Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 92

Tema: MPO trudnoća

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno MPO trudnoća

bas kad sam mislila da su moji problemi nestali kad sam ugledala + i dvije bete ok 158-363 nastala su mi nova pitanja.

za MPO trudnice i one koje to znaju pitanje???...jeli normalno probadanje u jajnicima i nakon 20 dana od punkcije,ponekad i tupa bol u jajnicima(neznam je bas definirati)....i do kad to traje.
    zatvor i mmorkenje mi je ok toliko sam zapamtila da ide uz T
    imam neku žgaravice koju sam do sad prije T rjesavala da popijem maslinovo ulje svako jutro,smijem li i dalje
    kad je najbolje otići na prvi UZV da nepravim ranije frku ako nečujem srce(poznata sam da od svega napravim popmu )

pijem andol,folnu i stavljam jagodice bobice...kad ste počele s meternom ili sl.stvraima...za omegu neznam jel mi treba jer 3-4 puta tjedno jedem ribu ali valjda nije na odmet i to....

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajme laky pa cestitam od srca!!!!!!!!!!!!!!!!

:D :D :D :D :D :D :D

koje slatke brige te more!

ja samo znam da je probadanje u jajnicima normalno i da ce te probadat jos tako da ne brines

ajme bas si me razveselila! nemam vremena za forum pa nisam ulovila tvoju objavu, bas me razveselilo!

:D :D :D :D :D :D :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I umor i prištići i bolovi u leđima, povišena temperatura.Srčeko bi se trebalo vidjeti sa 5 tjedana, ako se dobro sjećam.
    Ali najbitnije od svega, opusti se.Dogurala si do ovdje, uživaj.Stalnom brigom upropastit ćeš si najljepše razbolje.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: MPO trudnoća

Prvo ČESTITAM!!! :D

A onda dalje:
    Mislim da maslinovo ulje definitivno neće naškodit (ne znam koliko ga količinski piješ).
    Na UZV od 6. tjedna nadalje.
    Probadanje i tupa bol su normalni.
    E sad za omegu... i vitamine, mišljenja sam da u svemu treba biti umjeren. Ali pitaj ginića.

Sretno i smireno dalje.

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Laky ženo!!! :shock: Pa tebi će do kraja trudnoće trebati i psihijatar ako ćeš toliko briga brinuti.
    DA normalno je da te probadaju jajnici i probadat će te još neko vrijeme mene su znali tako jako probadati da nisam mogla hodati.
    NE, ne treba ti omega ako jedeš ribicu ma općenito ti ne treba još ništa eventualno folna ali to se konzultiraj sa liječnikom.
    Ja sam srćeko čula sa 7 tjedana pa mislim da ti je to idealno vrijeme za uzv( ako možeš toliko izdržati- ja sam naravno otrčala i prije kod ginića ali bila je samo mala točkica).
    Smiri se i uživaj čeka te još puno briga ako tako nastaviš

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Draga laky sve je normalno kao sto su ti cure i napisala i mene skoro cijelu trudnocu nesto boli prvo jajnici,pa cijelo prvo tromjesjecje trbuh kao da cu svaki cas dobiti mengu,pa noge sad me leda rasturaju..dakle ne brini sve ja to normalno..slatke muke

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Draga, od srca ti čestitam na plusiću

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

laki,super :D !Ja sam nekada ranije cula da trudnice piju maslinovo ulje radi lakseg porodjaja,ali oko 2 mj.prije porodjaja.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Normalno je to probadanje, ne se brinuti .
    Vidit ćeš i sama kako je puno toga "normalno" u trudnoći.
    Citiraj laky prvotno napisa
    pijem andol,folnu i stavljam jagodice bobice...kad ste počele s meternom ili sl.stvraima...za omegu neznam jel mi treba jer 3-4 puta tjedno jedem ribu ali valjda nije na odmet i to....
    Ovo sam i ja uzimala do 12 tjedna, a onda je dr rekao da sad fino sve to prestanem i pijem samo prenatal( ja sam pila od (kršitelj koda)a Natal sirup jer mi je tableta više bilo na vrh glave )
    Zadnja dva mjeseca sam još dodala malo željeza.
    Samo se fino opusti, mazi taj svoj prekrasan stomačić i uživaj.
    Ja sam stvarno pustila mozak na pašu i uživala cilu trudnoću.
    I još bi ti savjetovala - internet i raznu literaturu svedi na minimum. Jer uvik ćeš naletit na neke grube i tužne događaje, bolesti, simptome ....(pogotovo na netu) i onda nastaje kaos u glavi.
    Samo misli pozitivno i uživaj

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Citiraj Suncem.m. prvotno napisa
    I još bi ti savjetovala - internet i raznu literaturu svedi na minimum. Jer uvik ćeš naletit na neke grube i tužne događaje, bolesti, simptome ....(pogotovo na netu) i onda nastaje kaos u glavi.
    mislilm da ću te u ovome poslušati

a zasto pitam...da vidite nese ginekologe znali bi da se nebojim uzalud...nazalost ZG mi je daleko

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam samo došla čestitati!

:D :D :D

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Suncem.m. prvotno napisa
    mislilm da ću te u ovome poslušati

a zasto pitam...da vidite nese ginekologe znali bi da se nebojim uzalud...nazalost ZG mi je daleko
    e upravo zbog toga ja ti savjetujem suprotno
    meni je internet dosta pomogao makar samo informacijom, ponekad i to puno znači
    samo se pokušaj distancirati od loših vijesti

i ako želiš biti sigurna na uzw idi tek poslije 6 punih tjedana

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Složila bih se sa Snješkom. Ako ti nije predaleko i budeš u nekim dilemama, tijekom trudnoće možeš skoknut u ZG ili u CITOa. Folna i omega se vani preporučaju svima, ovaj metrenom to ti ni ne znam što je... Ja sam visila na internetu i čitala priče i jedini mi je bed bio kad mi je rečeno da par tjedana moram ležat pa sam mene je to ležanje odmah katapultiralo u neki koma mentalni sklop i nisam bila mirna dok se nisam opet digla. Meni je pomoglo to što sam radila, znam da ti nećeš moći, tako da bih ev. na tvom mjestu par puta otišla na neke pretrage kod provjerenih doktora. Tj. ja bih ove "milestoneove" možda napravila u ZG ili u ST-u u CITOu - ovo ti je post s topica "Koliko UZV je nužno u trudnoći, post je od ive_luce:

"Kao i ina33, i ja sam do sada bila na puno pregleda i uzv... ali to je specifikum nas s potpomognute.... pa kad se još pojave i komplikacije u smislu hematoma, krvarenja, nisko usađene posteljice... ma bolje se ne prisjećati....

Kad malo razmislim, čini mi se da bi bilo dostatna tri do četiri uzv-a i to:
    1. u 7. tjednu T radi utvrđivanja otkucaja srca i smještaja ploda u maternici (često se u "normalnim" trudnoćama ovaj uzv i ne radi!)
    2. od 10. do kraja 12. tjedna radi mjerenja nuhalnog nabora i eventualnog kombiniranog probira (osobno ga preporučam jer, ja sam nakon urednog nalaza bila silno umirena, nisam niti pomišljala na double ili triple test, biopsiju karionskih ili amnio..... Mirno sam čekala anomaly scan!)
    3. od 18. do 20. tjedna T radi anomaly scana, tj. detaljnog pregleda razvoja svih bebinih organa i ekstremiteta. Ovaj uzv često je i prilika za doznati spol!
    4. eventualno u 34. tjednu - pretpostavljam radi provjere posteljice, položaja bebe i sl.

E sad, možemo problematizirat zašto se nešto preporučuje i treba li se držati preporuka...

Ja se osobno radujem svakom pregledu i uzv - na mene djeluje umirujuće kad vidim svoju Lucu kako se preokreće, igra, istražuje pupčanu vrpcu i svoje lice, kad joj pobrojim prstiće.... "

Neki "Rodin touch and feel" a propos pretraga ti ide u smjeru što manje pretraga itd., tako da se ne iznenadiš kad s MPO stranica, di se sve pregledava, otiđeš na druge pdf-ove na Rodinom forumu jer je razlika velika, premda modernije zemlje MPO trudnoću ne smatraju samo po sebi nešto rizičnom, ja sam je osobno smatrala jer sam teško do nje došla i nisam se mogla ufurat u film "happy go lucky". Da sam začela prirodno, vjerojatno bih. Sve ti ovisi i o tome koji si ti tip i kako vaše zdravstvo tretira takve trudnoće. Pitaj forumašice iz BIH ili iz tvog grada di su vodile trudnoću i kako - wonderwoman, sarjevo itd. Inače, ne bojim se ja da ćeš ti prošvikat, izgledaš mi baš onako stamena i jaka žena . Ugodnu trudnoću želim!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A na PP ću ti poslat di bi ja to radila - znam ti reć' samo za ZG i ST, za Sarajevo itd. se moraš kod Sarajki raspitat.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A propos ribe, meni je moja ginićka savjetovala ne tunu i ne plavu ribu, ne školjkaše itd. jer da talože neke metale, zaboravila više koje. Isto je bila nepaničarski tip i rekla mogu vježbat, mogu radit itd. . Sama od sebe sam, unatoč tome što neke indikacije nije bilo, vadila OGTT. Važno ti je da ti na svakom pregledu gledaju proteine u mokraći i mjere tlak da nema preeklampsije - sve to možeš i samam - kupit tlakomjer i one trakice koje imaju ginići se mogu u ZG-u naručit u apoteci. Ja sam bila mirnija da ja to sve još dodatno popratim. Ali, opet, teško ti je tu bit objektivan i reć što je najbolje. Ti trebaš smislit tvoj comfort level tj. kako se ti osjećaš sigurno a propos kontroliravanja u trudnoći, nema tu neke objektive i uravnilovke za sve. Tj. bilo bi kad bi svi ginekolozi bili savršeni i radili po istim parametrima, sa jednako kvalitetnim instrumentima, i sve trudnoće slične.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    A na PP ću ti poslat di bi ja to radila - znam ti reć' samo za ZG i ST, za Sarajevo itd. se moraš kod Sarajki raspitat.

St mi je duplo blizi od Sa pa ću mislim viditis L da idem kod dr .Š

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam samo došla da ti čestitam i zaželim dosadnu, školsku trudnoću i preslatku, zdravu bebicu :D :D :D

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam kako ti je, o znam, znam 8)
    toliko pitanja, stahova..ufff. Sad znam, pitanja i strahovi nakon uredno duplane bete TEK pocinju.
    Sve je normalno. Sjecam se da je mene bolilo, probadalo jos dosta nakon bete i dr. je uvijek govorio to je OK. Nego sve su ti cure vec rekle, a da se ne ponavljam s tim, ja cu ti dati jedan drugi savjet.

odi na Dobne skupine 3-6, i citaj Bisere klinaca...to je SUPER, nasmijat ces se do suza, bit ces tako vesela i pozitivna. Uzivat ces

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma i ja sam na netu našla jako puno korisnih informacija. Ali nisam kao ranije čitala sve u detalje i istraživala svaku sitnicu, čitala sve redom.
    Jer onda bi mi nastao horor u glavi - šta ako mi se dogodi ovo ili možda je i meni ono itd....
    Do 12 tjedna mi je mozak bio totalno na paši jer u slučaju bilo čega mogu samo stavljat utrogestane i mirovat.
    Od 12 do 20 tj sam koji put zvrcnula doktora čisto da me umiri i otišla na jedan pregled više. To mi je nekako bilo najteže jer još nisam čula micanje bebe. Sa 20+4 sam prvi put osjetila bebu, baš ono da sam bila 100 posto sigurna da je to beba. I od tada sam stvarno bila 8) . A kao što sam rekla - prikupljala sam strogo filtrirane informacije.
    Na preglede sam išla redovito (Laky-kod istog dr kod kojeg ti planiraš) i svaka kontrola je bio pregled (kojeg ne bi niti osjetila) i uzv. Tako kad bi još i vidila bebu bila sam mirna ko bubica.
    A i dr je stvarno super i uvik bi me znao umirit kad bi me ulovili neki nemiri.
    Išla sam na tečaj za trudnice + fitnes za trudnice.
    E taj fitnes me stvarno preporodio. To mi je bilo super. Prestala sam ić tjedan dana prije poroda.
    Uz sve mučnine, žgaravice, bolove ledja i sl, definitino mogu reć da je trudnoća fenomenalno stanje.
    I želim ti od srca da uživaš u svakom danu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Laky, lijepo ti svaku malo odi do savršenog dr. Š. kod kojeg je bila i suncem.m i onda se možeš opustit tj. ako si kod njega nema potrebe pretjerane za dodatnim čačkanjima internet "mečke" . Onda lijepo na Rodi ne briješ na pdf-u trudnoća toliko, koliko na nabavki kolica, dojenju i sl. 8).

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I ja cu cestitati :D

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ah laky i mene mući 100 pitanja, ali idemo dan po dan samo sa pozitivnim mislima

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I mi ćemo čestitati.
    Nemoj brinuti o toliko toga.
    Ja sam prije trudnoće pila folnu, od 12 tjedna pa do kraja prenatal i od drugog tromjesječja željezo!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Laky, draga!
    Baš si mi slatka sa toliko pitanja Pomazi trbuščić i u moje ime!
    Pirica tebi i također mazuljkenje mrvici!

OT
    Suncem.m, ja sam moju Lucu prvi put osjetila u trenucima panike zbog krvarenja - na palubi trajekta, negdje između Hvara i Brača... a nikad neću zaboravit da je dr. Š. imao razumijevanja da mi trajekt uplovljava u luku nakon kraja radnog vremena ali me svejedno čekao ......

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    Laky, draga!
    Baš si mi slatka sa toliko pitanja Pomazi trbuščić i u moje ime!
    Pirica tebi i također mazuljkenje mrvici!

OT
    Suncem.m, ja sam moju Lucu prvi put osjetila u trenucima panike zbog krvarenja - na palubi trajekta, negdje između Hvara i Brača... a nikad neću zaboravit da je dr. Š. imao razumijevanja da mi trajekt uplovljava u luku nakon kraja radnog vremena ali me svejedno čekao ......
    ja mislim ovako "sabrana" inače da bi digla lučku kapetaniju da me čeka ...a Š bi zatvorili i čuvali dok nedođem...ma smirena sam do kraja

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Laky čestitam od
    I mene je stalno nešto probadalo,boluckalo....ma sto čuda,no to je "normalno" za nas MPO trudnice.
    Ja sam pila folnu,onda su počele mučnine i nisam više.
    Probaj se pravilno hraniti,odmaraj i probaj uživati u svim (ne)čarima trudnoće.
    Na prvi UZV nemoj ići prije 7 tjedna.
    Želim ti jednu dosadnu,školsku trudnoću

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

laky, draga, samo sam dosla cestitati

od srca se veselim tvojoj trudnoci i zelim ti da sve prodje divno i brzo i uredno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja sam dosla i ovdije cestitati

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Laky, čestitam na trudnoći! Drago mi je da se san ostvaruje.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hvala nadam se da će potrajati čarolija do kraja jer ovo do sad je predivno,sve je bilo tako "jednostavno"

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

laky....čestitam :D :D :D

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

čestitke laky :D

sve će doći na svoje, a čarolija će trajati, pa čak i ako bude malih turbulencija uobičajenih za sve trudnice

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hvala nadam se da će potrajati čarolija do kraja jer ovo do sad je predivno,sve je bilo tako "jednostavno"
    ovo mogu samo potpisat

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Laky i ja se pridružujem čestitkama :D .kako di rekla pijesma OPUSTI SE I UŽIVAJ !

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Toliko si me obradovala sa svojom trudnoćom da ti ne mogu opisati nego samo čestitati :D :D :D . Točno vidim sebe u svemu ovome što prolaziš, sve tako baš i mora biti

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Laky kao da vidim sebe !

1000 pitanja u glavi, a u biti na sve već znam odgovor.

No, pušem i na hladno i nisam toooliko opuštena kao prvi puta radi našeg strašnog iskustva i gubitka...

Ali idemo pozitivno, day by day i step by step, i nadamo se da nam ova zvijezdica ostaje zauvijek!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Laky ovdje Omegu preporucuju nakon 12.tjedna pa nadalje..I dodavati zeljezo samo ako krvna slika ukazuje na laganu anemiju..
    Ostalo su ti cure vec rekle..
    SRETNO, uzivaj i opusti se malo..

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nepijem još omegu.pijem folic

na portalu zdravljeizivot sam nasla da se andol 100 koristi kao prevencija antitjelimaLAC i ACL koja se pojave ponekad u trudnoći iako prije nisu bila(tj bila negativna)

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

laky cestitam :D :D :D

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Drage moje MPO suborke/trudnice! Da se tema ne pretvori u topic za čestitarenja, malo podižem, a zanima me:
    1) tko vam vodi trudnoću (primarni ginekolog, vaš MPO liječnik, privatnik)?
    2) koliko često idete na preglede?
    3) jel vam na svakom pregledu rade UZV?
    Pišite, pišite...

kjb avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tema ko naručena za mene jer: u 10. tjednu idem i kod soc. ginekologa, i kod privatnog, a još uvijek i kod MPO-ovca.
    I svaki radi ultrazvuk!
    Mislim da mi je ovaj tjedan zadnji pregled kod dr. A., ali još uvijek ostaju dupli pregledi kod soc. i privatnog ginekologa.
    Iako sam soc. ginićki rekla da idem kod MPO-ovca, te da sam se naručila za PAPP kod privatnika, ona je ipak kod zadnjeg posjeta rekla: "Ajd skinite se na brzinu da čujemo kako kuca srčeko!" I kako da čovjek kaže: "Ne, nemojte".
    A da ne kažem da su mi svo troje super, svako na svoj način, i stalo mi je do njihovog mišljenja.
    Kako je kod tebe Supermen?
    Sigurno ne postavljaš pitanje bezveze

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj kjb prvotno napisa
    Kako je kod tebe Supermen?
    Sigurno ne postavljaš pitanje bezveze
    Ma naravno...
    Navodno je poželjno ipak da jedan liječnik vodi trudnoću, a mi smo ipak u specifičnoj situaciji, jer imamo bar po dva ginekologa (MPO specijalistu i primarnog)....
    Ja sam dogovorila sa mojim MPO liječnikom, koji mi je vodio sve postupke, uključivo i ovaj zadnji, da mi vodi trudnoću. Tako sam najsigurnija i najmirnija, obzirom da je to jedini liječnik kojem apsolutnio i bezrezervno vjerujem. I nema načina da mu se ikad zahvalim za sve što je učinio za mene. Jedino je logistički malo naporno, obzirom da je moj doc. zbog svojih silnih obveza u bolnici zaista teško dostupan... Prim. gin. mi samo ispisuje uputnice i potrebne recepte. Znači, funkcionira kao i do sad, u postupcima...
    A kako je kod vas?

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kako sam ja ziheraš dogovorila sam da mi trudnoću vodi moj mpo liječnik ( isti razlog kao i Superman), ali i prim ginekolog zbog uputnica ( krv, urin ...).

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam za sada kod svog socijalnog doktora i još u sri idem kod MPO doktora, nakon čega će mi moj socijalac nastavit vodit T, na to sam se odlučila jer je navodno jako dobar, a ako ićim ne budem zadovoljna gibam kod privatnika

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa
    Drage moje MPO suborke/trudnice! Da se tema ne pretvori u topic za čestitarenja, malo podižem, a zanima me:
    Pišite, pišite...
    1) U prvoj smo trudnoći kombinirali primarnu privatnu doktoricu kod koje sam krenula i MPO doktora R. kod kojeg sam radila postupak. (oboje su u poliklinici Vili)
    Sad smo se odlučili voditi trudnoću samo i isključivo kod našeg MPO doktora R. :D koji je super! Uputnice nabavljam kod socijalnog, ali nisam redovita jer mi je na drugom kraju grada i čekam beskrajno dugo :/ , pa večinu puta kupim Utriće i ostalo...
    2) u prvoj smo išli svakih 4-5 tjedana, a sada nam je uputa radi predostrožnosti svaka 2-3 tjedna.
    3)na svakom pregledu pregledi su: tlak, kilaža, ona trakica za urin (leukociti i još par stvarčica- generalno je za neke upale, bakterije i tako nešto), uzv (vaginalnom sondom do 13-15tj. nakon toga preko trbuha)
    Nakon toga sjednemo, popričamo, ja pitam ako me što zanima, dogovorimo poslušamo upute...
    MM je na svakom pregledu i to od početka do kraja, uvijek je sa mnom na uzv, pored mene, drži me za ruku i zajedno gledamo u monitor i našu zvjezdicu

Ja sam jako zadovoljna tretmanom u Viliju i mojim doktorom, i nebi ga mijenjala za niš .

Ima još pitanja? Nadam se da sam pomogla...

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

meni vodila moja MPO-ovka, kod soc sam do sada bila jedno jednom na brisevim (kod nje sam prešla kad je počela ova zavrzlama s neplodnosti jer stara "nije imala vremena za žene s mojom dijagnozom")
    prvi pregled je bio tri tjedna nakon ET a onda svakih mjesec dana
    prva dva pregleda vag. uzv, treći pregled obični uzv, pa samo vaginalni pregled, pa uzv, pa samo razgovor, pa uzv koji je trebao biti zadnji ali se pokazalo da beba brzo raste tako da je i na iduća dva pregleda bio uzv.

Sve u svemu 9 kontrola, 7 uzv, 1 vag. pregled i 0 ctg

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kod mene glavnu riječ ima moj najdraži dr.R, a kod soc.gin., koja je fenomenalna, obavljam rutinske preglede sa uputnicama, recepte i ostalo.
    I ona totalno poštuje sve što dr.R preporuči!
    Najradije bi da mi oboje vode trudnoću jer su zbilja super!
    8)

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Na prvom UZV sam bila već 24-ti dan nakon ET. Malo me panika lovila zbog bolova u leđima. I već se vidjelo srčeko:D ! Idući tjedan idem na novi pregled jer sam u međuvremenu vadila krv, Rh, urin, hormone štitnjače. To će znači biti 7+3 cca (još učim računati )

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Osim toga i tata si je dao zadatak! Svakih tjedan dana me važe , mjeri opseg struka i grudi! Ovo treće mu je trenutno najzanimljivije!
    Nemrem mu utuviti da se nebum još debljala tek za jedno mjesec dana! Kaj se tog tiče je nemilosrdan

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pišite, pišite...
    1) Kod mene je najčešće u igri bilo troje, ovaj put je glavna bila moja primarna privatna ginićka koja me vodi već više od desetljeća - ona mi je vodila trudnoću - prenatalno testiranje i još neke dvojbe u Pol. Vili (dvaput dr. Kos prije i za vrijeme amniocenteze, još jednom pred kraj prof. Latin, tad sam radila i CTG), kod socijalke na briseve, uputnice - dakle, s nalazom moje priv. ginićke bih došla kod svoje socijalke da mi da pretrage (krv, urin i urinokultura - ja sam, na žalost, čitav život pod raznim bakterijama, unatoč kontrolama i terapijama, a niti trudnoća nije bila iznimka), i poslije uputnice za bolnicu (pred porod).

2 i 3) U početku masu, kasnije manje, otprilike kasnije svaka 4 tjedna, ako se dobro sjećam. Uglavnom mi je radila i UZV, bilo je to nebrojeno UZV-ova, na početku, pa za kombinirani, pa za double, pa prije i nakon amnio i onda dalje kad se sumnjalo na zastoj u rastu, stvarno nisam brojila.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •