Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Kako prebaciti dijete u svoju sobu

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Kako prebaciti dijete u svoju sobu

Zanima me kad i kako ste vi premjestile dijete da spava u svojoj sobici samo? Uredili smo joj sobicu, stavili smo krevet koji ima zastitne ograde, ona prihvaca da je to njena soba i tamo se igra ali jos nismo krenuli s spavanjem. Za sada spava s nama u sobi u kinderbetu, uglavnom se ne budi do jutra 5-6 sati ali kad se probudi odmah se dize uz ogradicu i zove nas, pa me ujedno i strah da to nenapravi u sobi i padne s kreveta. Inace trebam roditi u 5 mjesecu i necemo imati mjesta za sve u spavacoj pa bi to htjeli napraviti uskoro da se navikne i da ne misli da ide u sobu zbog nove bebe....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a, koja tema... ja bih trebala početi s uređenjem sobe, dotle mi je jasno (inače dijete ima 18 mj ). Čekam daljnje informacije.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

opcija br.1-čekati da samo ode
    opcija br.2-preseliš se i ti s njim
    8)
    sorry, morala sam. nemam niš pametno za savjetovati. moj je otišo u svoju sobu kad je krenuo u školu (prije ju nije ni imao). mala će otići kad joj napravimo sobu (valjda budemo do škole ).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najgore sto mozete uciniti je prebaciti je u drugu sobu kad stigne beba, to joj stvarno salje ruznu poruku

dakle, ili sto prije u njenu sobu, ili ostanite svi zajedno. to uopce nije problem, mi spavamo svi skupa

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo se srećom selili sa njenih nekih godinu i pol i, usudim se reći veselo je prihvatila svoju sobu i krevetić s tim da ju netko uspava i da može doći kad hoće.
    Sad će doći druga beba, pretpostavljam da nam slijedi povratak na zajedničko spavanje

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uf ovo i nas čeka... planiramo joj ovo proljeće/ljeto srediti sobu...

nećak je to bez problema prihvatio s nepune 3 godine, svidjela mu se njegova soba, moja sestra legne s njim dok ne zaspi a kad se noću probudi je zove ili sam dođe kod njih u krevet i sve pet... nadam se da će tako i kod nas biti...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BC je oduvijek imao svoju sobu, ali ja sam brinula kako ga prebaciti u novi krevet. krevet smo kupili 3 mjesecu. smontirali ga i stajao je u njegovoj sobi. poceo ga je korititi za dnevno spavanje tek u 5. mjesecu, a za nocno nije htio ni u ludilu. ja sam rodila u 7. MM i BC su otisli na 10-tak dana u 8. mjesecu na more, i kad se vratio presao je u svoj krevet. za to vrijeme balerina je bila u koljevci. rastavljeni kinderbet smo vratili u funkciju za neka dva mjeseca od toga. uglavnom i sad znamo svi prespavati na krevetu sirine 160 cm. bude guzva, ali ujutro nam je lijepo . bitno je da oni zanju da uvijek mogu doci do vas.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    najgore sto mozete uciniti je prebaciti je u drugu sobu kad stigne beba, to joj stvarno salje ruznu poruku

dakle, ili sto prije u njenu sobu, ili ostanite svi zajedno. to uopce nije problem, mi spavamo svi skupa
    I ja mislim ovako.
    I mi smo još svi skupa.
    Danas curama dolaze kreveti, ne znam uopće zašto
    Vesele se, mislim da im je to fora, kažu da će se tamo odmarati preko dana, a po noći s nama.

Mi ćemo polako. Neću ništa forsirati.
    Stariju curu nisam ni razmišljal seliti kad se rodila seka. Bila mi je mala još. Odlučili smo ih preseliti skupa kad mala počne spavati cijelu oć.
    Sad spava noć, a ovo ćemo polako...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

