Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: prosao mi termin

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno prosao mi termin

Prvu bebu sam rodila tocno na termin, a sad sam ocekivala nesto slicno.
    Međutim, bas sam u bedu jer se to nije dogodilo...
    Ma znam ja da je to sve u redu i tamo do 42. tjedna, ali smrk, svaka dva dana biti u prepunoj zagušljivoj čekaonici i čekati i čekati, čekati sad kad je već sve tu....
    Još da bi stvar bila gora, 4 poznanice, sve imale termin krajem siječnja, rodile su ovih dana, ranije od termina....
    Kako ste se vi osjećale kad vam je prošao termin, a nikakvih znakova početka poroda nije bilo?

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, moja Marijana, znam kako ti je, ja sam u sličnoj situaciji bila prije 7 mjeseci. Kada sam prošle godine u devetom mjesecu na tulumu kod nas rekla škvadri da sm trudna, za par dana ispalo je da nas je trudnu još četiri iz ištog društva, i to sve tu negdje, a ja sam imala termin prije tri njih, ali kao i ti , tako su i mene sve moje frendice pretekle, ja sam prenjela 7 dana, a one su sve osim jedne rodile prerano, a i ta jedna me skoro stigla. Dakle znam točno kako ti je, ali ne daj se, beba najbolje zna kad je vrijeme, njoj nije važan datum, nego će ona van kad će za to biti pravi trenutak. Sretno čekanje i ne daj se , sve to brzo prođe, pa i ovih par dana ili samo sati koji ti još prestoje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Marijana, mozes pogledati moje postove od prije mjesec dana koja je frka bila. Ja sam rodila sa 41+4 tj. i to je bio inducirani.
    Ni ja nisam imala nikakve znakove poroda, citala po netu kako isprovocirati porod, sex, ljuti zacini, stimuliranje bradavice, no nista nije pomagalo.
    Osjecala sam se kao da sam podbacila i to je samim time bilo jos gore.
    Sve je proslo super.

Iako sam sluzbeno bila 41+4, ja sam znala da nije.
    Ipak sam se i ja vec pocela tresti kada sam prosla "svoj" termin, jer sam znala da po zadnjoj menstruaciji nije tocno.
    Malecka je po bolnickoj klinickoj procjeni bila stara 40 tj.
    Vidi je sada u avataru sa 4 tjedna starosti.

Sve ce biti super, pretpostavljam da ti ides u bolnicu na preglede.
    Ja sam isla privatno i u bolnici su me krivo gledali da sta im se prije nisam javila, jer oni ne podrzavaju 42 tjedna, vec smatraju da im se treba javiti nakon napunjenog 40.

Sretno i javi novosti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala vam na podrsci, cure. Nakon sto mi je prosao termin, nekako sam se smirila, ali noc uoci sam stvarno bila sto posto sigurna da ce krenuti makar nije bilo nikakvih znakova.
    Danas popodne me malo bole križa pa bi mozda nesto i moglo biti. No, pokusat cu se ponasati kao da jos ima puno ispred mene......

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne brini. ja sam rodila po zadnjoj mengi na 42., po ginekologici na 40+5, po mom terminu točno na 40, a u bolnici su rekli da je beba 39. tjedana, pa si ti misli

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam prenjela 4 dana. Kad sam ostala trudna ja sam si izračunala da ću roditi 25., a doktori su rekli 20. Znala sam od početka da nema šanse da rodim 20. pa mi je nekako bilo lakše kad je taj datum prošo. Rodila sam 24. Ja sam bila bliža.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja rodila točno 2 tjedna poslije termina.
    Svaku večer išla sam spavati misleći da će to možda biti ta noć. Ujutro, probudim se, razočarana. Tako je to trajalo, trajalo i trajalo.
    A ljudi zovu.... pitaju kad će..... kao da ovisi o meni.
    Uglavnom ima u svemu tome dobra vijest. Ne možeš a da ne rodiš (iako mi se ponekad činilo da ću vječno biti trudna).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas je na ctg-u sve bilo u redu. Sve izgleda kao da ce ubrzo, no ipak se ne kreće vidljivo.
    Frkica, sad te totalno razumijem. 2 tjedna! Za to je stvarno trebalo strpljenja. Tvoje dvije djevojcice se zovu isto kao i od moje prijateljice- Lana i Ena.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Znam da je teško isčekivati, ali ne daj se.
    Ja sam prenjela 1 dan i to po njihovoj procjeni i odmah se najavila na drip :? , a oni to oduševljeno prihvatili. S obzirom da sam bila potpuno zatvorena, trudovi su trajali 12 sati (učestali i užasno bolni). A što se može, na greškama se uči . A što je najžalosnije po mojoj procjeni termin je trebao biti 3 dana poslije, pa sam se mogla i strpiti.
    Zato nemoj dozvoliti da te nagovore na drip, ako je s bebom sve u redu :D .

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marijana, glavu gore , sve od 38 do 42 tjedna se računa kao termin. Ja sam, isto kao i frkica, rodila na točno 42 tjedna, i bilo je teško čekati porod, pogotovo kad su me ostavili u bolnici "na promatranju" (nakon što se dva puta nisam dala ) i kad sam gledala kako svaki dan netko iz sobe odlazi roditi, a ja ostajem . Zapravo se jako malo djece rodi točno na izračunati dan. No, kao što frkica kaže, ne možeš, a da ne rodiš .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marijana, zar stvarno?
    Da li su možda iz Varaždina?
    Ako jesu, daj mi javi na U2U. Pa ću ti ispričati kako je Ena dobila ime.
    Baš bih voljela znati da li su to te cure.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

frkica, nisu iz Varazdina vec iz Kalinovca, mjesta kraj Đurđevca te moje dvije rođakinje Lana i Ena. Al je bas zgodna podudarnost

Cure ja sam rodila, idem tamo javit vam sve

Katrin

Početno

Evo i ja preskočila termin!Za podivljati,telefoni zvone,najrađe bih pobjegla na pusti otok.
    Jučer sam čak imala trudove cijelo jutro,ponadali se svi da je počelo,a onda stalo,lažna uzbuna... čak je MM na brzinu sklopio krevetić,a sad me svi gledaju ko zmija pticu,na svaki uzdah hvataju torbu
    POLUDITI ĆUUUUU!!!!!!
    I danas bolucka,ali ne govorim da nebi opet počela frka.
    Sad već radi drugih jedva čekam da počne i prođe.....

MATEA,12.05.1991.
    ADRIAN,12.05.2000.
    NOVA CURA,bit će Vodenjak,18.01.2004.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Katrin, ma bit ce, jos nikome nije ostala beba u trbuhu (tak su meni govorili)

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Najgore je to s ljudima!Meni piju krv kak sam usla u 9.mj.A kako dani prolaze sve je gore!
    Mobitel gasim preko noci, a kad ga ukljucim hoce jadan da rikne od sms-ova..Pokusala sam da ga uopce neukljucujem, dok MM nije dosao s posla jedan dan ljut ko puska.."Pa dobro sta je stvojim tel!?Daj se javljaj, svi mene zovu, kao da ja imam vremena sa svima pricat"!
    I sta da se radi..? :?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam prenijela 14 dana, a uz to, osjećala sam se kao da nikad neću roditi. Tjedan dana prije termina imala sam lažne trudove cijelu noć na svakih 15-ak min, došla ujutro na Sv. Duh, kad tamo - ništa. Ni jedne jedine kontrakcijice, ništa, ništa. A svi su mi govorili; sad će to, ovih dana, samo što nije...Na dan termina, ai poslije, veći dio dana mi je telefon bio iskopčan, ne moram ni govoriti zašto. Na CTG sam išla svaki drugi dan, a i plodnu vodu su mi vadili dva puta. Onda su me 13. dan "zaprimili" u bolnicu, ak se ništa ne pokrene- u jutro indukcija. Tak je i bilo. Bila sam potpuno zatvorena i doc mi je rekao da to prije večeri vjerojatno neće ići, jer je bebač dobio i dosta na kilaži u ta 2 tjedna. Ahh...šta da vam kažem...Rodila za manje od tri i pol sata, bolovi od 1 do 10 ? 3 ! Zato se ništa ne zabrinjavaj, sve će biti ok, doc kaže da sam vjerojatno tak brzo rodila i zbog toga što sam bila skroz skulirana.
    Ne boj se i sretno !

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Vec duze vrijeme vas citam, puno mi pomazete... svojim iskustvima, savjetima i evo konacno odlucih da se i ja registriram...
    Termin mi je prosao, bio je 29.04,
    Jos me nista ne boli, jutros bila na CTG, nalaz uredan, ne registrira nikakve promjene, nema trudova...
    Pokusao mi je doktor pogledati plodnu vodu ali kaze nema uvjeta za ASC jos... Kontrola za 2 dana, nece to jos po doktorovim rijecima...
    Tako da sam u iscekivanju...
    Inace receno mi je da nosim curicu, najvjerovatnije ce se zvati Lucija, i vec je dosta velika, po doktoru imati ce oko 4500 gr...
    Veliki pozdrav iz Mostara!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Vec duze vrijeme vas citam, puno mi pomazete... svojim iskustvima, savjetima i evo konacno odlucih da se i ja registriram...
    Jos me nista ne boli, jutros bila na CTG, nalaz uredan, ne registrira nikakve promjene, nema trudova...
    Pokusao mi je doktor pogledati plodnu vodu ali kaze nema uvjeta za ASC jos... Kontrola za 2 dana, nece to jos po doktorovim rijecima...
    Inace receno mi je da nosim curicu, najvjerovatnije ce se zvati Lucija, i vec je dosta velika, po doktoru imati ce oko 4500 gr...

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mogu ti mahnuti i negdje u Mostaru , ali evo "virtualni" pozdrav :D
    Stići će Lucija kad ona odluči, ne sekiraj se i odmaraj

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj nina14 prvotno napisa
    Mogu ti mahnuti i negdje u Mostaru , ali evo "virtualni" pozdrav :D
    Stići će Lucija kad ona odluči, ne sekiraj se i odmaraj
    Hvala, hvala... i ja sam tebe prepoznala...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mamaMostar prvotno napisa
    Tko zna, možda si već sa svojom malom Srićicom!
    I meni je termin prošao 29.04!
    Danas sam već bila na drugoj kontroli nakon termina, i opet za 2 dana.
    Otvorena vršak prsta, a doktorica ima rukice ko naše bebe!

Ista stvar i meni s plodnom vodom - ne mogu je pregledati, a i cura moja kažu da je velika!

Držim ti fige!Nadam se da ćemo noćas!

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mamaMostar rodila juce :D , sve je u redu, detalje ne znam, od nje cemo sve cuti kad se bude mogla javiti

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

03.05.2005. u 17.45. rodila se mala Lucija...
    Danas smo izasle iz bolnice, sve je ok...
    Detalje budem poslije pisala... zurim u sobu, ne mogu se jos nagledati moje mala crne cupave djevojcice... Koju kosu ima, trebati ce brzo sisanje. Bas je tocna ona izreka "mucina, povracanje... dijete ce definitivno imati duzu kosu"...
    Pozdrav svima!

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

CESTITAMO :D

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Čestitke :D

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Čestitamo!!!!! :D :D :D

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala svima, imate veliki pozdrav od mene i male slatkice moje Lucije!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •