graha i ja sretna.![]()
Imate kakvih tips&tricks za sanjkanje s 2,5-godišnjakinjom? Sramota, ali još nismo nikada bili, pa sad slijedi set glupavih pitanja. Imamo skafander, ali da li on hoće promočiti? Imamo one gumene čizme za kišu (dakle nisu podfutrane), unutra ubacimo tople čarape, hoće li joj to biti dovoljno?
Ako na Hunjku dođete do 10h mislim da je ok, no sad (nakon snježne kraljice) će sigurno biti dosta ljudi gore.Jelka prvotno napisa
BTW, u Hunjki imate i planinarsku sobu u podrumu, ako je gore sve puno, siđite dolje, tamo uvijek ima dosta mjesta.
Ako je skafander ok, tad bi trebao biti dosta. Samo pazi da donji rub prelazi rub čizama da se one ne napune snijegom.
Na Sljemenu će ovih dana vjerojatno biti ispod -5, dakle gumenjaci sa čarapama, ma koliko topliom, baš nisu super rješenje, no ako nemate bolje, idite tako pa ju pitajte svako malo jel joj dosta toplo za noge (odnosno, sami popipajte jel su joj noge tople)
Jelka prvotno napisa
Mislim da će joj u gumenim čizmama biti poprilično sklisko na snijegu...istina ovisi o potplatu ali ....
Hm, a lijepo sam rekla MM-u da treba kupiti one futrane, samo se trebalo potruditi i naći dućan gdje ne koštaju 400 kn.tatek prvotno napisa
![]()
U svakom slučaju, hvala ti!![]()
Meni je jedino žao kaj se ja neću moći baš previše glupirati na snijegu, i sanjkati, ndb da negdje padnem ili slično. :/
ivano, ja sam to isto mislila, ali kod nas u kvartu se penjala po laganoj uzbrdici, to je onaj prvi snijeg bio, već zaleđen na ovim temperaturama, i super joj je išlo.
Već sam preporučivala:
Slunj
Vikendica s kaminima izvan grada (10 ležajeva), u zaselku kod Slunja, dovoljno blizu da se ode po namirnice, nema prometa, pas, ovčice... divnooo, blizu Korane.
Vikendica ima i centralno grijanje što mi je osobno važno zbog djeteta, toplu vodu, 3 sobe (može se otići s društvom), trijem, kamin na trijemu... Za svaku preporuku, a i ljudi-vlasnici su divni.
Jedna forumašica se javila, bila je sad za blagdane tamo, pa dok ona sama ne napiše osvrt, samo ću reći da se zahvalila na preporuci, da su uživali i da je zadovoljna tako da planira i u proljeće opet tamo.
Snijeg je pao i sad se može i sanjkati. Naglašavam da su Plitvice jedno pol sata vožnje, ali nema možda ni potrebe, kad su tu Rastoke.
Najjeftinije, a možda i najbolje u dućanima Jelen (Tratinska, Ilica), takve nose mojih oboje klinaca, dok smo MŽ i ja vjerni good old gojzericama.Jelka prvotno napisa
Rekla mi je frendica za jedne Elviton u Planetu obuća, da koštaju oko 150 kn. A koliko su te u Jelenu?tatek prvotno napisa
Hm, ne zanm napamet, cca 200-250 kn ... no, provjereno su dobre!Jelka prvotno napisa
Na Plitvicama je pao novi sloj snijega.
Skijaliste na Mukinjama radi cijeli dan, ima i nocnog skijanja, cijena dnevne kare je 70 kn, poludnevne 40 kn. Skije se mogu unajmiti. Tko ne skija, moze se sanjkati. Ima i skola skijanja.
Na skijalistu moze se i klopati, popiti.
Ne volite li hotele, ima odmah preko puta skijalista smjestaj u apatmanima.
jelka, znam da je možda prekasno i neprikladno, ali u Austriji ih imaš za 10-12 eura..i super su tople i nepromočive..pa ak ti netko ide...
matilda, koliko je to od zg i jel cesta cista?
Pod Austrijom misliš na Graz, shopping centre?ivy prvotno napisa
možda bi te ove buce zanimale
pass Prodajem
ma da graz, i Leibnitz ima sad shopp.centar, pa po tim dućanima sa cipelama, više manje se cijene kreću po 10 eura, ja se istrošila, kupila po 13 :DJelka prvotno napisa
ne znam kakva je situacija po sloveniji