G ima svoju sobu od prvog dana, ali isto tako spava samnom od prvog dana.
    Imala je period kad je sama tražila da spava u svojoj sobi, a onda se opet vratila. Uopće mi ne smeta što spava samnom, nekako se bolje naspavam.
    Ne moram se dizati da vidim jel to ona priča u snu, ili me stvarno treba.
    Čekam da opet odluči da ide u svoju sobu.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nisam ju ni mislila preseliti kad dodje beba, jer onda nema smisla, trebali bi sada i isto ne bi nista na silu. U sobi nema bas mjesta za sve, a i ne da mi se da ju mala beba ne budi po noci, jer ona za sada spava ok, uglavnom cijelu noc osim sto se rano budi , oko 6 ujutro. Palo nam je na pamet i da se za pocetak ona i MM presele u djecju sobicu a ja i beba u spavacoj....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A zasto se ti za pocetak nebi premjesitla u u djeciju sa njima na neko vrijeme,ja planiram tako.Za mjesec trebam roditi i sa djecom cu u djeciju a mm ostaje u spavacoj s tim da ce tamo ostati krevetic u kojem sad elvis spava pa ako nekad pozeli kod tate moze otici ali je nemam srca da ga selim sad u sobu kad je do sad spavao sa nama,krevetic je spojen sa nasim krevetom.On se jos uvijek budi po noci par puta i tesko bi ga odvojila samog u sobu a i ne zelim to,ima tek 18 mjeseci,slazem se sa Lutonjicom da bi to bilo bolno za njega.
    Znaci mama sa bebama a tata u spavacu,da se odmori za posla,vikendom cemo vjerovatno svi u spavacu...a ja cu nekad navracati da vidim treba li tati promijeniti pelenu ili dati vode dok djeca budu spavala.To je moj plan.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

U tom slucaju mi je jednostavnije ostati u spavacoj sobi, ona ionako spava u kinderbetu koji je spojen s nasim krevetom a beba onda u nas krevet. Samo sto ne bi htjela da ju beba budi po noci, ona ima 2,5 god tako da uglavnom prespava cijelu noc i ne trazi nama u krevet, osim naravno ako je nesto muci. Ako se preseli s tatom onda se oni oboje mogu naspavati bez da ih beba budi, a vrata od sobe su ionako otvorena pa moze preci kad hoce...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

iz mog iskustva bebe ne smetaju starijim klincima.

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi smo S preselili u njegovu sobicu, u kinderbet, s nekih 16 mj...ali mali nam je stan tako da i nije neki problem..
    nisam želila ali nismo imali neke druge opcije, jer naš bračni krevet toliko škripi, skoro je u raspadnom stanju , da kad i malo jače udahneš on škripi...

nikakvih problema nije bilo, to je prihvatio bez ikakvih promjena

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi spavamo svi zajedno,i bebonja nikad ne probudi starijeg.
    Soba mu je gotova i ceka ga kad sam odluci da zeli tamo ici,za sad popodnevni spavanac odvali tamo.Polako.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

A je spavala us nama u sobi do 3g,a kak sam ja bila trudna počeli smo ju elit u njenu sobu-njen krevet,ona je velika,igračke za spavanje,čitanje prije spavanja,česti dolasci po noći (mi njoj-provjera jel sve ok).malo po malo se naviknula i ila u svojoj sobi za velike cure već 3mj kad sam ja rodila. A sad je i S kod nje u sobi.

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Zakibu prvotno napisa
    Palo nam je na pamet i da se za pocetak ona i MM presele u djecju sobicu a ja i beba u spavacoj....
    Mi smo upravo tako... nekoliko mjeseci je MM spavao sa starijom djevojčicom, a onda je došla zima. Jedno večer su došli k nama i od tada već dvije godine spavamo svi zajedno... Baš nam je super! Ogromna dječja soba nam samo je igraonica...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čitam vas i pitam se što da napravim.

Ne dolazi nam još druga bebica, ali se uskoro selimo u novi stan gdje bi N imao svoju sobu. Sada je još s nama u sobi jer svoje niti nema.

Po vašem iskustvu...

Jel bi bilo dobro odmah ga navikavati na svoju sobu ili kasnije jer ipak je i samo seljenje šok... ?

Ili?

Kako ste vi napravili koji ste se selili?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koliko ja znam tvoje djete je fakat super. sam se uspavljuje i po prici nakon bolnice nije imao trauma. a i sama kazes da brblja i da sve kuzi. pitaj ga. pricajte o tome i onda sama procijeni. ja bi vec pri namjestnaju stana njega ukljucila u razgovor o sobi. i pri namjestanju dopustila da sudjeluje. kao stavi neku igracku gjde zeli i sl. a onda procijeni.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    koliko ja znam tvoje djete je fakat super. sam se uspavljuje i po prici nakon bolnice nije imao trauma. a i sama kazes da brblja i da sve kuzi. pitaj ga. pricajte o tome i onda sama procijeni. ja bi vec pri namjestnaju stana njega ukljucila u razgovor o sobi. i pri namjestanju dopustila da sudjeluje. kao stavi neku igracku gjde zeli i sl. a onda procijeni.
    Tako smo mi napravili, zajedno išli kupiti krevet, montirali ormare... To je u startu bila njena soba, gdje će ona spavati i igrati se. I tako je i bilo.
    Također, sa godinu i pol mogli smo se o tome razgovarati, dogovoriti se... nije bilo prisile.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa
    Jel bi bilo dobro odmah ga navikavati na svoju sobu ili kasnije jer ipak je i samo seljenje šok... ?
    Ovisit će ti i o djetetu, koliko će biti šokantno. Mojoj maloj je bilo dosta teška promjena, pa iako nije pokazivala na vani, dobila je tik koji je tek sad malo popustio.

Mi smo prilikom preseljenja napravili njoj sobu, uredili je i pustili da spava s nama. Iako je prvo bila oduševljena sa svojom sobom, nikako ne želi u njoj spavati sama, osim po danu. Pomalo pričamo o tome da se preseli poslije rođendana, i kako njeni prijatelji i rođaci imaju svoje sobe, pa se nadam da će joj kliknuti.

Ja ne bih nikad forsirala, jer sam vidjela kakve je to traume ostavilo na mojoj nećakinji koja se sada panično boji mraka, iako od prvog dana cijelu noć poslušno provede u svojoj sobi. Ni za kakav odmor nisam spremna toliko izbedirati dijete.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Spajalica da istina je da on super spava i da s time, Bogu hvala, nikada nismo imali problema.
    Iz bolnice mu je jedina trauma bila kupanje i neko vrijeme me držao za ruku po noći dok je spavao... ali to je sada jako rijetko.

Mislila sam ga maksimalno uključiti u sve koliko god on želi i koliko ga interesira. Baš kako si sama napisala.

Argenta ma nije mi na kraj pameti forsati išta jer zadnje što želim jest da mu stvorim traumu...

Hvala vam

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hm, noćni strahovi su nažalost normalna stvar, nemaju nužno veze s nekom traumom. Počinju oko 3 godine, kad se i mašta intenzivno razvija.

Mi smo svoje dijete prebacili u novu sobu (2 g.) neki dan. I super je prošlo. Išli smo postepeno, cca 2 tjedna od useljavanja igračaka do prvog spavanja u novoj sobi, i namjerno smo se oduševljavali svemu i sve pretjerano hvalili:
    - gle, nova soba, kako je prelijepa,
    - gle i igračke su stigle u novu sobu,
    - gle, novi krevet u novoj sobi, kako je prelijep,
    - ajmo se igrati u novu sobu (slijedi igrokaz s dvije igračke koje pričaju kako im je super u novoj sobi),
    - idemo se poslije ručka odmoriti, idemo u novu sobu - e, tu je bio totalno zbunjen, ali nije odbio (možda zato jer ja moram leći s njim i glumiti da i ja spavam ),
    - bravo, spavao si u novoj sobi, kak je to super, ma krasno....

Uglavnom, bez ikavih problema. Dapače, mislim da mu se čak više sviđa nego naša stara soba. Nije niti jednom inzistirao da ide spavati k nama u sobu. Iako je spavao s nama u krevetu. (=po noći kad se razbudi i traži mamu, mama ode spavati k njemu u krevet ).

Sretno!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi također spavamo svi skupa od početka, i niti je beba budila stariju, niti je starija budila seku. jednostavno kao da izignoriraju te zvukove i ne bude se.

što se tiče preseljenja, mi se uskoro selimo, i obje ce imati svoje sobe. mlađu necu ni pokusavat ostavljati u njenoj, a starija je jako uzbuđena oko toga, ali naglasava da ce i dalje spavati s nama, a u svojoj sobi se samo igrati i cuvati svoje stvari od mlađe sestre .
    dakle, i dalje planiramo spavanje u zajednickom krevetu, bez obzira sto cemo imati 5 soba u kući

namjerno smo se oduševljavali svemu i sve pretjerano hvalili:
    - ajmo se igrati u novu sobu (slijedi igrokaz s dvije igračke koje pričaju kako im je super u novoj sobi),
    - idemo se poslije ručka odmoriti, idemo u novu sobu - e, tu je bio totalno zbunjen, ali nije odbio (možda zato jer ja moram leći s njim i glumiti da i ja spavam ),
    ovo je dobra ideja i jedan od načina, ali nažalost, kod moje djece to ne pali. nikad.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Tsumami prvotno napisa
    Hm, noćni strahovi su nažalost normalna stvar, nemaju nužno veze s nekom traumom. Počinju oko 3 godine, kad se i mašta intenzivno razvija.
    A gle, ovo se dogodilo neposredno nakon preseljenja i prisilnog spavanja u vlastitoj sobi. A možda je došlo i spontano :?

Lut, potpis. Ni kod nas ništa nije upalilo, ni samo njezin krevet, ni posteljina, ni šareni tepih, ni igračke, ni noćno svjetlo, ni tišina (nju braco ponekad zna smetati)...

Da ne bi bilo zabune, nakon višegodišnjeg co-sleepinga, ja sam jako za to da se proba dijete inspirirati na odvojeno spavanje. Ali nježno i strpljivo, osobito kad su u pitanju tako stresne situacije kao što je preseljenje.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Tsumami prvotno napisa

Mi smo svoje dijete prebacili u novu sobu (2 g.) neki dan. I super je prošlo. Išli smo postepeno, cca 2 tjedna od useljavanja igračaka do prvog spavanja u novoj sobi, i namjerno smo se oduševljavali svemu i sve pretjerano hvalili:
    Ovo je super, dobra taktika!! Tako nekako ćemo i mi, kod nas takve stvari pale...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nama doši kreveti. Sad još čekamo madrace i ne znam što onda.
    One se, kao vesele, ai stalno spominju, posebno starija, samo odmaranje po danu. Ona ne spava preko dana, samo odmori (nekad ), pročitamo knjigu i tako...
    Za noć još ne znam. Starija kaže da će preko noći spavati kad naraste

Forsirati neću sigurno. Ako hoće, ok, ako neće, kasnije ćemo.
    Ja još uvijek uživam u co-sleepingu i baš se voim stisnuti uz njih.
    MM je taj koji se buni :/

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Zakibu prvotno napisa
    Palo nam je na pamet i da se za pocetak ona i MM presele u djecju sobicu a ja i beba u spavacoj....
    Pokušajte tako sada, neka je netko od vas uspava u dječjoj sobi, a po potrebi i prespava kod nje, da se polako navikne na svoju sobu prije nego se beba rodi.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo friškog savjeta: ista stvar, spavao je s nama u sobi u kinderbetu, a seka dok je stala u košaru u kolica na podestu na podu u košari s druge strane kreveta. Mi smo njemu puno ranije namjestili sobu, prenijeli tamo sve igračke i sredili krevet. Svaki dan je odlazio tamo se igrati, jednostavno je obožavao svoju sobu i pričao je kak će tamo spavati, ali navečer negirao. Oboje smo ih zajedno preselili u novu sobu, seku u kimbić, njega u veliki krevet. Prošlo je više nego odlično, poznavajući njega, super je to primio, nisam se uopće tome nadala. Vjerojatno zato što je tamo i seka. Uglavnom, nismo ništa forsirali i mislim da je dobra stvar u tome što se on ranije navikavao da je to njegova soba, pa nije i spavanje tamo doživio kao neki šok. Probajte, sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja je bebolina sama trazila svoju sobu i svoj krevet. ponekad spava u svojoj sobi, ponekad s nama, ovisi o raspolozenju.

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo se nedavno preselili, tako da R sada ima svoju sobu, i voli se on i igrati i spavati u svojoj sobi - ali ja spavam s njim, kampiram na madracu na podu!
    Uspavam ga na madracu, prebacim u kinderbet, dođem spavati oko 23, pa slijedi cicanje, i onda nastaje problem - ne želi više u kinderbet, nego se gura cijelu noć sa mnom na madracu, i naravno, do jutra bezbroj puta cica. Htjela bi ga naučiti da spava u kinderbetu, ali mi to izgleda nemoguća misija. Sve mi se čini da ćemo se gužvati na madracu dok mladi gospon ne odluči drugačije!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa izbaci kinderbet i nabavi normalan krevet. tako ce i tebi i njemu biti udobnije, a i on kad zeli nocu moze doci do tebe u krevet

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi smo ga prebacili u njegovo sobu nakon ljetovanja. proslo je bez ikakvih stresova.
    bio je presretan jer je i sam sudjelovao u njenom uredjenju... tata, deda i on ljepili su tapete i njemu je to bilo vauuuuuuuu. stalo je pricao o tim tapetama.
    imao je 22 mjeseca.
    sretno.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo svi spavali prvo u našoj sobi, a žabac je bio u pravom dječjem krevetu do nas. Onda smo mu uredili sobicu, pa ga tamo premjestili na dnevno spavanje u putni krevet. A onda, jedne večeri, jednostavno sam ga pitala hoće li ići spavati u svoju sobu i rekao je "da". Nakon 3 večeri, kad se je tamo ustalio, zamijenili smo krevete, tako da sad lijepo spava sam u svojoj sobi. Da, zaboravila sam, ima sad 14 mjeseci.
    Noć, dvije je želio vratiti se u krevet nama, i to smo mu dopustili. Od tada je mir, a ujutro, kad se javi, jednostavno ga nakon bočice donesem nama u krevet gdje se ujutro mazimo, čitamo, igramo. Sve je išlo mirno, po osjećaju...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •