Prekrasna prica...i ja bi voljela ovako...
Divno!
Dobro veli krumpiric: ne čitati na poslu. Sreća pa je kraj radnog vremena, nema više nikoga u mom open space-u...
Ma svaka ti čast! Mislim, ja ne bih imala hrabrosti, a bome sumnjam i mm (a mislm da bi i ostali ukućani poludjeli da tako što napravim - sveki, šoga...).
Ali par tehničkih stvari:
- kako si našla primalju (ja mislila da je to zanimanje izumrlo)
- kako ste se spremili, mislim, sigurno si bila upućena u neke detalje, od rezanja pupkovine, do kupanja bebe
- jesi poslje išla na neki pregled; je li to uopće obavezno (nemoj se misjati, možda je glupo pitanje)
Ali fakat, svaka ti čast! I tebi i pomagačima, a malom Gregoru želim divam život u divnoj obitelji!
mamaShe, nisam bila pri internetu ovih dana, pa tek sada vidim ova tvoja pitanja.
- primalju sam nasla preko jedne prijateljice, ali i Rodinih forumasica. ja se iskreno nadam da to zanimanje, ne samo da nece izumrjeti, nego cemo vidjeti njegov povratak.
primalje u HR ce uskoro, nadam se, biti samostalne i moci obavljati taj posao i u skladu sa zakonom.
- nista se posebno nisam pripremala za ovaj porod. puno vise sam se pripremala za onaj prije 3 godine.![]()
u tim mojim pripremama (vaznost nerezanja pupkovine, nerazdvajanja majke i djeteta, nepozurivanja poroda, izbjegavanje medikamenata tijekom trudova i sl. )su mi uvelike pomogli Rodini tekstovi sa portala (rubrike 'trudnoca i porod')
- dobro da si me podsjetila na pregled! nisam jos uvijek otisla na pregled. cula sam se nakon poroda sa mojim ginekologom i one je rekao - kontrola za 4-6 tjedana.
primalja je nakon poroda pomno pregledala posteljicu i vidjela da je cijela, tako da se nisam brinula oko odlaska ginekologu.
vec je jednom jedna forumasica rekla i ja se u potpunosti slazem sa njom - veca je hrabrost otici u rodiliste, nego ostati doma. price iz rodilista koje sam procitala u zadnje 4 godine na ovom forumu nisu bas ohrabrujuce.
no, bitno je da ih je u zadnje vrijeme sve ljepsih i ja se nadam da ce tih prica i iskustava biti sve vise!![]()
da li ima nekoh naznaka koliko je to skoro?momze prvotno napisa
nema konkretnih naznaka, ali stvari se polako pokrecu.
primalje su osnovale svoju komoru http://www.udrugaprimalja.hr/novosti...je.aspx?ID=139
nedavno je pocela sa radom i skola za primalje u rijeci.
takodjer, usvojen je i zakon o primaljstvu.
nadam se da ce svi ovi koraci kroz par godina dovesti do toga da primalje budu samostalne u svom radu.
ajmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
![]()
![]()
![]()
SAVRSENO!!!
ja bih trebala malu pomoć - naime trudna sam 8 tjedana i već razmišljam o kućnom porodu (što već - razmišljala sam o tome i prije L. rođenja - prije 2 god ali eto nisam se snašla pa sam prirodno i gotovo sama rodila u Rijeci), da li bi mi koja od vas koja je rodila kod kuće mogla dati na pp neke inf o primalji iz Graza - ja živim kod Samobora i granica mi je blizu.....
naravno da je još velik put predamnom i dobro ću odvagnuti (i pratit trudnoću kod gin) ali eto..... pripremam se.
To bi mi bio 3 porod i zaista mi je veeelika želja roditi doma.
ah!!!!
kad čitam ovakve priče, žao mi je što ne planiram još jedno dijete, jer da planiram, željela bih ovakav porod! ovako mi ostaje možebitno doularenje!
pre-di-vno! čarobno! tajnoživotno!